שאלה - בליז , טיול משפחתי
-
שלום רב,
מנסים לתכנן טיול משפחתי כנראה בהאפריל הבא.
היות ומדובר בטיול בר מצווה , רוצים לשלב את אורלנדו ומשם לרדת למרכז אמריקה עם המלצה שקיבלנו על בליז.
משך זמן משוער לבליז עצמה - כ- 10 ימים.
נשמח לקבל המלצות ורעיונות !
תודה,
gal.irit
-
שאלה - בליז , טיול משפחתיבגלל שאת אומרת בר מצווה
אני אניח שקיבלתם המלצה על סן פדרו וקי קולקר בבליז ולא ביקורי עתיקות וכיוב'
אם כן זו חופשת חוף באחד או שניים מהמקומות הקטנטנים הללו.
-
שאלה - בליז , טיול משפחתיבאוקטובר האחרון היינו בבליז במסגרת טיול משפחתי באיזור. היינו בסן פדרו 4 ימים. כמו שאמר גדליהו זו אכן חופשת חוף ואכן מקום קטנטן. ממליצה לחשוב על שילוב עם מקסיקו, באיזור פלאיה יש 3 פארקי מים אטרקטיבים מאד לגיל המדובר.
-
שאלה - בליז , טיול משפחתיהי גדליהו,
חשבנו בפירוש כן לשלב טיולים להכרת תרבות , מאיה וג'ונגלים ולא רק חוף וים.
האם לפרק זמן קצר כזה יש מקום אכן לשלב את מקסיקו או שבליז תספק מקומות / חוויות ונופים מעניינים ?
-
שאלה - בליז , טיול משפחתילגבי שילוב מכסיקו-בליז. אם אתם נוחתים במכסיקו בקנקון, אני לא רואה טעם להתפרש הרבה מעבר לציר של החוף הקריבי של מכסיקו וקי -קולקר/סן פדרו. ז"א אם תהיו 5-6 ימים באיי בליז (+ההגעה והיציאה), אז עבר הייתי עושה את שאר הזמן בפלאיה או חוף אחר שממנו אפשר לצאת לביקור באתרי מאיה ( צ'יצן איצ'ה או אושמל או קובה) , פארק מים אחד, וטיול לסנוטות.. זה בערך ימלא את כל ימי הטיול.
אם נחתתם בבליז- זה שוב די דומה- כ-5 ימים באיים, מותיר אתכם עם עוד כ-5 ימים, אני לא יודע אם בן המצווה ירצה ביקורים בכפרים רדומים- אבל עד הציר של גבול גווטמאלה יש לכם אתרי מאיה ( לא בהקפים של אלו במדינות השכנות) כמו Xunantunich או לאמאני ואחרים.. מחוץ לבלמופן על אותו ציר יש את שמורת Guanacaste לקוות לתפוס קצת בע"ח.. גולת הכותרת על הציר הזה יהיה טיול- קצת עם קושי פיזי לאקטון טוניציל מוקנל- שזה הליכה במערה עם מים, קצת בג'ונגל, קצת טיפוס על סלעים, לעיתים חדים ובחושך.. אבל חויה.
אופציה אחרת היא לרדת דרומה מבליז סיטי ולעשות מסלולי הליכה בקוקסקומב. יש שם מפל, מסלולים יפים וגם אפשר לראות בע"ח ( אולי), אפשר לבוא ליום ואף ל-3.