שבועיים בקובה
-
שלום!
אנחנו מתכננים טיול במקסיקו וקובה בקיץ הקרוב, ויש לי כמה שאלות.
1. הבנתי שלקובה עדיף לבוא עם יורו. בגלל שאני לא רוצה להסתובב שלושה שבועות במקסיקו עם יורואים תהיתי אם גם הפזו המקסיקני יעיל.
2. האם הפסטיבל בסנטיאגו מתחיל בתחילת יולי או לקראת סופו? הגירסאות באתרים השונים סותרות.
3. למישהו יצא לשכור רכב בקובה?
4. האם יש טיסות ישירות מקנקון לסנטיאגו?
המון תודה!!!
-
שבועיים בקובהלגבי הפסטיבל ותאריכיו- מדובר בשניים
הראשון- פסטיבל האש שיתקיים בין 3-9 ליולי
השני- הקרנבל של סנטייגו שיתקיים בין 20-26 ליולי.
-
שבועיים בקובה1.אכן ניתן להסתדר בקובה עם פזו מקסיקני.
2.אין טיסה ישירה מקנקון לסנטיאגו דה קובה.
3.באשר לשאלתך לשכירת רכב בקובה התשובה היא מורכבת.מצד אחד היתרון בשכירת רכב הוא העצמאות בתכנון הטיול ,בחירת המסלול,האפשרות לעצור ולסטות מהכבישים המרכזיים ולהכיר אזורים ואנשים באופן שלא ניתן לחוות בדרך אחרת.אני שכרתי רכב לחלק מקטעי הטיול(לתקופת השהות בהוואנה למשל אין כל טעם ברכב שכור)
מצד שני יש חסרונות או ליתר דיוק סיכונים בשכירת רכב בקובה.עלות שכירת רכב היא יקרה יחסית בהשוואה למדינות אחרות במרכז אמריקה.תשתיות הכבישים באזורים רבים בקובה הן גרועות.בלילה אין תאורה מספקת ומומלץ מאד שלא ליסוע בשעות החשיכה.
כמו כן יש לדעת כי במקרה של תאונה הדבר עלול לגרום לעיכוב יציאתו של התייר המעורב בתאונה מקובה ולטרדות רבות ללא קשר לשאלה האם התייר שנהג ברכב אשם בתאונה.
-
שבועיים בקובהתודה רבה.
בהנחה שיש לי בסביבות השבועיים (ואני לא רוצה לשכור אוטו), יש לך המלצה למסלול?
אנחנו מגיעים ממקסיקו בתחילת יולי, וחשבתי להתחיל בפסטיבל בסנטיאגו. הוא שווה ביקור?
שוב תודה!
-
שבועיים בקובהביקור בסנטיאגו דה קובה במהלך הפסטיבל בהחלט מעניין ומומלץ.
הייתי ממליץ לכם לבדוק אפשרות הגעה בטיסה פנימית מהוואנה לסנטיאגו(כ-150 $ לאדם) כאשר המשך המסלול יבוצע בנחת בנסיעה באוטובוסים של Viazul.
סנטיאגו חמה ולחה בתקופה זו וכדאי להזמין מקום מראש בקאסה או במלון בגלל הביקוש הגדול בתקופה זו.
המסלול המקובל הנמתח מסנטיאגו שבמזרח ועד הוואנה הוא דרך טרינידד(לנצל נסיעת הלילה בנוחה באוטובוס היוצא מסנטיאגו בערב ומגיע לפנות בוקר לטרינידד).
מטרינידד לויניאלס ומויניאלס להוואנה כקינוח...
חלוקת הזמנים בערים השונות היא עניין של טעם והעדפה אישית.
-
שבועיים בקובההיי נוחת בקובה ב24.6 טס לברקואה אחרי יומיים, משם הזמנתי רכב מהארץ ל15 יום בעלות של 430 יורו + 120 קוק החזרה בהוואנה + 15 קוק ליום ביטוח + 3 קוק תוספת נהג + 150 קוק פיקדון. עסק לא זול אבל אחרי חישובים מבחינה כלכלת יוצא כמעט כמו תחבצ ולהוסיף לשה את הנוחות שזה שווה יותר מכל.