ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ווייטינג ליסט ברכבת

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    7
    1311
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • baruch32
      baruch32 נערך לאחרונה על ידי

קניתי ב-16.3 כרטיס לרכבת מדלהי (ניזמודין) להארידוור ל-16.5. את הכרטיס קניתי ממש בדקות הראשונות שאפשר היה באתר ההודי (אחרי הרשמה מראש וקבלת קוד ה-SMS במייל) ולמרות זאת הייתי רשום כבר כ-4WL. אחרי יומיים-שלושה התקדמתי ל-1WL, אבל מאז אני תקוע על ה-1 הזה.

מה הסיכוי שבסופו של דבר כן יהיה לי מקום ברכבת?

הרבת מתחילה במומבאי 24 שעות לפני כן (07:55). זה אומר שבעצם סוגרים את הרשימה יום וחצי לפני שאני אמור לעלות על הרכבת ואז אני מקבל הודעה במייל אם אני בפנים או בחוץ? או שצריך לברר בעצמי?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nzvia1
        nzvia1 נערך לאחרונה על ידי

ווייטינג ליסט ברכבת

קשה לדעת .בכל אופן לפני כמה חודשים קניתי בתחנת ניו דלהי (זאת שסמוכה למיין בזאר)בשעות הבוקר בקומה שניה של התחנה שם יש מכירה לתיירים כרטיס להרידוואר לרכבת של השעה 15:25 לאותו היום במחיר של 95 רופי (60 רופי = 1 דולר).

מה שאומר שמקסימום הפסדת כמה שקלים ותוכל לקנות כרטיס חדש ואגב תחנת ניו דלהי יותר סימפטית מניזמודין אם לא נופלים לפח של כל מיני אנשים שמנסים להוביל אותך לקנות כרטיס מחוץ לתחנה.

בהצלחה

• baruch32

ווייטינג ליסט ברכבת

כן, על תחנת ניו דלהי ושאפשר לקנות שם כרטיסים לתיירים כתבו כאן אולי מאה פעם. עברתי שנה אחורה ולא מצאתי שום דבר על ניזמודין. העניין הוא שאני רוצה להגיע עוד באותו היום לרישיקש (במקרה יצא שיש משחק של מכבי בחצי גמר היורוליג באותו ערב, בהנחה שהיא תעלה) ולא להיתקע בהארדיוור.

אני רואה שהרכבת של 15:25 מגיעה להארידוור ב-19:35. בשעה כזאת יש עדיין אוטובוסים לרישיקש? ריקשה בטוח אני אמצא. אבל אני לא מת על ריקשות בלשון המעטה, והיא גם בטח יקרה למרחק כזה. מישהו יודע כמה עולה אחת ואם יש אוטובוס?

לפי המחיר אני מבין שנסעת בסקונד סיטינג, כי הממוזגת עולה 400 לפי מה שאני רואה בקלירטריפ. איך הייתה הנסיעה? נסבלת? או ששווה להוסיף ולנסוע בממוזגת (אם יהיו מקומות, כמובן)? את בטח נסעת בחורף ואני נוסע במאי, נראה לי שללא מיזוג יהיה די סיוט.

בכל אופן, המון תודה לך!

• nzvia1
            nzvia1 נערך לאחרונה על ידי

ווייטינג ליסט ברכבת

נסעתי עם עוד שתי חברות בקרון ישיבה כולה 4 שעות שזה מעט בסדר הגודל של המרחקים בהודו והיה בסדר גמור - נכון אין מזגן אבל החלונות במילא לא נסגרים טוב אז יש אוויר.

צא מנקודת הנחה שאתה נוסע להודו שהתנאים בה הם לא כמו באירופה ,קח הכל בקלות ובפרופורציה הנכונה ותלמד לחוות אותה.

ממליצה לך להישאר את שני הלילות הראשונים בהרידוואר (גם שם יש טלביזיות)

לטייל בגאטות ובעיקר בטכס הפוג'ה בערב השני (לראשון לא תספיק).

לא זוכרת בדיוק אם נסענו לרישיקש באוטובוס או בריקשה אבל מדובר בנסיעה מאוד קצרה ולא מסוכנת ( אי אפשר להיות בהודו ולא לחוות ריקשות).

לא אוהבת את המונח "תזרום" אבל צא להודו בהרגשה שהכל יהיה בסדר וכך גם יהיה.

• baruch32

ווייטינג ליסט ברכבת

זורם עם הגנגס Smile

נמסטה

• משפחמטיילת
                משפחמטיילת נערך לאחרונה על ידי

ווייטינג ליסט ברכבת

כמעט בכל תחנה אפשר לקנות כרטיס לתיירים - אתה צריך לבקש במפורש שיבדקו בtourist quota אם יש מקום (לא תמיד הם מכירים ומחפשים בהקצאה הכללית). בכל מקרה, אתה יכול גם לבדוק מראש באינטרנט כמה מקומות יש בכל הקצאה ולבוא עם המידע מראש לתחנה (שזה מנסיוני פותר בעיות של פקידים פחות חרוצים).

הארידוואר היא יעד מפוספס ושווה סיבוב. יש לה שוק מקסים, פוג'ה מדהימה בערב שאין בכלל מה להשוות אותה לרישיקש ומקדשים יפים ששווים סיבוב. בערב העיר מתעוררת לחיים וגם זה סיבוב נחמד.

• baruch32

ווייטינג ליסט ברכבת

העניין הוא שהרכבת יוצאת יממה קודם ממומבאי והרשימה תהיה כבר סגורה כשאגיע לתחנת ניזמודין. אתה (את?) יודע אם אפשר לקנות כרטיסי תייר גם אחרי שהרשימה נסגרה כבר?

יש אולי בשדה התעופה בדלהי עמדה של הזמנת רכבות? אולי אוכל לברר שם ולקנות כרטיס ממכסת התיירים לרכבת הזאת או לשטבדי אקספרס. אבל שוב ישנה אותה הבעיה אם אי אפשר לקנות אחרי שהרשימה נסגרת. אני נוחת ארבע שעות לפני שהשטבדי של הבוקר יוצאת, והרשימה אליה נסגרת ערב קודם. אולי אנסה את זאת של הערב.

אני בטוח שהארידוור יפה, אשקול אולי להישאר שם. הייתי כבר בוורנאסי ובפושקר וראיתי שם פוג'ות. זה לא סיים סיים? מה עוד שאני קצוב בזמן ויש לי שלושה ימים לרישיקש.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון