Glacier 3000
-
שלום
ברצוני לדעת אם מישהו ביקר במקום,האם מומלץ ? האם בסוף הקיץ עדיין הפסגה מושלגת?
הגובה של ההר הוא 2900, האם גבוה זה עלול לגרום לבעיות לילדים קטנים או אנשים מבוגרים?
-
glacier 3000הי
היינו לפני מספר שנים בסוף אוגוסט. יש שם מגלשות הרים אם אני זוכרת טוב.
הפסגה לא היתה מושלגת. אם ממשיכים מהרכבל לרכבל הכסאות אפשר להגיע לקרחון ואפשר לטייל עליו עד לפסגה קרובה. ניסינו לעשות זאת אבל לא היינו מצויידים כראוי. נכנסו מים לנעליים. והילדים לא ממש רצו להמשיך.
היינו עם ילד בן 5 ולא היתה בעייה מבחינה רפואית והוא הרגיש טוב.
הנוף יפה מאוד כמו מהרים אחרים שהייתי בהם. לפי תמונות שראיתי, הנוף מהמון בלאן נראה יפה יותר. אם זה ההר היחיד באזור לטיפוס אז נחמד מאוד. אם יש אפשרות לטפס על המונבלאן - נראה לי עדיף. רק זהירות! במון בלאן יש אכן המלצת גילאים שכדאי להשמע לה (בגלל זה לא טיפסנו עליו).
-
glacier 3000איילת תודה על המידע.
הסיבה שחשבנו לעלות על הגלסייר הוא מהסיבה הנ"ל.
של בעיות גבהים למבוגרים וטף.
האם ההשקעה (לא זול ) מצדיקה את התמורה?
-
glacier 3000איזה הגבלת גיל יש במון בלאן? בענין הסכנות לילדים היו לא מעט שרשורים בנושא בפורום טיולי משפחות. אני עליתי עם ילדים קטנים מספר פעמים לגבהים של כ-3000 מטר ולא נתקלתי בבעיות בריאות. כדאי כמובן להתיעץ מראש עם רופא עם יש בעיות מיוחדות ולעלות בהדרגה כדי לאפשר לגוף להתסגל.
-
glacier 3000מה גילאי הילדים ?
אם היית שואל אותי אם בדיעבד הייתי מטפסת על ההר הייתי אומרת שלא. שהייתי מוצאת משהו אטרקטיבי אחר. אבל אם מאוד מושך אתכם לטפס על הר אחד.... אפשרי.
מה שהוריד לי מאוד את ההתלהבות זה הטירשיות של ההר. המגלשות נמצאות בחלק הטרשי שלו. נדמה לי שהנוף באמת צופה על המון בלאן והמאטרהורן מרחוק.
בטח חקרת את האיזור אבל אולי אוסיף (גם הזכירו כאן בפורום בימים האחרונים) את
פארק המבוך ב-evionnaz, gorges du trient , פארק חבלים מקסים ב-aigle. פארק רכבות הקיטור (לא הייתי). אגם champex - אגם חמוד מאוד שמסביבו יש שביל הליכהעם גן משחקים חביב לגיל הרך. דרך פיתולים יפהפיה כדי להגיע אליו.
אם אוכל לעזור בעוד משהו - בשימחה.
-
glacier 3000לגבי נושא הגבהים. ממליצים לא לעלות למונבלאן עם ילדים מתחת לגיל 4. זו המלצה. אף אחד לא יעצור אתכם מלעלות. לגבי מתי יש סכנה - זה לא ידוע. לא ניתן לדעת אם יש מחלת גבהים עד שמתנסים. חברה שלי עלתה עם משפחתה ליונגפראו. מעולם לא סבלה ממחלת גבהים. משפחתה היתה בסדר גמור. היא התחילה להרגיש רע מאוד עד כדי כך שהיתה חייבת לרדת למטה ורק אז התחילה להתאושש. אתה צודק בכך, שעדיף לעשות זאת בהדרגה.
אם העניין היה תלוי רק בי ברור שייתי עולה למון בלאן, אך לא רציתי להעמיד את הבן שלי שהיה אז בן 3 במבחן המעשה.
-
glacier 3000מחלת גבהים למייטב ידיעתי ,אינה תלויית גיל ,אבל ילדים אינם מסוגלים לדווח הייטב על הופעתה וכך מכניסים אותם לסיכון רציני.
קבל שירשור בעניין מלמטייל ,עם תשובה מפורטת של ד'ר אנט.
-
glacier 3000הכי חשוב להיועץ ברופא המשפחה.
אפשר לעלות עד Plan de l'Aiguille גובה 2350 מטר. ואם רוצים להמשיך עד ל-Aiguille du Midi גובה 3800 מטר.
אפשרות אחרת לעלות ברכבת Montenvers Railway ל-Mer de Glace גובה 1900 מטר.
-
glacier 3000תודה לכולם על המענה המהיר והמקיף.
אנחנו נהייה שלושה ימים באזור אוויאן.
מכיוון שהילדים הקטנים יהיו בגילאים 4,2,1 לא ניקח את הסיכון בעלייה לגבהים.
-
glacier 3000הייתי לפני 8 חודשים בגליישר 3000 צריך לדעת שהדרך לגישטאדט ארוכה [למגיעים מציריך] יפה וציורית משם לוקחים אוטובוס לגליישר [תחנה לא אחרונה לשאול את הנהג] משם ב2 רכבלים מדהימים ובפסגה יש שלג כל השנה
-
glacier 3000את מכירה עוד אטרקציות כאלה לגילאים יותר גדולים?18 למשל?
-
glacier 3000באיזה אזור תטילו?
-
glacier 3000יש לנו דירה בג'נבה אבל נטייל גם בעוד איזורים בשוויץ...מעדיפים לא באיזור האיטלקי