כסף בטיול
-
רציתי לברר איך הכי כדאי להסתובב עם כסף בטיול. הבנתי שיש אפשרות של כרטיס אשראי בינלאומי ושל טרוול צק . אשמח אם מישהו יוכל לפרט על כל אחת מהאפרויות. ואם יש אפשרויות נוספות שלא הזכרתי..
-
כסף בטיולבויזה או כרטיס בין לאומי יש עמלות לא יקר 150 באט על משיכה
זה משתלם עם עושים משיכות גדולות כל פעם,,
טרוולים זה גם אפשרות יש כל מטר צ'אנג אבל הם לא פתוחים 24 שעות רצוף, בנוסף יש בדואר כרטיס בין לאומי שאתה יכול לטעון בדולרים ואז אתה יודע בדיוק כמה נשאר לך למשוך רק תבדוק את העמלות איתם לפני..
תהנו:)
-
כסף בטיולהאופציה הכי זולה ולפי דעתי הכי טובה זה להסתובב עם מזומן כמובן שצריך להיות אדם אחראי, בכל בית מלון גסט האוס ישנה כספת שבו אפשר לשים את דברי הערך.
לגבי משיכה בכרטיס אשרי בסך הכל העמלה על כל משיעה היא בסביבות 2.5% כמובן תלוי בחברת כרטיס האשראי.
-
כסף בטיולמגיעים לעמלה של כ-2.5% במשיכה בכרטיס אשראי היות ובבנק בתאילנד יש עמלה על משיכה, בבנק בארץ ושיר ההמרה יהיה נמוך יותר מהשער היומי, אך יחד עם זאת, לדעתי כדאי ונוח יותר להשתמש בכרטיס אשראי ולא בטרול צ׳ק. בכל משיכה מהכספומט, מומלץ למשוך את הסכום המקסימלי שהוא 20,000 באט.
-
כסף בטיולהחמאות נוסעים (Traveler's Cheques) - המחאות מבוטחות במקרים של גניבה ו/או אובדן.
חובה לחתום על ההמחאות פעם אחת בעת קבלתן ופעם שנייה בעת פדייתן מול החלפן, שמשווה אותן לחתימה שבדרכון. נגזר מכך שהחתימות על המחאות הנוסעים חייבות להיות זהות לזו שבדרכון.
החיסרון הוא הנוחות - יש להגיע לחלפן, לחתום בנוכחותו, נדרשת הצגת דרכון וכו'.
כרטיס אשראי - צורה המאפשרת משיכה נוחה ובטוחה ממכשירי כספומט (ATM).
החיסרון הוא קלות אובדן כרטיסי אשראי, עמלות המשיכה שמאלצות את המושכים לבחור בסכום המירבי בכל משיכה וקושי במעקב אחר ההוצאות.
מזומן - אין צורך להרחיב. קשה למצוא מטיילים שמתנהלים כאשר כל סכום הטיול נמצא אצלם במזומן. -
כסף בטיולטרוול צ'ק (המחאות נוסעים) זה משהו שהולך ונעלם
מהעולם ומדינות רבות כבר לא משתמשות בהם בגלל הסירבול
וכמובן מאז כרטיסי האשראי הפכו למוצר החשוב בתחום.
מציע לך לקחת 500 $ מזומן והשאר למשוך הכ. אשראי לפי
הצורך רצוי בסכומים גדולים של 10000 -20000 בהאט
בכדי להפחית עמלות.
-
כסף בטיולתלוןי באיזה מלונות תשהה.
אם זה מלון נורמלי ומוכר לא תהיה בעיה להשאיר כסף ודרכונים בכספת.
זה מה שאני תמיד עושה.תמיד לוקח מזומן.אף פעם לא לקחו לי ולא גנבו לי.
כרטיס אשראי לוקח כגיבוי.