לובנאו גרמניה
-
האם משהו היה בלובנאו ויכול לספר, להמליץ?
-
לובנאו גרמניהשלום גלית, כל יום את שואלת על מקום אחר במזרח גרמניה, אולי תשתפי אותנו בתוכניותייך וכך נוכל לעזור, ובכן, במייסן עליה שאלת אתמול יש את מפעל החרסינה תיירותי, קיטשי, זו דעתי, הייתי בטיול מאורגן שהוביל אותנו לשם, לבד , לא הייתי מבזבזת על המקום את הזמן. באשר ללובנאו - עיירה נחמדה יושבת על גדת נהר השפייר , מכאן יוצא שייט בתעלות השפייר, מגיע לאי הקטן להדה שם חיים הסורבים, יש בו מוזיאון קטן שמראה את חייהם - לא חובה, השייט נעים.
-
סליחהנהר השפרה כמובן ולא כפי שכתבתי מקודם.
-
מזרח גרמניהאת שואלת על תוכניותי ובכן.....
אני מתכננת טיול בברלין עם עוד שני זוגות חברים ביוני שמונה ימים.
יוצאים מברלין ליומיים, דרזן ולייפציג בתווכנית, תוך כדי שאני מבררת שמעתי שגם מייסן ולובנאו יפות מיוחדות באותו איזור ושוות ביקור
אינפורמציה ומידע יותר קל למצוא באינטרנט, מעניין אותי לשמוע רשמים של מטיייילים שהיו והתרשמו, לכן אני שואלת- אולי לא נכון
אז עכשו אם יש מי שרוצה לעזור אשמח.. תודה רבה לכל המגיבים.
-
מזרח גרמניהגלית,אני ממליצה לך לקרוא את סיכומי טיול ברלין בבלוגים באתר,להתחיל מזה.
שם הם פשוט מרוכזים יחד.
לעבור על אשכולות תכנון טיול לברלין.יש הרבה דווקא בפורום טיולי משפחות.
תמציאי באשכולות,בבלוגים המון מידע ולינקים למקומות עיניין,יציאות מחוץ לעיר,קניות,ולא רק הסטוריה ועבר,שאולי מכבידה אליך קצת ומכאן הרצון לצאת מהעיר,להתרחק....
ברלין עיר גדולה מאוד,מגוונת.היינו שבוע,תכננתי לצאת יום אחד לדרזדן ויום לשפריוולד ואפילו את זה לא הספקנו.זאת עיר שחייה סביב השעון,אוכלת את רוב היום.
אין לי ספק שהערים שראית/שאלת , יפות ומעניינות,אך נראה לי שהנסיעות אליהן וטיולי יום יתנו פחות מענה,ותפסידו את מה שיש לברלין וסביבתה לתת.
היינו שבוע,טיול עם עוד זוג חברים.
הטיול שלנו
אגב,בחיפוש על ערים שמעניינים אותך,את יכולה לנסות לבדוק גם בבלוגים ובטיפים לפי חיפוש בשם העיר.
אמה
-
מזרח גרמניהלפני שנה במאי טיילנו בברלין ובזה נסיעה ללובנאו לטיול שייט בתעלות של השפריוואלד.
השייט בעונה זו היה מרהיב
אני מקווה שהמצגת עברה.
להלן הדווח המלא שלי מהטיול בברלין
נקווה שיהיה לכם לעזר בתכנון.
-
מזרח גרמניהתודה על הכל, עכשו יהיה יותר קל לקבל החלטות, כשאחזור אוסיף את המידע הרלוונטי,
-
מזרח גרמניהבטח שצריך לשאול, במסגרת הטיול שלנו היינו שלושה ימים בברלין וזה ממש על קצה המזלג , אם נוסעים ל - 8 ימים , כפי שכתבו לפני , חושבת שכדאי להשאר בברלין , יש בה כל כך הרבה, לנסוע ליום אחד לדרזדן ולובנאו קצת פיספוס, גם לדרזדן מגיעים לפחות יומיים. , הייתי מתכננת טיול נפרד לדרזדן ולעוד אתרים ועיירות יפות במזרח גרמניה לעוד 8 ימים.
-
מזרח גרמניהגלית,
ראיתי שרשמת באשכול השכן שלקחת לינה באלקסנדר פלטץ.
נכון הוא שתחנה של אלקסנדר מאוד מקושרת להכול,אבל לא רק היא.
תלוי באיזה מלון.בגדול הכיכר לא יחודית ולא בדיוק יפה או נעימה.
היא הומה אנשים יוצאים ונכנסים משערים הרבים לתחנה,כל מיני נגנים,יושבי גדר עם בירה ביד ופרצוף אדום.לא,לא מפחיד אבל גם לא נעים כל כך.הסניפים של מזון מהיר סביבה לא מן המטופחים.הפלוס הוא חנויות רבות סביבה וקניון אלקסה,אבל בשביל זה לא חובה ללון בה.
אפשר להגיע אליה ברגל או תחנה אחת מהקשה הופה/הקשה מרקט ,הנעים הרבה יותר.גם האזור של הקשה הומה אדם,אבל בסגנון אחר.רענן ושמח,מלא בתי אוכל,בסופי שבוע שוק קטן וחמוד.חלק תסיורים של נדב מתחילים שם.
תראי בלוג שלי את מיקום הלינה שלנו,אם מתאים לכם.אהבנו מאוד את הרחוב שקט מצד אחד ומלא אוכל,וחנויות מצד שני.חנויות של מעצבים שאפילו היו רשומים לי בתכנון..התגלו מטר מלינה.ולא היה צורך לחפש את המסעדה הויטנאמית...היו לנו כמה מתחת לאף.
מה שכן,עם הגב לכיכר ימינה,מעבר לכביש חפשי חנות נעלים מהתמונה...לי היה סגור ביום ראשון,מצאתי אותה מאוחר..
ושמאלה מכיכר,מקום ירוק נחמד לשבת אבל רועש מאוד בערב ממוזחיקה..גם בתמונה
-
מזרח גרמניהתודה אמה, קראתי כל מה שכתבת בהנאה רבה, אני מאד מודה לך כל כל עצה ומתכוונת לאמץ כמה רעיונות,
אהבתי את התמונות, שוב תודה על הטיפים מקווה לחזור עם טיפים למטיילים ,