שבדיה ונורבגיה בסתיו...
-
שלום -
אנחנו טסים לשבדיה לשבועיים הראשונים של אוקטובר (בחגים...), ומתלבטים מעט לגבי המסלול...
בגדול - אנחנו מצפים בקוצר רוח לראות צבעי שלכת ביערות היפיפיים על רקע אגמים, איים, כפרי דייגים, ערים יפות וכו'...
אנחנו מתלבטים האם לייקר את הטיול בצורה משמעותית ע"י מעבר לנורבגיה - לפיורדים. נשמח לחוות דעת של אלו מביניכם שטיילו שם בעונה הזו... התקציב שלנו די מוגבל.
התלבטות נוספת - למרות שכמעט בטוח שנעשה זאת - היא לגבי טיסה פנימית לטרומסו (צפון נורבגיה) - במטרה לצפות בזוהר הצפוני.
האם זה קריטי להזמין את הטיסה הפנימית מראש, או שאפשר לחכות לרגע האחרון ולהזמין שם, באם מזג האוויר אכן יאפשר צפייה בזוהר הצפוני...
שאלה נוספת שנשמח לקבל עליה מענה היא לגבי יעדים בשבדיה, שנמצאים צפונית לקו שטוקהולם-גוטברג . משום מה נראה שרוב הישראלים לא חוצים אותו (למעט בודדים שמטיילים בחלק ההצפוני - לפלנד)...
תודה.
-
שבדיה ונורבגיה בסתיו...לגבי צפון שבדיה, יש רכבת מאוד נוחה משטוקהולם צפונה שמגיעה עד אביסקו בצפון ואז חוצה את הגבול לנורבגיה וממשיכה לנרויק. אישית לקחתי את את רכבת הלילה הלוך וחזור לאביסקו, לקח 18 שעות שעברו די מהר (בכל זאת רכבת לילה) והדרך גם היתה יפה (בשעות האור המעטות, בכל זאת נסעתי בדצמבר).
אביסקו הוא גם מקום נחמד מאוד לראות את הזוהר, אם תרצה המלצות לגבי העיירה תשאל אותי. ההבדל הגדול מטרומסו שאביסקו נמצא באמצע הטבע, 100ק"מ מהעיר הקרובה. יש באזור את תחילת טרק דרך המלך, שאמנם עשיתי רק חלק מהיום הראשון שלו (שוב, דצמבר) אבל החלק הזה היה מהמם.
-
שבדיה ונורבגיה בסתיו...תודה רועי על התשובה המהירה ומהפורטת.
אביסקו הרבה יותר דרומית מטרומסו - ולכן, למיטב הבנתינו, הסיכוי לראות בה את הזוהר הצפוני בתחילת אוקטובר נמוכים בהרבה, וזו הסיבה שבחרנו בטרומסו הנורבגית... אולי בהדמנות אחרת. אם נשנה את דעתנו בנוגע לאביסקו - נפנה אליך למידע נוסף

כששאלתי על חלקים צפוניים יותר בשבדיה הכוונה היתה למרכז שבדיה, ולא לאזורים הצפוניים ביותר. לדוגמא: Mora, Rattvik, Falun...
תודה שוב...
מחכה לשמוע הצעות, המלצות וחוות דעת

-
שבדיה ונורבגיה בסתיו...טיסות פנים - בדרך כלל ככל שמזמינים יותר מוקדם צפוי שיהיה יותר זול.
אביסקו היא מקום מצויין גם לטייל וגם לראות את הזוהר הצפוני. אלא שכיוון שאתה נוסע בתאריך גבולי, הייתי מתייעצת בעניין עם visitnorway.com - אני נוטה לחשוב כמוך שטרומסו עדיפה.
רבקה
-
תודה רבקה
הבלוג שלך על לפלנד מקסים וכולל המון מידע. שלצערי לא נוכל להשתמש ברובו בגלל העונה...
בכל מקרה אשמח לשמוע, כמה זמן ארך הטיול שלכם בלפלנד?
אני מבינה שטיילתם גם בשבדיה - האם כתבת בלוג גם על הטיול שם? אנחנו מאוד מתלבטים - מצד אחד, אנחנו לא אוהבים לתכנן הכל מראש, ובמיוחד כשמזג האוויר לא צפוי - היינו רוצים להשאיר את כל האופציות פתוחות... מצד שני - מדובר בסקנדינביה היקרה... אין כמעט מקומות לינה במחיר סביר, והכל זול יותר אם מזמינים מראש...
אגב, בעניין הקמפינגים- האם גם שבדיה מרושתת בקמפינגים? האם יש אתר שמרכז את כל המידע? האם הבקתות בהן לנתם מחוממות?
אשמח לשמוע עוד...

תודה,
אנה.
-
תודה רבקה
תודה אנה.
לפלנד היתה 10 ימים.
הטיול לשבדיה היה נורא מזמן, עוד לפני היות הגשר בין דנמרק לשבדיה... ואין בלוג.
הוא היה פחות או יותר באותה תקופה של השנה והיה מדהים!
אבל - קטי טיילה לא מזמן ממש בחלקים חופפים של המסלול שלנו אז - הנה כאן תמצאי קישורים לבלוג שלה.
בעניין היוקר - מזמן הגעתי למסקנה שסקנדינביה יקרה בערך כמו שיקר בארץ....
רבקה
-
תודה רבקה
נורבגיה מובילה את כל אירופה במחיר הדלק
יקרה מישראל בתחום הזה ב-22% בערך
בדקתי במהלך בירור לגבי טיול בRV
-
שבדיה ונורבגיה בסתיו...לגבי הזוהר הצפוני-לא רק קו הרוחב קובע (עד כמה זה צפוני) אלא גם מזג האוויר. טרומסו אמנם צפונית יותר אבל וזה אבל חשוב- הרבה יותר גשומה ומעוננת מאביסקו באוקטובר.
צריך מזל בשביל אכן לזכות ולראות את הזוהר-אבל אישית אם הייתי צריכה להמר-הייתי מהמרת דווקא על אביסקו הצנועה
.שאלת גם על קמפינגים-כן, בשבדיה יש גם המון קמפינגים ואכסניות והיא בכל זאת זולה יותר מנורבגיה השכנה. דווקא הלינה בקנדינביה ללא מפונקים אינה יקרה. מי שמסתפק רק בגג מעל ראשו ומיטה (עם כרית ושמיכה) ומוכן להביא מצעים ומגבות וגם להשתמש בשירותים המשותפים בקמפינג או האכסניה יכול למצוא במחיר סביר מאד. הזמנו מראש רק לשטוקהולם ולאביסקו ומצאנו כל לילה מקום ללון במחירים נמוכים גם בצפון שבדיה וגם בצפון נורבגיה. תבדקו רק מה פתוח באוקטובר כי אנינו היינו מסוף יוני עד סוף יולי.
-
שבדיה ונורבגיה בסתיו...תודה נירית ו-ylyb על המידע.
נשקול שוב את עניין אביסקו לאור המידע על הגשם והעננות... ההתלבטות קיימת עדיין, לאור העובדה שאם מזמינים טיסה מראש, אין שום ערבונות לגבי מזג האוויר, וטרומסו נראית בכל זאת כמו מקום שאולי יש בו יותר מה לעשות במשך כמה ימים, גם במזג אויר גרוע... לא?
לגבי הבקתות בקמפינג - האם מדובר רק על גג מעל הראש או שיש שם גם חימום כלשהו? לילות אוקטובר יכולים להיות קרירים למדי בבקתת עץ בצפון שבדיה...
נשמח למידע נוסף שיסייע לנו להחליט...
-
אני אשמח לחלוק אתכם חווית מסטוקהולם ומאופסלהנוסעת עוד יומיים.
-
שבדיה ונורבגיה בסתיו...*בבקתות שאנחנו היינו בצפון שבדיה ובנורבגיה היה גם חימום. כדאי לבדוק באתרים הרלבנטיים.
*אכן טרומסו נחמדה מאד ויש המון מה לעשות בה, אבל גם מאביסקו אפשר לנסוע ברכבת או אוטובוס לנרוויק ולטייל שם. אכן דילמה...
-
חזרת?האם טיילת גם מחוץ לשתי הערים האלה?
אם כן, שתפי בבקשה...
מחפשים מקומות יפים/מעניינים באזור מרכז שבדיה.
תודה.
-
חזרתי, אבל בלי המון בשורות עבורכםחוץ מסטקהולם ואופסלה הייתי יום אחד באי סנדהאמן. לא הגעתי לאזורים צפוניים יותר.
-
תודה בכל מקרה...