סין: צ'ינגאי וצפון גאנסו
-
שבת שלום לכולם
אנחנו מתכננים בסתיו הקרוב לטייל בסין, ומסקרן אותנו מאוד להגיע לצפון גאנסו ולצפון צ'ינגאי. מאחר שזה אזור שלא מטיילים בו הרבה, נשמח מאוד לדבר עם אנשים שטיילו שם ולשמוע מהם.
בפרט, מעניין אותנו לדעת עד כמה ניתן לטייל באופן עצמאי במחוזות הללו, עד כמה ניתן לצאת מהערים הגדולות לאתרים שאינם בעיר ללא רכב צמוד, וכיצד ניתן לעשות זאת בזול. כמו כן, נשמח לקבל המלצות על אתרים ומסלולי טיול, ובפרט על מקומות לברוח מהם ולברוח אליהם במהלך שבוע העצמאות הסיני.
תודה רבה!
-
סין: צ'ינגאי וצפון גאנסואזור יפהפיה ובאמת לא מתויר שטיילתי בו לצערי לא מספיק לעומק ואני מקווה עוד לחזור לשם מתישהו.
רובו די נגיש בתחבורה ציבורית אם כי הנסיעות מאוד ארוכות.
כמה מקומות על קצה המזלג ולאו דווקא לפי הסדר -
א. העיקול של הנהר הצהוב מצפון ללאנג'ואו ויער האבן שנמצא שם ליד.
ב. הרי Qilian על הגבול בין שני המחוזות (נמצאים על הכביש בין שינינג בירת צ'ינגחאי לג'אנג-יה.
ג. אזור Zhangye.
ד. אם אתם נוסעים בסתיו - בקצה הצפון מערבי של גאנסו, על הגבול עם מונגוליה הפנימית, יש כמה נאות מדבר עם צבעי שלכת מדהימים.
ה. אזור דונחואנג - המקומות הקרובים (דיונות החול והמערות הבודהיסטיות) נגישים בתחבורה ציבורית. בשביל הרחוקים יותר (“עיר הרפאים של דונחואנג") צריך לארגן תחבורה פרטית.
ו. כל האזור שמדרום ומדרום מזרח לשינינג מלא במקומות יפהפיים ויחסית מאוד נגיש - Guide, אזור Xunhua (הקניון של הנהר הצהוב לכיוון הגבול עם גאנסו), ו-Tongren (אזור קצת יותר טיבטי) הן שלוש אפשרויות טובות.
ז. אזור צפון מערב צ'ינגחאי שבו לא הייתי למיטב ידיעתי די סגור למטיילים זרים בגלל כל מיני רגישויות צבאיות ולא ממש נגיש בתחבורה ציבורית. פגשתי פעם זר שהגיע לשם, אבל הוא עשה זאת בתחבורה פרטית ובחברת סינים (וגם בקושי רב).
ח. לא יודע כמה זמן יש לכם אבל תשקלו בחיוב להוסיף גיחה למחוז נינגשיה - הוא מלא בנוף מעניין, כמה אתרים בודהיסטיים, תרבות סינית-מוסלמית מעניינת ואוכל משובח.
-
סין: צ'ינגאי וצפון גאנסותודה רבה על המידע החשוב
מה לגבי הgolden week? איך הוא משפיע על המחוזות האלה? יש אזורים יותר בעייתיים? יש מקומות שכדאי לברוח אליהם?
ולגבי טרקים באזור, יש לך (או למישהו אחר) מידע והמלצות בנושא?
-
סין: צ'ינגאי וצפון גאנסותחילת אוקטובר עמוס בכל מקום, יכול להיות גם באזורים האלה, אם כי זה בטל בשישים לעומת מקומות מפורסמים יותר. ככלל, בשבוע הזה עדיף לך להתרחק משמורות מסודרות ולהגיע למקומות הנידחים יותר. דונחואנג למשל תהיה עמוסה יותר; העיירות הקטנות והטבע סביב שינינג יכול להיות קצת פחות.
אשר לטרקים, התרכזתי בעיקר בטיולי יום בכל מקום. אם בכלל, יש מעט מאוד שבילים מסודרים עם תשתית לכמה ימים, ואתה צריך לסמוך על יכולות הניווט שלך ועל הציוד שלך.
אתה יכול לנסות לחפש קצת באנגלית לפי שמות המקומות ואולי תמצא משהו.
חוץ מזה, יתר המידע בנושא כולו בסינית - לונלי פלנט הוציאו בשנתיים האחרונות מדריכי טיולים בסינית, שמיועדים לקהל הסיני, על סין, לפי מחוזות, אבל זה פחות נגיש לך.
-
סין: צ'ינגאי וצפון גאנסושוב תודה רבה על התגובה
כתבת על הטבע באזור שינינג. תוכל לפרט קצת? פשוט כל מה שקראתי עד עכשיו על אזור שינינג מדבר בעיקר על המנזרים בסביבה
-
סין: צ'ינגאי וצפון גאנסונסה את אזור העיירה Hualong מדרום מזרח לעיר.
אזור Haidong (ממזרח לעיר פנטסטי).
או (עור יותר טוב) סביב העיירה Xunhua לכיוון הגבול עם גאנסו (העיירה Linxia) לאורך גדות הנהר הצהוב - זו דרך מרהיבה. יש שם על הדרך שמורה יפה בשם Mengda שיכול להיות שתהיה עמוסה בחג, אבל מסביב בטח יהיה יותר טוב.
Tongren ו-Guide הן עיירות עתיקות מעניינות.
חוץ מזה, אפשר לטייל ברכסי ההרים מצפון לשינינג, אבל כאן אני לא מדבר מניסיון אישי, אלא רק על בסיס דברים שקראתי ושמעתי, אז בדוק בעצמך פרטים באינטרנט. תתחיל בבלוג המצוין הזה (נתתי לך קישור ישירות לסביבותיה של שינינג), שחלק נכבד ממנו מוקדש לאזור שינינג וחלק אחר לאזור צ'ינגחאי וגאנסו המורחבים, בדיוק האזור שבו אתה רוצה להתמקד בטיול שלך.
-
סין: צ'ינגאי וצפון גאנסואיזה יופי, תודה רבה
אולי אני אפנה אליך בהמשך אם יהיו לי עוד שאלות