WizzAirאו up?
-
ניסיתי לעשות לעצמי השוואה בין WizzAir ל UP של אלעל.
ברור לי ש UP עוד חדש יחסית ואין פה הרבה נסיון, וגם אני מניח שאלעל עוד משנים דברים תוך כדי לימוד ונסיון, ועדיין.
מחיר בסיסי קל להשוות. בהחלט ראיתי תאריכים שאלעל היו זולים יותר (אם כי לרוב לא בהפרש ניכר, ובמיעוט תאריכים). אבל בכל זאת זאת השוואה ברורה. כמובן שבוויז צריך לשקלל את מחירי המועדון (כולל דמי הצטרפות על פי הצורך).
גם שעות טיסה קל להשוות. לטוב ולרע, ובהתאם ליעד.
אני תוהה לגבי הדברים האחרים שלא רואים במבט ראשון. הנה מה שאני מבין. אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה או תרחיבו במה שאני לא יודע / לא חשבתי.
מטען יד - באלעל הוא מוגבל ל-8 קילו, אבל אפשר טרולי בגודל מלא. בוויז אין הגבלת משקל, אבל בהחלט יש הגבלה על המידות שמגבילות את האפשרות לקחת מזוודה עם גלגלים, וסתם מגבילות את הנפח. מישהו יודע עד כמה מקפידים באלעל על המשקל? באופן אישי מעולם לא ראיתי ששוקלים טרולי (זה חייב להיות הרי בשלב העליה למטוס).
מזוודות - אלעל רוצים 20 דולר לכיוון למזוודה של 23 קילו. וויז רוצים 30 אירו לכיוון (בערך כפול מאלעל) למזוודה של 32 קילו. כלומר פר קילו אלעל זולים יותר, וגם אני לפחות התאמתי לאחרונה את המזוודות שלי לכיוון ה-23 קילו (גלומר מזוודות 25 ולא 29). למעשה בגלל הפרשי המחיר אז שתי מזוודת 23 באלעל עולות כמו מזוודה אחת 32 בוויז. היתרון היחיד לוויז במקרה הזה הוא במקום באוטו אחר כך (למי שרלוונטי).
אוכל - בכולם האוכל בתשלום. מישהו יודע מה המחירים בכל אחד? אגב למי שכן משלם אני מניח שבאלעל האוכל כשר (למי שמעוניין). יש משהו בחינם איפהשהו? אולי מים?
בידור - מישהו מהם מציע בידור כלשהו?
יחס - טוב ברור שדיילי אלעל הם ישראלים דוברי עברית (עברית זה טוב בייחוד כשיש ילדים, ישראלים זה עניין של השקפה). יש למישהו תובנות מעניינות?
דמי שינוי או ביטול - תמיד כל הכסף הלך או שיש משהו מעניין פה?
משהו נוסף מעניין
-
WizzAirאו up?באפ ניתן לבטל את ההזמנה תוך ארבעה עשר יום יש חיוב של עשרה דולר או משהו כזה עבור דמי הטיפול. הביטול אפשרי מעצם חוק הגנת הצרכן. ניסיתי לבטל כרטיס והם בעצמם אמרו יש לך עוד שבוע אפשרות ביטול. בסוף לא ביטלנו. באפ יתן לשנות גם מועד טיסה בעלות שינוי 50 דולר לכרטיס. אם הכרטיס למועד החדש יקר מזה שנרכש יש להשלים הפרשים. לדבריהם ניתן להעלות אוכל לטיסה. אוכל לעדכן סופית באוגוסט או שמישהו כבר יאמר לפני.. שנה הבאה שמעתי שאפ יוסיפו קו לבלגיה או להולנד
-
WizzAirאו up?לגבי UP,
בן משפחה שלי נאלץ לבטל את הטיסה מסיבות רפואיות כמה ימים לפני הטיסה (לא סתם שפעת...) ואלעל לפנים משורת הדין החזירה לו את הכסף.
מן הסתם זה לא משהו גורף וכל מקרה לגופו אבל סתם נקודה טובה לזכותם (כשמגיע מגיע)
-
WizzAirאו up?בהחלט מגיע להם כוכבית בעניין רגישות והתחשבות אישית שצריך!
-
WizzAirאו up?אגב, אם חלילה נגיע למחלוקת גדולה נגד החברה, מן הסתם יותר קל להגיע להדיינות משפטית מול אלעל (משפט בארץ, כולל תביעות קטנות) מאשר מול וויזאייר שלא ברור לי המעמד המשפטי שלהם בארץ, וברור שאף אחד מאיתנו לא ילך חבית משפט בחו"ל על אובדן מזוודה.
אבל אני רוצה לקוות שלא נצטרך.
-
WizzAirאו up?השיקול של ההתדיינות המשפטית נכון אני משערת לכל חברת תעופה זרה מול אל על. אבל באמת מי מתכנן לפי זה..
בוויזאייר אפשר לקנות "ביטוח שינויים" בתשלום נוסף ברכישת הכרטיס ואז אחכ ניתן לשנות מועדים ללא קנס, רק בהתחשב בהפרשי מחירים. ל LBD היה פעם נסיון לא טוב עם זה, הוא סיפר פה שכאשר ניסה לשנות הוצגו לו מחירים גבוהים מאשר המחירים אם הוא סתם מנסה לקנות. אם זה באמת ככה ולא היה מקרה סינגולרי, טעות כלשהי, אז זו רמאות גדולה של וויזאייר.
-
WizzAirאו up?עדיין לא יצא לי לטוס עם WIZZ
לגבי UP בטיסתנו לבודפשט : כבר ציינתי כאן שלא ראיתי שקילה/מדידה של מטען היד.
לא רוצה להטעות ולא יודעת לגביי הכלל . כך זה היה בטיסה הספציפית שלנו.
את המזוודות שקלו.
עגלת תינוק היתה חינם לתינוק מתחת לגיל שנתיים .
לגבי אוכל ושתיה : בהחלט ראיתי מחירים בתפריט . כריך היה הדבר היקר ביותר בתפריט הקליל שכלל כריכים , סלטים , מוזלי , מאפינס ואולי עוד משהו ששכחתי ...
עלה 9 דולר לכריך . היה מגוון של סוגים (אפילו כריך סביח ... שזה בטוח אין בחברה זרה ... חחח) והכריך היה נראה גדול ומכובד אבל לא קנינו אז לא יכולה להעיד מניסיון אישי על הטעם...
מאפינס היה הדבר הכי זול בתפריט ועלה 3 דולר .
בהחלט יכולנו לאכול את האוכל שלנו בטיסה . הילדים אף אכלו חטיפים שבהם הצטיידנו מראש מלבד לסנדוויצ'ים .
מים הוגשו במטוס בחינם !!! דיילת עברה עם מים מינרלים וכוסות חד פעמיים .
כמו כן , כפי שציננתי קודם , גם היה דיוטי פרי במטוס (למי שמעניין אותו )
בידור : לא ממש התייחסתי לנושא אבל די בטוחה שבחוברת שהיתה בכיס המטוס הופיעה תוכנית בידור . אני ממש לא זוכרת מה היה שם ...מצטערת . לא התעמקתי .
כן שמתי לב שהמסכים הראשיים (לא היו אישיים) הקרינו משהו אבל לא ראיתי אוזניות בכיס המטוס , כך שמניחה שאפשר לשכור אוזניות בתשלום אבל לא בטוחה בזה (אולי אפשר גם להביא מהבית ).
מטוס דובר עברית - זה לטוב ולרע ....
מבחינת דיילות דוברות עברית - זה היה נחמד מאוד לילדים שקיבלו יחס טוב מאוד במטוס .
כמו כן , טיסת החזור היתה ביום העצמאות ... אז הקברניט בירך וגם היה דגל גדול שהיה תלוי על תקרת המטוס ... לילדים זה היה מאוד מרגש (כי הם החמיצו השנה בפעם הראשונה את יום העצמאות בארץ וזה קצת אכזב אותם ...)
מבחינת הנוסעים - יש כאלו לצערי שחושבים שאם הם קנו כרטיס אז הם קנו את כל המטוס ואת הדיילת ... תקרית קולנית ולא נעימה התרחשה עם נוסע שישב מאחוריי בטיסת ההלוך ... במקרה הזה יכולה להעיד שהוא היה בבון ... ולא ממש היתה טענה צודקת מצידו ... הוא ניסה להעביר את עצמו לשבת קדימה (מחלקת ה-SMART בשורות הראשונות היא מרווחת יותר ) והיה מוכן לצעוק הרבה בשביל זה ...
לא עזר לו (וזאת דווקא לצערי , כי הוא נשאר לשבת מאחוריי כל הטיסה ... )
(וסליחה מראש מהבבונים ...)
בטיסת החזור הנוסע שישב לפניי ביקש מים והתלונן בכעס שלא חילקו מים ...
האבסורד היה שזה היה מיד לאחר שהדיילת עברה עם בקבוק מים וכוסות ...
היא הראתה לו את שקית האשפה של הכוסות המשומשות והסבירה לו שכן חולקו מים והוא כנראה ישן ... לאחר כמה דקות הגיעה אליו דיילת אחרת במיוחד , עם כוס מים...
לגבי ביטול/שינוי - לא נזקקנו .
יודעת שאל על כפופה לחוק הגנת הצרכן כפי שכבר צויין כאן.
עדי
-
WizzAirאו up?עונה לגבי מחירי מזון בוויז: כריך (לא גדול ומאוד לא מרשים) - 4 יורו.
שתייה קרה וחמה - יש ב-2 יורו ויש ב-3.
חוץ מזה יש גם כמה סוגים של חטיפים ומנות חמות במחירים דומים.
וכשאני טסתי (בפברואר ומרץ השנה) היה להם גם כמה "דילים", ביניהם מי שקונה כריך ושתיה מקבל חטיף (סניקרס, טוויקס, כאלה) חינם.
-
WizzAirאו up?מוסיפה לגבי וויז שאין שום בעיה להביא אוכל מהבית למטוס. אני כל כך התרגלתי שגם לטיסת אל על לסין הבאתי אוכל ליתר בטחון (חשוב עם הבררן שלי). שתיה בחזור כמובן ניתן רק להביא מה שנקנה בשדה בגלל מגבלת הבטחון אבל ברור שזה תקף גם ל UP.
-
כל הכבוד על הירידה לפרטיםאני כשהחלטתי להציע נישואין לאשתי לא ירדתי לכאלו רזולוציות, ובינתיים זה מחזיק מעמד כבר 20 שנה כמעט.
-
WizzAirאו up?את UP אני לא מכיר, רק שמותר להעלות למטוס תיק אחד עד 8 ק"ג. אגב בהתחלה זה היה 6 ק"ג אבל מהר קיבלו שכל. (אם לא שוקלים אז למה העלו את המשקל?)
1. בויז ניתו לבטל כרטיס מסיבת מחלה או אבל על קרוב מדרגה ראשונה.
2. שנוי שם לנוסע אחר: 45€
3. שנוי מועד טיסה: בין 19€-38€
4 תמורת 10€ מראש, מותר לשנות את מועד הטיסה מספר פעמים.
5. משקל של תיק העליה למטוס לא מוגבל.
6. חברות במועדון 30€, מאפשר הנחה של 10€ לכל כרטיס לכל כוון לכל אחד מהמשפחה. (משתלם כבר עבור 2 נוסעים).
7. פעם בשבועיים-שלושה יש להם מבצע הנחות של 20% על הכרטיס.
8. ישנם מקומות מועדפים שונים במחירים מ-4€ עד 17€,
9. בנוסף משיונה כתבה, יש גם מנת אוכל כשרה ב-4€. עוברים עם עגלת המזון פעמיים בטיסה של 3 שעות.
בקשר לשקילת תיק. באל על (טרום UP) שקלו לי פעם את הטרולי שהיה 10 ק"ג ונאלצתי להוצאי מהתיק 2 ק"ג. מאז אני מקפיד בכל החברות על מידות ומשקל התיקים והמזוודות.
-
WizzAirאו up?בup היה לי בעיה עם טעות כתיב . הם סידרו זאות ללא תוספת מחיר . וכל שרות הלקוחות היה נהדר.
-
WizzAirאו up?עם כל הכבוד ל-UP ו-WIZZ
איך יכול להיות שענתנת חזרה מסין ועדיין אין סיפור טיול ?!!!
-
WizzAirאו up?יש הקצאה לסיפור אסיה אחד בזמן נתון בפורום משפחות, ועכשיו ההקצאה תפוסה!
-
WizzAirאו up?יורחבו ההקצאות לאלתר !!!!!!!!!!!!!!!!
-
WizzAirאו up?ואם יורשה לי לחזור לשאלה שלי:
מה שאני מתרשם שאין שום הבדל מעניין בין החברות, ולכן המחיר קובע (כולל מחיר מזווודה וכו').
אם אין הפרש עלות - אז נטיית ליבי היא להעדיף את אלעל, אבל זה נראה לי סתם בחירה אישית, וכל אחד יבחר מה שבא לו. לא נראה לי שיש סיבה מהותית לאף העדפה. כלומר מי ששונא את אלעל יבחר בוויז, מי שאוהב יבחר באלעל, ומי שבאמצע יטיל מטבע...
תודה!
-
WizzAir או up ? כמה עולות התוספות בטיסות לוא קוסטמניסיוננו בטיסות אלעל בעבר, ואחרי טיסת ווייזאייר האחרונה -
אם מדובר בתוספת מחיר לא מאוד גדולה, כשאל על יוצאת יותר יקרה..
הייתי בוחרת באל על בלי להסס!
במקרה של תביעה צרכנית או שירות לקוחות, יותר פשוט להתנהל מול חברה ישראלית.
כתבה הסוקרת את הטיסות הזולות (מופיעים בה כמה אי דיוקים שדנו עליהם בפורום אירופה)
האותיות הקטנות של הטיסות הזולות
טיסת ווייזאייר - מחירים מאביב 2014ההיצע מאוד לא מגוון. ולא נראה מלהיב.. מחירים סבירים:2 יורו לפפסי או מים מינרלים (פקק ורוד = לא מוגז),3 יורו למיץ או קפה
4 יורו לכריך
יש דיל לכריך+שתייה ומקבלים חטיף כלשהו לבחירה (כמו שוקולד קיטקאט)
מים יחולקו ללא תשלום, אך כל דבר אחר יעלה בנוסף.
סלטים יעלו 9$, כריכים 7$, מוזלי 5$,
מאפים, חטיפים, שתייה קלה או חמה יימכרו ב-3$
ומשקאות אלכוהוליים ב-5$.
כמה יעלה לכם האוכל בטיסות לוא קוסט
up:
משקה מוגז - תדרשו לשלם 3 דולרים (כ-10.5 שקל) עבור פחית קוקה קולה, קולה זירו, דיאט ספרייט או סודה.
סכום דומה תשלמו עבור פחית נקטר פירות (בטעם תפוזים, מנגו או תפוחים), וכך גם עבור כוס שתייה חמה (תה במבחר טעמים, קפה שחור, קפה נמס מגורען מוגש עם עוגייה).
עבור בקבוק מים מינרלים תשלמו דולר פחות: 2 דולר (כ-7 שקל).
ואם יבוא לכם לטוס בראש טוב, תשלמו 5 דולר (כ-17.5 שקל) עבור משקה אלכוהולי: פחית בירה קרלסברג, בקבוקון ויסקי ג'י אנד בי, בקבוקון וודקה סמירנוף ובקבוקון ויסקי ג'וני ווקר רד לבל.
בגזרת המזון, תוכלו להזמין ב-up מגוון כריכים. בניגוד לציפיות הלא גבוהות מכריכים המוגשים במטוס, ובפרט על טיסה מוזלת, טעימה מגלה שמדובר בכריכים טעימים. כך למשל כריך מוצרלה מפתיע לטובה בטריות ובפריכות, העולה 7 דולר (כ-24.50 שקל).
זה גם המחיר של כריך טונה וסביח.
בתפריט מוצעים גם שלושה סוגי סלטים (סלט יווני, ים תיכוני וסלט טונה)
במחיר של 9 דולר לסלט (כ-31.50 שקל);
מוזלי חלבי הכולל יוגורט 5%, סלט פירות העונה ומארז גרנולה וסילאן יעלה לכם 5 דולר (כ-17.50 שקל).
ב-up מבטיחים גם מבצע: קנה שני מוצרים וקבל 25% הנחה על המוצר השני (לא כולל חטיפים ומוצרי נוחות).
התשלום בכרטיס אשראי בלבד ורק בטיסות שאורכות מעל שעתיים.
נוסעים עם צורך בתפריט בריאותי/אחר, כדאי שיצטיידו מראש לטיסה שכן לא ניתן להזמין ארוחות מיוחדות. באל על מבטיחים לפתור זאת בעוד כחצי שנה.
האיורים מתוך הכתבה בגלובס - קישור צורף למעלה.