השכרת רכב באיטליה
-
שלום, אנחנו זוג עם תינוקת טסים במאי לאיטליה. ביומיים הראשונים נהיה ברומא ומשם נצא צפונה לטוסקנה. השאלה היא האם עדיף לצאת ברכבת לסיינה/פירנצה ומשם לשכור את הרכב או שעדיף לשכור ברומא ליד הטרמיני ומשם לצאת צפונה. השיקולים הם האם יהיה יותר פשוט להתחיל להסתובב עם רכב בטוסקנה ולא להסתבך עם רכב ברומא? או שזה לא כזה נורא כמו שנראה לי ( בכל מקרה זה יהיה רכב ידני ככה שיקח קצת זמן להתרגל ) שאלה נוספת לגבי גודל הרכב יש לנו שתי הצעות אחת מקבוצת cdmr פיאט 500L או דומה. או מקבוצת cwmr רנו מגאן סטיישן או דומה. שכמובן הגדול יקר יותר, השאלה היא אם מספיק לנו הקטן יותר ( עגלה, מזוודות..) ההשכרה היא דרך יורוקאר. תודה
-
השכרת רכב באיטליה1 - עם תינוקת לא הייתי מתחילה לנסוע ברכבת לעיר אחרת בשביל לשכור שם רכב. הייתי לוקחת את הרכבת בטרמיני, עוקבת אחרי הוייז, ולא נלחצת אם מתבלבלים קצת.
2 - פיאט500 זה רכב זעיר! בטוח שלזה הכוונה? אין בו מקום לכלום, בטח לא לכיסא תינוק, מזוודות ועגלה. אישית (גם מבחינה בטיחותית) מעדיפה תמיד לקחת רכב טיפה יותר מרווח. אבל נראה לי שצריך להיות משהו בין פיאט500 למגאן סטיישן...
איזה רכב יש לכם בארץ? כשמתלבטים לגבי מקום בבגאז' הכי טוב זה לנסות לאתר רכב ודמה בארץ (אצל חברים נניח) ולראות מה נכנס. במיוחד כשצריך להכניס עגלה.
-
השכרת רכב באיטליהאת צודקת לגבי פיאט 500 אני התכוונתי ל500L שזה רכב גדול יותר.. אנחנו בארץ מסתדרים עם סירון..
-
השכרת רכב באיטליהלא הכרתי את הגדול יותר. אצלנו במיתולוגיה המשפחתית זכורה הפעם שהצלחתי לחנות באיטליה בסימטה צרה עם פז'ו 5008 בין שני רכבי פיאט 500 (אחרי שבעלי התייאש
)בכל מקרה, כיוון שיש לכם עגלה (עגלה פול סייז? גוג'ר? טיולון?) שווה לבדוק פה לפני שמגיעים ליעד ומגלים שאין איפה לדחוף את המזוודות... אם מדובר נניח בטיולון מטריה מתקפל, אפשר להניח אותו במושב האחורי על הרצפה מתחת לרגליים של הילדה.
-
השכרת רכב באיטליהמאוד מומלץ לשכור רכב מרווח ולהשתמש בו ולא ברכבת עם תינוקת. אולי תרצו לקחת אתכם גם מנשא גב שתופס מקום.
-
השכרת רכב באיטליהאני אתחיל בשאלה - למה גיר רגיל?
כלומר ברור לי שזה יותר זול. גם בארת גיר רגיל זה יותר זול, ובכל זאת אני בארץ אתם נוסעים באוטומט. אז למה לחסוךף דווקא בטיול, אם כל הקשיים והתינוק הבוכה?
לגבי הגודל - קודם כל אתם צרכים לשראול את עצמכם שלוש שאלות חשובות:
האחת - מה אופי הישיבה - התינוקת מלפנים (לא בטוח שזה חוקי)? התינוקת מאחור ושניכם לפנים? התינוקת מאחור ואחד מכם מאחור?
השניה - יש לכם בעיה שחלק מהציוד יהיה על המושב האחורי? לא רוצים שיראו אותו?
השלישית - כמה ציוד אתם לוקחים? כמה מזוודות? טיולון? עגלה? טרולי? ציוד נוסף?
אם אין בעיה שחלק מהציוד יהיה במושב האחורי, ושניכם יושבים מלפנים, ואין לכם המון ציוד (2 מזוודות + טיולון) אני לא רואה בעיה לאוטו קטן יחסית.
אם חשוב שהכל יכנס בבגאז', או אם אחד מכם יושב ליד התינוקת מאחור אז צריך רכב מרווח יותר. בייחוד אם יש לכם 2 מזוודות, 2 טרולי, עגלה (לא טיולון), תיק גב גדול ומנשא (למשל)
-
השכרת רכב באיטליהתודה לכולם על התגובות. אני גם מעדיף גיר אוטומטי אבל ההצעה היחידה שקבלתי לאוטמט הייתה לרכב קטן במחיר יקר בהרבה.. ממה שקראתי פה בפורום אני מבין שהרבה חוששים מהעניין אבל מתרגלים לידני די מהר.. אנחנו נוסעים עם טיולון (בייבי ג'וגר) וכסא בטיחות שיהיה מאחורה, אין לנו בעיה שחלק מהציוד יהיה בספסל האחורי. בעיקרון אמור להיות לנו מזוודה אחת גדולה ושני טרולים קטנים בנוסף.