ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה ממומחי בולגריה

פורום טיולי משפחות
    9
    32
    5718
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ymhaim1
      ymhaim1 נערך לאחרונה על ידי

עזרה ממומחי בולגריה

ג'ני הנני כאן לעזרתך! כל שתבקשי לו יהי!

בולגריה היתה הטיול המשפחתי שלנו בקיץ שעבר: משפחה עם 3 ילדים יחסית גדולים.

כיף גדול מחכה לכם!

שלחתי לך על פי בקשתך את הנתונים שביקשת (למייל שלך), וזה הזמן לשאול ולומר מה חסר לך. שימי לב שאם את נוסעת עם ילדים ומתכוונת להגיע לאזור המערות, יש מלון מקסים באמצע הדרך, שהומלץ כאן רבות, אבל הדירה שהוא מציע למשפחות מזעזעת!! אם  אתם לוקחים 2 חדרים נפרדים, אז שווה לשקול אותו, למרות שאני באופן אישי - לא אחזור לשם.

כיף גדול מחכה לכם ממש מעבר לפינה!

מיכל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אורלי1024
        אורלי1024 נערך לאחרונה על ידי

עזרה ממומחי בולגריה

קראתם לי?

אני עסוקה לגמרי בתכנון הטיול שלנו בקיץ הקרוב בארה״ב וקנדה לאלסקה ולהרי הרוקי אבל הצצתי (רק לרגע) בפורום ופתאום קלטתי ״בולגריה״.

זוהי סיבה מצויינת לעצור הכל ולהתחיל לקרוא והנה אני רואה שנזכרים בטיול שלנו...

תודה רבה לך לי היקרה מכיוון שנהניתי להיזכר ביחד אתכם ותודה על המחמאה ג׳ני

אשמח לסייע בשאלות ככל יכולתי

ד״ש חם לכל אוהבי בולגריה וגם לשאר חברי/ת הפורום...מזמן לא הייתי כאן

אורלי

• Jenny2
          Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

עזרה ממומחי בולגריה

וואו- איזה פורום נכבד של מומחי בולגריה לדורותיהם התקבץ כאן.- לכבוד לי!

ההתלהבות שלכם לגבי בולגריה ממש מדבקת ואני בטוחה שגם אנחנו הולכים להינות.

רנ'צי, ראיתי את התמונות היפות של בלוגרדצ'יק בבלוג שלך (וגם אצל רחל ומיכל) – אכן דילמה האם לעשות את סטיה צפונה. ראיתי שיש גם תצורות סלע מענינות ("פירמידות") בדרום ליד מלניק שאני שוקלת להכניס למסלו יחד עם מנזר רוזן. עוד מקום מסקרן שהוא קצת מחוץ למסלול ה"רגיל" - הכנסיות החצובות בסלע באיבנבו. שוות את הנסיעה?

מיכל, תודה שוב על הקבצים השימושיים. לגבי מלון אורפי- אכן לקחתי לתשומת ליבי את צילום הכיור (והתיוארים הנלווים הלא מלבבים) ונראה לי שנחפש במקום אחר.

אורלי, איזה יופי של טיול את מתכננת. הרוקיס הקנדיים נמצאים במקום מאוד גבוה במגירת החלומות שלי. ממתינה לסיפור הטיול שלכם (אם את מפרסמת בפורום השכן אל תשכחי לשים לינק גם כאן!) ובינתים נמסור ד"ש לבולגריה גם בשמך.

טוב, בזכותכם יש לי כבר המון חומר ורעיונות. אקרא, אעבד ואחזור אליכם עם טיוטת מסלול לתובנות והערות.

שבת נעימה לכום.

• glasha
            glasha נערך לאחרונה על ידי

עזרה ממומחי בולגריה

ג'ני 

כנסיות בסלע של איבנובו כתבתי עליהם בסיפור שלי. אני מתלבטת לגביהם כי בתכל'ס זה 2 מטר על 2 מטר וקצת התאכזבנו למרות שהיינו רק באחת (לאחרות כבר לא היה לנו כוח לטפס) אבל הן נמצאות בתוך השמורה רוסנסקי לום שאפשר לטייל ולטייל בה. מה גם ש-10 ק"מ משם יש את הכנסייה בסלע של BASARBOVO וזה קסם ובעיניי אחת היפות שראינו בבולגריה. בכלל הטיול ההוא היה מוקדש ברובו לכנסיות ומנזרים לא בגלל סיבות דתיות כלשהן אלא בגלל שהנופים שנפתחים מהמקומות האלה הם מהיפים שיש. אפשר להגיע לשם בנסיעה לא נוראית מאזור של וליקו טרנובו. אם אתם תהיו בטיול מתגלגל - תוכלו לישון ברוסה, לא עיר הכי יפה אבל מסעדות ומלונות יש בה בשפע. 

• Jenny2

עזרה ממומחי בולגריה

טוב, בינתיים קראתי את החלק הזה בסיפור הטיול שלכם.

הכנסייה בסלע של BASARBOVO באמת נראית יפה ומיוחדת, אבל מדובר בנסיעה לא קצרה אליה, ומאחר ואני לא מצליחה למצוא חומר על אפשרויות הטיול בשמורת רוסנסקי לום (מלבד הציטוט מלונלי פלנטblush), אני משאירה את כל האזור בסימן שאלה גדול בינתים.

שאלה אחרת:

די ברור לי כי נרצה לעשות טיול מתגלגל וכי בגדול המסלול יורכב מלולאה שהרבה מכם כבר עשו (ככל שהזמן יספיק-יתכן כי נצטרך להשמיט חלק).

מדובר בסיבוב סופיה - הרי רילה (מנזר רילה, שבעת האגמים) - מלניק - הרי פירין - הרי רודופי (מערות) - עליה לפלובדיב - וליקו טרנובו והסביבה-  - מעבר טרויאן - קופריבשיצה - חזרה לסופיה.

יש משמעות לכיוון הנסיעה? יש יתרון או שיקולים בעד נסיעה קודם לרכס הבלקן ואחר כך ירידה דרומה, או ההיפך?

• ymhaim1
                ymhaim1 נערך לאחרונה על ידי

עזרה ממומחי בולגריה

ממש לא מתיימרת להיות מומחית בענייני בולגריה, רק קצת מנוסה 🙂 

אנחנו דילגנו על אזור מלניק בשל הטמפרטורות הגבוהות במקום בעונת הקיץ. יתכן שזה היה מקרי, אבל שווה לבדוק את העניין.

בנוגע לכיוון הנסיעה, אני העדפתי להשאיר את ההרים ומסלולי הטבע לסוף, כי עבורנו זו בדר"כ גולת הכותרת של הטיול, והם אכן היו הפנינה והיהלום של הטיול. אם מתחילים עם ההרים, לדעתי, אח"כ כל השאר נבדק באופן יחסי להרים, אבל, זו השקפה אישית לחלוטין.

מיכל

• glasha
                  glasha נערך לאחרונה על ידי

עזרה ממומחי בולגריה

הי ג'ני

לעניין השמורה, הנה באנגלית רוסנסקי לום בפארק עצמו שבילים מסומנים לטיול.

לגבי כיוון הנסיעה לא חושבת שיש משמעות. הייתי משאירה משהו של WOW לסוף. נגיד את מנזר רילה.

הייתי ממליצה לנסות "לקבץ" את האתרים לכמה מיני כוכבים של יומיים שלושה. למשל באזור של טרנובו אתם יכולים להתיישב גם לארבעה או חמישה ימים - מעבר שיפקה, כפר פתוח אטרה, טריאבנה המקסימה, מנזר דריאנובו ומערת באצ'ו קירו, אותן כנסיות בסלע ושמורת רוסנסקי לום, שמורת הטבע EMEN - הכול אפשר לעשות מטרנובו. לינה דווקא הייתי מחפשת בכפר ארבאנאסי (כמה קילומטרים מטרנובו) או אם תרצי תבררי בבית "שלנו" - וילה קאלין. בעלת הבית קטיה דוברת אנגלית והמחיר 40 יורו לכל הבית (3 חדרי שינה) אם נשארים יותר מיומיים. 

אני מבינה שהחלטתם לוותר על הסלעים בבלוגרדצ'יק. מצוין, תשמרי לטיול הבא. ותהיה בטוחה שיהיה גם טיול הבא. כל מי שמגיע לבולגריה חוזר אליה שוב ושוב. 

אלונה 

• Jenny2

עזרה ממומחי בולגריה

הי מיכל,

אכן ראיתי כי מלניק היה אצלך בתכנון אבל לא הגעתם אליו בפועל. טוב שאת מפנה את תשומת ליבי לנושא החום - אבדוק.  גם אצלנו יש לי תחושה כי ההרים יווה את ה ,WOW ואם אין משמעות מיוחדת לכיוון כנראה שאלך עם נטית ליבי ואשאיר אותם לסוף.

אלונה, כן אם אפשר אני בהחלט מעדיפה ללון יומיים-שלושה באותו מקום ולא לארוז כל בוקר. עוד אתיעץ איתכם היכן למקם את אותם מיני כוכבים ומאוד יכול להיות כי אחד מהם יהיה ארבאנאסי שיותר נראה לי מהעיר טרנובו עצמה. גם הבית של קטיה נראה טוב, אבל מצד שני בטיול הזה מאוד בא לי להתפנק במקומות לינה שמגישים ארוחת בוקר דשנה (רצוי מתוצרת בית!) ולהתעסק כמה שפחות עם הכנה עצמית של הארוחות.  עוד נראה....

• אמה
                      אמה נערך לאחרונה על ידי

עזרה ממומחי בולגריה

ארבאנסי,כפר תיירותי יפה,כ3 ק"מ מוליקו טרנובו,אבל מאוד תיירותי.גם לתיירות פנים וגם לחוץ.נחשב לאזור של עשירים.הוא מקסים,באמת.ישנו בוילה חדישה אבל ללא א.בוקר.ואכלנו בחצר היפה של קומפלקס "בויארסקי דבור".

אבל אם נראה לך מתאים לכוכב או רק ללילה אחד,לא הייתי מותרת על Bozhentsi.

יש מקומות גם דרך בוקינג וגם באתר הבולגרי.

בבוקינג,המחירים נראים לי גבןהים קצת.

תראי ישירות או גם כאן

אמה

*ארוחות בוקר בזמני היו לא עשירות במיחד,אפילו במלונות.

בכפרים באמת הרוב מתוצרת מקומית או מחצר הפרטית.טעים,בסיסי,פחות מגוון.

בדרך כלל חביתות,ריבות,יוגורטים.או לביבות,בלינצ'ס ויוגורטים,ריבה ודבש.מספק ,ממלא וטעים.

• אורלי1024
                        אורלי1024 נערך לאחרונה על ידי

עזרה ממומחי בולגריה

הי ג'ני,

גם אנחנו התלבטנו בזמן תכנון הטיול לגבי כיוון הנסיעה. בסופו של דבר בחרנו להתחיל דווקא בנסיעה לרילה, לרודופי -בכיוון ההרים ולסיים בקופריב'. מסתבר שלחיים יש את הקצב שלהם. כשהגענו לבולגריה ארובות השמיים נפתחו וגשם ירד ללא הפסקה.

התלבטנו מה לעשות, כי טיול בהרים ונופים בגשם זה לא זה....

בהחלטה רגעית הפכנו את כיוון הנסיעה ויצאנו על הבוקר (בגשם) לקופריב' . היה מצויין!

בדיעבד זה כנראה הכיוון הנכון כי תחילת הטיול באזורים שהתיירות היא חלק בלתי נפרד מהם וכשאתם מגיעים לאזורי ההרים אתם כבר יודעים בדיוק איך להסתדר "כמעט מקומיים"....

חשוב לי לסייג ולהזכיר ששינוי הכיוון התאפשר בגלל שאנחנו טיילנו באוקטובר ולא הזמנו את הלינות מראש אלא רק רשמנו לנו את הכתובות המומלצות וקיווינו לטוב והיה - מעולה!

תהנו

אורלי

• Jenny2

עזרה ממומחי בולגריה

אמה,תודה על הפירוט הקולינרי!

Bozhentsi נראה לי יפה אבל על פניו פחות מתאים ללינה בגלל הריחוק מצירי תנועה ראשיים. הרי אלונה כתבה כי פיטול קטנטן על המפה עד הכביש הראשי יכול בקלות להפוך ל 40 דקות נהיגה בשטח. בכל מקרה קניתי  היום מפה של בולגריה (מהסוג המסורתי, שעדיין יותר נוח לי לתכנון מאשר גוגל מפס, וכנראה היחידה והאחרונה בקניון איילון אם מישהו מחפש בזמן הקרוב), ואני אתחיל לסמן את המקומות ולעשות לי סדר.

אורלי, הוספת לי עוד נימוק: להתחיל להתאקלם באזורים היותר מתוירים נשמע לי הגיוני. אני חושבת כן להזמין מקומות לינה מראש - עדיין יש לי מן טראומה מהטיול לקרואטיה לפני שנים שבו חיפשנו לינות על הדרך שלא היו תמיד מוצלחות בלשון המעטה - ולקוות שהסטטיסטיקה לפיה אוגוסט הוא החודש היבש ביותר בשנה לא תאכזב ותכניות לא ישתבשו בגלל גשם.

• אמה
                            אמה נערך לאחרונה על ידי

עזרה ממומחי בולגריה

ג'ני,בטיול עם ילדים כן רצוי להזמין לינה.

בזוג,לא היתה בעיה,אבל גם אנו ואוחותי שנים אחרינו לא היינו בעונה,מאי.

בתכנון מראש את גם רואה את הלינה,מתרשמת..

מבחינת סטיה מהכביש,אלונה צודקת.בבוג'נצי לננו לפני הוליקו טרנובו.לילה אחד לא ככוכב קטן.בכול מקרה שווה להיכנס לכפר,הוא שונה ופחות מתוייר ע' התיירים הזרים.

אמה

• 1
                            • 2
                            • 2 / 2
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון