שער הזלוטי
-
שלום
היכן אפשר לקנות זלוטי-מטבע פולני?
האם ניתן לקנות בארץ?
האם כדאי להביא יורו לפולין?האם אפשר להשתמש ביורו בפולין?
תודה
-
שער הזלוטי1. זלוטי ניתן לקנות רק בשדה התעופה. בצ׳נג׳ים בארץ לא מחזיקים מטבע הזה.
2. בהחלט יש אפשרות להמיר גם אירו וגם דולר בפולין.
1 דולר=3 זלוטי
1 אירו=4,4 זלוטי,יש הרבה צ׳נג׳ים גם בקרקוב, גם בוורשה וגם בערים אחרות. Kantor בפולנית.
בפולין משלמים רק בזלוטי.
-
שער הזלוטימרינה,בצ'נצ הקטן שלנו בפארדס חנה,לא היתה בעיה להביא זלוטי,בהזמנה מראש כמובן.כדאי לבדוק.נוח להגיע עם כסף מקומי.
Kantor-החלפת כספים-חלפן,בנקאי.
ממנו גם שמות משפחה רבים ...קנטור,קנטורובסקי.......
אמה
-
שער הזלוטילא חושב שצריך להכין זלוטי מהארץ.
הגענו לפולין ללא זלוטי עם יורו בלבד, ניתן למשוך מהכספומט בשדה התעופה.
בהגיענו למלון, חיכו לבוקר . המרנו בצ'יינג' בעיר ושילמנו במזומן. למרות שאפשר היה גם באשראי.
לשים לב שיש מקומות שבהם נותנים שער גרוע מאוד, בעיקר בשדה התעופה. גרוע זה אומר שנותנים כ-3 זלוטי ליורו, ממש שערוריה.
אגב
השער שניתן בקאטוביץ וקראקוב עמד על כ-4.1-4.2 בממוצע זלוטי ליורו וזאת בצ'יינג'ים ללא עמלה.
-
שער הזלוטיגם באחד הצ׳יינג׳ים בראשל״צ ניתן לרכוש זלוטי. אני תמיד מעדיפה להגיע עם מזומן של המדינה אליה אני מגיעה ולא להתעסק עם החלפות מטבע שם.
-
שער הזלוטיאמה, לא כל צ׳נג׳ בארץ רוצה להתעסק בלהביא כמות קטנה של זלוטי. הילדים שלנו החליפו בשדה אצלנו, בשביל 50-100 זלוטי ההפסד הוא שולי.
בקרקוב ככל שהתקרבתי לעיר העתיקה, כך שער ההמרה היה יותר גרוע. בוורשה הכל היה אוטו הדבר.
מיקי, גם אני כמוך, אין שום בעיה להחליף זלוטי ביום למחרת, אלא אם אתה יוצא עם משלחות לפולין ואז בימים הראשונים ממש אין זמן להחלפה. מצד שני, אין גם זמן לקניות הכי קטנות.