מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנד
-
זה המסלול הראשוני שתכננתי לטיול בהולנד
מה דעתכם?
מדובר בטיול לזוג + 2 ילדיםבגילאי 6,9
אנחנו נוחתים ב4/7/14 בסביבות שעה 17:30 וממריאים ב14/7/14 בסביבות שעה 11:00
בארבעת הימים הראשונים נלון בדירה שמצאנו בAirbnb וביום שני נעבור לפארק דהאמנוף לשבוע ימים
אשמח לשמוע המלצות והערות
4/7/14 יום שישי – הגעה ונסיעה לדירה באמסטרדם (נחיתה בסביבות 17:30)
5/7/14 יום שבת – אמסטרדם, שיט בתעלות, אנה פאנק
6/7/14 יום ראשון – אמסטרדם, מוזיאון נמו, בלומנמרקט
7/7/14 יום שני – זאנסה סכאנס , הספינה בטאביה, חיטהורן ונסיעה לפארק וקבלת הדירה
8/7/14 יום שלישי – דולפינריום, ארמון הט לו
9/7/14 יום רביעי – שוק הגבינות באדם, כפר דייגים, טירתMuiderslot
10/7/14 יום חמישי – אפטלינג
11/7/14 יום שישי –ארנהיים, הוחה פלואה
12/7/14 יום שבת – Eemhof Deבילוי במתקנים
13/7/14 יום ראשון – מוזיאון אשר , פנורמת מאסדך , מדורודאם
14/7/14 יום שני – בורסת הפרחים באלסמיר (המראה ב11:00)
אגב 2 שאלות בכל הנוגע לשכירת אופניים האם כששוכרים מקבלים גם מנעול לקשירת האופניים? האם יש נהלים מיוחדים בנושא?
לגבי הכרטיס מוזיאונים - לאור המסלול שציינתי האם משתלם לרכוש את הכרטיס אם כן האם כל האתרים שמופיעים באתר הינם בכניסה חופשית (האתר הוא בהולנדית בלבד ואני רוצה להיות שטוח שאני לא טועה)
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדיום שלישי - רבים מתפתים לנסות לשלב משהו עם הדולפינריום, וזה די בעייתי. בזמנו (4 שנים) לא נתנו לי להכנס להט לו ב-4 בטענה שעוד מעט סוגרים. אז בהנחה שאתם רוצים להגיע ב-3, יש קצת נסיעה ואולי משהו לאכול בדרך, תצטרכו לצאת מהדולפינריום ב-2. זה אפשרי, אבל תאלצו להלחץ ואולי לוותר על דברים.
שלא תבין אותי לא נכון - רבים אכן עושים את זה, אבל יש מחיר.
יום שני - הפארק די קרוב לאמסטרדם. חיטהורן די רחוקה. לא לגמרי ברור לי איך תעעשו סיבוב כזה ביום קבלת במפתח. זה דווקא לא יום שאתם רוצים להגיע לפארק ב-8 בערב. אם תסעו רק לחיטהורן - בסדר אבל גם זנזאסכאנס והספינה? נראה לי מוגזם. בייחוד שבבוקר עוזבים את הדירה (אולי צריך לנקות אותה? אולי בעל הדירה יאחר לבוא אליכם לצ'ק אאוט?) ואולי גם לשכור רכב (זה גם לוקח זמן).
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדבהחלט נקודות טובות למחשבה , תודה על העזרה
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדמה לגבי שילוב של הדולפינריום הוחה פלואה ושילוב ארנהיים וארמון הט לו
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדדולפינריום והוכה פלואה זה לכאורה עדיף כי לפארק אפשר להגיע בשעה מאוחרת יותר.
ארנהם והט לו אני עשיתי את זה והיה בסדר, אבל גם במקרה הזה מצאתי את עצמי 'מקצר' את הביקור במוזיאון כדי להספיק.
מה לעשות - מאד קשה להספיק שני יעדים ביום, בייחוד שכרוב האתרים נפתחים סביבות 10 ונסגרים סביבות 6 ואולי קודם.
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדהייתי מוותרת על הספינה בטאביה (בכל אופן אצלנו לא נרשמה התלהבות)
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדאצלי דווקא אהבו, ויש ליד אאוטלט.
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדמסכימה עם מה שנאמר לפני על הוספת אטרקציה נוספת אחרי הדולפינריום. למיטב זכרוני הכניסה לשם עולה קרוב ל-30 יורו לכרטיס, קצת חבל לשלם כל-כך הרבה כסף ולא למצות את המקום ברוגע ובהנאה. ההופעות באמת מקסימות, ויש אליהן תורים. אנחנו נסענו אחרי הדולפינריום (שבו קיבלנו החלטה למצות ולא להלחץ) לספינה בבטאביה, ולא הספקנו כבר להכנס כי הגענו קרוב מדי למועד הסגירה - אבל זה היה באפריל, אני מניחה שביולי שעות הפתיחה ארוכות יותר. בכל אופן, ניצלנו את ההזדמנות כדי לבקר באאוטלט הסמוך וזו היתה הצלחה לא רעה (למרות שלא היינו באים במיוחד רק לאאוטלט אם היינו יודעים שהספינה תהיה סגורה).
טירת מיודן - לדעתנו לא אתר חובה. אנחנו שילבנו אותו ביום הנחיתה וזו היתה אטרקציה קלילה ונחמדה על הדרך משדה"ת לכפר הנופש (דה אמהוף), אבל עלות הכניסה לדעתי גבוהה מדי ביחס לתמורה אם לא תרכשו את כרטיס המוזיאונים ממילא (הטירה כלולה בכרטיס). במילים פשוטות - אם יש לכם את כרטיס המוזיאונים והטירה נופלת לכם טוב על הדרך - סבבה. אם לא, אפשר לוותר.
על מה דווקא לא הייתי מוותרת ולא מופיע אצלכם בתוכנית - גן החיות בבורחר (לא רחוק מהמוזיאון הפתוח בארנהיים). זה לא גן חיות רגיל! הוא מיוחד ומקסים, כולל עולמות מיוחדים שבהם החיות מוצגות כאילו בסביבת המחייה הטבעית שלהן, וגם ספארי הליכה. אנחנו היינו עדים שם לאקשן מדהים באיזור האריות, שהתרחש ממש קרוב אלינו, כמו סרט-חי מנשיונל ג'אוגרפיק - חוויתי מאוד לילדים, ולא דומה בכלל לאריות המנומנמים שאתה רואה ממרחק בספארי ברמת גן. מושלם לגילאי הילדים שלך.
יום במתקני דה-אמהוף - רעיון מצויין שגם אנחנו עשינו - פארק המים מדהים כשלעצמו, ומעבר לכך יש עוד המון מה לעשות. שים לב רק שיש לא מעט אטרקציות שצריך להרשם אליהן מראש, והמקומות אינם אינסופיים, כך שהייתי ממליצה, ביום הגעתכם לפארק, לעבור על החוברת שתקבלו ולהזמין מקומות לאטרקציות שתרצו במיוחד, אם תהיינה כאלה. בנוגע לפארק המים - זה פתרון מעולה ליום גשום.
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדשתי הערות:
לגבי הקניון בבטביה - אנחנו מאד מאד התאכזבנו ויצאנו ביידים ריקות. אולי זה רק אנחנו (כי בהחלט ראיתי הרבה ישראלים עם שקיות מלאות).
בזמנו גם לא היה במקום שום דבר מעניין לילדים. הם הרי לא ממש נהנים מהשופינג, אז בדרך כלל כשאישתעי בקניון אני עם הילדים במשחקים וכאלה - לא היה שם.
לגבי מתקני הכפר - אם רוצים פעילות שדורשת הרשמה - עדיף להרשם כמה ימים לפני ההגעה (למשל בטלפון). כשתגיעו לכפר יכול להיות שכבר לא יהיה מקום.
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדהי יוני
גם אני הייתי בכפר הנופש דה איימהופ , יכול להמליץ לך למשל ביום שבת לשכור אופניים ולרכוב למרינה שם לעלות על ספינה שמעבירה אותך יחד עם האופניים לכפר דייגים סמוך שנקרא ספקנבורג זמן הפלגה כ 15 דקות בשבת נערך יום שוק לא מסחרי ומתוייר ממש אותנטי ונחמד .
אם אני זוכר נכון מקבלים שוברים לשימוש בכפר שאותם ניתן להמיר גם להשכרת האופניים במקום .
יש פארק חבלים ליד ארמון האט לו שיכול להתאים
כמו כן אל תשכח שבבית בפארק אתה מקבל ציוד מתכלה שמספיק ליומיים כמו טבליות למדיח מגבות מטבח וכו' . אז תערך בהתאם .
תהנה
רפי
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדתודה על הטיפים
-
אם תשימו את אפטלינג ביום אחר...בימי חמישי רוב החנויות במרכז אוטרכט פתוחות עד 21:00. פרט לאפשרות לשופינג מאוחר יש הזדמנות לטייל בעיר ולאכול ארוחת ערב במסעדה על שפת התעלה ( ממש "על המים"). באותו אזור יש חנויות אופנה ומותגים וגם חנויות פיצ'יפקס וצעצועים.
אם תגיעו קודם יש מוזאון תבות נגינה ממש במרכז העיר, מוזאון רכבות (מחוץ למרכז), שייט בתעלות וכמובן - לטפס על מגדל ה"דום".
כדאי שתשאירו את האפשרות לבקר שם אחר"צ ביום חמישי -ביום אחר העיר עדיין יפה והמסעדות פתוחות אך החנויות נסגרות בשש. -
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדיום המעבר לכפר הנופש נשמע לי עמוס מדי.
זאנסה סכאנס וארנהיים - יש כאן כפילות מסויימת. זו חווייה די דומה.
אם אכן תהיו בזאנסה סכאנס הייתי ממליץ במקום ארנהיים להיות בגן חיות בורחר - מתאים נורא לגיל של הילדים שלכם וזה גן חיות נהדר באמת.
דוד
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדבעקבות ההמלצות חשבתי על השינויים הבאים
לגבי יום המעבר לכפר הנופש
טירת מאודן, חיטהורן ונסיעה לפארק לקבלת הדירה (או הפוך חיטהורן, טירת מאודן ואז הכפר נופש בהתאם לזמן)
את זאנסה סכאנס לשלב עם יום הביקור בשוק הגבינות באדם, ווולנדם
לוותר על ארנהיים ובמקומו להכניס ביקור בגן החיות בבורחר (בשילוב הוחה פלואה)
וכמובן תודה לכולם על העזרה
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדהקפצה
-
מבקש חוות דעת על התכנון הראשוני - טיול להולנדהי התכנון נראה מצוין.
המלצה חשובה תכין תכנית חלופית למקרה של גשם.
אנחנו היינו בסוף יולי ומה-10 ימים שהיינו זכינו ליומיים של שמש.
כמו כן תציידו בלבוש חם.
לא לשכוח לרכוש כרטיסים לאנה פרנק מראש אחרת התורים לא נגמרים.
בהצלחה ותהנו