ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות טרום תיכנון טיול

פורום דרום אמריקה
    4
    5
    1944
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • serg90
      serg90 נערך לאחרונה על ידי

אהלן,

אז לפני חצי שנה טיילתי בניו זילנד וזה רק פתח לי תתאבון לטייל עוד.

בתור אדם שמחפש בעיקר טרקים ונופים, החלטתי שאחד היעדים הבאים שלי זה דרום אמריקה. עוד לא החלטתי מתי ולכמה זמן בדיוק אני מתכוון לטוס (משאר שבאזור ה-2-4 חודשים) ומשום שמדובר ביבשת עצומה אני לא יודע ממה להתחיל.

אשמח אם תוכלי לתת לי סקירה קצרה על מה מאפיין כל מדינה/מה המקומות שחובה לבקר בהם. למשל אם הקרנבל שבברזיל לא מעניינן אותי, האם זאת סיבה מספיק טובה לוותר עליה? האם יש מדינות שדומות אחת לשניה ולכן שווה לי לוותר עליהן?

ונושא אחר שמעניין אותי הוא אופי הטיול.

בהשווה לניו זילנד שבה קניתי אוטו וטיילתי בחופשיות לכל מקום שחפצתי בו, האם זה אפשרי גם בדרום אמריקה או שמתניידים בעיקר דרך תחבורה ציבורית?

האם לטרקים יש אפשרות לצאת לבד או שיש רק מסלולים מודרכים?

אפשר לפתוח אוהל בכל מקום או שיש מקומות מסויימים שרק בהם אפשר לישון?

האם יש מידע נגיש בנוגע למסלולים (מרכזי מבקרים) או שאני אמור לתכנן הכל מראש?

ובמקרה ואני מתכנן לטייל לבד, איזה סכנות קיימות ואיך מתמודדים איתן (שוד, חטיפות, חיות טרף, עוד..)?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אורי
        אורי נערך לאחרונה על ידי

שאלות טרום תיכנון טיול

אתמקד במספר מצומצם של מדינות והבדלים שלהבנתי מתאימים לך (על פי השאלות שלך).

בארגנטינה וצ'ילה, הנופים הרריים ומיוערים, מושלגים בקצהם. רוב ההרים, לכל הפחות בחלק הדרומי והמרכזי, הם בסביבות של עד 2500 מטר, ולכן, מיוערים בתחתיתם, ומושלגים בקצותיהם. יש המון נהרות, אגמים, קרחונים, והמון המון מסלולי הליכה. לכל מסלולי ההליכה ניתן לצאת עצמאית - ללא מדריך ועם התיק על הגב, ולרוב יש מידע בטוריסט אינפורמיישנים, או במשרדי קונא"ף (כמו החברה להגנת הטבע הצ'יליאנית) בצ'ילה. יש הרבה מסלולים קצרים של 2-3 ימים, וכן כמה ארוכים של 4-5 ימים, ואפילו יותר. עבור המדינות האלה, אני ממליץ על הספר trekking in the patagonian andes של לונלי פלאנט שמפרט על כל מסלולי ההליכה באזור. אוהל, אגב, אפשר לפתוח כמעט בכל מקום. מחוץ לפארקים אין בעייה, תפתח אוהל על כל שפת אגם או נהר. בתוך הפארקים, יש לשים לב טוב טוב להוראות הפארק, ולפתוח אוהל רק במקומות המותרים. ההתניידות במדינות אלה קלה באמצעות תחבורה ציבורית. אפשר לשכור אוטו, אבל המרחקים שם מאוד גדולים, ולרוב זה משתלם רק בקטעים מאוד נקודתיים, ובכל מקרה אפשר לעעובר קטעים אלה גם בתחבורה ציבורית. טרמפים, אגב, מאוד נפוצים, בעיקר (אבל לא רק) בדרום המדינות.

בבוליביה ופרו הנופים הרבה יותר גבוהים ודרמטיים. זה אומר, שיש לא מעט הרים מעל 6000 מטר, ובטח הרבה מאוד מעל 4000-5000. בגובה כזה, אין הרבה צמחייה, רק מרבצי דשא והמון הרים חשופים (סלעים, ללא צמחיה). גם כאן יש המון אגמים וקרחונים. אתה יכול למצוא את עצמך הולך בעק בגובה 3000 מטר, כשמסביבך הרים בגובה של 6000 מטר. זה מאוד מרשים ודרמטי. בשל הנוף הדרמטי הזה, והגדלים של ההרים, רבים מהמסלולים כאן אורכים ימים רבים. הקצרים שבניהם יהיו 4-5 ימים, ויש לא מעט שיגיעו גם ל-10 ימים. בשל אורך המסלולים, ובשל הגובה הרב, אין אפשרות לצאת עם התיק על הגב. על כן, הרוב המוחלט של המטיילים, ודאי הישראלים, יוצאים עם חברה מאורגנת, עם מדריך, חמורים לסחיבת הציוד, ומבשלת. אבל, אין בעייה גם להתארגן לבד על איש מקומי עם חמור, שיראה לך את הדרך ויוביל את החמור עם הציוד שלך. לדעתי זו האופציה המומלצת. גם לא מרגישים בטיול שנתי, גם תומכים באוכלוסיה המקומית, וגם מקבלים הזדמנות להציץ מקרוב על האנשים, התרבות, ואורך החיים המקומי. וזה כמובן הרבה יותר זול. במדינות אלה אין ממש הגבלה על פתיחת אוהלים, אבל פחות נהוג סתם ככה לעצור בצד הדרך ולפתוח אוהל. גם כי זה עשוי להיות לא מאוד בטוח, וגם כי אופציות השינה מאוד מאוד זולות. גם בבוליביה ופרו מתניידים בתחבורה ציבורית, ללא כל בעייה.

בחודשיים, הייתי בוחר אחת משתי האופציות לעלי והולך עליה. בטח אם ברצונך לטייל הרבה בטבע. אם יש לך 4 חודשים, אפשר לנסות להכניס את כל ארבעת המדינות שהזכרתי, אם כי זה עשוי להיות קצת צפוף, ואולי אפשר להיות ספונטנים ולהספיק מה שתספיק. אני רק בארגנטינה וצ'ילה טיילתי 4 חודשים, וכך גם בבוליביה ופרו.

לא הזכרתי מדינות נוספות, כי לדעתי בפרק זמן כזה ובאופי טיול כזה כדאי להתמקד באלה.

שאלות?

• איתי א.
          איתי א. נערך לאחרונה על ידי

שאלות טרום תיכנון טיול

אומנם אורי נתן תשובה מפורטת ומעולה, אבל אני אישית חושב שבמצב כל כך ראשוני של התכנון של הטיול שלך הדבר הכי טוב הוא פשוט לקרוא קצת על כל מדינה - מה האווירה שם, מה יש לעשות, איך מתניידים וכו'. אתה תראה שככה כבר לבד יתחיל להיות לך יותר מושג לאיפה בא לך לנסוע ולאיפה פחות.

פה באתר יש לך לדעתי אחלה תשתית להתחיל איתה, פשוט בלינק הזה.

בהצלחה!

• tchuli
            tchuli נערך לאחרונה על ידי

שאלות טרום תיכנון טיול

שלום!

קודם כל-אני מאוד מסכימה עם איתי לגבי הקריאה ולכן לא אפרט בעניין.

בארגנטינה וצ'ילה ניתן לקנות רכב, לטייל איתו ולמכור בסוף הדרך. בבוליביה ופרו לא הייתי עושה את זה-גם משום שהכבישים קשים לנהיגה וגם כי הסיכוי שמישהו יגנוב/יפרק לך את האוטו הוא לא קטן. במדינות אלה עדיף לטייל באוטובוסים (בברזיל כנ"ל).

טוריסט אינפומיישן יש בכל מקום.

אין קשר בין הרצון לראות את הקרנבל לבין טיול בברזיל. הטיול בה מאופיין בעיקר בחופים ובג'ונגלים ויש המון מה לראות גם בלי קשר למסיבות והחגיגות.

• serg90
              serg90 נערך לאחרונה על ידי

שאלות טרום תיכנון טיול
              • ואיך אפשר לחבר בין המדינות מבחינת העונות? הבנתי שבפרו ובוליביה מטיילים בחורף, ובצ'ילה וארגנטינה מטיילים בקיץ (איך העונות מעבר שם?).
              • כמה עולה השינה? יש צורך להזמין מקומות מראש או שתמיד אפשר להסתדר שם? יש מקומות שינה גם ליד הטרקים, או שצריך כל פעם לקום מוקדם בשביל להספיק להגיע למסלולים?
              • כמה בממוצע יוצאות העלויות על חודש טיול?
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון