ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קצת שאלות על סין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    11
    1834
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Liron_3352713
      Liron_3352713 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם!

אשמח ליעוץ וקצת טיפים בסוגיות הבאות הנוגעות לסין (רקע כללי אנחנו 2 בנות שמגיעות לביג׳ין ב30 ביולי ומתכננות לטייל חודשיים ולא להתקמצן..)

1. אנחנו רוצות להגיע לבייג׳ין לעשות שם יומיים וחצי (חומה והעיר האסורה) ואח״כ לנסוע לג׳וזאייגו. אנחנו מתלבטות אם לעבור בשיאן או לא (מזכירה- אין לנו הרבה זמן .. יש לנו בערך שלושה שבועות-חודש בסין). קראתי פה שאנשים לקחו טיסה מבייג׳ין לג׳וזאיגו עם קונקשין בשיאן ואז יצא להם יום בשיאן שהספיק לראות את הטרקוטה- אשמח לייעוץ מכם - האם שיאן שווה את העצירה? אם כן איך היתם ממליצים לנו לנסוע אליה ומשם לג׳וזאיגו ? ואם לא, אז מה הדרך המהירה והנוחה להגיע לג׳וזאיגו מבייג׳ין? אין לנו בעיה להזמין טיסות ..

2. מישהו  יודע אם פתחו את הכביש המהיר בין ג׳וזאיגו לצ׳אנגדו? אם כן, מישהו נסע שם ? כמה זמן הנסיעה לוקחת ?

3. לא כל כך הצלחתי להבין מהטיפים פה בלמטייל איך נוסעים מצ׳אנגדו לליג׳אנג?

4. מישהו יודע האם מאזור גווילין-יאנגשו יש דרך להגעה מהירה לויטנאם (לכיוון הנוי) או שצריך לחזור לקונמינג? כמה זמן זה לוקח ? 

תודה מראש לכולם!!

לירון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • MayaTB91
        MayaTB91 נערך לאחרונה על ידי

קצת שאלות על סין

שיאן זה מקום נחמד, ואם בא לכם לראות את הטרה קוטה אז כן זה שווה. אם אין לכם שום קשר לזה ואתן פחות בקטע של עיר עם סממנים היסטורים ושווקים, אז לא. מאוד תלוי בכם. בכל מקרה הייתי מקדישה יום וחצי לפחות ולא זבנג וגמרנו. 

ג׳אוזיגו בייג׳ין הדרך הכי מהירה היא כמובן טיסה... לא יודעת לגבי מצב התחבורה מג׳וזאיגו לצ׳נגדו אבל זה בטוח לא מהמם (אלא אם כן הכביש המהיר עשה פלאים, אני זוכרת נסיעה קשה לאללה) ואם אין לכן בעיה, טיסה תהיה האופציה הכי נוחה ומהירה. 

מצג׳נגדו לליג׳יאנג זה לא שני מטר. שוב, תקציבית תקחו טיסה, לא תקציבית לדעתי צריך לעבור בקונמינג בתחבורה ציבורית.

גם מאיזור יאנגשו אפשר לקחת טיסה, אם לא ״לרדת דוח למטה״ תהיה הדרך הכי נכונה.

נראה לי שאת קוראת את המפה לא נכון - המרחקים בסין אולי נראים יחסית קטנים אבל זה מרחקים מטורפים ולטייל overland לוקח זמן. לא שטיסות לא לוקח זמן (הגעה לשדה, צ׳ק אין והחוצה) אבל זה ללא ספק משמעותית מקל.

• papkin
          papkin נערך לאחרונה על ידי

קצת שאלות על סין

1) קודם כל שלושה שבועות זה אחלה פרק זמן במיוחד אם אתם מתמקדים בכמה יעדים בודדים.

אני חושב שבייג'ין שווה הרבה יותר מסתם יומיים אבל לשיקולכם,לגבי שיאן בעיני היא עיר מדהימה מעבר לטרה קוטה,יש את חומות העיר פגדות היסטוריה מדהימה ואוכל רחוב מהטובים בסין כולה הרבה בזכות הרובע המוסלמי.

2) אני לא יודע אם כבר נפתח הכביש החדש

• עופר21
            עופר21 נערך לאחרונה על ידי

קצת שאלות על סין

לחלוטין לוותר על שיאן. הטרה קוטה לא מרגש גם לחובבי היסטוריית סין כמוני. מה שנחמד שם אם כבר זה הרובע המוסלמי, טיול אופניים על חומות העיר וטיפוס לילה להר ההוא שם שברח לי שמו. לא אמיי-שאן, המשהו-שאן השני שליד שיאן.

מכל המקומות בסין שיאן היתה הראשונה שהייתי מוותר עליה. 

לחלוטין יותר מיומיים בביג'ינג וכמו הטרה קוטה, אני אומר לכן, העיר האסורה זה מהזה אובר-רייטד. משעמם. גם לא כזה יפה. הארמון ההוא עם האגם פי מאה יותר יפה.  לחלוטין בר ויתור. גם אם לא בר ויתור קחו בחשבון שבסוף גם ככה תסתובבו שם גג שעתיים אז אפשר ללכת לעוד הרבה מקומות בעיר.

עד כמה שאני זוכר הדרך מג'וזאיגו לצ'נגדו כן מהממת. לא ברמת הכביש אלא בנוף. 

לגבי ההגעה לליג'יאנג. אפשר לקחת רכבת מצ'נגדו לעיר שגם את שמה איני זוכר, אבל היא נמצאת על הרכבת צ'נגדו קונמינג, לרדת שם ולקחת אוטובוס של עוד 7 שעות לליג'יאנג. ככה שאפשר להגיע בזמן שהרכבת מגיעה לקונימנג (לא קצר, זה גם ככה איזה 22 שעות). 

בכל מקרה לא להתייאש מהמרחקים והתחבורה ולהגיע גם לאיזור של סונגפן ג'ויזאיגו וגם לאיזור של ליג'יאנג-דאלי-שאנגרי לה-דצ'ין.

מה שמזכיר לי שמצ'נגדו אפשר לצאת לבק דור ולהגיע לצפון יונאן ככה. אולי זה הכי טוב. ואז תדרימו עד קונמינג ומשם תסעו לויאטנאם. 

• אורי
              אורי נערך לאחרונה על ידי

קצת שאלות על סין

1. שוב אחלוק על קודמי.

שיאן היא מהמקומות היותר מעניינים שהייתי בהם בסין. אמנם חיילי הטרה קוטה הם בעייני מלכודת התיירים הגדולה בעולם, והם לא שווים לא את הזמן ולא את הכסף (הרב) שתיירים משקיעים בהם, אבל העיר עצמה מדהימה. הרובע המוסלמי מאוד מעניין ומכיל כל כך הרבה עושר תרבותי, החל מדוכני אוכל מדהימים ועד שווקים מטריפים, כמו שוק הציפורים, שכמות התיירים המגיעה אליו אמנם שואפת לאפס, אבל הוא בהחלט חוויה יחידה במינה. בנוסף, העיר עצמה יפה, וטיול על החומה, או שיטוט ליילי באזור של פגודת האווז ואכילה באחת מיני רבות מסעדות הדמפלינג (או הנודלס) הטובות בהחלט שווה.

עם זאת, כמו שאמרו כאן קודם, אתן מנסות לדלג מרחקים גדולים מאוד בשלושה שבועות. אני הייתי מתמקד יותר באזורים ספציפיים, וכך מבה פחות בדרכים ויותר בטיול עצמו.

2. הכביש לג'וזאייגו עוד לא נפתח נכון ללפני שנה, אבל הנסיעה התקצרה ל 7-8 שעות. והיא כבר לא כל כך קשה.

3. מצ'נגדו לליג'יאנג טיסה תהיה הכי מהירה. כל דרך אחרת תגזול לכם הרבה מאוד זמן.

4. מגוילין אין צורך לחזור לקונמינג בכדי לנסוע לויטנאם. סעו מגוילין לננינג, משם יש אוטובוסים להאנוי. מגוילין זה 4 שעות לנאנינג, משם 3 שעות לגבול, ועוד 3-4 שעות להאנוי. קחו בחשבון עצירות ומעבר גבול שיוסיפו עוד לזמן הכולל לחילופין, מננינג אפשר לקחת רכבת להאנוי. נדמה לי שזה לוקח יותר זמן, אבל יותר נוח מאוטובוס.

• גילי ט
                גילי ט נערך לאחרונה על ידי

קצת שאלות על סין

שם ההר ליד שיאן - Huashan

(הר בסינית = Shan)

שם העיר בדרך מצ'נגדו לליג'יאנג - Panzhihua

אבל זה רחוק ומיותר לדעתי. עדיף לטוס.

העיר האסורה - חובה!

2. שיפרו את חלקו. היו תגובות כאן בפורום שדיברו גם על 6 שעות..

מה שבטוח זה כבר לא 10 שעות כמו לפני שנתיים.

4. אם בכל זאת תעדיפו לנסוע לוייטנאם דרך קונמינג, ממליץ לעצור בטרסות האורז 

הנמצאות 8-10 שעות דרומית לקונמינג (תלוי איך נוסעים).

Yuanyang למרות שיולי זה לא שיא העונה.

לטעמי חודש זה מעט לחוץ לכל המקומות שהזכרת.

מצרף כמה אתרים למידע - 

רשת אכסניות מעולה - http://www.yhachina.com/index.php?hostID=2

http://www.chinatrekking.com/

http://www.travelchinaguide.com/

• Liron_3352713
                  Liron_3352713 נערך לאחרונה על ידי

קצת שאלות על סין

אני רוצה להודות לכולכם על התשובות !! 

כמה זמן להערכתם, בהנחה שאנחנו לא רוצות לותר על שיאן, אנחנו צריכות להכין במסלול ביגין -שיאן- גוזיאגו? 

יש טיסות ישירות מצא נגדו לליגאנג?

שוב תודה רבה !! 

• Roi eco
                    Roi eco נערך לאחרונה על ידי

קצת שאלות על סין

כן, יש טיסות ישירות מצ'נגדו (Chengdu) לליגי'אנג (Lijiang).

באזור של ג'וזאיגוו אפשר להיות די הרבה זמן, את יכולה לקרוא טיפים על השמורות הנוספות שיש בסביבה...

• גילי ט
                      גילי ט נערך לאחרונה על ידי

קצת שאלות על סין

בבייג'ין ניתן לטייל יותר משבוע (או חודש..), אך מפאת חוסר זמן הייתי מקצר את זה ל-3 או 4 ימים.

הנסיעה מבייג'ין, כולל עצירה בשיאן עד הגעה לג'יוזאיגואו - הערכה גסה - 3 ימים.

אם זה כולל טיפוס להר huashan ליד שיאן - עוד יום יומיים.

בג'יוזאיגואו - 2 לילות בד"כ. תלוי מתי מגיעים ואיך ממשיכים לצ'נגדו כי האוטובוס יוצא רק בבוקר. 

לכן אולי אפשר לקצר ללילה אחד. יש גם טיול יום רגלי באיזור (טיפוס לא קשה להר סמוך). שיקול אישי שלכן.

טסתי בכיוון ההפוך, מליג'יאנג לצ'נגדו. זה לקח שעה וחצי ועלה לי 1000 יואן בקיץ האחרון. צריך לבדוק כי זה יכול להשתנות.

שכחתי לצרף אתרים אמינים וטובים לטיסות פנימיות - 

Elong, Ctrip

• אורי
                        אורי נערך לאחרונה על ידי

קצת שאלות על סין

אם שווקים ותרבות אחרת מעניינים אותך, נסי לכוון את הביקור בשיאן ליום רביעי או שבת, אז מתקיים שוק הציפורים. כאמור, זו חוויה מאוד מיוחדת.

• papkin
                          papkin נערך לאחרונה על ידי

קצת שאלות על סין

בייג'ין 4 ימים

נסיעת לילה לשיאן

שיאן 2-3ימים

'גוזיגאו יומיים

מה שבכללי יקח לכם לכל היותר עשרה ימים ונשאר לכם עוד הרבה זמן לחלק

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון