ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רישיון בינלאומי ממסי

פורום אירופה
    9
    13
    4330
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • _Vitaly_
      _Vitaly_ נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

הייתי בחו"ל כמה פעמים והשכרתי רכבים ב: לונדון(SIXT), בודפשט(AVIS), אמסטרדם(SIXT), ברלין(EUROPCAR), ובעוד חודשיים בפראג(SIXT). לרוב אני מזמין דרך האינטרנט ומדפיס את ההזמנה, כשמגיע לחברת השכרה אני מביא את הרשיון הפלסטיק והם לא מבקשים את הרשיון הבינלאומי ממסי, כשאני נותן להם אותו הם לא מבינים מה זה ומחזירים לי את הרשיון ממסי.

בעוד חודשיים אני שוב טס ומשכיר רכב אני אלך לחדש בפעם השלישית.

לא שאני מתנגד להוציא ולא מתקמצן על ה15-20ש"ח האלה וזה באמת שתי דקות אבל אף פעם לא הבאנתי למה באמת צריכים אותו ואם הפקידים של חברות השכרה לא יודעים מה זה.

בלונדון עצר אותי שוטר בכביש M1 על מהירות, היה מותר 70מ"ש (110קמ"ש) אני נסעתי 110מ"ש (180קמ"ש) שאל איזה רשיון יש לי, עניתי שישראלי, הוא הזהיר אותי לא לנסוע כל כך מהר ושחרר אותי . indecision

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • R e e F
        R e e F נערך לאחרונה על ידי

רישיון בינלאומי ממסי

אתה כבר מנוסה ובקיא בכל הפרטים וצריך לשים לב רק לפרט קטן נוסף!

אם לפי חוזה שכירת הרכב ותנאי פוליסת הביטוח אתה מחויב ברישיון בינ"ל וחלילה קורה משהו וצריך להפעיל ביטוח, הנה לך הסיבה אחת מספיק טובה שבגינה לא יפעילו לך ביטוח!

וזה לפני האמור בכתבה המצורפת:

3.7 מיליון ישראלים לא רשאים לנהוג במדינות האיחוד

• _Vitaly_

רישיון בינלאומי ממסי

אני מבין ככה :

לשוטר או פקיד בחברת השכרה אני צריך את הפלסטיק בתוקף.

אם עשיתי תאונה וצריך להפעיל ביטוח אז אני צריך את רשיון ממסי בתוקף.

אז נקווה שלא נגיע לשלב שצריך להשתמש ברשיון בינלאומי ממסי wink

• tal yehuda
            tal yehuda נערך לאחרונה על ידי

רישיון בינלאומי ממסי

בוקר טוב. לגבי ביטוח אין ספק ויתכן שגם "בפגישה" עם שוטר עשויה להיות בעיה. הסבר מפורט מאד במסך מצד שמאל : שאלות נפוצות: הכתבה השניה מלמעלה [לא הראשונה שלא מעודכנת ועדיף שתימחק ]

• מאיר שפירא
              מאיר שפירא נערך לאחרונה על ידי

רישיון בינלאומי ממסי

לא, לא הבנת.

החל מינואר 2013 הרשיון הישראלי טוב רק לדבר אחד: להוכיח שאתה לא נהג חדש.

את חוזה ההשכרה עליך לערוך באמצעות הרשיון הבינלאומי (מענין: למה קוראים לו ככה???). ואם עובד חברת ההשכרה לא מבין, שירשום את פרטי שני הרשיונות (הוא חושב שישראל שייכת לשוק המשותף, כיוון שכל נהגי ארצות השוק המשותף רשאים לנהוג ברשיון הלאומי בכל ארץ החברה בשוק).

קח בחשבון שמי שיצטרך לתת את הדין במקרה של בעיה, זה אתה ולא הוא.

קרא מה שהמליץ לך יהודה לקרוא.

• מאיר שפירא

רישיון בינלאומי ממסי - נוסח מעודכן

בנושא הרשיון הבינלאומי, יש עידכונים שהובאו בהערות, אולם מוטב שיהיה הכל ביחד:

========================================================

רשיון הנהיגה הבינלאומי

-------------------------

בשורה אחת: לרשיון הנהיגה הלאומי הישראלי לבדו, אין מעשית שום ערך בחו``ל.

משרד התחבורה קיבל במהלך 2010 הודעה מהאיחוד האירופאי המשותף על הכוונה לשנות את הרשיונות לרשיון אחוד וכי על ישראל להיערך בהתאם. משרד התחבורה התעלם מכך, והחל מינואר 2013 גם מי שחשב שהרשיון הלאומי אפשר לנהוג בו בחו"ל, אז התשובה לא.

בתמצית: ישראלי המעוניין לנהוג בחו``ל חייב את כל המפורט למטה:

• רשיון נהיגה בינלאומי.
                • מצורף אליו רשיון נהיגה לאומי (מפלסטיק) ישראלי שמאשר שהוא לא "נהג חדש".
                • מצורף אליו דרכון בתוקף לפי מדיניות אותה ארץ, למשל מדינות הסכם שנגן מספיק 3ח'+זמן השהייה באותה ארץ .
                • מצורף אליו כרטיס אשראי בינלאומי.
                • מינימום גיל 21/23 להשכרת רכב: כרד``ג (כלי רכב דו-גלגלי)/קלאס A+B.
                • מינימום גיל להשכרת רכב C ומעלה - 25.
                • מותר לנהוג ברכב שכור רק למי שהוא בעל רשיון נהיגה מעל שנה.

הערות:

• ביפן לא יתקבל הרשיון הבינלאומי הממוחשב אלא הידני בלבד.
                • בסין אחרי הצגת הרשיון הבינלאומי תידרשו לעבור טסט סיני מחמיר.

למי שמעוניין בהרחבת ההסברים:
                ובכן, כאשר אתה נוהג בכלי רכב ישנם מספר תנאים לכך: התנאי הראשון הוא שתהיה מורשה כחוק לנהוג ברכב כזה. התנאי השני הוא שיש לך כיסוי ביטוחי (בלי לפרט), כאשר על פי החוק, במידה ואין לך הרשאה לנהוג ברכב, אוטומטית בטל הביטוח!

הרשיון הישראלי הלאומי: החוק במדינת ישראל קובע את התקנות המפורטות בהן יש לעמוד כדי לנהוג בכלי רכב מסוגים שונים, ובני אדם במעמד שונה מבחינת גיל ומוגבלויות וכו`. בתקנות מופיע סעיף בו מודיע שר התחבורה שהוא עשה הסכם עם מספר מדינות, הסכם זה כעת חסר ערך.

ישראל איננה חברה בשוק המשותף. גרמני יכול ברשיון נהיגה לאומי גרמני לנהוג בספרד, ואיטלקי יכול לנהוג ברשיון לאומי איטלקי לנהוג בגרמניה, וכן הלאה. ישראל איננה חברה בשוק המשותף ולכן הרשיון הישראלי הלאומי לא מקובל על רשויות אכיפה רבות, ובעיקר כשכעת הוא איננו מתאים כלל לתקינה האירופאית החל מינואר 2013.

אזהרה: אם מישהו במקרה שכר רכב בחו``ל וקיבלו ממנו את הרשיון הישראלי, שיבין שהמעשה הוא בלתי חוקי וגם אם ישלם הון עתק על ביטוח, הביטוח לא קיים עבורו. חברות הביטוח שאינן מקבלות את ההסכם, יש להניח שהסיבה היא שמדובר בהסכם בין שרים ולא בחוק, ומכאן שיש חשש שאם אין ההסכם מעוגן בחוק הם לא יכוסו על ידי חברת ביטוח-העל ``ללוידס``, שהם מבוטחים אצלה.

שימו לב שבחוק במדינת ישראל לא כתוב בשום מקום שהרשיון הישראלי הלאומי הוא גם בינלאומי. 

רשיון הנהיגה הבינלאומי הוא תוצאה של הסכמים שונים שהגיעו לעמק השווה וההחלטה הסופית היא על צורה אחידה של הרשיון הבינלאומי, ושהוא בתוקף שנה אחת בלבד, וכן מי שמתגורר במדינה מסויימת איננו יכול לנהוג בה ברשיון בינלאומי, אלא לאומי בלבד. משמע, שאם אתה נמצא באיטליה מעל חצי שנה אתה חייב להוציא רשיון נהיגה לאומי איטלקי כי אחרת, בעצם ההסכם לא מכסה את הרשיון ואז גם אין לך ביטוח, וכאן גם נכנס הסכם שניגן, שלא ניכנס לפירוט שלא תתבלבלו. הסיבה יש להניח, היא שרשויות המדינה רוצות לפקח על נהגים הנוהגים בתחומם תקופה ממושכת.

ביטוח אישי:
                כאשר אתם נוסעים לחו``ל נושא הביטוח נע אצל האנשים בין חוסר איכפתיות, דרך הסתמכות על כרטיסי אשראי הנותנים ביטוח (אבל רק לבעל הכרטיס הרשום) והוא לא מורחב ולא מכסה אלא מצב רגיל לגמרי, דרך ביטוחים המכסים כיסוי טוב יותר וכולל גם מחלות כרוניות (לב, סרטן וכו`) ועד ביטוח המכסה פעילות ספורט אתגרי (מירוצי מכוניות, טיפוס הרים וכו`).

מי שקרא את חוזה הביטוח כולו, שיקום.

בנושא הנהיגה בחו``ל, ישנו מגוון של הערות בנושא הביטוח החל מהודעה כי הביטוח לא יכסה מי שינהג/יסע באופנוע שהנוהג בו חסר רשיון מתאים, פרט למדינות שבהן אין צורך ברשיון לאופנוע, ועד הודעה של הביטוח האישי כי חובה על הנוהג ברכב בחו``ל להיות מצוייד ברשיון נהיגה בינלאומי, אפילו במדינות בהן לא צריך רשיון נהיגה בכלל.

אלא שחברות ביטוח רבות מעדיפות את העמימות של המשפט: ``...המבטח לא ישלם את התביעה אם היא נובעת או קשורה לתאונת דרכים, כאשר למבוטח שנהג ברכב לא היה רשיון מקומי תקף לארץ האירוע ו/או רשיון ישראלי ו/או בינלאומי תקף, גם אם בארץ האירוע אין צורך כלל ברשיון נהיגה בכלי רכב``.

הבנתם? איך שלא תביטו, אתם המפסידים. אגב, ההערה הראשונה וההערה האחרונה הן מאותה חברה בפוליסות שונות...

אז בשורה התחתונה:
                בגלל 18 שקלים או משהו דומה אל תסתבכו. צאו לחו``ל כאשר ברשותכם כל המסמכים הנדרשים, תערכו את חוזה ההשכרה באמצעות הרשיון הבינלאומי ותחזיקו ברשיון הלאומי לצורך הוכחת ותק הנהיגה, נהגו כחוק ותחזרו מחו``ל רק עם חוויות.

============================================================ ===

לתשומת לבכם. עודכן 18.4.2014 מאיר שפירא

• ריקי 5
                  ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו תמיד נוסעים עם רשיון בינלאומי. ברור לנו שהביטוח דורש את זה, אבל בתחנות ההשכרה לא ממש רוצים לקבל אותו ולרשום אותו על החוזה,  ולא תמיד יש מישהו יותר בכיר מהפקיד שיבין את החשיבות שבזה. 

השאלה שלי - גם אם חוזה ההשכרה נערך על הרשיון הלאומי, וברשותנו רשיון בינלאומי שתקף לאורך כל תקופת ההשכרה, האם העובדה שמספרו לא נרשם על חוזה ההשכרה תגרום לביטוח להגיד שלא היה לנו רשיון בינלאומי, למרות שיש לנו רשיון בתוקף?

• מאיר שפירא

מבחינת הדיקדוק המשפטי (ועל זה חברות הביטוח עומדות כשהן לא רוצות לשלם), אם הרשיון הישראלי חסר ערך ומאידך יש דרישה לרשיון בינלאומי, הרי שזה הפרת חוזה.

מבחינת ההגיון, הרי אם ברשותכם רשיון נהיגה בינלאומי שתאריך הוצאתו קודם לתאריך האירוע (תאונה למשל), הרי מטבע הדברים שהוא תקף.  אבל מה תעשו אם התאונה ביום הראשון בחו"ל ? יעלה חשש שאולי אחרי התאונה ביקשתם ממישהו להוציא לכם רשיון בינלאומי ולשלוח אותו בפדאקס ואחרים.

מה עושים?

גם אם הפקיד לא מבין בזה ודורש את הרשיון מפלסטיק שהוא חסר ערך באירופה, יש לדרוש ממנו לרשום ברובליקה של הרשיון, גם את המספר של הבינלאומי, ולהסביר לו שזו חובה של הביטוח שלכם.

אגב, יותר סביר שחברות הולכות ורבות לא יתנו לכם בכלל רכב אם אין לכם רשיון נהיגה בינלאומי.

אגב, ברשיון מופיעות כל המדינות החתומות על האמנה, וגם זה מאפשר להראות לפקיד הבלתי מקצועי.

• טל גלינה10
                      טל גלינה10 נערך לאחרונה על ידי

לויטלי, סוטה מהנושא העיקרי: מאוד מומלץ לא להזמין  ישר מהאינטרנט אלא גם לעשות שיחת טלפון. מהניסיון שלי זה "עולה" בהנחה של 10% - 20% מהמחיר המצויין באתר האינטרנט, כשהדגש הוא על קבלת הנחה של איזו קבוצה שמקבלת הנחות באותה חברת השכרה (כרטיס אשראי, חברות בארגון עובדים, מועדון חברים וכו'. לא חייבים להשתייך לאותה קבוצה, מספיק בד"כ לשאול מי מקבל הנחות אצלם ולבקש הנחה כמו של.... כלומר, שיטת "הכאילו" עובדת גם כאן).

• שמוליק ל
                        שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

מעבר לכל מה שכבר נכתב - אני יכול לספר שגם בצד הפרקטי - בנסיעה האחרונה לאוסטריה - היתה ביקורת משטרה והוא ביקש את הרישיון הבינ״ל. 

• Soft Cell
                          Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

טוב לדעת אבל מנסיון אישי תמיד ביקשו ממני רק את הרשיון הישראלי.

זה כמובן לא מוריד מהנחיצות של הרשיון הבינלאומי.

• _Vitaly_

סליחה שאני עונה בכזה עיכוב.sad

מאיר שפירא המון המון תודה שסידרתה לי את הבלאגן בנושא, מכשיו אני מבין את החשיבות הרבה של הרשיון ממסי ובהחלט פעם הבאה אני אעמוד על זה שירשמו את החוזה על המספר רשיון בינלאומי.

טל גלינה10 , תודה על האצה, אם הבאנתי נכון, להתקשר לחברה ולשאול למי מגיע הנחה? ואז להגיד שאני משתייך  לקבוצה הזאת ולדרוש הנחה ? Smile

• עידו
                              עידו נערך לאחרונה על ידי

לגבי אוסטריה

היא מעולם לא הכירה ברשיון הישראלי (להבדיל ממדינות ארופה אחרות).

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון