ניווט בארה"ב
-
שבוע טוב,
אנחנו נוסעים למערב ארה"ב ורצינו לדעת האם ניתן להסתמך על ניווט באמצעות Waze ?
-
ניווט בארה"באם יש לכם אינטרנט סלולרי אפשר בהחלט ואפשר גם להשתמש ב google maps.
אם אתם רוצים תוכנה שלא דורשת חיבור לאינטרנט יש את osmand החנמית שניתן להוריד אליה מפות של ארה"ב.
או שתוכלו לקנות מכשיר GPS חדש בוולמרט או בטרגט בכ 60$.
-
ניווט בארה"בתודה רבה!!!
-
ניווט בארה"בשימו לב שלא בכל מקום יש קליטה סלולרית וגם כשיש, לא תמיד יש קליטה דאטה טובה ו/או מהירה.
-
ניווט בארה"בהשאלה האמיתית איננה האם אפשר להסתמך על Waze (ועל זה התשובה: כן), אלא האם אפשר להסתמך על קליטה סלולרית בכל מקום ועל זה התשובה היא: לא תמיד. בארה"ב יש אזורים נרחבים מחוץ לערים, שבהם אין קליטה סלולרית ואז לא תעזור לכם תוכנת Waze או כל תוכנה אחרת התלויה בתקשורת סלולרית רציפה.
עדיף, בכל היבט, לרכוש מכשיר ניווט יעודי התלוי רק בלווינים (GPS), שזמינים כמעט כל הזמן ובדרך כלל זה עולה כמו חבילת תקשורת סלולרית (כ-$60).
-
ניווט בארה"בהי אנחנו מטיילים חצי שנה עם wase. יש מקומות שהוא מעולה ויש מקומות שפחות. נסענו מאוהיו לטקסס, מאוהיו לקנדה, לניו יורק וכמעט תמיד היה בסדר. לפעמים הוא הוביל אותנו בדרכים צדדיות. אבל אנחנו דוקא נהננו מכך כשלא מיהרנו. אתה תמיד יכול להסתכל במםה בדרך הראשית שתבחר ולסמן את המסלול בwase
-
ניווט בארה"בלא חייבים לרכוש מכשיר GPS יעודי. אפשר להשתמש בטלפון עם תוכנת ניווט שלא מבוססת על קשר אינטרנט, כמו iGo. את התכנה, כולל המפות, צריך לקנות בבית ולהוריד דרך רשת וויפיי ביתית (גם ככה זה לוקח כמה שעות).
-
ניווט בארה"בלדעתי,
נכון אפשר להשתמש בסמארטפון אבל בטיול מסוג זה הכי נכון להשתמש ב GPS ייעודי.
התצוגה טובה יותר, אין תלות בסוללה אחת של הטלפון, המפות נוחות וגדולות ואם נכנסת שיחה לנייד זה לא מפריע.
העלויות למכשיר "סטנדרטי" לא אמורות להיות גבוהות ומצדיקות את התועלת.
תהינו.
-
ניווט בארה"בעניין של העדפה אישית כנראה. אנחנו נסענו עם מכשיר GPS שמהר מאד נכנס למזוודה ועברנו להשתמש בטלפונים. יכול להיות שמי שנוהג ומנווט בו זמנית צריך מסך גדול יותר? לי היה נווט צמוד שהתעסק עם הטלפון ושחרר אותי לנהיגה
, אז גודל המסך לא שינה לי בכלל. -
ניווט בארה"בענת, אני חושב ששימוש אינטנסיבי בסלולרי כ GPS וגם המחובר למטען, לא מאריך את חייו של המכשיר. גם התצוגה שדולקת במשך שעות, וגם ההתחממות של המכשיר.
יתכן שבמקרה שלכם זה לא קרה, אבל אני גם מצדד ברכישת מכשיר GPS יעודי. הוא קבוע מחובר ברכב,ושיוצאים מהרכב פשוט שמים במגירה. לא מעיק לטעמי.
בקשר לגדלי מסך - האיפון 4 לדוגמא ממש קטנצ'יק. האיפון 5 גם קטן.
למי שיש מכשיר עם מסך 4.3"או 5, הרבה יותר נוח.. שוב.. זה נסיוני.
-
ניווט בארה"בהאייפון 3 הקטן עמד בזה בגבורה במשך שני הטיולים הארוכים (שניהם עם אותו המכשיר). כיפאק לסטיב ג'ובס. מה שהרג אותו בסוף היה נפילה לאסלה. היום במקרה נתקע לי הגלאקסי S2 על ניווט למשך שעה (ככה זה שהזכוכית מרוסקת, הטלפון לא תמיד מגיב...). הטלפון אכן רתח כשהגעתי הביתה (והוצאתי סוללה כדי לאפס אותו).
אגב, לא כל הזמן מנווטים נון-סטופ בטיול. מנווטים בתוך ערים אבל, בפרט במערב, ברגע שעולים על ההייווי, אפשר לסגור את ה-GPS וגמרנו. כבר קרה לא פעם שההנחיות ביציאה מהמלון היו: בעוד 500 מטרים פנה ימינה. סע 600 ק"מ עד הפנייה הבאה.
עוד יתרון לניווט באמצעות הטלפון הוא שאפשר לנווט בתוך העיר בלי קשר אינטרנט. לא נסחוב את ה-GPS היעודי איתנו, אבל הטלפון תמיד בתיק/בכיס.
-
ניווט בארה"בלא ברור לי משהו, החיבור הקבוע לוויז לא גומר את חבילת הגלישה שקניתי?