משדה התעופה בקטוביץ ל....
-
היי,ראיתי שיש קצת בעיה עם התחבורה משדה התעופה בקטוביץ לקרקוב.
ראיתי שיש 2 חברות שמתאמות את ההסעה עם הטיסות(אחת ב11.5 יורו והשניה בכ44 זלוטי)+חברת אוטובוסים מקטוביץ שנוסעת בין שדה התעופה לקטוביץ ב27 זלוטי .
הבעיה היא שהטיסה של ויז אייר נוחתת אחרי חצות וההסעות מותאמות לטיסות, הטיסה הבאה נוחתת באיזה 10 בבוקר,התיכנון שלי היה לצאת רק אחרי שעתיים מהנחיתה לקרקוב,כי ההסעה מביאה רק ב3:20 בלילה לקרקוב וזה לא נעים בשעה הזאת להתחיל להסתובב בעיר.השאלה שלי היא האם יש אפשרות להגיע לקרקוב בסביבות 5 עם חברה אחרת?והאם אפשר שעושים צק אין באתר של ויז להוסיף את ההסעה שלהם?מישהו בדק את הנושא?
בחזור האם אין בעיה לבוא לתחנת האוטובוס בקטוביץ ולקנות כרטיס נסיעה לשדה התעופה?
בנוסף נראה קצת יקר מחירי הנסיעה לשדה הזה הלוך או חזור,יש אופציות אחרות של חברות\אוטובוסים משהו אחר?
תודה רבות לכל מי שעונה
-
משדה התעופה בקטוביץ ל....באתר של pyrzowiceekspres.pl/en אפשר למצוא לוחות זמנים, דרך וויזאיר זה יותר בעייתי כי הם קובעים מראש את הזמן של ההסעה וכדי לשנות צריך לשלוח מייל לחברה שמפעילה את זה וזה בכל מקרה יותר יקר מהאתר הראשון שציינתי. וכדאי להזמין מראש נסיעה חזור לשדה תעופה כי המוניות שירות בקטובית' לוקחות בערך אותו מחיר ולא כדאי לפספס אותם, אין הרבה תחבורה ציבורית לשדה התעופה
-
משדה התעופה בקטוביץ ל....תראה באשכול של ריף בפורום טיולי משפחות,וגם באשכול של דויד-כולל פירוט רב לגבי אפשרויות הגעה.
אנו נזמין את ההסעה של 44 זלוטי לאדם ישר לקרקוב. ללנים לילה בקטוביץ יש אפשרויות נוספות...
אמה
-
תודה ו...בחזור אי אפשר ללכת לתחתנת האוטובוסים בקטובית ופשוט לעלות על אוטובוס לשדה התעופה?
ראיתי שיש אוטובוסים פה https://bilety.pkm.katowice.pl/index.php?rok=2014&mies=0 6&dzien=10&idp=13&kier=0
-
תודה ו...בחזור מצאתי אוטובוס או שאטל בטווח מחירים ממוצע של 7 זלוטי לאדם מקרקוב עד למרכז קאטוביץ.
כפי שציינת אוטובוס מקאטוביץ לשדה התעופה עולה 27 זלוטי. השאטל עולה קצת פחות.
אנחנו מצאנו מיניבוס פרטי לשקח אותנו (9 אנשים) ב- 350 לזוטי זה אומר 38.8 זלוטי לאדם ונשאלת השאלה האם די לחסוך 10 או 20 זלוטי כדאי להטרטר עם מזוודות באוטובוס, לרדת בתחנה מרכזית, לחכות לאוטובוס אחר?
במיניבוס פרטי או בשאטל, ההסעה היא ישירה , ניתן לחשב את לוח הזמנים בדיוק רב ואין חשש לאבד זמן או לחכות המתנות מיותרות.
כל אחד עושה לעצמו את החשבון שלו.
-
תודה ריף אבל בחזור אני לא באה מקרקובאלא מורצלב או ורשה או גדנסק ישירות לרכבת\תחנת אוטובוסים בקטוביץ.
בגלל זה חשוב לי לדעת על האוטובוס הציבורי הזה מהתחנה המרכזית בקטוביץ ועל אופציות אחרות...הבנתי כבר שבחזור אין ברירה והאופציות היחידות הם לקחת אחת מ2 ההסעות היחידות שמתואמות לטיסות הנוחתות.
-
משדה התעופה בקטוביץ ל....לשאלתך, אני מצרפת קישור לאתר שדה התעופה בקטוביץ המאפשר לך לבדוק את כל האפשרויות ליציאה והגעה מ/ל ש.ת.
http://www.katowice-airport.com/en/passenger .
שנית, אין לך מה לחשוש בשעה 3:20 בקרקוב. ההסעות מגיעות עד לתחנה המרכזית הנמצאת בקרבת העיר העתיקה. המקום הוא מרכז תחבורתי. יתכן והמלון שלך קרוב אז תוכלי ללכת ברגל.
החזור מקרקוב עדיף (זמן ומחיר)במקום להגיע קודם לקטוביץ. בכל מקרה, מקטוביץ, התחנה היא ממול הכניסה לתחנת הרכבת המרכזית.
עוד הערה. המחירים יקרים, בגלל הקושי לצאת ולהגיע מהחור הזה שנקרא ש.ת של קטוביץ.
-
משדה התעופה בקטוביץ ל....שלום, קראתי בהמלצות וגם את ההתכתבות כאן וקצת יצאתי מבולבלת.
אם אני נוחתת בלילה בקטוביץ ורוצה להגיע לקרקוב יש שאטל משדה התעופה בקטוביץ?
אני חייבת להזמין מראש? 44 זלוטי זה לא 11 אירו בערך?
נועה
-
משדה התעופה בקטוביץ ל....ויש גם אתר זה
הזמנו באפשרות תשלום מראש 44 זלוטי או לנהג במקום 50 זלוטי.יוצא כמעט אותו דבר,כ11 יורו...
החישוב די דומה לארץ,האם להגיע לשדה ברכבת,ישירה או עם החלפה או מונית.
תלוי בשעה וכמות האנשים(מזוודות)
-
מישהו לקח את האוטובוס הציבורי מקטוביץ לשדה התעופה?זה שעולה 27 זלוטי.
-
כמה זמן לוקחת הנסיעה משדה התעופה עד קראקוב?.וכמה עד קאטוביץ?
כן גם אני התפתיתי בפיתוי שוויזאייר הציבה לנו, עכשיו מתלבטת לגבי הלילה הראשון (בכל מקרה הוא יהיה קשה - אני עם ילד בן 6 שיירדם בוודאות בטיסה, ואז יירדם שוב בהסעה, פשוט זה לא יהיה, אבל אולי כבר עדיף לנסוע ישירות לקראקוב, גם שם אני לוקחת מלון קרוב לתחנת הרכבת).
-
כמה זמן לוקחת הנסיעה משדה התעופה עד קראקוב?.בוקר טוב ובשעה טוב

תראי ,עם הילד זה אולי אחרת.
יערי,בזוג,נסעו ישירות לקרקוב, גם אני מתכננת כך. הקפיצה שלנו לא ארוכה וכרגע נראה לי פחות להישאר לילה וחצי בוקר בקטוביץ. בטיול ארוך יותר ,אולי זה היה אחרת.
מאוד תלוי בהמשך ולכמה זמן...החברים שלי לקחו רכב משדה קטוביץ,דרך האתר של וויז ויצאו ישירות לקרקוב.
נסיעה לקרקוב כשעה וחצי,אולי פחות...אם הלינה ע' תחנה רכבת אז ההגעה מהסעה תהיה קצרה.
הייתי ממשיכה ישר.
-
כמה זמן לוקחת הנסיעה משדה התעופה עד קראקוב?.נסיעה מקרקוב לשדה התעופה ישיר ולא דרך האוטוסטרדה לקח לנו שעה ו-10 דק' (פלוס מינוס כמה דק').
כשעברתי על הדרך שוב על המפה , הבנתי למה הנהג לא נסע דרך האוטוסטרדה, היא אולי מהירה יותר אך גם ארוכה יותר.
תבדקי אם השאטל שעושה את ההסעה לקרקוב זה אותו אחד שנוסע גם לקאטוביץ', כי אולי כשיש מיעוט נוסעים הם מאחדים נסיעה. אני כותב זאת כהשערה, לא מידיעה, כי על השאטל שעליו עלינו היה שלט של קאטוביץ ובצד היה מונח לו של של קרקוב.
בכל מקרה היות ואת עם הילדון, המלצה שלי לכי על הנסיעה הקצרה יותר.
-
משדה התעופה בקטוביץ ל....צהריים טובים ,
אני נסעתי מנמל התעופה בקטוביץ אל מרכז העיר עם התחבורה הציבורית שעולה 27 זלוטי לנסיעה .
זמן הנסיעה כחצי שעה והתחנה הסופית היא בטרמינל שנמצא מתחת לתחנת הרכבת של קטוביץ ,
ממש במרכז העיר .
אני שילמתי לנהג 27 זלוטי והוא הדפיס לי קבלה כמו בסופר .
הטיסה של וויזאיר נוחתת בשעה 24:15 ונכון לעכשיו הלו"ז של התחבורה הציבורית הוא בשעות
00:10 שאת זה תפספסו והשני 01:20 ככה שתמתינו קצת ותתפסו את האוטובוס השני .
יש חברת תחבורה בפולין שנקראת פולסקיבס שיש לה אוטובוסים מקטוביץ העיר אל תחנה מרכזית בקרקוב מספר פעמים ביום .
בדקתי לדוגמא בתאריך 04/08/14 ויש להם אוטובוסים בשעות :
24:20 , 02:20 ו- 03:50 שיכול להתאים לכם במידה ואתם רוצים להגיע לקרקוב בשעה 05:05 ,
המחיר 8 זלוטי לאדם.
בחזור הטיסה של וויזאיר לתל אביב יוצאת בשעה 15:55 שזו שעה נוחה ולא בעייתית
אפשר להגיע גם עם התחבורה העירונית אם רוצים אבל היא יקרה מהאופציות האחרות .
ישנם חברות אחרות כמו שמיקי נסע איתם במחיר של 20 זלוטי אם אני זוכר נכון
מנמל התעופה קטוביץ למרכז העיר .
-
תודה דויד ומספר שאלותהתחנה המרכזית של האוטובוסים בקטוביץ זאת שיוצא ומגיע ממנה האוטובוס של pkm (זה אוטובוס ציבורי ?) היא מתחת לתחנת הרכבת? לא מול התחנה או ליד?
אפשר פשוט לבוא לתחנה ולקנות כרטיס לאוטובוס הזה מקטוביץ לשדה התעופה בלי הזמנה מראש?התשלום לנהג?
האוטובוס של פולסקי בס גם יוצא\נכנס מהתחנה שנמצאת מתחת לרכבת?
אני יודעת שפולסקי בס זה רק באינטרנט או במשרדים מיוחדים שיש להם בערים הראשיות בפולין ששם הם מוכרים כרטיס קצת יותר יקר מהאינטרנט,ככה שבשעה כזאת המשרד סגור וצריך לבצע הזמנה בנט.
-
לגבי מוניות שמחכות שם קיים כזה דבר?אנחנו לא הזמנו איסוף, נמצא שם מוניות ,מיניבוס, שאטל או איך שזה נקרא לקטוביץ?
-
משדה התעופה בקטוביץ ל....לא הבנתי את פשר המחיר האטקרטיבי מדי לטיסה לקאטוביץ' אז בדקתי קצת, נחרדתי לגלות שזה חצי שעה נסיעה בערך ממחנה ההשמדה אושוויץ וויתרתי על הרעיון זול ככל שזה יהיה.
-
תודה דויד ומספר שאלותערב טוב ליאת ,
ממה שאני מבין PKM -
Przedsiębiorstwo Komunikacji Miejskiej Katowice sp. z o.o
והתרגום : Katowice Municipal Transport Company Ltd.
זו תחבורה ציבורית עירונית של העיר קטוביץ .
התחנה הסופית של האוטובוס העירוני היא בעצם מתחת לתחנת הרכבת ויש דרגנוע שאיתו
עליתי אל תוך אולם תחנת הרכבת.
יש גם תחנות בדרך רק שלא כלכך התייחסתי אליהן ולכן אני לא זוכר בגלל שהיעד שלי
היה התחנה הסופית שקרובה אל אכסניית KATOWICE CENTRUM בה לנתי .
כן התשלום שאני ביצעתי היה מול הנהג ולכן הגיוני שגם בכיוון ההפוך זה כך , יש לו
מסופון קטן שהוא מדפיס לך קבלה קטנה על סכום של 27 זלוטי .
אולי במסוף התחבורה יש קופת כרטיסים או מכשיר אוטומט אני לא יודע , לא בדקתי .
האוטובוס של פולסקי בס יוצא מ"תחנה מרכזית" שנקראת :
PKS. Dworzec autobusowy
בכתובת :
Księdza Piotra Skargi 1זהו מרחק של כ- 10 דקות בכייף בין תחנת הרכבת לתחנת האיסוף של פולסקי בס .תזמינו באינטרנט ותדפיסו את ההזמנה , אני ראיתי משרד שלהם בתחנה מרכזית בקרקוב .בהתחלה רציתי לנסוע איתם עד לברטיסלבה אבל לא הדפסתי כרטיס והנהג לא הסכים לקבל מזומןלמרות שהיו מקומות פנויי ולכן נסעתי ברכבת עד לבודפשט דרך ברטיסלבה . -
לגבי מוניות שמחכות שם קיים כזה דבר?ראיתי שיש מוניות שממתינות מחוץ לטרמינל [מצורפת תמונה] ,
ישנה גם "המלצה" אם אפשר לקרא לזה על חברת מוניות שמוזכרת
באתר נמל התעופה .
בדקתי והמחיר למרכז קטוביץ 160 זלוטי [40 אירו]
וכן ישנם אפשרויות נוספות על ידי חברות אוטובוסים שונות
זה לא נכון להסתכל על זה כך , בכל מקום שכף דרכנו תדרך באירופה ישנו משהו
שקשור לשואה ומחריד , אני זוכר שהלכתי פעם ברגל בעיר IASI ברומניה
בלי להכיר או לדעת פתאום ראיתי שלט קטן בו היה מצויין בחצר ממול היה פוגרום
בו נספו אם זכור לי כ- 13.000 יהודים .
אבל זו הרגשתך ואני מכבד אותה

-
לגבי מוניות שמחכות שם קיים כזה דבר?תודה דוד

עם ילדים הכי מתאים לנו מונית,