לחם בסין-כשר
-
אנו טסים לסין ורוצים לדעת האם ידוע למשהוא אם בבתי המלון יש בגטים/ לחם שאין בו שומן מן החי. מקווה שמשהוא יודע ויוכל לכתוב לנו
-
אני מניח שיש. ואני מניח שאין שום דרך לדעת לבטח.אפשר לשאול את המלצרים, אבל תצטרכו לקבל את המילה שלהם בעניין, ואני לא בטוח המילה שלהם תהיה תמיד אמינה - לא בגלל תחמנות אלא בגלל חוסר מודעות מוחלט לעניינים כמו כשרות או צמחונות. אם זה מספיק לכם - מה טוב. אם לא אז לא הייתי סומך על הלחם המקומי.
אולי שווה להתייעץ עם בתי חב"ד בערים שבהן תבקרו, ולברר מאיפה מגיע הלחם שלהם.
-
אני מניח שיש. ואני מניח שאין שום דרך לדעת לבטח.כאדם דתי שטייל פעמים בסין אני רוצה להגידלך שאין חיה כזו-לחם כשר בסין.רק בחבד
-
אני מניח שיש. ואני מניח שאין שום דרך לדעת לבטח.בסין ,בדרך כלל אין לחם.
-
אני מניח שיש. ואני מניח שאין שום דרך לדעת לבטח.בכל הערים שהיינו בהן (בייגינג, שיאן, צנגדו וגווילין) היו קונדיטוריות והיה בהן גם לחם פרוס בשקית. לא בגט ולא הלחם הכי טעים שטעמתי, אבל היה סביר ואפילו היו לחמים מחיטה מלאה.
כמובן כל זה לא רלוונטי לשומרי כשרות.
-
לחם בסין-כשרכפי שנכתב כאן מעליי, הלחם פה לא באמת טעים (אלא אם כן הולכים למאפיות של זרים בשנגחאי, בבייג'ינג ועוד כמה פה ושם), והוא בטח לא כשר לפי סטנדרטים של הרבנות, אבל לחם רגיל שקונים בסופרים גדולים לא מכיל שומן מן החי. הסינים לא נוהגים לאפות כך את הלחם שלהם, לטוב ולרע.
-
לחם בסין-כשרבגלל זה הסינים קנו את תנובה - להבין מה זה כשרות.
-
לחם בסין-כשראו כי רק בישראל שוחטים ככה את התושבים בשביל חלב ומוצריו, והם הבינו שיש פה אחלה פוטנציאל עסקי.
-
לחם בסין-כשראני יודע שבית חב'ד בבייג'ין מפעיל גם מסעדה כשרה שבטוח יש בה לחם
בכלל בסין לחם הוא מוצר לא פופולארי יש במאפיות יקרות שמיועדקרות בגדול הסינים לא אוכלי לחמים מי יודע מה גדולים.