פוטסדאם - העיר, לא הכיכר
-
נוסעים לברלין עם הילדות (13,11).
התוכנית המקורית שלי היתה - סיור אופניים המיטב של ברלין וסיור בעברית על ברלין היהודית. אבל הזהירו אותי שזה עלול להיות שואתי וכבד מדי לילדות' אז חשבתי לעשות משהו אחר - המיטב של ברלין ברגל בעברית וסיור אופניים בפוטסדאם.
מה דעתכם? פוטסדאם העיר מקום ששווה לבזבז עליו יום בטיול של 6 ימים נטו?
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכרלמה לא סיור אופניים בברלין עצמה?
לשאלתך האחרונה - לדעתי האישית - לא.
רבקה
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכראני חושבת שפוטסדאם ובעיקר סן סוסי על גניה שווים ביקור בעיקר בעונה הזו.
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכרתלוי מה אוהבים.
לטעמי כן.ויש המון טבע מסביב.אי הטווסים,הגנים של פוטסדם(לא סביב הארמון רק)
לא עשינו סיורי אופניים אך נראה לי בפוטסדאם יהיה רגוע ונעים יותר מהעיר הסואנת.
אולי אופניים בפארקים של ברלין...
סיור יהדות,לא קל.תתיעצי אולי עם תמר.בקבוצה שלנו היו ילדים אולי קצת יותר בוגרים.שאלה כמה ובמה הבנות מתעניינות והאם יהיה להן מעניין, סיור מערב ברלין היה נהדר.
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכרהי, מכיוון שברלין רווית אתרים הסטורים שדי כבדים לנו כיהודים מבחינה רגשית דווקא כן הייתי מגוונת ביום טיול לפוצדאם.ארמון סאן סוסי הגנים וכל הירוק שמסביב מרהיבים ביופים.
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכראבל ברלין גם רוויות אתרים מסוגים אחרים!!! כל כך הרבה שאי אפשר אפילו למנות בתשובה אחת....
רבקה
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכרהיי שירליץ,
נדמה לי שבזמנו קראת את השירשור שלי אבל אם לא ממש שמת לב אז דעתי היא שאם רוצים לראות את המקום הזה, לנסוע לשם אפילו בפחות ימים. ביחוד שאתם תיסעו בעונה שבה הכל יהיה ירוק. אנחנו היינו שם 4ימים מלאים+חצי+רבע…והרגשנו צורך לצאת קצת…אבל לא הייתי בטוחה על היום הזה מראש טרם הנסיעה. לכן תיכננתי אותו כאופציה ולא הצטערתי כלל. לפיכך, העצה הכי טובה שאוכל לתת לך זה לא להחליט מראש לגבי היום הזה, אלא פשוט לראות מה בא לכם כשתהיו שם.
הסיור של ברלין עם האופניים הוא מעולה!! ואם אין מגבלת שפה לא כדאי לך לקחת את הסיור הליכה עם נדב של המיטב. קחי איתם סיור אחר ואם "כבד" לכם מידי ברלין היהודית אז אולי את האלטרנטיבית . אנחנו רצינו את האלטרנטיבית אבל לנדב לא היה את הסיור הזה בתאריכים שלנו בחורף ומישהו אחר שקבעתי איתו, הבריז לנו

תהנו!
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכרהי שירליץ,
אני מצטרפת לאלה שתומכים בביקור בפוטסדאם !
בטח, קצת יציאה אל הטבע והגנים הפורחים בארמונות, והנסיעה ממש לא רחוקה.
מצד שני, אם בא לכם להתאוורר בצורה אחרת אתם יכולים לבקר בפארק המים העצום והמקורה - טרופיקל אילנד - כ-40 דק נסיעה ברכבת ממרכז ברלין - רעיון גם ליום גשום.
תהנו!
גליה
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכרברור שהילדות לא מבינות אנגלית כמו עברית, אבל ביננו לא באמת מעניין אותן לשמוע את החפירות ההיסטוריות חחח. לטייל באופניים הן אוהבות, ובלונדון זה הפך את הסיור לכיפי מבחינתן גם אם לא הבינו את ההסברים. שיכנעת אותי לחזור לתוכנית המקורית של המיטב באופניים.
האיים הטרופיים בתוכנית ליום גשום או סתם לשינוי אוירה.
מה זו ברלין האלטרנטיבית? לא יהיו שם תכנים לא ראויים לילדה בת 11?
מישהו יודע אם בפוטסדאם יש אפשרות סתם לשכור אופניים ולטייל?
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכרכמו בלונדון, גם כאן סיור האופניים של fat tire לא איכזב. ההסברים קצרים ואין בעיה לתרגם. זה נתן לנו הכרות מהירה עם העיר והתחלנו ממנו. אח״כ העמקנו בהכרות. היתרון הוא שלחברה זו יש הרבה סיורים וזה מאפשר גמישות. בפוטסדאם לא היינו. במקום זה העדפנו לצאת לשפרייואלד. יום שלם אך ממש לא בעיה להגיע ברכבת. יום שובר שיגרה...
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכרלגבי ברלין האלטרנטיבית :
אני זוכרת שגם אני חששתי טיפה על אף שנסעתי עם בן שהוא כמעט בן 15(ולא11), אבל בסוף ואפילו מבלי לכתוב להם על מנת להתיעץ לקחתי את ה"סיכון"…נראה לי שסיור כזה ימשוך בני נוער הרבה יותר מסיורים קונבנציונאליים כי העיסוק בחתרנות,מרידה במוסכמות,השונה וכולי זה הרי בידיוק מה שמעסיק אותם בגילאים אלו. ישנן "תופעות", שבכל אופן שני בני, מקבלים אותן הרבה יותר כנורמה ממני וחשבתי על זה שאם היינו נתקלים במשהו "נוראי" הרי עצם המבוכה של כל אחד מאיתנו כלפי השני, ולו רק היא, היתה גורמת לנו לא להסתכל על זה ולכן לא באמת לראות את זה. כבר קרה לנו בסרטים קטעים כאלו שלא הם ולא אנחנו ידענו מה לעשות עם עצמנו..
אותה המבוכה שמשה בידיוק כמנגנון ההגנה והסינון ...
אבל אני כאמור לקחתי את ה"סיכון", וראי מה כתוב אצל נדב בין השאר על הסיור הזה:
"ברלין הפכה למקור למוזיקה ואמנות חדשנית ואחד המרכזים העולמיים למי שהעדפותיהם - המיניות, הקולינריות, התרבותיות - אינן מקובלות על גורמים שמרניים יותר. "
"אנו באים על מנת להראות את ברלין קצת אחרת. אנו מקבלים דיעות שאינן זהות לשלנו וסובלניים אליהן ומקווים כי אלו שיבחרו להצטרף לטיול יהיה מוכנים גם הם לכך. הורים לקטינים ומי שחוששים כי הטיול יפגע ברגשותיהם או בערכיהם, מתבקשים לשקול אם להשתתף בטיול. במידה ואינכם בטוחים כי תכני הטיול מתאימים לכם, אנא צרו איתנו קשר או התייעצו עם המדריכ/ה לפני היציאה."
אני, אגב, חשבתי שדווקא בסיור "ברלין היהודית" יכולים להיות תכנים שלא יהלמו את גילו של בני מבחינה רגשית, ולכן הסיור בכלל לא היה אופציה עבורנו.
-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכרבוקר טוב,
מאוד אישי הקטע הזה של הטיולים המודרכים במיוחד.
גם לאופי של ההורים ובמיוחד לילדים/בני נוער.ובכלל אין חובה לכלום.
הטיולים של נדב בברלין מעולים,אבל,אם נראה לך שהם פחות מתאימים לכם במסגרת הנוכחית כרגע,אין בהם צורך.
אתמול היתה לי שיחה מעניינת עם בוגר הצעיר שלי.מתכננים טיול חברים לאמסטדם.
התעוררה אמא פולניה,מה אמסטרדם? והלכה לחשוב רגע.. לא ישאלו אותי הרי בסוף.
בגיל צעיר,לא עיניין אותו במיוחד הנוף,המבנים אפילו טבע.מה עיניין? האמת??
לא בטוחה.הדעות שונות היום. במרוצת השנים השתנו כל כך הטעמים.
חזר מהופנט מסלובניה קרואטיה.
גמור ,עם שברי מאמץ(אמיתי!) מברלין והיא כרגע בסטטוס ,לא חוזר אליה.במיוחד ל "הפרגמון שלך"
מחוייך מאיטליה ו"טרמיסו שלך יותר טעים לי"
ברצלונה בסדר.
היום,הייתי משתפת את המתבגרים בתכנון לפחות בקווים כלליים,שואלת לדעתם ,מתיעצת ומסבירה את התקופה/הכוונה.
אישית,קל לי יותר לקבל את ברלין היהודית בגיל צעיר ולא אלטרנטיבית.
כמובן שאני מזדהה עם דברי נדב שקיפודה צירפה,אבל ממרום הגיל שלי,או לפחות מגיל הבנה. לתת לגיטמציה ,להגיד שכמעט הכול מקובל וצריך לקבל את השונה בגיל 11-16 פחות מתאים לי לאופי כנראה. לטעמי זה גיל שעדיין צריך לדבר "על זה" לבנות בסיס הבנה ומאוחר יותר גם לראות.
פולניה?לא

-
פוטסדאם - העיר, לא הכיכרלכן הצעתי דווקא אם טיול,ללא עכבות,אז את מערב ברלין.
מכיוון שלא רבים טיילו במסלול,אספר עליו קצת.
תבדקי מי מעביר אותו היום.לנו היה את רונן.בעל ידע נרחב (כולם מעולים) כותב בעצמו ספרי הדרכה ומורגש היה שהתקופה מעניינת אותו ולא סתם העביר סיור,מה עוד לקבוצה של 4 איש,לצאת ידי חובה..
הסיור מתחיל ממערב ברלין כמובן,עם שנות ה20 העליזות,בתי אופרטות,קברטים,חצרות סופרים וכמובן יהודים באותה התקופה. ומתקדמים..
רחובות ירוקים,עם בתים יפים,צמחיה רבה,פרויקט הנצחה שונה.
יש פסלים,שונים,לאוכלוסיה קצת שונה גם אם יהודית.ושלטי רחוב שלרגע ראשון קשה להבין,מתובלים בסיפורים על תושבי השכונה ותגובותם לתליית השלטים בתחילת הפרוייקט.בית ספר,שבחצרו מגלים שפעם היתה כאן שכונה יהודית פעילה של אנשי רוח והחלטה של המנהלת להנצחה בסגנון שונה.
מרכז מידע ובית עיריה של האזור,מסתיים בפארק מקסים עם דגי זהב,ילדים רבים משחקים,אולי בגלל שהיה זה יום ראשון,גרפיטי על עמודי הגשר ומחשבות.
ואחרי כל מה שכתבתי...לא רואה שהוא עדיין מתקיים..
אפשר לבדוק כמובן או /ו להכין מסלול לבד, בהתיעצות איתם על מקומות..לא זוכרת את כול השמות...