הצעות למסלול טוב....
-
אהלן חברים!
אני והבת זוג שלי רוצים לסוע למזרח לחודשיים וחצי ביוני יולי וחצי אוגוסט.
עכשיו אין לנו מושג מאיפה להתחיל.... בעיקרון אני רוצה להתחיל בבנקוק ולהמשיך לאזורים של ויאטנם, לאוס, קמבודיה.... אפילו לשלב בסוף הטיול חזרה מסין או יפן, או אפילו מעבר בטיבט.... מה אתם אומרים? ומה הסדר הנכון? וכמה זמן להקדיש לכל מקום? התקציב שלנו ביחד הוא בערך 35000 שקל עם הטיסות.....
תודה!
-
הצעות למסלול טוב....שכחתי לציין שאנחנו בני 25 ומה שממש מעניין אותי זה פחות בטן גב יותר לטייל לראות נופים תרבויות וערים... פחות בעניין של הודו( היא מפחדת) ופחות בעניין של טרקים ארוכים....
-
הצעות למסלול טוב....התקציב יותר ממספיק.
דרום מזרח אסיה מאוד מתאימה לתרבות ונופים וטראקים יומיים.
מזג האוויר נראה לי מתאים. אולי קצת בעיה עם יוני? אני לא בטוח- חבריי יגיבו.
לחודשיים וחצי נראה לי שכדאי למתן את הציפיות והרצונות להיות בכל כך הרבה מדינות.
בימים האחרונים הציעו פה כמה רעיונות למסלולים לדרום מזרח אסיה והרחיבו לגבי מה ולמה- כדאי לקרוא.
ממה שקראתי מאוד ממליצים על בורמה כחוויה תרבותית משמעותית אבל לא הייתי.
המלצתי- [תלוי במז"א שחבריי יגיבו] נוחתים מהארץ בתאילנד משם ישר טיסה לויטנאם [הנוי] עולים לספא, משם חזרה להנוי ולצאת לג'ונגל המרתק -
http://www.cucphuongtourism.com/
משם להתחיל להדרים הוי-יאן, נא טראנג, מויינא, דלאת ועד סייגון ומשם ניתן לחצות לקמבודיה- פנום פן הבירה [שאני לא ממש ממליץ] ולהחליט באם לנוע מזרחה או לכיוון אנגקור וואט.
משם ללאוס- אני ממליץ על חודש לא רק בצפון, אלא לכלול גם את הדרום המדהים שפחות מתוייר על ידי ישראלים. חשוב לי להדגיש שמבחינתי לאוס זה גולת הכותרת של כל האזור מכל בחינה אפשרית- בעיניי הסובייקטיבית...
ואם יש זמן לתאילנד- לצפון ולפאי המדהימה
הערות- מבחינת זמן יתכן לוותר על מדינה- [קמבודיה?]
תאילנד- מ ע ר ב י ת- וזה סוג של טיול אחר [ויקרה משמעותית]
הודו- ממש לא מה שמספרים עליה ממה שרמזת

תהינו

-
הצעות למסלול טוב....ממש תודה לך!
היום יש לנו את החיסונים ומיד נדע מתי הכי קרוב שאנחנו יכולים להזמין כרטיסים....
אמור להיות מונסונים בתקופה הזאת.... כמה זה משפיע?
-
הצעות למסלול טוב....היי לא יודע מה תהיה השפעת המונסונים, אבל מקריאה באינטרנט נראה לי שלא יותר רבה מדי. אני עוד שבוע מסיים טיול של 8 חודשים במזרח וחייב להגיד שדבר הראשון התקציב מספיק. דבר שני ללאוס לא הספקתי להגיע, אבל לקמבודיה כן ואני ממליץ בחום. לדעתי אחת המדינות הכי מוחמצות על ידי ישראלים. במערב באטמבנג השקטה והיפה עם רכבת במבוק ייחודית. בצפון מזרח מחוז ראטנקירי והעיר באנלונג שם נמצא אגם אחד היפים והנעימים לרחצה שראיתי. בנוסף עם רוצים ניתן לצאת לטראק בג'ונגל של יום או יותר. לדעתי אפילו יומיים זה חוויה. הטראק לא מסומן והוא עם מדריך ועוד בחור מקומי שעוזר עם האוכל. אחלה חוויה - ג'ונגל אמיתי אבל לא קשה מדי. בקשר לפנום פן - לא חובה אבל עם יש זמן אני ממליץ מאוד על שדות הקטל. לסיכום - מבין את הערה על הזמנים. דעתי היום היא שתבחרו שתיים. למרות שמאוד נהנתי בויאטנם הייתי בוחר בלאוס וקמבודיה
דרך אגב גם בבורמה הייתי והיה מדהים. אני חושב שמאוד מאוד חם שם אבל כדאי לבדוק. מדינה מדהימה
-
הצעות למסלול טוב....הייתי 3 שבועות בקמבודיה, כולל האזורים שהזכרת וכולל הטראק אולי עם אותו מדריך מקומי..
ולהתרשמותי האישית לאוס עדיפה בכל מובן, אבל זה סובייקטיבי.אני לא מצליח להבין את ההמלצה על שדות הקטל. כלומר זה אזור חשוב ומשמעותי, אבל כל מה שיש שם כשאני הייתי שם זה דשא וכמה שלטים... שוב בלי לפגוע בחשיבות המקום ומה שקרה שם.
דרך אגב קמבודיה ידועה כמי שמכרה את כל נכסיה התרבותיים. כשאתה קונה כרטיס למקדשים בסיאם ריפ אני חושב שזה הולך לחברת נפט. ושדות הקטל אמרו לי שנקנו על ידי חברה יפנית- אבל שוב זה מה שנאמר לי על ידי תושב המקום.
המונסונים לא כאלו מונסונים בדרום מזרח אסיה, כלומר עד שיש צונאמי..

-
הצעות למסלול טוב....כמו שאמרתי בלאוס לא הייתי. ממהמטיילים שפגשתי זה נשמע מקום מדהים והוא בתכנון לטיול אחר. קמבודיה זה מקום שעלה על הצפיות מבחינתי בצורה יוצאת דופן. מאוד נהנתי ונורא זול. קראצי (דולפני האירוואדי וקמפי רפידס) קמפונג צ'ם (יש שם גסטהאוס שמנוהל על ידי זוג לא מקןמי שינה בערסלים אחלה מקום להיזרק). באטמבנג שציינתי וגם סיאם ריפ. ממש יפה ומהנה בעיני. אני חייב להגיד ששדות הקטל בעיני זה מקום מעניין מאוד. לקחנו את המדריך האלקטרוני והיה מאוד מוצלח - למדתי ובעיני זה עשוי בטעם טוב, שעתיים וסיימת. למדת היסטוריה חשובה לדעתי ושמעת סיפורים ואותי זה ריגש. חוץ מזה פנום פן עיר די מגעילה לדעתי. בדרום לא הייתי אבל מחברים הבנתי שקמפוט זה עיירה קטנה ונחמדה. במערב בכלל לא הייתי אבל אזור קו קונג אמור להיות אחלה חוף וקרוב למעבר גבול לקו צ'אנג בתאילנד, ואזור הרי קרדמון נפתח בשנים האחרונות לטיולים. זה ג'ונגל שדי חדש לתיירות ונדמה לי שבכלל לאדם, ככה שנראה לי לטראק שם זה מעניין וראשוני. ממש ג'ונגל. בשאלה של ויאטנם לאוס קמבודיה - מאוד התלהבתי מקמבודיה. ויאטנם הייתה מדהימה והייתי שם חודש וחצי אבל הצפון איכזב אותי. כמובן שגם שם יש מקומות יפים כמו דאלאת, הוי אן ולטעמי גם לא לוותר על הואה והקברים שבאזור. בקשר לאן הולך הכסף -אני ממש לא יודע ומה שכתבת לא ממש מפריע לי, לפחות בשלב זה. חוץ מזה לאוס קמבודיה תאילנד חוסך טיסות אם יש כזה שיקול.
-
הצעות למסלול טוב....תמיד כיף לשמוע עוד דעות וחוויות
להגיע לאזור של פונום פן רק בשביל הקילינג-פילדס, נראה לי קצת מיותר, אם כי המקום מאוד חשוב היסטורית.
מזרח קמבודיה היתה מאוד מיוחדת עבורי, ראשונית, כולל החוויה של להיות על טנדר עם החזירים ושאר ירקות.. הכפרים, הג'ונגל..
סיאם ריפ- מרשימה.
ויטנאם- כן.. לא "נפלתי" ממנה. הג'ונגל ליד הנוי היה החוויה החזקה ביותר בכל הטיול שם. אבל באמת שהכל סובייקטיבי.
ולאוס- קשה לי להסביר. יש בה איזה קסם, מין שילוב של אנשים- נוף- תרבות. כמו שקשה לי להסביר את התמגנטות להודו, היא פשוט ממגנטת.
תאילנד- מערבית לי מידיי. אבל מי שאוהב את החופים.. [ויש גם חופים בקמבודיה]
שנמשיך לטייל

-
הצעות למסלול טוב....אז ככה
לגבי פנום פן : עיר מאד מלחיצה.
אבל יש בה שווקים שממש שווה להסתובב בהם.
את שדות הקטל לא הלכתי לראות.
ראיתי גם ראיתי משלנו ועם כל הכבוד לקמבודים, אני מעדיף שווקים.
בפנום פן מאד מומלץ לקחת יום טיול לכפרים מאד מקובל שם לשכור מונית ליום שלם צריך רק לבקש בגסט האוס
לא מומלץ לתפוס ברחוב וגם לא טוקטוק
ולבקש מהנהג לקחת לראות תעשיית אטריות ביתית.
מאד נחמד אח"צ ערב להפליג על הנהר למפגש הטונלהסאפ והמקונג...
יש המון סירות ליד שוק יום א שלא שווה אגורה - בהמשך הטיילת על שפת הנהר.
לגבי קאמפוט מקום קסום - מאד דומה לבאטאמנאג הייתי שם לפני למעלה מ10 שנים ובבאטאמאנג בשנה שעברה,
מקאמפוט כדאי לצאת לטיול לבוקור היל סטטיישן
ויטנאם ארץ יפיפיה ואנשים לא!! פשוט לא נעימים וכדאי לחשוב על כך.
לאוס היא הדובדבן בקצפת ביחוד הצפון.
אבל בגלל המנטליות הלאוסית - שדי דומה למנטליות של בוקרא ובוקרא ובעד בוקרא - יעני מניינה קצת מתיש .
הדרום מעניין מאד לא לפספס את מערת קונגלור בטה קאק
-
הצעות למסלול טוב....חברים יקרים סיבכתם אותי......
קודם כל תודה על העזרה!
וקצת שינויים....
חברה שלי רוצה להיות בדרום תאילנד בחופים... אז התפשרנו על שבועיים בסוף הטיול.
עכשיו זה משאיר אותי עם חודש וחצי (הטיול הצטמצם לחודשיים).
עכשיו מה אתם אומרים? את הנחיתה לתכנן בבנקוק? והחזרה גם מאותו מקום?
ואיזה ארצות כדי להכניס בתוך זה ואיך עושים את המעבר בין כל מקום? בטיסות או מהקרקע???
חברים ממש תודה על העזרה....
-
הצעות למסלול טוב....שמחים לעזור, יש לך אחלה בעיה. ההחלטה שלכם רק מחזקת את מה שכתבתי בהתחלה. לבחור יעד אחד ולהוסיף לו את תאילנד. טיסת המשך לצפון תאילנד ולהמשיך ללאוס, או אם לא צפון תאילנד אז לבדוק טיסות ליעד העיקרי שלכם. בכל מקרה לחזור מתאילנד, קח בחשבון שאם תטיילו בויאטנם, ההגעה והחזרה לתאילנד צריכה להיות בטיסה. יש טיסות מהנוי לבנקוק בערך ב60$ נכון למרץ הנוכחי דרך חברת vietjet.http://www.vietjetair.com/Sites/Web/en-US/Home. תבדוק עדכני. לקמבודיה ולאוס ניתן להגיע יבשתית מנסיוני - בנקוק סיאם ריפ יום קצת ארוך לא קשה ולא יקר מדי (200 באט). לטעמי (ואני מאוד אוהב חופים) שבועיים בחוף זה המון. הייתי בקו סמוי בתאילנד חמישה ימים והיה אחלה, בחוף בבורמה 4 ימים היה מדהים, 6 ימים בנה טראנג גם היו מצויניים. עדיין שבועיים שכל מה שאתה עושה זה חוף נשמע לי המון.
-
מציע לך לוותר על קמבודיהלאחר שהייתי בעבר בתאילנד ויאטנם ולאוס החלטתי הפעם(חודש שעבר) לשלב בטיול לתאילנד את קמבודיה.וכמה רבה היתה אכזבתי.... נוכלים,מציקנים ברחוב,פשע וחוסר ביטחון אישי.הרגשה שכל הזמן מנסים לרמותך(וגם מצליחים לעיתים) רמת ותודעת שירות ירודה ביותר.המלצתי:תאילנד לאוס וויאטנם.
-
ישראל אתה בטוח שהיית בקמבודיההחוויה שאתה מתאר היתה לי בויטנאם...
הייתי בקמבודיה לפני למעלה מ10 שנים ובשנה שעברה,
אולי רק בפנום פן היתה תחושה כזו, אבל לא עד כדי כך.
דווקא וייטנאם היא המדינה היחידה במזרח למרות יופי הטבע, אני לא רוצה לחזור אליה בגלל אופי התושבים
-
בטוח מאוד חזרתי לפני שבועייםעברתי כמה חוויות לא נעימות שם,ומשיחות עם תיירים אחרים ראיתי שזה לא רק אני.בויאטנם לאוס ותאילנד אין את העויינות של האנשים כמו בקמבודיה.(אולי לזה שרבע מאוכלוסיית קמבודיה נרצחה ע"י השלטון יש קשר)
-
ישראל אתה בטוח שהיית בקמבודיהזה קטע מצחיק עם קמבודיה ו-ויאטנם, זה תמיד אחד מהשניים - או שבן אדם סולד לחלוטין מויאטנם מבחינת האוכלוסיה וכד׳, וממש נהנה ואהב את קמבודיה - או להפך. עוד לא הצלחתי להבין איך זה יכול להיות שאנשים חוזרים עם חוויות כל כך שונות.
בכל אופן, אני עם ישראל בזה - אני גם לא אהבתי את קמבודיה בכלל ודיי ברחתי משם כמה שיותר מהר, וממש אהבתי את ויאטנם ובמיוחד את האנשים שהפכו לחברים.
-
ישראל אתה בטוח שהיית בקמבודיהלדעתי קמבודיה והאנשים שבה מדהימים. תודעת שירות מאוד גבוהה, אנגלית מצויינת (ביחס למדינות הסביבה), חברותיים ומכניסי אורחים, ובעיקר, מלאי מוטיבציה לקדם את עצמם ולהשתקם מהאסון הנורא שפקד אותם לפני כמה עשורים. לא נתקלתי בתחושות של חוסר בטחון אישי, רמאויות, או מציקנות מכל סוג שהוא.
אגב, גם ויטנאם מדהימה בעייני, וכן גם התושבים שבה. או לפחות ברובם. כל אזור הדרום והמרכז מלא אנשים מאוד נחמדים, ומכניסי אורחים. הצפון, לצערי, היה מלא תחושת רמאות וניצול, עויינות וחוסר נחמדות והכנסת אורחים. אגב, לא מעט צפון ויטנאמים העידו על תושבי הצפון, שהם ינסו לרמות אותנו ושכדאי לבדוק כל דבר טוב טוב לפני שעושים משהו.
וכן, מדהים לראות איך אנשים שונים חוזרים עם דעות כל כך שונות לגבי אותה מדינה ממש.