חודש וחצי בצפון הודו
-
אהלן!
אני טס בדיוק לחודש וחצי ל"לה" בתחילת יולי. בגלל שאני מגיע לתקופה מוגבלת ורוצה בעיקר לטייל רציתי לדעת אם העיר מסודרת מבחינת סוכנויות, מדריכים מקומיים ובכלל מבחינת ההתארגנות לטרקים?
-
חודש וחצי בצפון הודוהיי עמי,
כן, לה מאורגנת ומסודרת לטפל בתיירים. הרבה מאוד סוכנויות טיולים ברחבי העיר, בעיקר באזור צ'אנגספה (אזור התרמילאים).
טיול מהנה,
-
חודש וחצי בצפון הודותודה !
-
חודש וחצי בצפון הודוכן ב-לה יש הכל..
אבל חודש וחצי?? אני הייתי שם שבוע וחצי וזה היה מעל ומעבר בשבילי...
לה מאד יפה, למי שאוהב נוף מדברי. התרבות שם פחות "הודית"
כיף ונחמד שם בטיולים למשל טורטוק מדהימה אסור לפספס!
מה התוכניות לחודש וחצי סתם מעניין

-
חודש וחצי בצפון הודוהאמת ששמעתי מחבר שטייל שם בערך חודש, והבנתי שיש שם מלא מה לעשות.
-
חודש וחצי בצפון הודומי שמעוניין לטרק. יש לו הרבה יותר משבוע וחצי להעביר בלה...
אם יחפוץ בכך כמובן
-
חודש וחצי בצפון הודוהיית כבר בהודו בעבר? אני הייתי בכל זאת משאירה את כל האופציות פתוחות

-
חודש וחצי בצפון הודולא הייתי בהודו עדיין. ואין ספק אני לא שולל כלום. דרך אגב איך הגעת ללה? בטיסה מדלהי?
-
חודש וחצי בצפון הודוכן, גם טסתי באיזור אמצע אוגוסט, הזמנתי מראש כרטיס דלהי-לה מהארץ לכיוון אחד, ואת החזור למנאלי עשיתי במיניבוס (17 שעות ולנו עוד היה מזל ענק שזה "כל מה שזה לקח")
טסתי לדלהי דרך קונקשן באוקראינה למזלנו החברה פשטה רגל אבל היא יצרה בעיה ענקית לכל הטסים- המטוס עצר בדרך לדלהי באוזבקיסטן להחלפת צוות= 20 ישראלים שהייתה להם טיסה ישירה ללה פספסו אותה (הלך הכסף...) וטיסה חדשה עלתה באיזור ה600-700 שח!
לכן הייתי ממליצה להזמין טיסה ללה עם הפרשי שעות (לנו זה היה 3 שעות הפרש וזה לא הספיק). עדיף להמתין 5 שעו בשדה התעופה מלהתאכזב ולהיות בלחץ ולהפסיד כסף..
בגלל מזג האויר כל מי שרוצה לטוס ללה- טס לשם קודם ואז יורדים למנאלי וכל השאר... מה שיוצר מצב שרב התיירים בלה הם כאלה שרק נחתו בהודו. בנוסף לזה ה"הודים" הם ברובם נפאלים שבאים לשם לכמה חודשי עונה וחוזרים לנפאל. ככה שתרבות הודית אין שם יותר מדי... שני הדברים האלה יוצרים מצב מבלבל- אתה חושב שהגעת להודו וזה בכלל לא נראה ככה.
יש שם מקומות מדהימים, אגם אמצע מדבר, כפרים נידחים שהילדים שם מתלהבים מעפרון או סיכה לשיער...
יש אנשים שמאד נהנים שם, זה מאד תלוי באווירה שאתה יוצר לעצמך, בגדול נתקלתי בהרבה שגם ממש הצטערו שבזבזו את כספם וזמנם שם, אבל זה מאד סובייקטיבי!!!
יש שם טיולים מאורגנים והרבה חברה שניתן לפגוש ולהצטרף איתם לטיולים האלה אין ספק.
פשוט החוויות משאר הודו הרבההההה יותר חזקות ומרשימות!!!
נגיד, אם אתה בעניין של טיולים וטרקים, יש כל איזור קאסול שהוא מושלם בתרופת ספטמבר, יש מלא כפרים שאתה מתאמץ כל כך להגיע אליהם והנוף שם משגע! קיריגנגה- מעיינות חמים על גבעה ירוקה עם פרות, אתה מתרחץ ויורד עליך גשם...
אני ממליצה בחום לעשות שבועיים בלה, ולרדת למנאלי וקאסול- לעשות בקאסול את הכפרים מסביב ואסור לוותר על קיריגנגה!!! זה אחד המקומות המדהימים שראיתי...
*לה נמצאת בנקודה מאד גבוהה, ויש נסיעות בגובה מוגזם שאין שם חמצן בריכוז 21%, חובה לקחת כדורים מהארץ, אני ראיתי אנשים מתעלפים וכאבי ראש מטורפים ובחילות...
-
חודש וחצי בצפון הודוקודם כל תודה על התגובה המושקעת!!
בגדול לא החלטתי עדיין כלום לגבי המסלול. אני חושב שאגיע ללה ומשם כבר אחליט אם מתאים לי להישאר שם תקופה. גם אני הבנתי שזה טיפה שונה מהאוירה הכללית בהודו, ושאנשים מגיעים לשם בעיקר בשביל טרקים וכו..