ויזה לארה"ב
-
שלום,
אני חייל משוחרר שסיים שירות חובה לפני כשנתיים ושירתתי עוד שנה בקבע.
כיום אני עובד במשכורת גבוהה של כ-16 אלף ש"ח כשחלק מזה מגולם כרכב צמוד מהעבודה.
אני מעוניין להצטרף לחברתי לאחר שתסיים הדרכה במחנה קיץ למשך 3-4 שבועות ( המחנה הוא חודשיים מה שמשאיר לה חודש לטייל שם).
אני מכיר את הנושא שחיילים משוחררים לא בדיוק קהל היעד שמקבל ויזה בקלות, אבל רציתי לשאול מה דעתכם על המקרה שלי.
שכחתי לציין שיש לי סכום כסף גבוה מאוד בעו"ש.
-
ויזה לארה"בהסכום הגבוה בעו"ש לא ירשים כל כך את פקידי הקונסוליה, אבל המשכורת שלך יכולה להיות סיפור אחר. אם העבודה שלך קבועה והמשכורת גבוהה (וצריך להביא 3 תלושי משכורת אחרונים לראיון), ותדאג להביא מכתב מהמעסיק שמבקש להענק לך ויזה לטיול בארה"ב, כאשר עבודתך מובטחת לך כאשר תחזור, ויש סיכוי די טוב, לדעתי, כי הבקשה תענה בחיוב.
כמובן שאינני יכול להבטיח זאת. אינני בטוח בכך, אבל ההגיון קובע שאם תראה שיש לך סיבה טובה לחזור לארץ בתום הטיול תוענק לך הויזה.
בעיה מסוימת היא ענין הרכב. כלומר, המשכורת שלך נמוכה מ- 16,000 ש"ח בחודש (היות והרכב לא מופיע בתלוש השכר). אני מקווה שהמשכורת עדין מספיק גבוהה על מנת לשכנע אותם שיש לך פרנסה טובה בארץ.
-
ויזה לארה"בתודה על התגובה.
רציתי לחדד שהרכב כן מצויין בתלוש השכר, כלומר ניתן לראות שהברוטו הוא קצת מעל 16 אלף פשוט יורד סכום מסויים על הרכב.
בנוסף ייתכן שארשם בקרוב ללימודים גבוהים, זה יכול להוסיף? למרות שלא התחלתי ללמוד?
-
ויזה לארה"בכהשלמה להמלצת - dhz ,הייתי מבקש מהמעביד לציין,שלמרות נחיצותך ומסירותך בעבודה,יצר הנעורים וההרפתקאות הכריעו לטובתך,ולכן הסכים לשחררך לטיול,לטווח מוגבל בלבד.בהצלחה וטיול מהנה,המשך שבוע טוב ומעניין חיים.
-
ויזה לארה"בתודה.
יש עוד עצות שיכולות לעזור לי?
-
ויזה לארה"בלמיטב הבנתי, ההרשמה ללימודים אקדמאיים בעלת משמעות אם ניתן לראות שכבר שילמת שכר לימוד, או משהו כזה. הרשמה לבד, שכרוכה בהוצאה נמוכה, יחסית, כנראה שאיננה משכנעת. נוסף על כך, אם אתה עובד מסור המשתכר היטב, לא בטוח שכדאי להביא עדות שיתכן (ואינני יודע מה תוכניותיך) ואתה מתכנן להפרד ממקום העבודה הזה בתוך מספר חודשים.