חברות "לאו קוסט"
-
איזה חברות "לאו קוסט" פרט ל"וייז" ו"איזי גט" מגיעות לארץ?
-
חברות "לאו קוסט"UP ששייכת לאל על
air berlin
pegasus
vueling
germanwings
smartwings
niki
norwegian air
jetairfly
בטח יש עוד כמה ששכחתי
-
חברות "לאו קוסט"מה מגדיר חברת "לואו קוסט"?
כי באייר ברלין למשל המחיר כולל מזוודה, כריך ושתיה. במה היא שונה מאוסטריאן איירליינז? (רמות המחירים דומות)
-
חברות "לאו קוסט"שאלה טובה
אין דומה "וייז" ל"אייר ברלין"
-
חברות "לאו קוסט"הגדרתה של חברת לואו-קוסט
חברות לואו-קוסט (LCC) נבדלות מחברות שירות-מלא במספר מובנים. לדוגמה: מציעות רק מחלקת שירות אחת בצי שלהן, מעודדות הזמנה ישירה של כרטיסים ובעצם מנטרלות את הסוכנים, גובות תשלום עבור כל שירות נוסף מעבר לשירות הבסיסי ביותר, שואפות לצי הומוגני ככל הניתן עם מעט דגמים כדי להוזיל עלויות תפעול, לא שותפות בבריתות תעופה ולא מציעות טיסות קודשייר, לא מקיימות מועדון תעופה שמעודד צבירת מיילים ועוד.
אייר ברלין מציעה מחלקת עסקים (מודרנית וטובה!) בטיסותיה ליעדים רחוקים, כרטיסים ניתן לרכוש באמצעות סוכנים, לא מעט שירותים נוספים ניתנים בחינם, החברה מפעילה לפחות שמונה דגמי מטוסים בצי, שותפה בברית OneWorld, מציעה מספר רב של טיסות קודשייר ויש לה מועדון לקוחות בהתאם לסטנדרטים של הברית בשם TopBonus.
אייר ברלין אינה חברת לואו-קוסט. השלוחה האוסטרית שלה, Niki, דווקא כן.
הרשימה שניתנה בתגובה הראשונה מכסה את ההיצע הקיים. אם כי חלק מהחברות שצויינו מציעות כמה מהשירותים בחינם או בדרך אחרת אינן מסמנות V על כל המאפיינים שציינתי אשר מגדירים חברת לואו-קוסט. למשל, פגסוס מציעה מזוודה ראשונה בחינם לפחות ביציאות מת"א, וולינג - חברה עם מוניטין נוראי - מציעה בין השאר טיסות קודשייר עם איבריה, ג'רמן-ווינגס שייכת ללופטהנזה ולכן ניתן לצבור מיילים מטיסותיה וגם לרכוש כרטיסי בונוס עם אותם מיילים... ועוד. אבל סה"כ כולן, ברוב המובנים, חברות לואו-קוסט.
-
חברות "לאו קוסט"האוסטריאן שהזמנו לוינה (סוף יוני) מופעל על ידי TIROLIAN אז בעצם זה כמו ה- UP של אלעל.
ארוחות ומטען רגיל. מקום שמור בתוספת תשלום

-
חברות "לאו קוסט""Tyrolean Airways" היא עוף מוזר בשמי אירופה. היא אינה חברת לואו-קוסט, שייכת לקבוצת לופטהנזה ומפעילה טיסות בשם אוסטריאן. מטוסי החברה צבועים בצביעה של אוסטריאן, הדיילות לובשות מדי אוסטריאן, הקייטרינג של אוסטריאן וכיוצ"ב. בכל מובן ועניין
מדובר בטיסות של אוסטריאן. נכון גם לצבירה ומימוש מיילים (בברית Star Alliance).
-
חברות "לאו קוסט"ואני אשאל - מה אכפת לי אם החברה לאו קוסט, היי קוסט או מיד קוסט.
חשוב לי המחיר שאני אשלם, מה אני מקבל, ותנאי הביטול (וכמובן אמינות החברה וכו').
ולכן לדעתי השאלה המקורית לא צריכה להיות "איזה חברות לאו קוסט טסות לישראל" אלא "איפה אפשר למצוא כרטיס טיסה בפחות מ-200 דולר" (החליפו את הסכום במה שנראה לכם) או שאלה אחרת בסגנון.
מצידי - אם בריטיש ימכרו לי כרטיס ב-200 דולר אני אשמח, בעוד שאם וויז ימכרו לי כרטיס ב-400 אני לא ממש אשמח. ולא אכפת לי מהסיווג שלהם.
-
חברות "לאו קוסט"גם למחיר לעיתים יש מחיר....
-
חברות "לאו קוסט"אנשים טובים - ברור. אני גם חושב כך (מילה במילה!).
אני מניח שהשואל רצה להכיר את כל החברות המגיעות לארץ כדי שיהיו עוד אופציות להשוואה ובדיקה. גם אני בדקתי, סתם כדי להשוות לפעמים, אולי יש מבצע מסוים "פה" שאין כרגע "שם".
-
חברות "לאו קוסט"אז אם השואל מתכוון לחברות טיסה לא יקרות (באופן ממוצע) שמגיעות לארץ, אני אוסיף מהנסיון הפרטי שלי את
- אוסטריאן איירליינז
- אייר מדיטראנה
-
חברות "לאו קוסט"אנשים טובים
לא רק המחיר הנמוך חשוב. חשוב גם שלא יזיזו את שעות הטיסה כאוות נפשם, כמו הצ'רטרים, חשוב שיהיו להם מספיק טיסות במשך השבוע, כדי שאוכל לשחק עם ימי הטיסה, חשוב שאם התבטלה הטיסה משום מה, יפצו אותי... כלומר - מה שחשוב להגיד הוא שחברות הלואו-קוסט הן חברות סדירות, בניגוד לחברות הצ'רטרים, שהן גם זולות.
רבקה