התלבטות גדולה - לאן לנסוע ??
-
הי חברים !
ראשית רוצה להמליץ להנהלת האתר להוסיף פורום "כללי" (יש ופיספסתי?) מאחר ולהערכתי המון אנשים רוצים להתייעץ בכללי על כיוונים לטיולים שהם לווא דווקא באיזור ספציפי, שאלות וכו'.
אז עכשיו לעניין עצמו - אני לוקח חופשה של 5 שבועות (ברוטו) מאמצע ספטמבר עד סוף אוקטובר ומאד מתלבט לאן לטייל. הייתי בתאילנד כמה חודשים (מתוכם שבועעים בצפון לאוס) והטיול היה כמובן מדהים ותמיד תכננתי לחזור לאיזור לטיול נוסף. העניין הוא שאני מבין שבתקופה הזו יורדים המון גשמים ואני קצת חושש שזה לא יהיה "זה" מה שנקרא, ואני אפספס הזדמנות לטיול שיותר "קולע".
אני רוצה לומר שאני לווא דווקא סגור על אסיה. ז"א לא אכפת לי כוון של קוסטה ריקה או מקום מעולה אחר. חשבתי על יפן אולם אני מבין שהיא מאד יקרה, וחסר לי העניין של החופים, השמש והים.
מכיוון שמדובר ב5 שבועות אולי לשלב בין 2 יעדים ? אני שומע דברים טובים על פיליפינים אולם האם זה אינו איזור גדול מדי לתקופה של חודש (ז"א צריך לבלות הרבה זמן בנסיעות/טיסות) כדי לדחוס יעדים ? אולי עם קונקשן בסיאול ולראות קצת מדרום קוריאה ?
כפי שאמרתי, יותר מתאים לפורום "כללי" אבל אין כאן...
אשמח לדעתכם.
-
התלבטות גדולה - לאן לנסוע ??סין? פרו? פטגוניה?
-
התלבטות גדולה - לאן לנסוע ??צחוקים.
-
התלבטות גדולה - לאן לנסוע ??מזג האוויר בדרום מזרח אסיה ובמרכז אמריקה הוא די דומה (בגדול ובהכללה, כמובן), ככה שלפחות מבחינת העונה זה לא שינוי משמעותי. התקציב לטיול במ"ר לעומת זאת, בממוצע קצת יותר גבוה מזה שנדרש לטיול ברמה דומה בדמ"א (גם בגלל עלות כרטיס הטיסה וגם במחייה). אני לא חושבת שיש בעיה לטייל בסתיו בשני האזורים האלה. טיילתי במ"א ביולי-אוקטובר ובדמ"א באוגסט-אוקטובר, ואמנם ירדו מדי פעם גשמים אבל זה לא הפריע לטיול (כולל טראקים). אמנם נדרשה גמישות מסוימת, אבל בטיול של חמישה שבועות זה לא קריטי, וכמו שאני אוהבת לומר - כמות הירוק והמים מסביב בהחלט מהווים פיצוי הולם.
עוד אופציה היא לנסוע להודו. להקדיש שלושה שבועות בהתחלה לצפון הנמוך/מרכז, ושבועיים בסוף לחופים בגואה/קרנטקה.
-
התלבטות גדולה - לאן לנסוע ??צפון הודו
לאוס-ויטנאם-קמבודיה [יש גם חופים בקמבודיה]
מרכז אמריקה/דרום- טיול יותר יקר
-
התלבטות גדולה - לאן לנסוע ??מה עמדתך בנוגע לאפריקה ?
אתיופיה ?
טנזניה ?
זנזיבר ?
קניה ?
מאלוואוי ?
וכו׳
-
התלבטות גדולה - לאן לנסוע ??זה בסדר גמור להתלבט לאן לנסוע, אבל נראה לי קצת מצחיק (או צחוקים..) להציע סתם מדינות או יעדים.
אתה לא באמת מצפה שאנשים יתחילו לפרט כאן לאן כדאי לנסוע ואיפה הם נהנו, חוץ מאחת שפירטה על דרום מזרח אסיה.גם לא מבין מה יהיה בפורום כללי. הרי זה יכלול שאלות ונושאים שיש לכל פורום ספציפי להציע, לא? מיותר.
-
התלבטות גדולה - לאן לנסוע ??הצורך בפורום כללי ממש לא מיותר. בכל פורום יש נישה לנושאים "כלליים". לא מעט אנשים מעוניינים לדסקס בנושאים שאי אפשר לקטלג מראש לאיזור מסויים בעולם.
ולא,אני לא מצפה מ"אנשים" שיתחילו לפרט. תהנה באשר אתה...
-
יש כמה פורומים כללייםכלומר מוקדשים לנושא ולא לאיזור גיאוגרפי. ציוד, בריאות, טיולי משפחות, דתיים וכו'. פורום כללי לגמרי? מי יענה על שאלות בפורום כזה? אל תשכח שפורום מוצלח מורכב לא רק מהשואלים המזדמנים, אלא גם מקהילת המשיבים, ובאופן אישי אני ממש לא רואה את עצמי נכנס לפורום הכללי כדי לבדוק אם מישהו במקרה שאל שאלה על אחת המדינות 'שלי'. אולי יהיו כמה משוגעים-למדינה-אחת שירצו 'לייחצ"ן' את המדינה 'שלהם', או כמה בעלי אינטרס [מנהלי גסטהאוסים, סוכנויות טיול או מסעדות בכל מיני ארצות], אבל בגדול אני לא רואה רעיון כזה ממריא, וגם אין לזה ממש סיבה.
ספטמבר-אוקטובר זה זמן לא רע לסין או לפרו - לא בעונה, אבל מזג אוויר שעדיין מאפשר לטייל בכיף.
-
יש כמה פורומים כללייםשלא להגיד: פורום "כללי" זה פשוט שם יפה יותר ל"אני רוצה לטייל ולא טרחתי לעשות שום בירורים בתור התחלה". מדי פעם יש הודעות שמופיעות במקביל בכמה פורומים בנסיון לברר בירורים מאד מאד ראשוניים (מז'אנר "אני מתלבטת בין טיול בדרום אמריקה לטיול במזרח", וכולל בעיקר שאלות מזג אוויר/תקציב), והן אפילו זוכות בדרך כלל לתגובות.
בקיצור, מעבר לכל מה שהחתול-רובוט אמר, פורום כללי זה בעיקר שם קוד ל"התעצלתי לחפש בכמה פורומים במקביל".
-
יש כמה פורומים כללייםאתם ממש מגזימים.
שאלה כמו "אני מחפש יעד חדש ולא שחוק, מתאים לחודשים XXXX עם חופים וגם גלישה" למשל היא ממש לגיטימית. הבנאדם יכול למשל להתחיל לקרוא טיפים על 4-5 יבשות שונות, או לקרוא כבר עשרות ספרי לונלי-פלאנט, ויכול להיות שהוא פשוט ישאל בפורום כזה וייפול בדיוק על העצה של חייו.
אני לא יודע מה אתכם, בכל פעם שאני טסתי ליעד חדש זה היה כי מישהו הדליק אותי עליו, ורק אז התחלתי לעשות את הבירורים על המדינה, ואז באתי לשאול שאלות ספיציפות בפורומים.
אבל מה למשל אם יש לכם זמן וכסף, אבל לא הדליקו אותכם על יעד ?? בדיוק לזה זה נועד. פורום כללי יכול לסגור את השלב שמגיע עוד לפני הבירורים הראשוניים. זה שלב שאפשר בו לעוף בדמיון על הטיול הכי מוגזם בעולם ולא להיות מקובע מראש למקום אחד.
חתול רובוט אם לא מתאים לך להיכנס להגיב, אתה ממש לא חייב. אני בטוח שיהיו מלא שייכנסו לזה, חבל שאתם לא מאמינים קצת יותר בקהילת המטיילים שאתם חלק כל כך אינטגרלי ממנה.
אני אישית ממש מבין את הצורך הזה, מה גם שאני כל הזמן מחפש יעדי צלילה ואין לי פורום נוח לשאול על זה (לא מבין למה על סקי למשל יש ועל צלילות או גלישה לא) ואני כל הזמן מזנב שאלות על צלילה לשרשורים שונים בפורומים שונים. ממש לא נוח.
חוצמזה מה אכפת לכם, מי ייישמע השרתים צריכים לשבת אצלכם בסלון.
-
יש כמה פורומים כלליים"אבל מה למשל אם יש לכם זמן וכסף, אבל לא הדליקו אותכם על יעד ?? "
מדליק פחמים + מאוורר אולי יעזור, זה בכללי...
-
יש כמה פורומים כללייםהצעה: יש פורומים ייעודיים כמעט לכל דבר ברשת. אולי לא פה באתר, אבל חיפוש בגוגל יניב פורום מתאים ובו תוכל לקבל תשובות קולעות יותר (כי כמה מהגולשים פה כבר באמת יכולים לתת מידע ממש מעולה על אתרי צלילה לא פופולאריים מאוד?).
שאלה כללית אפשר לשאול בשניים-שלושה פורומים במקביל. הרי בדרך כלל כשמתלבטים זה לא בין כל יבשות העולם, אלא אחת-שתיים, גג שלוש. אז שואלים במקביל.
הסיבה שזה עדיף היא כי רוב הסיכויים שלא יהיו מספיק כניסות מצד עונים לפורום כללי. את התשובות עדיף למצוא בפורום יותר ממוקד או שניים כאלו בו זמנית.
-
יש כמה פורומים כללייםגלית (ושאר המגיבים הלא ענייניים)... אומרים שאם אין לך משהו חכם לומר עדיף לשתוק. אני כשאני מגיב למישהו בפורום מקפיד להגיב באופן ענייני ולא "לשלוח" את הבן אדם לגגל (זה כזה ניינטיז). לגופו של עניין גלית, אם היית מכירה אותי (לא תודה) היית נוכחת לדעת שבמקרה הזה דווקא קראתי ואני חוקר כל מידע אפשרי על התקופה בשנה ועל מה שיש לכל מקום להציע. אני ממליץ עדיין על פורום כללי לאתר כיוון שישנם נושאים שאינם קשורים למקום ספציפי, וממליץ לאנשים כמו גלית לא לגלוש בהם (כיוון שאין לה משהו חכם לומר, כך מסתבר). יותר מרגש לטקבק דברי שנאה ב ynet.
שיהיה שבוע טוב !
-
יש כמה פורומים כללייםקצת יצא מפרופורציה.
בוא נצא מנקודת הנחה שסיסטם לא מתעצל ופשוט רצה להתלבט איתנו
וגלית הינה אחת המגיבות החשובות והעוזרות בפורום
שיהיה שבוע נעים
[פחות מ- 3 חודשים ואני חוזר להודו
] -
יש כמה פורומים כללייםאומרים גם שמי שגר בבית זכוכית שלא יסתובב עם חמאה על הראש. אז אומרים.
אגב, שים לב מי היחידה שנתנה לך תשובה עניינית לשאלה המקורית שלך. כדי להקל עליך - אתה מופנה ישירות לתגובה 4.
שבוע טוב וווינטי שיהיה לך.
-
יש כמה פורומים כללייםלא תודה. תגיבי בבקשה לדיונים של מישהו אחר.