ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות בודפשט וויזאיר

פורום טיולי משפחות
    23
    95
    21548
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גלית הותיקה
      גלית הותיקה נערך לאחרונה על ידי

וסתם הערה צדדית מאחת שרק צופה מהצד

אספר לכם איך זה אצלנו:

4 נפשות (כולם בוגרים לפי התקנותlaugh) דהיינו כולם עברו מזמן את גיל 12.

עלות טיסה (הוזמנה זמן רב מראש) עם אלעל והוסבה לאפ סמרט = 250 דולר לאדם=1000 דולר.

עלות לינה באותו בניין דירות של עדי (7 seasons) אבל פעם קודמת זה היה בבניין דירות אחר באותו קומפלקס: 450 יורו לכל הלילות. דירה 2 חדרי שינה.

היינו פעם קודמת לפני שנה וחצי. עלות המחייה לארבעתנו בלי לחסוך: דהיינו 2 מסעדות ביום, כולל פור סייל (התאכזבנו) וסר לנסלוט (נהנינו), נסיעות, קניות וכו' עמדה על 140 יורו ליום.

חישבתי לפעם הזו 150 יורו ליום.

נוסעים לשישה ימים. בפועל, 5 מלאים:

1000 דולר טיסות = 3,500 ש"ח

450 יורו לינה = 2200 ש"ח

150 יורו ליום בזבוזים= 3,700 ש"ח

השכרת רכב ליומיים = 600 ש"ח

סך הכל לחמישה ימים לארבע נפשות= 10,000 ש"ח עגול.

אה, ואגב...לי ארצות הברית מעולם לא עלה 60,000 ש"ח לטיול.

הטיול הכי יקר שלנו היה לאורלנדו ועלה 43,000 ש"ח. מאז רק למדנו להסתדר יותר טוב עם כל אתרי המבצעים למינהם.

למשל: מלונות 4 כוכבים ליד הטיימס סקוור לארבעתנו בסוויטה ב - 140 דולר.

מלון 4 כוכבים בוגאס ב- 35 דולר ללילה. טיול באזורים כפריים לרוב עלות הלינה לא עולה על 70 דולר ללילה כולל א. בוקר בסיסית.

טיסה לניו יורק בשיא העונה ב - 1100 דולר לאדם (עם אלעל לפסח הבא למשל)

מאז היינו ארבעתנו יחד עוד 4 פעמים כל פעם כמעט לחודש ובאמת לא הגענו לעלויות כאלה.

מי שנערך מראש יכול לחסוך ים ים של כסף. מכיוון שאנחנו די הרבה בארצות הברית, למדנו את כל הדרכים: יש לנו חברות במועדונים של בתי מלון שחוסכים לנו ים של כסף ויש המון דרכים לזה.

אבל כל מי שהגיב פה צדק:

אפשר לישון בהוסטל, אפשר במלון דירות, אפשר במלון חמישה כוכבים עם ארוחת בוקר.

כנ"ל בארוחות, ברכב, במועדי הזמנת טיסות ועוד ועוד.

בכל מקרה, נראה לי ש - 20,000 ש"ח לשבוע נובע באמת ממועד ההזמנה המאוחר. לדעתי ניתן היה לחתוך את העלות בחצי לפחות. בוודאי כשמדובר במשפחה שיש לה נסיון קודם בהחלט אפשר היה לעשות את זה.

וכן, לדעתי בודפשט היא החופשה הזולה ביותר שהיינו בה, עוד יותר מפראג ובהשוואה לכל היעדים בהם ביקרנו באירופה (עוד לא ביקרנו בכולם, אבל יש עוד זמן angel) ועל כן אני תקווה שנמשיך לחזור ולטייל בה. ושיהיה לכולנו טיול נעים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • טובהמ
        טובהמ נערך לאחרונה על ידי

גלית

מחכה לסיום סיפר בודפשט שלכם עוד מהפעם הקודמת 

כבר הייתם שוב ??

כמוכם כמונו (למרות שלא עשיתי חשבון מדוייק ) ללא ספק החופשה הכי זולה כולל רכב ל3 ימים ובלי לחסוך בכלום 

מחכה לסיפור שלכם והפעם בלי קיצורים ועם סוף טוב blush

טובה

נ.ב מלונות 4 כוכבים ליד הטיימס סקוור לארבעתנו בסוויטה ב - 140 דולר ?? תגלי לנו 

• adivelednizki
          adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

אכן - המסעדה היא של רוברטו הנפלא ! (אלברט זה בכלל זה מהפירות...לא?)

ושמה COMME CHEZ SOI

וכן - העוגות בניו יורק קפה עולות כ-35 ש"ח לעוגה (פלוס מינוס...)

אני גם לא חושבת שכל אחד בשולחן צריך להזמין עוגה ... אפשר לחלוק ועדיין להנות !

אגב , בשל ההשוואה לארץ אני חייבת לציין שדווקא בארץ אני לא אוכל עוגות על בסיס יומיומי ... אבל חלק מהכיף בחופשה זה בדיוק הדברים האלו !

להרשות לעצמך לשבור את השיגרה !

ברור שכאן גם משלמים על השירות , האווירה , נגן הפסנתר ... אבל ככה זה כשרוצים להתפנק... ושיהיה ברור שאלו לא המחירים בשאר המקומות , אלא מדובר בסקאלה העליונה של המחירים (זהו מלון יוקרה ! ) אז בהחלט אפשר להסיק מזה לגבי השאר !

אני לא הייתי באוגוסט , ואין לי 3 ילדים (כך שאיני צריכה 2 חדרים ...) . אני גם לא מוגבלת בסוגי המסעדות והאוכל מבחינת הכשרות וכן הזמנתי זמן רב מראש את הטיסה והלינה וזה השתלם מאוד .

אז אני לא יכולה לעשות את החשבון במקומך , אנשיםטובים. וגם אף אחד אחר לא ...

בסוף זה אתה והכיס שלך.

אבל אני בדיעה שקשה לומר שבודפשט היא עיר יקרה בהשוואה ליעדים אחרים.

בעיני בודפשט היא עיר שבה מקבלים תמורה מלאה לכסף ואתה בהחלט יכול להתפנק (ולא, הדרישות שלך הן לא דרישות מוגזמות בכלל מחופשה טובה , ואתה ממש לא נחשב בעיני לבזבזן ...! ) . בעיני פשוט אין מצב שתגיע ל-20 אלף ש"ח ...

אפילו לא דיברתי כאן על סיורי החינם המוצעים בבודפשט להכרת העיר , ועל אינסוף אפשרויות שקיימות ובזול (שאת חלקן lbd כבר הזכיר כאן )

אנחנו פשוט באמת באנו כדי לחגוג ולהתפנק . ועדיין , למרות שהלכנו ל"מסעדות שחיתות " והזמנו מה שהתחשק , באף מסעדה לא נראה לי שחצינו את ה-100 ש"ח לאדם מבוגר (לא מדברת על הילדים שעליהם שילמנו הרבה פחות מזה כי הם חלקו מנות) . אולי במסעדה אחת בעצם.

אני לא מכירה הרבה מסעדות ברמה כזו בארץ שניתן לסעוד בהן בשעת ערב וללא עסקיות ובנוסף להזמין כל מה שאנחנו הזמנו בארוחה (כולל בשרים , דגים ושאר מאכלים יקרים) ולצאת בכ-200 ש"ח לזוג + ילדים.

דוגמה כזו היתה ב"טרופיאה גריל " שבה אוכלים ככל יכולתך בסופ"ש ב-5999 פורינט למבוגר (שזה המחיר היקר ביותר , בשל הסופ"ש ) אבל הילדים אוכלים בחינם.

השפע שם כלל מלבד האוכל המגוון גם משקאות חינם וללא הגבלה מכל הסוגים (כולל משקאות חריפים , קפה , תה וכו') ואפילו קינוחים !

זה מאוד משתלם !

וזו רק דוגמה כי יש מחירים אף זולים מכך במסעדות טובות אחרות.

ואני כבר לא מדברת על מסעדות המזון המהיר הזולות...

גם לא ציינתי קודם שהמנות במסעדות הן בדר"כ מנות ענק ... שאפשר לחלוק מנות ועדיין יישאר אוכל בצלחת ...

לילדים למשל אף פעם לא לקחנו מנה לכל אחד אלא הם חלקו מנות , כי המנות באמת גדולות ברוב המקומות. גם לאחר שחלקו (לרוב יצא שחלקו גם אוכל ואפילו עוגה בבית קפה ...) בדר"כ לא סיימו כל מה שהיה בצלחת ...

• lbd
            lbd נערך לאחרונה על ידי

גלית-----תודה שלא השארת אותי לבד במערכה. את נותנת דוגמא מצויינת איך אפשר להוריד עלויות בטיול. הפורומים השונים מלאים טיפים מצויינים לחיסכון, רק צריך לקרא אותם

. דוגמא קלסית: "מבצע ראובן" בפורום "צפון אמריקה", שחבר הפורום הותיק, ראובן13, גילה שאפשר לשכור רכב מארה"ב בעשרות דולרים, ורבים מהפורום ניצלו את ההזדמנות.

אני כתבתי 50-60 אלף ₪ ל-3 שבועות. שכחתי להוסיף בחוף המערבי.

לאנשים----את משווא טיול בארה"ב לבודפשט? עם כל הכבוד לבודפשט, ואני נותן לה כבוד, אבל אני מעדיף בגדול את ארה"ב.

• adivelednizki
              adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

lbd - למה חשת לבד במערכה ?

זה שיש רצון (לגיטימי) לחגוג ולהתפנק בחופשה , לא סותר את זה שאפשר לחסוך ולהוריד בעלויות.

הכל שאלה של סדרי עדיפויות , רצונות וציפיות וכן , גם ניסיון וטיפים טובים  !

והרי בשביל זה קיים הפורום הזה , לא ?

אם היתה רק דרך אחת , רק תקציב אחד , רק דברים מסויימים שצריך לכלול בתכנון ולא לסטות מהם , אז היינו מפרסמים רשימה סגורה וזהו ... ולא היה מקום לדיון כאן ...

לחוויות הסובייקטיביות , להצעות השונות ולסיפורי המטיילים.

ובאמת איך אפשר להשוות את בודפשט לארה"ב ? ...

אני אשב לי כאן ואפנטז על לאס וגאס בשאר הערב ....

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

חברים - קודם כל תודה מכל מי שתרם לשרשור, וסליחה מכל מי שאולי נפגע ממשהו

חלילה לא התכוונתי לפגוע או לזלזל באף אחד, בתחשיב של אף אחד ובאופן הטיול של אף אחד. לכל אחד מאיתנו סדרי עדיפויות, רצונות ויכולות שונים, וכל משפחה היא אחרת בהרכב, בגילאים, באהבות, וכו'. וזה מה שיפה - כל אחד מקבל את הטיול שהוא רוצה (או שהוא מצפשר עליו כי תמיד חייבים להתפשר על משהו).

אני לא יכול להשוות את בודפשט לארה"ב ולו מן הסיבה שלא הייתי בבודפשט. מצד שני, עצם העובדה שלא הייתי בבודפשט עד היום וכן הייתי אי אלו פעמים בארה"ב מעידה כנראה על מה אני מעדיף לא?

אני לא יכול אבל גם להשוות טיול עירוני עם טיול מחוץ לעיר (לטוב או לרע מבנה בעלויות הוא שונה), ואני גם לא משווה ביקור ראשון ביעד (שבו לרוב משלבים הרבה אטרקציות יקרות יחסית) עם ביקור חוזר באותו יעד.

שמחתי בשביל כל מי שהצליח לנצל את 'מבצע ראובן' (למי שמכיר), אבל היה מקרה יחסית חריג (למרות שהיו כל מיני סיפורים כאלהף למשל באלאיטליה וכו'), כמו שאני שמל בשביל כל מי שטס ב17.90 אירו לכיוון (נדמה לי שיונית פעם השוותה את הטיסות האלה למחיר של כרטיס קולנוע). איכשהו לי זה לא מצליח. לגבי מבצעים מיוחדים או תקלות מחשב - צריך קצת מזל שזה יפול בעיתוי שמתאים לך. לגבי טיסה ב-17.90 צריך להזמין מספיק זמן מראש, או לחילופין להיות מאד מאד גמישים בתאריכים. שני דברים שלא הסתדרו לי השנה.

אגב - שלט תבינו לא נכון - אם הטיול יעלה פחות אני לא אתנגד! אני הנחתי שהעלות היומים (ללא לינה) תהיה סביבות ה-200 אירו ליום (כולל כלכלה, אטרקציות, תחבורה, מזכרות וביטוח). אם בפועל אנשים פה מעריכים שאפשר גם לרדת לסביבות ה-100-150 בממוצע זה סבבה ואני אשמח כמובן. לא בררתי בדיוק כמה עולים מחירים לקרקס או לפארק המים. אבל הנחתי שאלו מסוג המקומות שכניסה משפחתית היא סדר גודל של 100 אירו. ואם עושים אטרקציה בסגון כל יומיים בממוצע אז זה תוספת של 50 אירו ליום למשל על הכלכלה והתחבורה. אם טעיתי והסיפור יותר זול אז מעולה.

• Salvador26
                  Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

כרטיסי טיסה לאוגוסט.....

השנה הזמנתי כרטיסים לבודפשט 10 חודשים מראש, אמנם לאל על (שהוסב אח''כ ל SMART UP) במחיר של 400$ למבוגר ל 10.08. באותה תקופה מחיר הכרטיס לוויז איר לאותו התאריך היה 430$ כאשר זה יוצא יום אחד פחות (כי הם מגיעים לבודפשט בלילה) או שהיה צריך להוסיף עוד לילה, היות ורצינו 14 ימים מלאים. אמנם מאז המחיר לא השתנה בוויז ומאוד עלה בUP.....ואם חייבים לטוס בתאריכים מסויימים באוגוסט - לדעתי אי אפשר היה להשיג כרטיס זול גם ברכישה מאוד מוקדמת. ככה שלא יכולת להשיג כרטיסים ב 20 יורו לכיוון לאוגוסט בשום פנים ואופן.

ודרך אגב יש שירשור מקביל על רעיון לחופשה זולה בפולין  בקייץ (עם טיסות לקטוביץ). אז המחיר לאמצע אוגוסט לטיסה לקטוביץ עוד יותר גבוה בוויז איר נכון לעכשיו. בקיצור, אין מצב להשיג כרטיסי טיסה זולים באוגוסט גם בקנייה שנה מראש. ברגע שמסתיימות הקייטנות ולרוב ההורים נגמרים הפתרונות ומתחילים חופשים מרוכזים במקומות עבודה (כל זה החל מ-10.08 בערך), מחירי הטיסות גם בלואו קוסט טסים למעלה. אני עוקבת אחרי העניין הזה כבר 3-4 שנים.

• ע ע
                    ע ע נערך לאחרונה על ידי

אנשים טובים,

תנסו באתר הזה    OMG

ובזה   HomeAway

עפרה

• R e e F
                      R e e F נערך לאחרונה על ידי

Salvador26,

אני חולק על דעתך!

בשנים האחרונות כל שנה אנחנו טסים באוגוסט ליעד אחר ואני מצליח איכשהו לתפוס טיסות זולות.

מזל? יכול להיות... כי פי שהגדיר זאת ידידי שמוליק ל. מזל זה עניין של מקום, זמן ולימוד. כי להיות בזמן הנכון, במקום הנכון ועם המידע הנכון יביא כרטיסים זולים.

אגב,

אני לא עוף מוזר וכמוני אני מכיר עוד אנשים שמצליחים.

לפני 3 שבועות לערך רכשתי כרטיסי טיסה לפראג ב- WizzAir לתחילת אוגוסט ב- 98 יורו הכרטיס. אני עוד מתכוון להוסיף מזוודה שתעלה ככל הנראה 70 יורו. אני עדין בתחום סביר של 133 יורו לכרטיס.

אני לא ממהר ללחוץ על ההדק וכשיש הזדמנות קופץ עליה מבלי לשאול הרבה שאלות.

ואם לא הייתי רוכש לפראג, האם היה יעד אחר? התשובה כנראה חיובית. יערי העלה כאן הפורום או בפורום השכן (אירופה) קישור לאתר של חברת מרידיאנה האיטלקית (עם היעדים סרדיניה, סיציליה, ורונה ומילאנו) כאשר המחירים עמדו על 69$ לכיוון כולל מזוודה במגוון תאריכים לא מבוטל ביולי ואוגוסט, תשאלו את אלו שקנו.

אני לא מתבייש לכתוב שאני מתאים את היעד שלי למחיר האטרקטיבי ולא להפך. יש כאלו שנוהגים הפוך ממני. כל אחד נוהג באופן חופשי ע"פ תפיסתו, אמונתו ובחירתו.

אבל היי... גם במחירים זולים קניתי ליעדים אטרקטיביים כמו היער השחור, מדריד, ליון, בודפשט, פראג, רומא וברלין...  לא רק לקלוז' וקרקוב ולא חלילה שאני מזלזל או מתחרט שטסתי אליהן.

כל הזמן צריך לחפש וכמובן כל הזמן לשתף מידע.

• glasha
                        glasha נערך לאחרונה על ידי

סלבדור, הנה מיקי הקדים אותי. אם המטרה היא לצאת לחופשה ואין יעד מסוים שבוער בעצמותייך גם לאוגוסט תוכלי למצוא כרטיסים סביב 100 - 150 יורו. 

אנשים טובים, לפרוטוקול, אני לא חושבת שאתה בזבזן. 

• ענתנת
                          ענתנת נערך לאחרונה על ידי

מצטרפת למיקי - אני הזמנתי ממש לפני יומיים כרטיסים לאוגוסט לקאטוביץ. נכון זה יעד שעד לא מזמן לא חשבתי שאי פעם אטוס אליו אבל ממה שאני קוראת אני מתלהבת (הכוונה לשלב עם כמה ימים בהרים ואנחנו מאד אוהבים טבע). שילמתי 100 אירו מחיר בסיס לאדם + חבר מועדון + מזוודה אחת לשנינו, סה"כ 300 אירו לשניים וזה באוגוסט בדיוק בתקופת האין קיטנות ואין סידורים לילדים ואפילו לא חוזרים צמוד לתחילת השנה הבאה (כמו שקרה לי בשנתיים האחרונות) - מחיר מציאה. 

• Salvador26

דברתי על אמצע וסוף אוגוסט. מודה, לא התייחסתי לסיציליה וסרדיניה. אבל רק בשביל הספורט נכנסתי לאתר הוויז איר ובדקתי את מחירי הטיסה לקטוביץ מ 10.08. יוצא בסביבות 350$ הכי זול, לפני המזוודות. לפראג אפשר למצוא 350$ עם המזוודה. מבחינתי זה גם נחשב לזול אבל ממש ממש לא במחיר של כרטיס קולנוע

• טובהמ

ענתנת - את לרומניה? 

לא סיכמנו טיול בנות  עם ויולטה האלופה blush 

• טובהמ

ענתנת - איזה רומניה בראש שלי 

מ מ ש לא הסתדר לי איתך וכמובן התבלבלתי 

• R e e F
                                  R e e F נערך לאחרונה על ידי

Salvador26,

הלכתי על הספורט שלך...

פראג 22 עד 29 לאוגוסט (הכי סוף אוגוסט שיש) יוצא 380 יורו ל- זוג כרטיסים כולל מזוודה (אחת של 32 ק"ג) וכולל התשלום לחבר המועדון! >>>>> כ-260$ לכרטיס.

אם לוקחים 2 מזוודות, המחיר הוא כ- 308$ לכרטיס

אגב, אם מקצרים ביומיים, חוסכים עוד 20 יורו, אבל זה באמת בקטנה.

ועוד טיפ קטן (הלמ"ד של המזל), לא לחפש באתר של WizzAir מחירים בדולר , הם לוקחים עמלות שגובלות בשערוריה, עמלות של שוק אפור כמעט על תשלום ב-$.

לדוגמה:

אם בודקים את המחיר ביורו, המחיר המופיע באתר 190 יורו שווה ערך ל- 260$ (המרה ביחס של יציג מול יציג) ואם בודקים בדולר באתר ההזמנה של WizzAir המחיר עומד על 276.5$ לכרטיס, זה אומר עוד 33$ לזוג כרטיסים ביחס למחיר ביורו באתר.

wiz04.jpg
                                  • Salvador26

ריף, כבר הדגשתי את עניין הגמישות והחוסר גמישות. אם מתאמים את משך החופשה והיעד למחיר הטיסה זה דבר אחד. אם רוצים לצאת ולחזור בתאריכים מסויימים באוגוסט, זה משנה את התמונה. השנה שנת הלימודים הייתה אמורה להתחיל ב 26 או 27 לאוגוסט. לא מזמן זה שונה ל 01.09. אז אם רוצים לצאת לשבועיים מהתחלה עד סוף אוגוסט בטווח זה, משלמים יקר יותר. אני מניחה גם כי בשנה הבאה המחירים הגבוהים יותר לחזרה לארץ יהיו עד 01.09.

• ronbic
                                      ronbic נערך לאחרונה על ידי

תקציב בודפשט - הערה בנוגע לאוטובוס האמפיבי

היי לי,

אכן באתר של ריבר רייד (האוטובוס האמפיבי) המחיר למבוגר מופיע כ-30 אירו.

יחד עם זאת, לידו מופיע מחיר של 7,500 פורינט.

ניתן בעת התשלום באתר לבחור האם לשלם באירו או בפורינט. אני בחרתי פורינט וכך יצא ששילמתי 116 ש"ח למבוגר (24 אירו במקום 30) ו-77 ש"ח לילד (16 אירו במקום 20).

האם האטרקציה שווה את הסכום הזה ?  על זה אוכל לענות כשאחזור (ב-03.06).

לידיעתכם

• ronbic
                                        ronbic נערך לאחרונה על ידי

תקציב בודפשט

LBD,

כתבת בתגובה:

אפשר לעשות שייט בחינם ולנסועה בחשמלית 2 ו-41 לאורך הדנובה.  או באוטובוס 105 לאורך שדרת אנדרשי.

אפשר לקבל בבקשה קצת יותר פרטים ?

• לִי
                                          לִי נערך לאחרונה על ידי

תקציב בודפשט - הערה בנוגע לאוטובוס האמפיבי

טיפ נחמדno

יפה ששמת לב להפרש אם משלמים ביורו/בפורינט

מקווה שיהיה לכם כייף באוטובוס האמפיבי

ואל תגלו לילדים... שיופתעו.

אשמח לקרוא חוויות מהחופשה כשתחזרו

נ.ב.

מעתיקה לך קטע מהבלוג -

סיבוב מקסים ופנורמי בחשמלית במחיר כרטיס נסיעה רגיל. עדיף בשעת ערב.
                                          טראם מס' 2 - לאורך הדנובה, בצד של פשט - במסלול ליד האי מרגיט, לפרלמנט, מדרחוב ואצי והאקדמיה למדעים, הגשר הירוק. 

טראם מס' 4 או 6 - במסלול ארוך בנופי העיר, אשר חוצה פעמיים את הנהר.

(המסלול שלהם כמעט זהה, אז לבחור באחד מהם)

נסעתי בטראם 2, סיבוב לילי כשהכל מואר, מקסים!!

נוסע לאורך הדנובה.

223237.jpg

223687.jpg

• Salvador26

סיבוב בחשמלית

האם יש הרבה נוסעים החשמלית הזו או שאפשר לשבת בנחת?

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 4 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון