בודפשט - עוד צרור שאלות
-
טוב אז הזמנו כרטיסים לאוגוסט. 8 לילות 7 ימים. טסים בשישי וחוזרים בשבת. Wizz כמובן
להזכירכם - 3 ילדים 9,6,3מקבץ שאלות חדש:
בודפשט
יום הטיסה חזור - הטיסה חזרה יוצאת ב 16:20 (כאמור יום שבת) מתי בערך צריך להתחיל לנסוע? 13:00? אחרי? לפני? אני מנסה להבין אם יש בכלל טען לתכנו משהו לאותו יום, ולחילופין האם להעדיף מלון שמאפשר צ'ק אאוט מאוחר יותר.
ימי שבוע - יש איזו עדיפות מיוחדת לימי השבוע? משהו שקורה דווקא בסוף שבוע או דווקא באמצע השבוע? עומסים? אירועים מיוחדים? למשל להמנע לפארק המים בסוך שבוע, וכן ללכת פארק בסוף שבוע?
ארוחות בוקר - אני שוקל כל מני אפשרויות למלונות, דירות וכו'. אני מודה שאין לנו יותר מדי כח להכין ארוחת בוקר בדירה (גם אם יש אמצעים). מאידך לא כל המלונות מציעים ארוחת בוקר, וחלקם גם רוצים 10 אירו ויותר לאדם כולל ילדים. השאלה היא עד כמה זמינים ברחוב בית קפה או משהו בסגנון לארוחת בוקר? עדיף משהו כמו ארוחות הבוקר שיש בבתי הקפה בארץ. ואיך המחירים למשהו כזה? ברור שאם מדובר על דירה אני יכול לטגן חביתה (סתם לא בא לי) וברור שאפשר גם לתת לילדים קורנפלקס וכדומה. אבל בכל זאת, אם הייתי רוצה ארוחה - מה האפשרויות?
הזמנה מראש - חוץ מקרקס יש עוד משהו שצריך להזמין לו מקום/כרטיסים מראש? ואם כן, כמה זמן? הבנתי שגם מסעדות מומלץ להזמין יום קודם.
גשם - ברור לי שיש סיכוי לשרב באוגוסט. מה קורה לגבי גשם?
וויזאיר
בורדינג ומקומות ישיבה- כאמור יש 3 ילדים לא גדולים, אבל אף אחד לא תינוק. יש איזו עדיפות בבורדינג? יש טעם / צורך לשלם 20 אירו לכיוון לpriority? נניח שאני יכול לחיות אם זה שאני לא אשב יחד עם אישתי, אבל יכול להיות מצב שבו מצפים מהילדים לשבת לבד? (האמת - נשמע לי מעולה בשבילי, אבל אני מרחם על השכנים שלהם)
סוג מטוס - אני מבין שתמיד מדובר על איירבוס 320 בתצורת ישיבה של 3-3? או שיש עוד מטוסים/אפשרויות?
בידור/פעילות בטיסה - יש איזשהו משהו מעניין בטיסה? ברור שאני אביא איתי ציוד אלקטרוני והפעלות. אבל יש משהו שוויזאיר עושים?
אוכל/שתיה בטיסה - בהלוך ברור שאני אביא איתי אוכל ושתייה. בחזור אני מניח שאני אביא איתי אוכל וחטיפים. מה לגבי שתיה בחזור? אפשר לקנות בשדה (אחרי הבדיקות הבטחוניות) ולהעלות למטוס? או שחייבים לקנות במטוס? לא ש-10 שקלים לבקבוק מים יהרגו אותי.
תודה
מבטיח לשאול עוד הרבה שאלות בהמשך
-
בודפשט - עוד צרור שאלותגם אני על זה...
אמנם לא נשארים בבודפשט אבל ביום האחרון לפני הטיסה נגיע אליה ומתחשקת לי סעודה אחרונה מפנקת במיוחד...
אז רק כדי להרגיש טעימה ראשונה מהאוכל ההונגרי המופלא מגישה לך עשר ארוחות הבוקר הטובות בבודפשט.
לימור
-
בודפשט - עוד צרור שאלותבעניין וויזאיר, בידור-אין.
בדיוטי פרי אפשר לקנות כמעט כל מה שבא לכם כולל שתיה ולא חייבים במטוס.
בדרך כלל משפחות עם הילדים משתדלים להושיב ביחד. אתה לא חייב לשלם. כדי להיות יותר בטוח, אפשר שאחד ההורים יגיע בין הראשונים אחרי הפריוריטי ויתפוס מקומות לכל המשפחה. ראיתי שאנשים עושים זאת גם ללא ילדים.
אתה צודק, המטוס זה 3-3
אם אתם משכמי קום, אני מניחה שאתם יכולים עוד להסתובב בבוקר ביום הטיסה.
אנחנו חזרנו מוינה בסביבות שעה 12 ונסענו במונית ישר לשדה התעופה (עוד איזה 30-40 דקות) והיה לנו מלא זמן לחכות לפתיחת השער.
השערים בוויז פותחים שעתיים לפני.
-
בודפשט - עוד צרור שאלותקצת תשובות טריות....
לגבי יום הטיסה חזור: אנחנו הזמנו הסעה לרבע לשתיים בשתיים ורבע היינו כבר בשדה. הבורדינג החל בשלוש וחצי, כך שעשינו הכל בנחת, היה לנו זמן להסתובב בדיוטי ואפילו הגענו בין הראשונים לתור למטוס.
ארוחות בוקר: יש הרבה בתי קפה בכל פינה, לא שמתי לב בתפריט שיש אופציה של ארוחת בוקר כפי שאנו מכירים מבתי קפה בארץ, אבל מצד שני הייתי נעולה על הקינוחים....אולי במסעדת מנזה יש ארוחת בוקר, תבדוק באתר שלהם.
גשם: מניסיון, פשוט הולכים עם מטריות...או שמתניידים בתחבורה הציבורית ומבלים במקומות הסגורים (קרקס, מוזיאונים, מצודה, מבוך וכד').
הזמנה מראש: בחודש מאי לא היינו צריכות להזמין מסעדות מראש (הזמנו אחת כי ידענו שהיא מאד קטנה), אבל עדיין בערב רב המסעדות היו מלאות. אני מניחה שבאוגוסט ועם ילדים רצוי לשריין לערבים מסעדות ובצהרים לזרום על פי קצב הטיול.
בורדינג: אחרי הפריוריטי עולים משפחות עם ילדים קטנים.
בידור ואוכל בטיסה: אין. להביא מהבית. ממליצה לא להסתמך על המזון שוויז מציעים אלא להביא מהבית או לרכוש בשדה התעופה. ממה שראיתי בחוברת ובעגלה של הדיילים זה בעיקר חטיפים.
-
בודפשט - עוד צרור שאלותתודה חברים וכמובן שאשמח לתובנות נוספות
לגבי הגשם - ברור לי איך מטיילים בגשם (מטריות, מקורה וכו'). אבל כמה גשם יש? הבנתי שסטטסיטית יש 9 ימי גשם במהלך אוגוסט. זה לא זניח. הגשם יורד בממטר קצר של חצי שעה וזהו? או שמדובר על ימי גשם כבדים יותר?
כי אם מדובר על פרק גשם קצר יחסית זה לא משפיע יותר מדי על התוכניות. בזמןם הגשם כמובן שמסתתרים יחסית, ושעתיים אחרי זה דברים עוד רטובים, אבל זהו.
אם מדובר על יום גשום כולו זה משהו אחר.
לגבי בורדינג - הבנתי שעדיפות בבורדינג זה למשפחות עם תינוקות, לא פעוטות. הרטנה שלי תהיה בת 3. מישהו יודע מה קורה? זה לא ש-20 אירו (לכיוון) ישברו אותנו, אבל זה עוד 20 ועוד 20 שמצטברים.
לגבי ההסעה לשדה - אם נזרום עם ההנחה של רבע לשתיים, זה אומר שבאחת וחצי כבר צריך להיות חזרה במלון לאיסוף המזוודות. בהנחה שעשינו צ'ק אאוט אחרי 8, זה אומר שיש כ-3 שעות לשוטט. פספסתי משהו?
-
בודפשט - עוד צרור שאלותאני ראיתי משפחות עם פעוטות (נראו בני ארבע לערך) נכנסות אחרי הפריוריטי), אבל מציעה לברר בדיוק עם ויויז.
לגבי היום האחרון - אם אתם מצליחים לעשות צ'ק אאוט בשמונה זה משאיר לכם כחמש שעות לשוטט כולל ארוחת צהרים.
אנחנו יצאנו מהמלון אחרי ארוחת בוקר בתשע ושוטטנו בכייף בסביבת המלון (הן במדרחוב ואצי והן ברובע היהודי) עד השעה אחת, אז התחלנו לחזור בנחת למלון לצ'ק אאוט. הספקנו גם קצת קניות של מזכרות, גם קפה, גם ארוחת צהרים וגם שיטוט בגשם.
בקיצור - זה יום קצר אבל אם מתכננים אותו נכון אפשר לנצל אותו.
-
בודפשט - עוד צרור שאלותום הטיסה חזור - הטיסה חזרה יוצאת ב 16:20 (כאמור יום שבת) מתי בערך צריך להתחיל לנסוע? 13:00? אחרי? לפני? אני מנסה להבין אם יש בכלל טען לתכנו משהו לאותו יום, ולחילופין האם להעדיף מלון שמאפשר צ'ק אאוט מאוחר יותר.
הזמנתי את המונית ל13:40
קחו בחשבון שדלפקי ווייזאייר בארץ ובחול נפתחים בול שעתיים לפני הזמן,
ולא דקה קודם.
אפשר להספיק לטייל, בהנחה שהמזוודות נארזו ערב קודם..
או אם לא תתעכבו הרבה סביב האריזות בבוקר וארוחת הבוקר .
אנחנו הקדשנו את הכמעט שעתיים שהיו לנו ביום האחרון, לבית קפה מתוק שוגר.. והילדים התלהבו, שיטוט בשד' אנדראשי, חלפנו על בית האופרה ונכנסנו לבזיליקה.
כשהמלון קרוב ומרכזי.. אפשר לקפוץ תוך זמן קצר לכמה יעדים.
ביום האחרון, ביקשנו צ'ק אין מאוחר לפחות באחד החדרים, עוד שעה נוספת, אישרו לנו ללא תוספת תשלום בשני החדרים.
מאוד נוח. גם אם כרוך בתוספת תשלום לא מאוד גדולה.
טיפ לטיסת החזור... אולי יתאים למטיילים אחרים ולא בטוח לכם,
שימו לב כשתגיעו לדיוטי פרי בבודפשט, מתחם גדול בשתי קומות...
תעשו שם הפסקה.
כי אם תרצו לחזור, אחרי שלב הדרכונים.. זה בלתי אפשרי.
אפשר לקנות שם KFC בקומה העליונה.
ימי שבוע - יש איזו עדיפות מיוחדת לימי השבוע? משהו שקורה דווקא בסוף שבוע או דווקא באמצע השבוע? עומסים? אירועים מיוחדים? למשל להמנע לפארק המים בסוך שבוע, וכן ללכת פארק בסוף שבוע?
בסופשבוע יש שוק נחמד בפארק (באזור גן החיות) אנחנו היינו בשבת
ביום א' יש את בזאר גוזדג'ו... ואת השוק איכרים ליד תחנת אסטוריה.
בית הכנסת סגור בשבת. ונסגר בשישי בצהריים.
בקיץ יש בד"כ פעילות דוכנים ואמני רחוב על גשר השלשלאות..
עוד פרטים וקישורים תמצא ביום פשט אצלי בבלוג.
ארוחות בוקר - אני שוקל כל מני אפשרויות למלונות, דירות וכו'. אני מודה שאין לנו יותר מדי כח להכין ארוחת בוקר בדירה (גם אם יש אמצעים). מאידך לא כל המלונות מציעים ארוחת בוקר, וחלקם גם רוצים 10 אירו ויותר לאדם כולל ילדים. השאלה היא עד כמה זמינים ברחוב בית קפה או משהו בסגנון לארוחת בוקר? עדיף משהו כמו ארוחות הבוקר שיש בבתי הקפה בארץ. ואיך המחירים למשהו כזה? ברור שאם מדובר על דירה אני יכול לטגן חביתה (סתם לא בא לי) וברור שאפשר גם לתת לילדים קורנפלקס וכדומה. אבל בכל זאת, אם הייתי רוצה ארוחה - מה האפשרויות?
ארוחת בוקר במלון = מאוד נוח עם ילדים. בלי לטרוח.
אבל ממש מעצבן להוסיף תשלום...
הכי טוב לסגור מראש מלון עם ארוחת בוקר, עם אפשרות ביטול..
ולהמשיך לחפש ולשפר מיקום/מחיר.
הזמנה מראש - חוץ מקרקס יש עוד משהו שצריך להזמין לו מקום/כרטיסים מראש? ואם כן, כמה זמן? הבנתי שגם מסעדות מומלץ להזמין יום קודם.
לקרקס תזמינו כחודש לפני..
אנחנו היינו קודם בגן החיות. והזמנתי להצגת צהריים בקרקס.
וזה היה מאוד לחוץ... רצינו להיות עוד בגן החיות...
אפשר לבלות בגן חיות המון זמן. מאוד כייף..
אפשר לפצל ולהגיע לקרקס ולגן חיות בימים נפרדים, למרות שזה צמוד...
כי התחבורה מהירה ומגיעים צ'יק צ'אק.
גשם - ברור לי שיש סיכוי לשרב באוגוסט. מה קורה לגבי גשם?
יום גשם:
נסיעה לפארק המים או לבלות באי מרגיט בבריכות
קניון קמפונה,
באזור בודה (המבוך, מוזאון המרציפן הקטן, בית חולים בסלע פחות מתאים עם ילדים צעירים, לדעתי)
וויזאיר
בורדינג ומקומות ישיבה- כאמור יש 3 ילדים לא גדולים, אבל אף אחד לא תינוק. יש איזו עדיפות בבורדינג? יש טעם / צורך לשלם 20 אירו לכיוון לpriority? נניח שאני יכול לחיות אם זה שאני לא אשב יחד עם אישתי, אבל יכול להיות מצב שבו מצפים מהילדים לשבת לבד? (האמת - נשמע לי מעולה בשבילי, אבל אני מרחם על השכנים שלהם)
פריוריטי מחייב את כולם באותה הזמנה.... אז הישראלי לא יכול לקמבן, רק לאבא שישמור לכולם...
לכם ממליצה בחום. נותן שקט נפשי.
סוג מטוס - אני מבין שתמיד מדובר על איירבוס 320 בתצורת ישיבה של 3-3? או שיש עוד מטוסים/אפשרויות?
למיטב ידיעתי תמיד 3/3
בידור/פעילות בטיסה - יש איזשהו משהו מעניין בטיסה? ברור שאני אביא איתי ציוד אלקטרוני והפעלות. אבל יש משהו שוויזאיר עושים?
אין שום דבר... רק ההצגה של הדיילות בהתחלה סביב נושא הבטחון
אוכל/שתיה בטיסה - בהלוך ברור שאני אביא איתי אוכל ושתייה. בחזור אני מניח שאני אביא איתי אוכל וחטיפים. מה לגבי שתיה בחזור? אפשר לקנות בשדה (אחרי הבדיקות הבטחוניות) ולהעלות למטוס? או שחייבים לקנות במטוס? לא ש-10 שקלים לבקבוק מים יהרגו אותי.
לא יודעת
כדאי להצטייד בדיוטי, אפילו רק בבקבוק ריק...
לוקח זמן עד שהדיילות עוברות עם העגלה... לא נעים עם ילדים צמאים.
אני ממש שמחה בשבילכם!!
תודה
מבטיח לשאול עוד הרבה שאלות בהמשך
-
בודפשט - עוד צרור שאלותמזג אויר - החמסין שולט ברב הסיפורים הקייצים בבודפשט (כולל שלנו )
לא זוכרת שמישהו התלונן על גשם
* תבדוק שהמלון /דירה עם מזגן לקור
ארוחות - מסכימה עם לי ,הכי נח (גם בלי ילדים) ארוחת בוקר במלון
זה מסדר את כל היום ואפשר לצאת לטייל מבלי הטרדה שלחפש ...
בכל מקרה יש בתי קפה ואפשר לאכול טוב מבלי לחשוב על החור שבפרוינט
איך אמרת ,אתם בחופשה( גם ההורים) ולא בא לכם להתעסק באדמיניסטרציה היומיומית
אומנם היינו בקיץ 2011 אז כמה השתנה לא יודעת
זה באמת יעד זול לחופשה כולל 2 ארוחות מלאות כל יום עם מתבגרים (שכל הזמן רעבים) ובינהם עצירות לגלידה פה ולעוגה שם ...ועדיין יצא זול
מה שכן , צריך לחכות 20-25דק' עד שההזמנה מגיעה לשולחן
משום שתרבות האינסטנט והמיקרו לא הגיעה לוואצי ולמקומות האחרים שאכלנו לשמחתי
הכל בושל במקום (לא הגענו לקניונים )
אפילו בכוסות חד פעמיות לקפה לא נתקלנו
מבינה שקפצת על כנף המטוס של וויז במבצע של 1+1
כבר התחלה טובה
-
בודפשט - עוד צרור שאלותובקשר למסעדות...
כדאי להזמין מראש!!
מקסימום תבטלו, כמה שעות לפני באמצעות נציג הקבלה במלון שלכם.
למסעדות שנחשבות טובות.
אין מקום אם רוצים להגיע ברגע האחרון.
ניסינו להעזר בקונסייירז' של המלון להזמנה מעכשיו לעכשיו, הכל היה מלא.
זה היה הפספוס של הטיול שלנו
תכננתי טיול קולינרי ובסוף לא יצא...
תנסה לשריין את מלון מרקיור קורונה. לא רחוק מהשוק הגדול המקורה.
שיריינתי אותו גם בשבילנו. קצת המוני. מלון ענק. עם ישראלים.
שירות לקוחות קשוב במייל.
מחיר סביר!!
כולל ארוחת בוקר טובה,
חדרים מחוברים למשפחה
מיקום טוב.
בריכה קטנה מאוד!
-
בודפשט - עוד צרור שאלותשלום אנשים,
אם מתכוון לבקר בפרלמנט כדאי להזמין מקום מראש (יש הדרכה גם בעברית).
בצד הקלונירי:
בתי קפה (מהטובים למצוינים):
Eszpresszo Gellert
בית קפה Ruszwurm
Gerbeaud - בית קפה שווה ויקר
מסעדות (יש להזמין מראש):
מסעדת Alabárdos בבודה - מעולה (יחס תמורה לעלות מצוין).
מסעדת Gundel בפשט (לא מתאימה עם ילדים, טובה אך יקרה).
-
בודפשט - עוד צרור שאלותאנשיםטובים -שמחה לשמוע שהצליח לך עם נטיית הלב !!!
מכיוון ש-WIZZ נבחרה רוצה לשאול אם זה יצא במבצע 1+1 ?
כמה דגשים :
לא לחכות ליום לפני עם המסעדות.
מה שחשוב לכם , דאגו להזמין מראש ! המסעדות הטובות מלאות כל ערב ! (וגם בצהריים כשהיינו במנזה למשל , היה מפוצץ !)
(דוד שלי ניסה להזמין לרוברטו לעוד יותר משבועיים וכבר לא היה מקום בתאריך שרצה ! וזה עוד במאי ...)
להזמין לקרקס מוקדם כדי לתפוס מקומות בשורה הראשונה/שנייה באמצע ומול יציאת האמנים.
אם אתם רוצים אוטובוס אמפיבי גם כן להזמין מראש (כי היה מלא ממה שראינו ! זו אטרקציה פופולרית מאוד !)
להזמין עם תשלום בפורינט - זה יוצא יותר זול מהמחיר ביורו .
לגבי אוכל - הבעיה האחרונה שלך בבודפשט תהיה עם אוכל ...
גם אנחנו חשבנו תחילה שנכין ארוחות בוקר בדירה אבל הכל כל כך זמין והמחירים נוחים ככה שבאמת יכולנו להתפנק ולוותר על טיגון חביתה ....
ראינו הרבה מקומות עם ארוחות בוקר ובימי ראשון מוצע בראנץ בהמון מסעדות ...
יש מאפיות וכל מה שתרצה ... בקיצור - בטוח תמצאו משהו בקלות (כבר לא מדברת על העוגות ואם חשבתי שעוגה היא לא ממש ארוחת בוקר אז בבודפשט נוכחתי שכן ...)
-
בודפשט - עוד צרור שאלותעונה מנסיוננו:
יום הטיסה חזור - 13:30-13:45. מן הסתם, אפשר עוד להספיק לעשות משהו קל באותו יום, תלוי איפה אתה נמצא. אנחנו היינו בבודה (הילטון), אז קניתי עוגה שלמה ברוזוורם לקחת הביתה (חתיכת מבצע אבל היה שווה), עשינו את המבוך (קליל וחמוד), עוד סיבוב רגלי קצר באיזור הארמון, ו..זהו. ברור שגם בפשט יש מה לעשות... מה שלא הספקתם ומתחשק. לגבי המלון - אין צורך לעשות צ'ק אאוט מאוחר, כי ניתן לאחסן בו את המזוודות בזמן שאתם עוד קצת מטיילים. לא מדובר בפרק זמן ארוך ומתיש במיוחד שצריך בשבילו חדר כדי להתקלח או לנוח.
ימי שבוע - יש איזו עדיפות מיוחדת לימי השבוע? משהו שקורה דווקא בסוף שבוע או דווקא באמצע השבוע? - בהחלט יש הבדל. איזור בודה ומצודת הדייגים למשל - הרבה יותר חגיגי ועליז בימים שבת וראשון, יש מוסיקה חיה, דוכן ערמונים, אמני רחוב ועוד. רוזוורם צפוף מאוד ואם רוצים כדאי לבוא מוקדם. שוק האיכרים ברובע היהודי - חמוד מאוד ופועל רק בימי ראשון עד 14:00. פארק סצ'ניי - עליז ופעיל יותר בסופ"ש, כמו כל העיר בעצם... (מוקדי הבילוי). צריך לזכור שהשוק המקורה פתוח בשבת רק עד אחה"צ וסגור בראשון. ביהכ"נ הגדול סגור בשבת.
ארוחות בוקר - לנו היתה ארוחת בוקר מעולה במלון, אז לא אכלנו בחוץ, אבל באופן כללי האוכל בבודפשט זמין בכל מקום וכמעט בכל שעה, והוא טעים וזול...
וויזאיר
בידור/פעילות בטיסה - אין כלום. בידור עליך...
אוכל/שתיה בטיסה - בחזור ניתן לקנות בקבוק שתיה באיזור הדיוטי פרי ולעלות איתו למטוס. החסכון בהשוואה למטוס הוא של חצי יורו או יורו, שכחתי (אל תשאל מה עשיתי עם כל הכסף שחסכתי
).העיקר - תזרמו עם העיר הכיפית ותעשו חיים!
-
בודפשט - עוד צרור שאלותתודה לכולם
למי ששואל - אז ברור שנצלנו את המבצע של 1+1. הרי כבר שבועיים שאני מתלבט לגבי האפשרות של בודפשט, וכבר הייתה לי תחושה שזה זה לא יקרה משיקולים פיננסיים. ואז בא המבצע והיה מבחינתי סימן משמיים.
אגב - מבחינה מעשית המבצע חסך לי בערך 400 אירו שהם סדר גודל של 10 אחוז מהעלות הצפויה של כל הטיול. לא שאני מזלזל חלילה ב-400 אירו, אבל זה לא שהמבצע הפך טיול של 20 אש"ח לטיול של 10 אש"ח. הרי 1+1 זה נחמד, אבל כשיש 5 נפשות (3 ילדים) הכרטיס החמישי במחיר מלא, וכמובן אין הנחה על העמלה, וודאי שאין הנחה על המזוודות, מקומות הישיבה וכו'. אבל בפועל שילמתי 750 אירו (3500 ש"ח) על הכרטיסים נטו.
וחזרה לעניין ולשאלות שלי:
ארוחות בוקר - ברור שעדיף כחלק מהדיל במלון. אבל ברוב מקומות הלינה שבדקתי, או שלא היתה בכלל ארוחת בוקר, או שבפועל היא הייתה יקרה, כי הדילים הזולים לא כללו אותה (למשל אלו בתשלום מראש) ולהוציא 30 אירו ויותר על ארוחת בוקר נראה לי יקר יחסית. אז מה שאני מבין מכם שאין בעיה להסתדר עם אוכל בחוץ, אבל לא בטוח שארוחת בוקר מסודרת כמו שאנחנו מכירים אותה (בייצה, לחם סלט), ויתכן שנמצא רק בשירות מלא ואיטי?
גשם - בכל זאת שאלה למי שהתנסה - מדובר על יום גשום, או מטחים בודדים?
מלון ולינה - פה הסתבר לי (עוד לפני שהזמנתי) שהמצב יותר מורכב או יותר יקר ממה שציפיתי מראש לאור סיפורי העבר. הבעיה שלי - אני לא מוכן לישון בחדר מלון אחד אלא רק זוג או סוויטה. וגם בסוויטות ודירות אני מעדיף בהרבה שני חדרי שינה + סלון ולא חדר שינה אחד וסלון. מנסיון בטיולים קודמים שישנו גם וגם וגם. עזבו את הדיון אם אני מפונק או לא. כבר עברנו אותו והוא לא משנה כרגע.
האפשרויות כמו שאני רואה אותן:
מלונות - מלונות בסגנון מרקיורי שהוזכר פה בשרשור ואחרים עולים החל מ-60 אירו ללילה לחדר ללא ארוחת בוקר ובתשלום מראש (כולל מיסים). הארוחה עולה 10-20אירו ליום בקלות ולעיתים יותר. ודיל גמיש + ארוחה מגיע כבר לסדר גודל של 100 אירו ללילה. לשני חדרים מדובר על החל מ-120-130 אירו ללילה ועד 200. לא מעט. ואלו המלונות העממיים יותר, לחלקם אין בריכה וכו'.
מלונות יותר מפוארים כמו קמפינסקי יעלו עוד 50 אירו ללילה בקלות.
ברור שיש מלומות עממיים יותר, אבל לא אליהם אני מכוון.
דירות כמו 7 העונות ואחרות - גם מגיעות בקלות ל-150 אירו ללילה (ויותר) ללא ארוחה לדירת שני חדרי שינה. אם מוותרים ויורדים לחדר שינה אחד אפשר לרדת לאיזור ה-120.
הפתרון שבינתיים נראה לי חביב הוא אותו מלון דירות של מריוט שהזכרתי Marriott Millennium Court הוא טיפה יותר זול (110 אירו בתשלום מראש לדירה עם שני חדרי שינה). אבל שוב אין בריכה וכו'. אין גם מכונת כביסה בדירה (אני מניח שאני ארצה לעשות כביסה לפחות פעם אחת), ואין ארוחת בוקר. ולא פחות חשוב - הוא טיפה יותר מרוחק מהמרכז. באופן אישי אני מסמפט יחסית את רשת מריוט, אבל זה לא צריך להיות השיקול.
אם יש למישהו טיפ או רעיון אני אשמח לשמוע
מסעדות - נראה לי שנוותר. אולי פעם אחת מסעדה כשרה. אנחנו לא מחובבי המסעדות, הילדים לא מלאים בסבלנות למסעדה בשירות מלא, ויש לנו דרישות כשרות מסויימות כך שלא כל דבר אנחנו מוכנים לאכול. אז אני די בספק אם נכנס בכלל למסעדות לארוחות רציניות. פיצה, ציפס במקדונלדס וכו' יעשו את רוב העבודה. זו אחת הסיבות שארוחת הבוקר יחסית חשובה לי - בטיול שלנו ארוחת הבוקר היא הארוחה המסודרת של היום. בשר אנחנו אוכלים בצהריים - הרבה פעמים בפיקניק כזה או אחר עם שניצלים מהארץ ותוספות ממסעדות הסביבה. ערב זה פיצה/קורנפלקס במלון וכו'. ארוחת בוקר זו הארוחה היחידה שאנחנו משתדלים לשבת מסודר מסביב לשולחן.
ימי שבוע - הטיסות שהזמנו נותנות לנו בפועל שבוע נטו - שבת עד שישי (כאמור עם כמה שעות בשבת האחרונה). כלומר נוחתים ישר לסוף שבוע. נצטרך עוד לחשוב איך לנצל אותם בצורה מיטבית.
אז שוב תודה לכולם, ותובנות נוספות יתקבלו בברכה
-
בודפשט - עוד צרור שאלות״מלון דירות של מריוט Marriott Millennium (110 אירו בתשלום מראש לדירה עם שני חדרי שינה), ואין ארוחת בוקר. ולא פחות חשוב - הוא טיפה יותר מרוחק מהמרכז.״
הדירה נראית מרווחת ומעולה למשפחה.
רציתי לשריין אותה גם בשבילנו
נראית טוב. ביקורות טובות
לא מרוחקת מהמרכז
לדעתי מרכזית ביותר!!
כמה פסיעות ממדרחוב ואצי, טייילת הנהר, מעגן הסירות, חשמלית 2, תחנת מטרו ועוד
לנתי ליד (במרקיור סיטי סנטר).
ברוב המלונות במרכז אין בריכה.. או שיש במלונות היוקרתיים והשהות מאוד יקרה.
-
בודפשט - עוד צרור שאלותבבוקינג יש כל הזמן דירות חדשות שמופיעות במחירים ממש סבירים במרכז.
אפשר למצוא גם ב40 אירו לילה לזוג. דירות גדולות יותר יותר כסף.
מניסיון כל הדירות היו טובות והביקורות אמתיות.
ארוחות- יש שני מסעדות בשריות כשרות וטובות. ויש גם בית קפה כשר שמנהלת אישה ממש נחמדה, וגם פיצריה כשרה שמוכרת גם לחם טרי ועוגות לדרך (פחות טובות משל הקפה שם תוכל לקחת גם מאפים לדרך מדהימים !!!). בית הקפה ממש זול. מחירים מצחיקים לארץ.
-
בודפשט - עוד צרור שאלותחברים תודה
לגבי דירות אחרות - חיפוש מדוקדק שערכתי עכשיו בבוקינג העלה שדירות 2 חדרי שינה עם מזגן (חשוב מאד) לא יורדות מתחת ל-100 אירו ללילה כולל מיסים לימים שלי (אולי יש דירות זולות יותר אבל הן כבר לא זמינות).
נשקול עוד את המריוט. מרגיש לי עוד מוקדם יחסית להזמין ללא אפשרות ביטול, אבל אולי צריך...
-
בודפשט - עוד צרור שאלותעדכון לגבי הבורדינג:
דיברתי עכשיו עם נציגה של וויזאיר - היא אמרה לי שכעקרון אם לקראת הבורגדינג אני פשוט אבקש מהצוות לעלות בין הראשונים כי יש לי ילדים קטנים - הם אמורים לתת לי, ושאני לא צריך לשלם על Priority. אבל היא גם אמרה שזה תלוי בצוות.
אגב - היא גם אמרה לי שאני יכול להביא עגלה חינם עד המטוס (כרגיל) ולא חייב לשלוח אותה בתשלום במטען.
אני מחדד כי הנהלים הרשמיים שלהם לנושא עגלה הבורדינג מתייחסים למשפחות עם תינוקות (עד גיל שנתיים) ובמקרה שלי הקטנה תהיה בדיוק בת שלוש.
שאלה - בבורדינג בבודפשט - שרוול או אוטובוס? ואם אוטובוס - אם מי מדברים - לפני האוטובוס או לפני המטוס?
-
בודפשט - עוד צרור שאלותבחזור מבודפשט לישראל..
השרוול - לא קבוע:
אצלנו היתה גישה כמעט ישירה מהשדה למטוס... יצאנו להאנגר גדול.
הליכה רגלית קצרה מאוד בחוץ כשהכל סביב תחום ומגודר.
נוסעי וויזאייר אחרים לפנינו שסיפרו כאן.. שנסעו באוטובוס,
כשהפריוריטי היה מופרד בסרט באמצע.. כשכל היתר צפופים.
חשוב שתקדימו, להיות בין הראשונים בתור לשלב העלייה למטוס..
במידה ולא תזמינו פריוריטי.
-
בודפשט - עוד צרור שאלותאם עולים מאוטובוס ואין לכם פריוריטי, עמדו ליד הדלת בו נכנסתם לאוטובוס., ותשלכי את הילד הגדול ביותר שירוץ ויתפוס מקומות במטוס. הפריוריטי עולים בדלת הקידמית של המטוס, לכן בדלת אחורית סיכוי גדול יותר לתפוס מקומות יחד. ההמלצה שלי: אם כבר הוצאת 20 אלף ₪ על הטיול אפשר להוסיף עוד 200 ולהמנע מהטרטורים.
-
בודפשט - עוד צרור שאלותלגבי לזרוק את הילד שירוץ קדימה - זה לא יקרה. רעיון יפה, אבל אני מכיר את הילד

לגבי ה-200 ש"ח. - ברור ש-200 ש"ח זה לא מה שישבור אותי. כמו גם 300 ש"ח לעוד מזוודה במקום לשבור את הגב בעוד תיק, כמו גם עוד 100 ש"ח ליום לארוחת בוקר במלון וכו'. כל 100-200 ש"ח בפני עצמו הוא לא הבעיה. ביחד הם כן.
בגלל זה אני תוהה - מצד אחד אמרו לי בשירות לקוחות שיתנו לי לעלות מיד אחרי הפריוריטי. מצד שני לא ברור לי איך זה עובד. ברור שאם אני לא אקבל תשובה שתספק אותי אני אוציא את ה-200 ש"ח. אבל אם אפשר לחסוך אז למה לא?