פירנאים- סגירת פינות
-
אנחנו הרכב של 6 מבוגרים שנוסעים באוגוסט לפירנאים ובהתאם להמלצות שקיבלתי פה בפורום נישן 3 ימים בפירנאים הצרפתים בכפר ליד Luz-Saint-Sauveur, ועוד 4 ימים בפירנאים הספרדיים בויאלה. יש לנו תוכנית לכל יום אבל... צריכה למלא "חורים" בכל מיני ימים... רוצה להוסיף עוד מקומות/כפרים ודברים שאולי לא ראיתי ושכדאי לבקר בהם.. אשמח אם למישהו יש המלצות...
יום 1- אנחנו מגיעים לאזור Luz-Saint-Sauveur בסביבות 16:00 אז מחפשת משהו למספר שעות המצומצם שנותר..
יום 2- קרקס ג'ברני- אולי כדאי להוסיף עוד משהו לראות?
יום 3- Pont d'Espagne- אולי כדאי להוסיף עוד משהו לראות?
אולי בכלל כדאי לאחד את שני הימים ואז לעשות משהו אחר ביום ה-3?
יום 4- נסיעה לעמק ארן- חשבתי בדרך להגיע ל-Lac de Cap de Long, אם למישהו יש משהו אחר מומלץ אשמח מאד לשמוע...
יום 5- טיול בשמורת איגואסטורטס מכיוון אספוט
יום 6- טיול בשמורה מכיוון בוי
יום 7- טיול בארטיגה דה לין- מסלול רגלי של שעה- המלצה למשהו נוסף..
תודה רבה רבה!
-
פירנאים- סגירת פינותלא מתיימר לגלות מומחיות או בקיאות.
יום 1 - אפשר (ומומלץ) להגיע ללורד (Lourdes) בשעות הערב המוקדמות, לצפייה בתהלוכה היומית (נדמה לי שמתחילה ב- 19:00). חוויה מיוחדת.
יום 2 -
מסלול ההליכה הבסיסי של קרקס גווארני מהחניה (בהנחה שאינכם מטפסי הרים) הוא קצר.
לא ייקח יותר משעה לכל כיוון (וגם זה בקצב מאד נינוח. אפשר גם בחצי שעה בלי לרוץ).
לא חייבים להשלים המסלול (המפלים נראים למרחוק).
מאחר והנסיעה ממקום הלינה שלכם לקרקס איננה ארוכה, הביקור בקרקס גווארני לא ימלא יום שלם.
אולי תרצו לעבור באותו יום במעבר טורמאלה (דרך נופית יפיפיה), או, אם לא הגעתם אמש ללורד, להקדיש את אחה"צ-ערב ללורד.
כיף לכם. הפרינאים נהדרים, ומזג האוויר בקיץ מושלם
-
פירנאים- סגירת פינותאי אפשר לעשות את קרקס גוורני ואת אגם גוב ביום אחד.
ממליצה לעלות לאגם ברגל ולא ברכבל. הדרך מקסימה.
גם אני ממליצה לנסוע ללורד בערב. התהלוכה בשמונה. אפשר להגיע מוקדם יותר כדי למצוא חניה, לאכול שם ארוחת ערב ואז לראות את התהלוכה. חוויה מיוחדת במינה.
-
פירנאים- סגירת פינותמאיפה אתם מגיעים לפירנאים הצרפתיים?? אם טרם קראת תקראי סיפור טיול שלנו החל מעמוד 2 מתגובה 63. למרות שטיילנו בעונה שונה יתן לך קצת מושג. הכנסתי זמנים.
יום 1 השלמה - לשוטט בסאן סאבור מרכז העיר.
יום 2 דעתי אינה כדעתו של המגיב ב2 המראה מרחוק דומה אבל לא זהה. אמנם כשהגענו בעלי המשיך עד המפל, עלה את כל הדרך למעלה בשלג ואני התקדמתי פחות. ישבתי וצפיתי אבל שמתי לב שיש אפשרויות הליכה שונות. צריך נעלים טובות לטיול. צריך להזהר ולא צריך להיות ממש מטפס הרים. עברתי אפיק נחל קטן והתישבתי לצפות באמפיתיאטרון מזוית טובה מזו שרואים מהמלון הסגור.
השלמה. -לא הגעתי אבל רשמתי לי בהכנה לטיול: (לצערי לא שמרתי את כל המקורות ) תראו בדרך שיש שלט לעוד אמפיתיאטרון הררי קטן.Cirque de Troumouse על D922
תקראי כאן על הגעה ל Col de Tentes. (רשמי בגוגל ותראי דרך הררית, עקלתונים. תלוי בנהג/ים אם יש להם כוח. הנוף אמור להיות מרשים מאוד.
יום 3 השלמה- איני יודעת באיזה שעה אתם יוצאים לדרך בבקרים, כמה זמן תטיילו ברגל באזור גשר ספרד והאגם. האם תרדו ברכבל או ברגל? .
אפשר מנוחה אחר הצהריים (נדמה לי שעברנו ליד מרחצאות בסאן סאבור) ולורד בערב או- אם אין לכם בעיה של טיול ברכב ואתם מסיימים את הטיול בצהריים אפשר לעשות סיבוב או רק לנסוע עד מעבר ההרים col d'oubisque ולחזור בתנאי שאין ערפל באותו יום..
יום 4 רצוי שהנסיעה תהיה דרך מעבר טורמלה . הכביש היה סגור כשאנחנו נסענו והגענו ממזרח לפיק דה מידי. לא זול אבל היה שווה.
רשמתי לי בהמשך הדרך המלצה שקיבלתי כאן בפורום - Lac d'Oô אבל פספסנו את הפניה אליו .
-
פירנאים- סגירת פינותתודה רבה לכולכם על העצות- רשמתי לפני את הכל..
האם לגבי אזור עמק ארן והכפרים שמסביב יש איזו המלצה? ראיתי שיש מסלול הליכה של שעתיים וחצי שסובב את הכפרים Gessa-Arties-Garòs.. מישהו מכיר?
-
פירנאים- סגירת פינותהי
כשאת כותבת מגיעים בסביבות 16:00 זה אחרי נסיעה/טיסה מה? כי אם אתם אחרי יום של טיסה ונסיעה נראה לי שתספקו בהתארגנות ארוחה טובה במלון או במסעדה אחרת (מרבית המסעדות הן של המלונות) ותסתפקו בזה. כי בטח תהיו גמורים.
יום 2 - Pont d'Espagne, הייתי מוסיפה בערב את הצעידה בלורד, אל תפסידו מחזה מהסרטים אולימפיידת החולים....אני רציתי לוותר וכאן בפורום "הכריחו" אותי מתנו מצחוק ומהחוויה הזו.
יום 3 קרקס גברני, אני ממליצה להמשיך במסלול גם מעבר למלון זו לא הליכה של מטפסי הרים, אבל של אנשים שיודעים ללכת. בהמשך היום כיוון שאתם לא מתעתדים לעבור לאורדסה אפשר לנסות ולשלב נסיעה במעבר ההרים Col d' Aubisque ומסלולים בעמק אוסו שהוא על הגבול השני של ספרד (עם הצד הקרוב לאורדסה)
יום 4- נסיעה לעמק ארן- סעו דרך מעבר טורמלה ועיצרו בפיק דו מידי, ואם שיחק מזלכם ויש מזג אוויר בהיר, אל תחמיצו את העליה ברכבל לתצפית מרהיבה על כל הפרינאים. (אפילו שהרכבל יקר). אם אין מזג אויר טוב יש איזה מערה בסביבה (לא זוכרת את שמה אבל תחפשי בטח תמצאי) ולאחר מכן דבר מעבר ספרד לספרד
יום 5- טיול בשמורת איגואסטורטס מכיוון אספוט
יום 6- טיול בשמורה מכיוון בוי
יום 7- טיול בארטיגה דה לין- לגבי מסלולים נוספים באיזור נסי לחפש מסלולים שמתאימים לכם בדרגות קושי שונות דרך הקישור הבא
תהנו ותבלו
רוית
-
פירנאים- סגירת פינותהיי רוית, תודה על תשובתך. אנחנו נוחתים בטולוז בסביבות 12:00 בצהריים וממשיכים בנסיעה לכפר בו נישן ליד Luz-Saint-Sauveur (לפי גוגל שעתיים ורבע נסיעה..). אני חושבת שעדיין נהיה ערניים (מתוך ניסיון..) ונוכל לשלב משהו 'עדין'...