ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סובב מון בלאן

פורום אירופה
    4
    9
    2315
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hodime
      hodime נערך לאחרונה על ידי

אנחנו זוג דתי בני חמישים ולרגל האירוע ( גיל חמישים...) רוצים לנסות קצת טרק בסובב מון בלאן. הרעיון לעשות את החלק הצפוני מקורמאיור לשאמוני. פעם או פעמיים נישן בבקתות והשאר במלונות קטנים בעיירות על הדרך.

שאלתנו:

אנחנו שומרי כשרות. נשמח לדעת משומרי כשרות אחרים שהיו בטרק כיצד הסתדרו, כמו כן היכן כדאי לעשות שבת?

תודה

הוד

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • lbd
        lbd נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן

זה לא כל כך פשוט. אני תכננתי לעשות את הסיבוב מ-LES HOUCHES עד COURMAYEUR מיום ראשון עד יום שישי, שלא אצטרך להשאר לשבת.

בנוסף לציוד האישי אני גם סחבתי אוכל: חטיפי אנרגיה, סלאמי, גבינה צהובה ומנות חמות. בארוחת הבוקר אכלתי מה שאפשר + שמתי בבאגט גבנה צהובה.

לארותת ערב את המנה חמה + סלאמי בבאגט. בכוון שלא נשארתי לשבת אין לי מושג איפה אפשר להשאר, אולי ב-CHAM0NIX, צריך לבדוק.

• hodime

סובב מון בלאן

תודה.

אגב, האם הצלחת לעשות בקלות את המסלול בחמישה ימים?

נחתת בראשון והתחלת מיד בבוקר את המסלול?

איפה בכל אופן עשית שבת?

באגטים מקבלים \קונים בבקתות או על הדרך בעיירות?

ושוב תודה.

• lbd
            lbd נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן

אגב, האם הצלחת לעשות בקלות את המסלול בחמישה ימים? המסלול הזה הוא 4 ימי הליכה. אני עשיתי רק את יום הראשון כי נגמרו לי האויר והרגליים.

נחתת בראשון והתחלת מיד בבוקר את המסלול? הגעתי ביום ראשון בטיסה לג'נבה, משם לקחתי שאטל ל-LES HOUCHES, לנתי שם ויצאתי ביום שני בבוקר.

איפה בכל אופן עשית שבת? אני יצאתי וגם חזרתי מאירופה.

באגטים מקבלים \קונים בבקתות או על הדרך בעיירות? אני קניתי בעירה אבל אני משער שיהיה אפשר לקבל גם בביקתות. למשל בעלת הביקתה הנחמדה ב-LES HOUCHES נתנה לי מיים רותחים להכנת המנה החמה.

• IO.
              IO. נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן

הי הוד,

החלק הצפוני מקורמאיור לשאמוני - נגד כיוון השעון - לוקח בד"כ יותר מחמישה ימים נטו. זה לא אומר שאי אפשר לעשות אותו בחמישה ימים אבל אתם צריכים להיות בכושר טוב ומוכנים ללכת ימים ארוכים מאוד כדי להשלים את התכנית הזו בלי דילוגים.

בחמישה ימים "נוחים" (בלי דילוגים) תוכלו להגיע בקלות עד Tre-le-Champ ומשם להתנייד ברכבת לשאמוני (כלומר לוותר על הקטע Tre-le-Champ בחזרה ל- Les Houches דרך La Flegere ו- Col du Brevent). ליתר דיוק הרכבת מגיעה עד ל- Montroc הסמוכה ולא בדיוק ל- Tre Le Champ).

כמובן שיש עוד אופציות לחמישה ימים על החלק הצפוני. חשבתם כבר על חלוקה? תנו עוד פרטים לגבי התכנית שלכם כדי שנוכל לתת פידבאק.

אני לא ממליצה לתכנן הליכה ביום הנחיתה. אני לא יודעת מה לו"ז הטיסות שלכם (באיזו שעה נוחתים? בג'נבה?) אבל גם אם אתם נוחתים יחסית מוקדם בבוקר אתם עדיין צריכים להתנייד לנק' ההתחלה (אחרי איסוף הציוד) ובד"כ אתם עייפים מלילה בלי שינה (או בלי הרבה שינה). לא מצב אידאלי לתחילת הליכה. אני ממליצה ללון לילה ראשון בנק' ההתחלה (קורמאיור לפי התכנית שלכם) ולהתחיל ללכת רעננים ונינוחים למחרת בבוקר.

בנושא כשרות אני לא כ"כ מתמצאת אבל אל תבנו על קניית לחם בבקתות! לא תמיד יש להם והם נותנים עדיפות לאורחים שאוכלים אצלהם. לעומת זאת - אין בעייה לקנות לחם בעיירות בדרך. ב- Courmayeur, Champex, La Fouly בחלק הדרומי יש סופרים "ראויים".

מזל טוב ובהצלחה!

• hodime

סובב מון בלאן

שלום IO

ראשית תודה על ההתייחסות המדוייקת והמלומדת.

הזמנתי טיסות מ-6 ביולי וחזרה ב-17 ביולי.

המטרה: שבוע ראשון טיול רצוף ככל הניתן.

אחרי שבת- משהו "רגוע" יותר אולי באזור ז'נבה ואנסי. לא מגובש עדיין. תלוי גם מה יהי "מצבנו" הפיזי. במידה ומזג אוויר בעייתי בשבוע הראשון, אפשרו לכמה ימי "השלמות".

אני בכושר סביר מאד ( רץ וכדו' ), רעייתי הרבה פחות אך עם נכונות, ואנו מתחילים להתאמן השבוע, פעם פעמיים בשבוע, בהרים שליד עיירתנו קריית שמונה.

חשוב לנו לא לוותר על ההרפתקאה בגלל גיל, כשרות ולינה בצניעות. מקווים שגם בבקתות שנלון יהיה אפשר להזמין לינה בחדר זוגי. נבדוק.

התכנית שתכננתי עד כה היא:

יום א- הגעה לז'נבה ב-10בבוקר. לשאמוני בהסעה ( אולי רכבת?). דרך המנהרה לקורמאייר ולינה שם, קרוב לנקודת היציאה אם אפשר.

יום ב- קורמאייר- בקתת בונאטי.

יום ג- בונאטי- LA FOULY ( בתקווה להגיע מעט מוקדם ולתפוס אוטובוס ל- champex

יום ד - champex-  עד - trient ( דרך הוריאנט של fenetre d' arpette )

יום ה- trient  עד lac blanck ( מוגדר כמסלול ליום אחד אם כי נראה לי מסלול ארוך עם שתי עליות משמעותיות ביום אחד. שוקל עדיין)

יום ו- lak blanck עד la flegere   (קצת מוזר כי נראה יחסית קצר מאד, אך מוגדר כיום הליכה שלם. יש לברר..) וירידה ברכבל לאיזור שאמוני. נסיעה לשאמוני ברכבת או אוטובוס.

שבת- בשאמוני ( עם תקווה שזו עיירה מעניינת ל"סתם" הסתובבות בה בשבת )

יום א- שאמוני ברכבל להר augielle de midi' וכמו שכתבתי לעיל, טיולים "רגועים" יותר באיזור שאמוני או אנסי וז'נבה. לא מגובש עדיין.

כפי שראית נראה לי שאם מדלגים באוטובוס, אז :

על קטע  la fouly עד champex/

ואם יש צורך נוסף, אז:

על קטע: trient עד lak blank ( בלי לוותר על האגם )

אשמח מאד לשמוע את דעתך.

תודה,

הוד

• IO.
                  IO. נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן

הי הוד,

ראשית - בשום פנים לא לוותר בשל הסיבות שציינת. מבטיחה לך שתפגשו גם אנשים מבוגרים מכם על המסלול!

יום א. מצוין! יש shuttles מג'נבה לשאמוני. זה יותר נוח ונסיעה בתחבורה ציבורית כשאני בדקתי לא חסכה הרבה. אני מאוד ממליצה על ה- shuttle ויכולה מנסיון אישי להציע שניים: AlpyBus ו- chamexpress.

ב- Courmayeur יש את Pension Venezia שהוא מאוד מרכזי וזול יחסית (יש חדרים פרטיים!). כדאי שם גם להצטייד בסופר.

יום ב. יש שני ואריאנרטים ביום הזה. מאחר ואתם הולכים רק עד Bonatti במידה ומזג האוויר מאפשר נסו את הואריאנט הגבוה - הוא מומלץ אבל הוא גם יותר קשה. אני אגב הלכתי את הנמוך (שגם הוא לא ממש נמוך) וגם הוא מעולה (אבל המשכתי באותו יום הלאה - לבקתת אלנה, למי שהולך עד בונאטי - הואריאנט הגבוה יותר מומלץ). מה שלא תבחרו זה יום משגע!!!

(אני מסבירה על האפשרויות ביציאה מ- Courmayeur בבלוג שלי בפוסט הבא: TMB יום 5 למרות שכאמור - אני המשכתי מעבר ל- Bonatti).

יום ג. תהיו מוכנים לעלייה ארוכה ארוכה ל- Col Grand Ferret על גבול איטליה/שוויץ... לא קל אבל שווה כל רגע! המשך המסלול הרבה יותר קל. ב- La Fouly וגם ב- Champex יש סופרים וכן מלונות כך שלא תתקשו למצוא חדרים פרטיים ללינה ותוכלו להצטייד באוכל.

יום ד. הואריאנט של Fenetre de Arpete הוא קשה. עלייה רצינית למעבר ההרים על שטח מאוד מאוד סלעי. אם מזג האוויר רטוב - או שאינכם מרגישים חזקים מספיק - יש את הואריאנט הנמוך (Alp Bovine). אני הלכתי במסגרת ה- TMB את הנמוך ושנה מאוחר יותר (במסגרת טרק אחר) את ה- Fenetre de Arpete בהחלט ההבדל בדרגת הקושי מורגש. ה- Arpete יותר יפה אבל גם בשני לא סבלתי... Wink

יום ה. אכן במסלול ה- TMB זה יום ארוך אבל אפשר לוותר על Aig des Posettes במידה ואין לכם כוח או במקרה של יום גשום ולרדת רגלית מ- Col de Balme ל- Le Tour ומשם ל- Tre le Champ והלאה ל- Lac Blanc. הירידה הישירה ל- Le Tour קלה יותר מהמסלול הגבוה (Aig Des Posettes). אפשר לקצר עוד יותר בעזרת הרכבל (מגיע ל- Le Tour לא ממש מ- Col de Balme אבל הליכה קצרה הלאה מה- Col).

ב- Col de Balme יש נוף נפלא (זה הגבול - שוויץ/צרפת) ו- Lac Blanc זה יעד מדהים (גם הדרך לשם מהממת). שים לב - יש עלייה בסולמות מעוגנים לסלע בואריאנט הזה. מומלץ מאוד אבל רק במידה ולא סובלים מפחד גבהים...

יום ו. זה יום קצר מאוד ולא נחשב ליום הליכה שלם (לא יודעת על איזה מקור אתה מסתמך). לוקח גג שעתיים. לכם זה יתאים עם התכנית להתמקם בשאמוני לפני כניסת השבת. בררו מראש שהרכבל פועל בתאריך שלכם ובידקו לגבי שעות פעילות שלו.

שבת. שאמוני מקסימה!!! היא מתאימה מאוד לטעמי להעביר בה את השבת.

יום א. אתם תהנו מאוד - הנסיעה ברכבל למעלה מהממת! אני ממליצה להמשיך ברכבל נוסף לגבול האיטלקי (מ- Aig du Midi ל- Pont Helbronner או משהו כזה) - זו נסיעת רכבל מדהימה מעל ערבות קרח ושלג אינסופיות.... ממש וואו!

התכנית מצוינת! בכלל, קשה לפספס שם - באמת! Smile

מה שכן - כשהולכים בהרים חייבים לשמור על ראש פתוח ולב גמיש... זה נחמד לתכנן ואריאנטים - כולנו עושים את זה - אבל חשוב לזכור שלמזג האוויר יש לפעמים תכניות משלו... צריך לבדוק כל הזמן (בבקתות/אכסניות בדרך - כולם מעודכנים) את התחזית ובמידת הצורך לבחור בואריאנט המומלץ לפי מזג האוויר (במסלול שלכם המקטע הכי רגיש הוא ב- Fenetre de Arpete - ממש לא מקום מומלץ להיות בו בשעת סערה!!!).

** כל הכבוד שאתם כבר מתחילים להתכונן! להגיע בכושר זה מתכון מצוין להצלחה והנאה מירבית. ממליצה לכם לצעוד עם משקל על הגב. אם יורשה לי... חזרתי לא מזמן משלושה ימי הליכה הצפון ואני ממליצה בטירוף על המסלול הכחול שעולה דרך מצפור מצוק רמים לראש צוק מנרה - זה שביל מעולה והכנה מושלמת לטרקים בהרים! (אתה בטח מגחך עכשיו כי אתה בטח מכיר אות השביל Wink) 

המון בהצלחה!!!!

קצת תמונות משאמוני ומהרכבל שיוצא מ- Aig du Midi לכיוון איטליה:

Chamonixהרכבל מ- Aig du Midi לאיטליהChamonix
                  • IO.
                    IO. נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן

עוד עיצה קטנה שעלתה לי לראש...

הרבה אנשים מתברברים בעלייה מקורמאיור לשביל (באופן כללי - הכי קשה לעקוב אחרי המסלול בעיירות עצמן...). הדבר האחרון שאתה רוצה זה להתברבר כבר בבוקר הראשון שלך בטרק... blush זה לא כ"כ מוסיף לבטחון העצמי. המלצה שלי: לגשת למשרדי ה- Tourist Info במרכז העיירה (ליד הרחבה עם האוטובוסים) מיד עם ההגעה ולבקש מהם שיסבירו לכם על מפה (שהם יתנו לכם) איך מגיעים לשביל מהמלון שתהיו בו. זה מה שאני עשיתי וזה הצליח לי ממש טוב - אח"כ שמעתי מחצי מהאנשים בטרק שהם לא מצאו את הסימון לשביל בעיירה...

אם יש עוד שאלות - בשמחה אל תהסס

בהצלחה

• חבל
                      חבל נערך לאחרונה על ידי

סובב מון בלאן

http://www.habadgeneve.ch/templates/articlecco_cdo/aid/11543 78

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון