כמה שאלות בודפשט וויזאיר
-
תקציב בודפשטלי - אני חושבת זה היה מכוון אליי...? אולי ?
אני חושבת שמה ש-lbd כותב הוא בוודאי נכון ואני מכבדת את דעתו ואת ניסיונו הרב .
אחרי ביקור שלישי בבודפשט גם אני מודעת לכך שיש אופציות בכל הרמות (ולא , זה לא רק בגלל שהוא מקומי - גם תייר יכול לחסוך במקומות רבים לפי הבחירות שיעשה !)
ברור שיש שלל אפשרויות ...אפשר לאכול עוגות בזול בהרבה (בשוק המקורה למשל )(כמו שענתנת עשתה נדמה לי ) או בקונדיטורייה מקומית כלשהי , אבל זה לא פוסל רצון שהוא לגיטימי גם כן , לאכול עוגות בקפה ניו יורק , על כל המשתמע מכך, ב-2150 פורינט לעוגה .
כמובן שזו לא חובה לאחרים. אנחנו לא עדר. זו רק הסובייקטיביות שלי ואחת מהבחירות שאני עשיתי .
כנ"ל אפשר לאכול ביותר מ-1500 מסעדות שונות בכל רמות המחירים (ואלו רק המסעדות המופיעות בטריפאדוויזר הנגישות לתייר הממוצע בשיטוט באינטרנט ... חשבו כמה מסעדות נוספות , זולות ועממיות , קיימות בעיר ולא מופיעות שם... !)
כבר כתבתי כאן פעם שאין אמת אחת ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו בהתאם לסדר העדיפויות שלו , לרצונות שלו ולציפיות שלו מהחופשה ולתקציב שהוא מוכן להוציא (או לא) .
אני בהחלט מסכימה שהאוטובוס האמפיבי הוא אטרקציה די יקרה ולא בטוח שהיא משתלמת , אך מקומו של כל אחד הוא להחליט כמה האטרקציה הזו שווה עבורו לעומת האופציות האחרות שבהחלט קיימות וראויות גם הן.
לימור - אין צורך להגיע ממש מוקדם לקרקס ... הקטע בהזמנה אונליין היא שהכרטיסים שמורים לך. אתם יכולים להגיע רבע שעה לפני ללקיחת הכרטיסים ולתור לשירותים ...
מציעה לכם לרדת בתחנת כיכר הגיבורים HOSOK TER
להנות ממראה הכיכר המרשימה ולהיכנס לפארק דרך גשר האבן שלידו האגם.
משם כבר תראו את הכניסה לגן החיות ולידו בהמשך הקרקס (את אתם עומדים עם הגב ביציאה מגן החיות - לכו שמאלה ) . ההמשך לאחר הקרקס הוא הלונה פארק העתיק שנסגר.
המבנה הצהוב מול הקרקס הוא מרחצאות סצ'ני .
בקיצור- בסה"כ , ריכוז האטרקציות די קרובות זו לזו (מלבד מוזיאון התחבורה שנמצא רחוק משם בקצה אחר של הפארק )
דויד - תודה על מה שצירפת מאתר UP לטובת השאר .
אני ידעתי את הכללים האלו וביררתי לפני הטיסה לגבי גודל ומשקל של תיקי היד והמזוודות .
פשוט רציתי לציין שלמרות הכללים הקיימים והמפורסמים - אף אחד לא הקפיד עליהם , שקל או מדד ...לא היה "כלוב" או משהו כזה דומה .
וזאת בכל הקשור לתיקי היד בלבד . במזוודות בהחלט שקלו ובדקו .
שעלינו למטוס ראיתי את אלו שישבו במה שמכונה "UP SMART" שזו המחלקה של היושבים בשורות הראשונות , השייכת לאלו שרכשו כרטיס יקר יותר הכולל מזוודות .
הם גם קיבלו כחלק מהדיל אוכל , שמיכות , ובעצם : שירות מלא .
אלו שעליהם דיברתי שראיתי אותם דוחסים מזוודות טרולי גדולות מהסטנדרט ומהמידות המפורסמות בכללים לא היו חלק ממחלקה זו .
הם ישבו לידינו ולא בחלק של ה-SMART. מה שמחזק את הרושם שלי שלא היה פיקוח על המשקל והמידות למטען היד בטיסה הספציפית שאני הייתי עליה.
-
תקציב בודפשטעדי,
ה SMART שאת מדברת עליו זה אנשים כמוני או כמו עפרה ועוד שקנו באל על טרם עידן UP. הועברנו קדימה ויש לנו שירות טיסה סדירה מלא. (דרך אגב לפי בדיקה בסיסית שעשיתי נראה שהמחיר ששילמתי באל על לא יותר יקר מאשר UP כולל מזוודות, ואני מדברת על יולי. המחיר ש UP יצאו איתו בפרסום היה עד 30.06).
ללא שום קשר לכך לפי מה שאת מתארת לא היה פיקוח על המשקל.
קבלתי המלצת להיכנס לפארק מכיכר הגיבורים ולטייל משם. תודה רבה.
לילה טוב
לימור
-
תקציב בודפשטלימור - בחזור אין טעם לשוב לתחנת המטרו בכיכר הגיבורים.
תחנת סצ'ני פורדו היא בתוך הפארק וקרובה יותר (נמצאת ממש ביציאה מהקרקס וקרובה אליו . לכו ישר והיא מולכם בתוך הפארק עצמו = בחלק הצדדי /אחורי של מרחצאות סצ'ני)
לילה טוב,
עדי
-
תקציב בודפשטהיי עדי,
כתבתי את הדברים בלי שום קשר לחופשה שלכם.
לא הבנתי למה חשבת ככה...
התייחסתי בהשוואה לחופשה הקודמת שלי עם חברה ב2010, שהיתה חופשה לתפרנים.. במינימום תקציב, ככה הגדרנו מראש..
למרות שאז היינו יומיים באוטובוס תיירים, שייט, ביהכנ"ס, פרלמנט, מוזאון הטרור,
מסעדות, בתי קפה ועוד...
הוצאנו ממש כלום כסף
והרגשנו שבודפשט ממש זולה ומאוד משתלמת.
הפעם התרשמנו שהמחירים יותר יקרים,
סתם לדוגמא.. בשוק הפסחא בכיכר וורמשטי, בדוכני אוכל.. ממש הפקיעו מחירים.
האוטובוס האמפיבי היה אחת האופציות שמאוד התלבטתי לגביה,
ורציתי להפתיע את הילדים... אבל במחשבה נוספת,
חשבתי שהם לא יעריכו מספיק את האטרקציה היקרה, ילדים גדולים מתלהבים פחות.
ותכנננו חופשה קולינרית, עם מסעדה טובה לכל יום, אבל זה לא הסתדר..
לא רציתי להיות כבולה לעיתוי שנקבע מראש.
אז יצא שהפסדנו את רוברטו ועוד אפשרויות טובות.
נשארו השלמות לפעם הבאה

לילה טוב
-
תקציב בודפשטעדי ,
בוקר טוב , אכן המידע שצרפתי מאתר UP היה לטובת השאר .
פעם אחת לא הקפדתי על כללים של וויזאיר וזה תפס כמה טיסות טובות עד שיום אחד הגיע בקשת תשלום קנס.
לכן אני לא לוקח יותק צ'אנס ומקפיד על כללים

-
תקציב בודפשטלי- אני יודעת שאת לא כתבת ביחס לסיפור הטיול שלי .
מה שהתכוונתי לומר זה שאני חושבת ש-lbd כתב את מה שכתב בהתייחס לסיפור הטיול שלי .
אני מניחה כך פשוט כי אני היחידה שביקרה לאחרונה בקפה ניו יורק ואכלה עוגה שעולה 2150 פורינט ....
כמובן שאני לגמרי מבינה שכוונתו טובה ושהוא רוצה להראות לשאר הנוסעים והשוקלים את בודפשט שבהחלט אפשר למצוא את בודפשט גם זולה ממחירים אלו. ואני מסכימה איתו . יש רמות שונות של מחירים וכל אחד צריך לעשות את החשבון שלו .
דיויד - אתה צודק . אני לא הייתי רוצה להטעות אף אחד או לגרום לו לקנס או לעוגמת נפש .
לכן ציינתי שמדובר היה רק בטיסה הספציפית שאנחנו היינו בה ולא בהכרח במשהו שאפשר להשליך ממנו על הכלל ...
מצד שני , הייתי שמחה לשמוע מהבאים שיטוסו UP איך היה עם העניין הזה כי בעיני (שאני טסה עם ילדים ועם הרבה ציוד בתיק הגב) זה בהחלט שיקול בבחירת טיסה.
-
תקציב בודפשטבכל אופן נראה לי לא הגיוני שתקציב לזוג ושלושה ילדים לשבוע בבודפשט זה 20000.
-
תקציב בודפשטעדי ,
גם אני יחד איתך מחכה לשמוע מהבאים שיטוסו UP.
-
תקציב בודפשטלא הבנתי - את חושבת ש-20 אש"ח זה מעט מדי או הרבה מדי לזוג + 3?
למעו ההגינות - החישובים שלי התבססו על 9 לילות שהם 8 ימים ולא על 7 לילות שהם 6 ימים. אבל מצד שני אני מעריך של-9 לילות אני גם אעבור את ה-20.
-
תקציב בודפשטאנשים טובים
בשרשור אחר שפתחת הצעתי לך לקחת דיל של טיסות +2 חדרים במלון
נכנסתי לבדוק וגיליתי את אותו דיל שאנחנו ממשנו ב2011:
טיסות של UP + מלון 4 כוכבים מרקורי סיטי (יש עוד הרבה כולל מלון דירות ...)
לשבוע (זוכרת שזה מה שרצית/יכולת) כולל העברות = 750$ לכל נוסע
מצרפת את הקישור (לא יודעת אם יעבוד )
בחר נושא:
חבילות נופש טיסות לחו"ל מלונות טיולים מאורגנים רכב טוס וסע מלונות בישראל טיסות לאילת חבילות בישראל טיסה + מלון + רכב
בחר סוג חבילה:
טיסה + מלון חבילות ספורט והופעות חבילות שייט חופשת ספא נופש וכשר חבילות לצעירים וסטודנטים
בחר יעד:
תאריך יציאה:תאריך חזרה:
אנשים:
-
תקציב בודפשט -
תקציב בודפשטתודה
750 דולר לאדם כפול 5 נפשות זה כ-13 אש"ח. זה אותו סדר גודל שיצא לי של לבנות חבילה לבד (לא נריב על הגרושים).
'הבעיה' היא שחוץ מעלות הטיסה והמלון יש עלויות שהיה לא זניחות ועלויות בארץ שיביאו אותי לאותם 20 אש"ח מדוברים.
העלות היומית השולית (מלון, אוכל,תחבורה, אטרקציות,ביטוח) עומדת לדעתי עד קרוב ל-1500 ש"ח. אליה יש להוסיף את עלות הטיסה, ועלויות ההכנה (נסיעות לנתב"ג, טלפון, אולי מזוודה שעונה להגדרות של ויזאיר וכו')
-
תקציב בודפשטלסלבדור-----אני מסכים איתך. זה לא הגיוני שבוע בבודפשט ב-20 אלף ₪. אני לא רוצה לעשות את החשבון של אף אחד.
אבל אני חבר גם בפורום "צפון אמריקה". העלות לטיול של 3 שבועות בארה"ב למשפחה בת 4 נפשות כולל טיסות לארה"ב שכירת רכב וכל ההוצאות, בין 50 ל-60 אלף ₪.
ללי----את מדברת על רושם שלך, אבל אני הסברתי עם מספרים. אפילו אם המחירים עלו ב-15% אבל באותה התקופה ערך הפורינט לעומת השקל ירד מעל 20%.
דוכני שוק, שמיועדים בעיקר לתיירים לא קנה מידה למחירים בשום מקום.
לעדי----אני הבאתי את הדוגמא של העוגות, כי נדמה לי שאלה היו המחירים היחידים שהתיחסת אליהם.
-
תקציב בודפשט3 שבועות - 60 אש"ח - שבוע 20 אש"ח. בדיוק שליש.
קודם כל - אני מתייחס ל-5 נפשות ולא ל-4. מבחינה רשמית ברוב המקרים אפשר להכניס 4 נפשות לחדר מלון ו-5 לא. בכל מקרה אני לא מצטופף 5 בחדר. וודאי שכרטיס הטיסה החמישי עולה כסף.
אגב - גם טיול בארה"ב של 3 שבועות עולה הרבה פעמים יותר מ-60. אבל זה דיון אחר לפורום אחר.
הטיסה לבודפשט כמובן זולה בהרבה, אבל מחירים שאני רואה לאוגוסט מדברים בסופו של דבר על קרוב ל-250 אירו לכרטיס כולל חצי מזוודה (כלומר 5 אנשים ו 2-3 מזוודות). כן, אחרי מחירי מועדון (אבל כולל עלות הכרטיס). אני יודע שבחורף או אם הזמנתם מראש שילמתם 20 אירו לכיוון (בלי מזוודה). אבל אלו לא המחירים עכשיו לאוגוסט. יצא לי עכשיו סדר גודל של 1200 אירו (כולל מזוודות) ל-5 נפשות. 250 אירו (כ-330 דולר) הוא בערך רבע עד שליש ממחיר כרטיס טיסה לארה"ב (חוף מזרחי). אגב - 1200 אירו זה רק בצירופי תאריכים מאד מסויימים, ובקלות אפשר לעבור את ה-1500 אירו.
לא לשכוח גם את ההוצאות הקבועות - ציוד, נסיעה לנתב"ג וכו' - הן לא מתחלקות לשלוש. חבילת גלישה בטלפון של אורנג' למשל עולה 140 ש"ח לגיגה שמספיק לשבוע או ל-3 שבועות. אבל אין חבילות בפחות מ-140 ש"ח. פחית נס קפה שאני אביא איתי או אקנה בסופר המקומי תספיק לשבוע ואני אזרוק את העודף, או לשלושה שבועות בלי עודף (טוב הנס קפה זה קטנוניות, אבל דברים אחרים לא בהכרח)
אז כן - ברור לי שאפשר לעשות טיול לבודפשט בהרבה פחות. קודם כל נזכרים הרבה קודם ואז משלמים 700 אירו למשפחה לטיסה ולא 1200 (ואם נזכרים ממש מוקדם משלמים עוד הרבה פחות). בנוסף מסתדרים בלי (או כמעט בלי) מזוודות, ישנים 5 בחדר במלון לא הכי מרכזי ב-60 אירו ללילה במקום זוג חדרים ב-140 אירו ויותר. מוותרים על ארוחת בוקר במלון, מוותרים על אוטובוס אמפיבי, וכו'.
אבל זה לא הטיול שאני רוצה. אני כן רוצה לאכול עוגה כשבא לי גם אם באותו מקום היא יקרה יותר. אני כן רוצה אטרקציות כמו האוטובוס האמפיבי (למרות שאותו ספציפית לא כי עשיתי לפני שנה בסן פרנסיסקו), אני כן רוצה זוג חדרים או דירה ולא חדר צפוף. אני כן רוצה לקנות מזכרות בשוק של התיירים ולא רק בשוק המקומי, ואני כן רוצה לשבת על קפה ועוגה בכיכר המרכזית ולהשקיף על הנוף למרות שברור לי שהמחיר גבוה ואיכות האוכל נמוכה.
אז לרצונות שלי יש מחירים, וכבר הבנתי שביחס לפורום פה אני נחשב בזבזן. וזה בסדר שחושבים ככה. אבל רק לחדד הדרישות שלי אולי גבוהות, אבל לא בשמיים. לא ביקשתי מלון 5 כוכבים עם ברזים מזהב ומישהו שיעשה לי מסז' כל בוקר. לא ביקשתי ארוחות שחיתות ויין שזורם כמו מים. לא ביקשתי מונית שתאסוף אותי מפתח המטוס עד למלון (טרקלין מצדה ונוהל אדמו"ר). ביקשתי פינוקים יחסית סבירים. אולי רבים מוכנים לוותר עליהם, אבל אני מקווה שאתם לא חושבים שהשתגעתי.
-
השנקל שלי לתקציב בודפשטאני יכול לומר שהיינו במאי בשנה שעברה והעלות הכוללת שלנו ל5 ימים הייתה כ- 4500 שקלים כולל הכל.
אומנם לקחנו דיל במחירי הרגע האחרון, אבל אני חושב שגם בלי זה, סדרי הגודל הם די סבירים בבודפשט.
מבחינת אוכל אנחנו פחות טיפוסים של מסעדות, ואכלנו בעיקר ג'אנק פוד ואוכל מסורתי בדוכנים (במהלך חופשתנו הספקנו לאכול שווארמה, פיצה, כמה פעמים מקדונלדס ובורגר קינג, ערב אחד אכלנו במסעדה איטלקית בוואצי אוצה, התנסינו פעמיים בלאנגוש, וקנינו בדוכן בפארק אוכל הונגרי מסורתי ). בגזרת המתוקים ישבנו פעמיים ברזסוורם וקנינו פעמיים קיורטוש חם בפארק העירוני ובוואצי אוצה.
מבחינת אטרקציות- לקחנו סיור מודרך של כמה שעות בעברית , שייט ליילי על הדנובה עם הדרכה בעברית גם כן (שניהם נרכשו בעת ההעברה למלון משדה התעופה, ולכן יקרים יחסית), היינו בקרקס, היינו בשייט באגם בפארק העירוני, היינו במרחצאות סצ'ני, השתמשנו בפוניקולור בכדי לעלות לגבעת המצודה, ועשינו סיבוב על מתקן די מפחיד בלונה פארק הנייד שראינו בפארק העירוני.
בנוסף, קנינו לא מעט מתנות, כשהקנייה נעשית בסניף טסקו אקסטרה שהומלץ לנו על ידי מישהו מקומי כמקום זול.
לדעתי, בודפשט מאפשרת לטייל בזול למי שלא יכול להרשות לעצמו להתפרע יותר מידי
-
השנקל שלי לתקציב בודפשט4500 זה לזוג נכון, ולא בשיא העונה, רק ל-5 ימים, ומן הסתם לא כללת עלויות כמו הוצאות טלפון, ביטוח או נסיעה לשדה.
אם נעלה מזוג ל-5 נפשות, ומעלה מ-5 ימים לשבוע אז אני מניח שנתקרב ל-15,000 ש"ח. אומנם עלות הטיסה לא שונה בין 5 ימים לשבוע, אבל מצד שני לקחתם דיל הרגע האחרון כי היה במחיר טוב יחסית ולא טסתם בשיא העונה.
גם לא לקחתם אתכם עגלה (70 אירו להטסה שלה) וכו'.
אז המספרים שלך לא שונים בהרבה משלי. שוב יכול להיות שאותו שבוע יעלה 18 אש"ח או 22 אש"ח. כשכתבתי 20 לא התכוונתי בדיוק. אבל אני לא רואה אפשרות ל-15.
חברה - חשוב לזכור ילדים לא עולים מהותית פחות ממבוגרים (אם בכלל). אומנם לכאורה אם ישנים כולם בחדר אחד זה אותו מחיר. אבל בפועל עם ילדים נקח מלון יותר במרכז עם חדר יותר גדול (שלא לדבר על זוג החדרים שאני רוצה). כרטיס טיסה לילד עשוי להיות יותר זול בחברות הרגילות, אבל אין הנחות בטיסות הלאו קוסט, ולעומת זאת יותר קשה להסתדר עם מטען היד.
אם שוכרים רכב אז רכב משפחתי יכול בהחלט לעלות כפול מרכב קטן.
הילדים אולי אוכלים פחות, אבל מצד שני עם ילדים אנחנו מקפידים יותר על ארוחות מסודרות ולא תסתפקים במשהו שאכלנו ברחוב. אז אולי זה יותר יקר.
בטיול זוגי אני נוסע לנתב"ג עם האוטו שלי וחונה בשדה. בטיול עם ילדים אני מזמין מונית גדולה כי לא נכנס לי הציוד בבגאז'.
בטיול זוגי אני כמעט לא נפרד מאישתי ולכן אין לנו כמעט (או בכלל לא) הוצאות טלפוניה בינינו. בטיול עם ילדים יש לנו הרבה פיצולים, ומכאן גם הרבה תקשורת בין שנינו.
בטיול זוגי אנחנו נהנים סתם מלשוטט ברחובות ולשטוף את העיניים. עם ילדים אנחנו הרבה פעמים נלך לאטרקציות אקטיביות יותר ויקרות יותר
-
תקציב בודפשטאנשים טובים - הסיבה שצרפתי לך את הדיל
1. זו אופציה נוספת ולא יותר יקרה (2 חדרים +ארוחת בוקר במקום מרכזי ויש 5 דפים שאתה יכול לבחור לינה כלבבך)
2. כיוון שאתה לא הזמנת טיסות עם פתיחתן בוויז
אז ל UP יש יתרון שלא צריך לשבור את הראש לגבי הטרולים והמזוודות
(שלא תבין לא נכון טסתי בוויז לרומניה ומאוד נהנתי )
ולגבי הדיון באופן כללי - בודפשט נהדרת לקטנים כגדולים ולפי ההתרשמות שלנו מאוגוסט 2011 זולה טעימה ונעימה מבלי להכנס לחור שבפרוינט ומבלי לעשות חשבונות
טובה
-
תקציב בודפשטהזמנו מלון דירות עם שני חדרי שינה בסלון שני בלוקים ממלון הדירות המפורסם כאן בפורום 7 seasons ב-100€ ללילה. בלי ארוחת בוקר כי אנחנו דווקא מעדיפים בלי.
-
וסתם הערה צדדית מאחת שרק צופה מהצדנכנסתי לאתר של קפה ניו יורק ונראה לי שלשלם 2000 ומשהו פורינט (משהו סביב 30 ש"ח ש"ח?) בשביל לשבת במקום המדהים הזה.. ובכן... זה שווה כל שקל. אין לי ספק שבכל מקום אחר זה היה עולה הרבה יותר...
סתם שני הגרוש שלי.
אני בכלל עם כרטיסים של וויז אייר למרץ 2015 ליום ההולדת של בן הזוג... יש לי זמן, אבל נהנית לחלום בינתיים... קפה ניו יורק והמסעדה של אלברט? בהחלט אצלי ברשימה! תודה לכל מספקי המידע ובעיקר למספרי הסיפורים המרתקים והמעניינים - יש לכם הרבה מעריצים שקטים... תודה!
-
וסתם הערה צדדית מאחת שרק צופה מהצדובישראל ...
אנחנו לא משלמים על פרוסת עוגה בבית קפה 35 שח ??? ממש נהניתי מהקרמשניט (טייק אווי) ברוסרום.. זול ומעולה.
וניסיתי שם גם את הגלידת טירמיסו.. הכי טובה שטעמתי בבודפשט.
תרשמו לכם כשתגיעו לבודה, ליד כנסיית מתיאש.
(family5, התכוונת למסעדה של רוברטו)

$749