ביגוד לסלובניה - קרואטיה
-
לא יאומן אבל עוד שבועיים וחצי אנחנו יוצאים לדרכינו.
איך שהזמן רץ.
בשנתיים האחרונות שנסעתי עם הילדים לאירופה ( יער שחור+ שוויץ , אוסטריה ) סחבתי מעילים וכפפות וכובעים וכו.
זה היה מגוחך בדיעבד, ב-2 הטיולים נפלנו על גל חום של חמסינים מטורפים והביגוד שהשתמשנו בו היה מכנסיים קצרים גופיות וסנדלים.
מכיוןש בסלובניה אין שום "הר מושלג" בתכנון אני נוטה להשאיר את המעילים בבית ולהסתפק בפליזים.
מסכימים איתי? -
ביגוד לסלובניה - קרואטיהאיילת, אנחנו לפני שנה היינו בסלובניה ו"נפלנו" על סופו של גל חום.
אך גם כשמזג האויר היה נעים יותר הסתובבנו עם מכנסיים וחולצות קצרות.
בהרים לבשנו ביגוד חם יותר .
-
ביגוד לסלובניה - קרואטיההמקום היחיד בסלובניה שהיה לנו ממש קר בו (לא כולל רחצה באגמים
) הוא בתוך המערות. אם אתם מתכוונים להכנס למערות הנטיפים אני מציעה לכם כן להצטייד בביגוד חם, כולל כובעי צמר. מעבר לכך, כדאי לקחת שכמיות או מטריות. אנחנו נקלענו באמצע הקיץ והחום למבול באיזור מצודת פרדיאמה וזה לא היה תענוג גדול.
אורה
-
ביגוד לסלובניה - קרואטיההיי איילת,
מסכימה אתך לחלוטין. בכל מקרה כדאי לבדוק תחזית מזג אוויר לפני היציאה.
אנחנו השתמשנו בסווטשירט (מעבר לטיסה .....
) גם במערת פוסטוינה ובפיסגת ווגל. בשני המקומות כל המשפחה הסתפקה בסווטשירט רגיל, ללא כפפות וכובעי צמר ורק אני הייתי עם מעיל די דק במערה. ברור לי שזה עניין של רגישות אישית, כשאני מאלה שיותר קר להם בד"כ.מצטרפת להמלצה של אורה להביא מטריות.
טל
-
ביגוד לסלובניה - קרואטיהמטריות ניקח.
אני מאוד רגישה לקור אז אקח חולצה חמה למערת הנטיפים ( מתחת לסווצר ) אבל לא צריך בשביל זה מעילים שתופסים טונה של מקום. -
ביגוד לסלובניה - קרואטיהלגמרי...
המקומות היחידים בהם השתמשנו בפליזים:
מערת הנטיפים ובמעבר ההרים ורשביץ (בטוח אני מעוותת השם) בפסגה.
-
ביגוד לסלובניה - קרואטיהלא קר כאן. גם כשגשום פליז זה מספיק.
-
אין שום "הר מושלג"לפני כשנתיים עלינו באוגוסט חם מאוד לוליקה פלנינה (Velika Planina)
היה קור כלבים .