שוב רומניה..
-
שלום חברי הפורום ,
למען האמת רומניה עשתה לי חשק לעוד .. להרגיש מלכה בלי יסורי מצפון .. אנשים לבבים ומסבירי פנים , התרבות ועוד ..
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מסלול לשבוע לצפון רומניה מקלוז ואולי אשקול ברצינות גיחה קצרה בקייץ ..
תודה .
-
שוב רומניה..מקלוז' אפשר לעשות את האפוסן כמסלול מעגלי,
או להצפין למאראמורש
-
שוב רומניה..היי , יהודה .
אשמח לקבל מסלול יותר מפורט .
תודה .
-
שוב רומניה..יש לא מעט חומר בפורום,ובבלוגים
-
שוב רומניה..היי , יהודה .
למען האמת יש מעט חומר על האיזור הזה של רומניה . לא מצאתי מסלולים מסודרים כפי שהיו באיזור בוקרשט .
אך ממה שקראתי בחטף בניתי מסלול ראשוני לשבוע:
יום 1 : הגעה בצהריים נסיעה לבאיה מארה ללינה .
יום 2 : נסיעה לבית קברות העליז , בורסה , מעבר פריס, ווטרה דורני ללינה .
יום 3 : המנזרים המצויירים ,מרגינה ( קרמיקה שחורה ) לינה בווטרה דורני .
יום 4 : טרגו מרס לינה בעיר
יום 5 : נסיעה לכיוון קלוז או דרך טורדה או דרך אלבה לוליה ומערת הקרח לינה בקלוז
יום 6 : קלוז
יום 7 : קלוז ( טיסה לארץ ב6 בבוקר .. ) כך שמתוך שלוש לילות יוצא יומיים בקלוז .
מה דעתכם ?
תודה , ענת .
-
שוב רומניה..ענת,הזמנת כבר את הטיסות?
יום 2 עמוס לטעמי. אם את דוברת/קוראת רומנית יהיה מעניין יותר בבית קברות העליז. ללא הבנת השפה,הביקור יהיה סתמי יותר. כן הייתי מקדישה זמן למנזר ברסאנה היפה. מתחם גנים מקסים.
אם את אוהבת יותר טבע, הייתי לנה בצפון באחד הפנסיונים היפים ולא בוטרה דורני עם מלונותיה אפילו מלון ספא .נראה לי פחות מעניין. לא חייבים לבקר בכול המנזרים,והדגש הוא לא דווקא על המנזר זה או אחר,המתחמים של המנזרים הם שיפים ומעניינים לדעתי. הגנים , המבני אבן... השווקים והתושבים במיוחד בימי ראשון. הייתי נשארת ללון שם 2 לילות.
לא הייתי במערת הקרח,היו דיווחים פחות מתלהבים בביקורים אחרונים שם.
אולי לעבור דרך אלבה יוליה דווקא. אולי ללון אפילו במצודה במלון מסוגנן . קניון טורזי גם בא בחשבון.
השאלה הגדולה מה את מעדיפה? ערים או טבע?
כי במקום חלק הערים אפשר לטייל באופסאני... טארגו מורש עיר גדולה,כמה מבנים מעניינים,שדרה ראשית של ורדים, מצודה ובית הכנסת שכנראה יהיה סגור (אם לא תדאגי מראש ) ,אבל עיר.
לכל מטייל סגנון משלו,יהיה כאלה שיוותרו על ערים לחלוטין(במסגרת הימים הקצרה) ויהיו שיעדיפו רק עיר.
אמה
-
שוב רומניה..היי , אמה .
עדיין לא הזמנתי טיסות אך רוב הטיסות יוצאות וחוזרות בוקר ואין באפשרותי לנסוע כרגע ליותר משבוע , כך שמבנה המסלול מתאים לי .
בעיקרון אנחנו אוהבים לשלב מכל דבר טעימה .קצת טבע , ערים , קניות ..ולא יותר ממנזר אחד או שניים כנ"ל לגבי כנסיות ( שבענו מכל אלה ... ) מלונות ספא דווקא כן מתאים לנו כפי שראיתי ישנם כמה כאלה בוטרה דורני שמצאו חן בעיניי כמו "מלון דורנה " כך שאשקול ללון שם יומיים .
תודה
-
שוב רומניה..ענת,הכנסיות מעץ נמצאות על הדרך..בא לך-כנסי,לא? המשיכי. לא חובה.
דווקא את מנזר ברסאנה לא כדאי לפספס. אל תכנסי בכלל לתוכו אם לא בא לכם. זה קומפלקס מבנים מעניינים עם גגות מיוחדים, גשרוני עץ,מים...סביב גנים פורחים,אם יתמזל לכם תתפסו צילומי חתן כלה שבאים ליום צילומים שם. בדרך כפרים מעניינים.אנו נסענו ביוני,ורדים מדהימים פרחו בכל גינה.
בפנסיון "שלנו" הייתה סאונה שהדליקו אותה במיוחד עבורנו...אני מאוד חובבת ספא ופינוקים. מלון אלפין בוטרה דורני היה בשיפוצים בזמנינו ו מלון נוסף עם ספא לא עשה רושם מעניין.מלון גדול נראה כמו בית הבראה של פעם..כך יצא שלא הייתה דילמה כלל. בפנסיון לידנה הרגשנו ממש את האויר בראות. נחל,נהר,יער,צוות אדיב,אוכל מעולה והשתדלות לעזור ולהנעים כל רגע. היה לנו פנצ'ר ונפל על יום ראשון,בעלת הפנסיון אפילו הציעה את הרכב שלה,שניקח לטיול יום
,לבסוף מצא לנו פנצ'ריה פתוחה. תוכלי להתרשם מתמונות בבלוג שלי. שווה יותר מג'קוזי.בכול מקרה מציע לך לבדוק במלונות הספא שעות פתיחה של הבריכה/ג'קוזי וכו'... כי בטיול הרי לא תמיד מגיעים בשעה מסוימת וחבל לפספס. אם את מזמינה דרך בוקינג, ניתן להתקשר ולברר מולם(מספר ישראלי,בסוף הקף)
החברות שלי עשו אחלה קניות בקלוג',אמרו שרק עבור זה היה כדאי להגיע

בעצם את יכולה להגיע לכמה שעות או אפעילו לילה פינוק למלון ספא ע' קלוג'..תראי בהמלצות של המטייל המתמיד.
הבנות הגיעו במונית מהעיר לחצי יום,כדאי להזמין,אם רוצים, טיפול מסג' מראש. במקום מלון יפה ומסעדה ברמה מאוד גבוהה. שלחי להם מייל וקבלי את מכלול האפשרויות שיש להם.קרוב מאוד לעיר.
אמה
-
שוב רומניה..תודה , אמה.
זה בדיוק הראש שלי הפעם , ספא ,פינוקים , קצת טבע ושופינג ..
-
שוב רומניה..ענת,מאחר ולא הזמנת שיחות תבדקי בטארום הם היו אמורים להפעיל קו ישיר ליאש,כך שזה מקרב אותך לטיול באזור בוקובינה ומאראמורש
-
שוב רומניה..אכן קיים קו ישיר ליאש בטארום
טיסה שיוצאת ב- 16.00 ומגיעה ב- 19.30 בערך...
-
שוב רומניה..דפנה, הזמנתם טיסות מפוצלות?
מה קורה לגבי הרכב?אם לוקחים נגיד ביאסי ומחזירים בעיר אחרת? בדקת?
חברה לעבודה מעוניינת לפצל,צריכה להגיע ליאסי ליום אחד לפחות ולהמשיך לטייל ממנה..
יש לנו כבר "צוות רומניה" במשרדים
,אבל לא פיצלנו אף פעם.. -
שוב רומניה..אמה
נושא השכרת הרכב בנקודה אחת והחזרה באחרת,זה תלוי בחברת ההשכרה ובסניפים שלה,בחלקם זה תשלום נוסף בין 70 ל 100 יורו,ובאחרות אין אפשרות,
את זה כגאי לברר מול חברות ההשכרה הספציפיות ובין האותיות הקטנות .
כדוגמא כשהתחילו הטיסות לקלוז' בדקתי אפשרות בחברה בה אני תמיד שוכר,כי בדף האינטרנט יש רשימה ארוכה של מקומות בהן ניתן לקבל ולהחזיר
על השכרה בקלוז' והחזרה בבוקרשט התעריף היה 70 יורו
-
שוב רומניה..תודה יהודה,
יבדק מול חברת השכרה לתחשיב הכדאיות...
-
שוב רומניה..היי אמה
למה הכוונה טיסות מפוצלות?
אנחנו נוחתים ביאש מטיילים שבועיים וחוזרים מבוקרסט . יש אפשרות כשמזמינים טיסה באתרי אינטרנט לבחור במקום הלוך ושוב " רב יעדים" ואז ניתן לבחור חזרה מיעד אחר.
לגבי הרכב אם אני לא טועה היתה תוספת של 90 יורו .
-
שוב רומניה..תודה,זה התכנון של החברים. יאסי ובוקרשט או קלוג'-תלוי לכמה זמן יוחלט בסוף לטייל.
-
שוב רומניה..היי ,
מקפיצה שוב את ההודעה שלי ,.אשמח לקבל דעות נוספות לגבי המסלול שבניתי .
או שיש למשהו מסלול אחד להציע לי
יום 1 : הגעה בצהריים נסיעה לבאיה מארה ללינה .
יום 2 : נסיעה לבית קברות העליז , בורסה , מעבר פריס, ווטרה דורני ללינה .
יום 3 : המנזרים המצויירים ,מרגינה ( קרמיקה שחורה ) לינה בווטרה דורני .
יום 4 : טרגו מרס לינה בעיר
יום 5 : נסיעה לכיוון קלוז או דרך טורדה או דרך אלבה לוליה ומערת הקרח לינה בקלוז
יום 6 : קלוז
יום 7 : קלוז ( טיסה לארץ ב6 בבוקר .. ) כך שמתוך שלוש לילות יוצא יומיים בקלוז .
מה דעתכם ?
תודה , ענת .
-
שוב רומניה..במידה ותרצי לחסוך בזמני נסיעות מואטרה דורני למרגינה ולמנזרים,ניתן להתמקם בפנסיון \ מלון רובין בגורה חומורולוי,הפנסיון טוב עם מסעדה טובה ונמצא על ציר ראשי
-
שוב רומניה..תודה , יהודה .
אחשוב על הרעיון למרות שבווטרה דורני ישנו מלון ספא ( מלון דורני ) שמצא חן בעיניי .
מלבד זאת מה דעתך הכללי על המסלול עצמו ?
-
שוב רומניה..ענת,תעלי קישור למלון,יכול להיות שזה מלון אלפין בבעלות החדשה,אם כן אכן המלון שווה את הנסיעות