ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סוף שבוע בברלין - בזוג!

פורום טיולי משפחות
    5
    12
    2755
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ציידת ערפדים
      ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

סוף שבוע זוגי בברלין! פעם שניה בברלין ופעם ראשונה רק שנינו בחו"ל מזה 4 שנים (כלומר פעם ראשונה מאז שנכנסתי להריון עם הקטנה)! איזו התרגשות. הנסיעה מטעם העבודה של בן הזוג, כלומר הטיסות והמלון על חשבון הברון. כרטיסים לבלט נרכשו. כרטיס (אחד – ועל כך בהמשך) לתערוכה של דיוויד בואי נרכש. הודענו לכל חברינו הברלינאים שאנחנו באים ורכשנו עבורם מתנות.

זהו, אני מתחילה לספר את סיפור הטיול. אני יודעת לספר רק באריכות ולכן הרבה פעמים נתקעת באמצע סיפורי מסע. הפעם הטיול היה קצר כך שלא יהיו לי יותר מדי תירוצים...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ציידת ערפדים

סוף שבוע בברלין - בזוג!

יום חמישי בערב אנחנו לוקחים את הילדים להורים שלי, שם יבלו את ארבעת הימים הבאים. מזל שהם גרים באותה עיר כי שני ילדים בבי"ס יסודי זה תיק לא קטן מבחינת שיעורי בית, חוגים ושאר תכניות. ברור שחוזרים הביתה ומתחילים לארוז ולהתארגן רק בעשר בלילה כאשר צריך להיות בשדה התעופה כבר בארבע ביום שישי בבוקר. בכל זאת מספיקים לישון שעתיים – שלוש.

קדימה לשדה התעופה. חישבנו שזה יעלה לנו בערך אותו סכום לקחת מוניות ולחנות בחנייה לטווח ארוך של שדה"ת. שיחוק ראשון של הטיול – מגיעים לחניית טווח ארוך ואין שם מקום. מפנים אותנו לחנייה הרגילה עם כרטיס מיוחד כדי שנשלם בסוף כאילו חנינו בחנייה הרחוקה. איזה יופי, לא צריך לחכות לאוטובוס אלא ישר לבידוק בטחוני וצ'ק אין.

בשבע בבוקר אנחנו במטוס, נוחתים בשנפלד בברלין בסביבות אחת עשרה שעון גרמניה וישר עולים על אוטובוס מאורגן שיקח אותנו לברלין. למרות שזו נסיעה דרך עבודה, זה לא ממש טיול מאורגן. החברה המארגנת דאגה לצוות לטיול מדריכים ישראלים ואפשר היה להצטרף תמורת תשלום נוסף לטיולים שהם ארגנו כל יום (לא ברור לי מי מגיע לברלין ל-4 ימים וממש לחוץ לו לנסוע יום לדרזדן ולבסטאי!! אבל כנראה שיש לא מעט כאלה...) ביום הראשון, מכיוון שנחתנו בבוקר וחדרים במלון מקבלים רק בשלוש, הסיור היה ללא תשלום והמדריכים העבירו לנו את הזמן פחות או יותר בנעימים.

משדה התעופה נסענו העירה. עצירה ראשונה ברובע קרויצברג. האוטובוס עצר ממש ליד השוק המקורה marheineke markthalle על Zossener Strasse, ונתנו לנו כשעה ורבע כדי להסתובב ולאכול צהריים (בטיסה לא היתה ארוחה). השוק עצמו חביב מאד אבל קצת מפונפן לעומת שאר האזור – מלא חנויות קטנות ומיוחדות, חנות לקומיקס, חנות לבגדי ואביזרי מחול, בוטיקים וכו'. זה אזור שלא היה בתכנון שלי ואני ממש שמחתי שהיגענו לשם במקרה. הסתובבנו קצת לאורך הרחוב והחלטנו ללכת על מסעדה בשם Tibet House, שמגישה אוכל נפאלי וטיבטי. טעים, משביע וזול.

חוזרים לאוטובוס, ועכשיו עושים סיור קצר במרכז העיר. תוך כדי המדריך לא מפסיק לדבר לרגע. המון ידע אבל סה"כ אנשים ערים כבר הרבה שעות ורוצים קצת שקט. עצירה קטנה בצ'קפוינט צ'רלי ועוד עצירה קטנה באיסט סייד גלרי. אני ממש לא אוהבת טיולים מאורגנים ובכל זאת, יש משהו נחמד בזה שעושים לך היכרות ראשונית עם העיר. חלק אחר מהנוסעים כבר מאד רוצים להגיע למלון ובכלל לא טורחים לרדת באיסט סייד גלרי.

• ציידת ערפדים

סוף שבוע בברלין - בזוג!

זהו, סוף-סוף מגיעים למלון רדיסון בלו. המלון הוא ממש במרכז התיירותי של ברלין - מול אי-המוזיאונים והפסלים של מרקס ואנגל ושתי דקות הליכה מאלכסנדרפלאץ. כנראה לא מלון שהיינו חושבים להגיע אליו באופן עצמאי. גם מבחינת תקציב וגם כי אנחנו בד"כ מחפשים משהו לא בדיוק באמצע המרכז התיירותי. לא נורא – בכל זאת, נסתפק במלון 5 כוכבים עם אקווריום ענק בגובה 5 קומות בלובי! כן, האקווריום של ברלין ומלון רדיסון בלו שוכנים באותו מבנה ואקווריום הענק הוא בעצם הקיר המשותף שלהם. טיול מאורגן, אז גם מקבלים שתייה בלובי.

אנחנו עולים לחדר, מתארגנים, מחליפים לשרוול קצר (! כן היה סופ"ש ממש חם בברלין) ומיד יוצאים לטייל. תחנה ראשונה – מוזיאון הפרגמון. אמנם היינו שם בביקור הקודם בברלין אבל עכשיו יש תערוכה זמנית על סמים, השתכרות והתמכרות בהודו, תחומים שבעלי מתמחה בהם. הולכים והולכים – שכחנו כמה שהעיר הזו ענקית וכמה שבאי-המוזיאונים לא מפסיקים לעשות שיפוצים שסוגרים את כל הדרכים – ובסוף מגיעים. אנחנו עושים את הסיור במוזיאון בכיוון ההפוך מהרגיל, מכיוון שכבר אחה"צ והמוזיאון נסגר בשש ואנחנו רוצים לראות קודם את התערוכה הזמנית. כיף גדול לטייל במוזיאון בלי ילדים! לא צריך לעניין, לא צריך להסביר, אפשר להקשיב למדריך הקולי ואפשר לעבור הלאה כשאני רוצה. בגלל האופי של המוצגים בפרגמון, שחלקם הגדול ענקיים, מאד מעניין לשמוע את ההסברים איך הובילו את המוצגים מהמזרח לגרמניה. על ההסברים הפרטניים לגבי איזה צורת חריטה השתמשו בכל אריח, אני מדלגת.

• ציידת ערפדים

סוף שבוע בברלין - בזוג!

כשיוצאים מהפרגמון, כבר קר ויורד גשם. חוזרים למלון ומחליפים חזרה לבגדים הארוכים... משימה נוספת שמשלימה לביקור הקודם שלנו בברלין היא ללכת לחנות של ריטר ספורט ולקנות שוקולד לילדים. אנחנו הולכים ברגל דרך אונטר דן לינדן כי אני רוצה לעבור בבבלפלץ ובאנדרטה לספרים השרופים. לוקח לנו המון זמן לאתר את האנדרטה, והאמת היא שהיא לא ממש הרשימה אותי. אולי כי קראתי עליה מראש, וידעתי מה אני הולכת לראות, כי דווקא בעלי התרשם יותר ממני.

מגיעים לחנות של ריטר. אוף – שוקולד בהזמנה אפשר להכין רק עד שש בערב ועכשיו כבר שבע. נצטרך לחזור יום אחר.

מחליטים שאם אנחנו כבר באזור קניות נעשה קצת קניות – בגדים לילדים ולבן-הזוג בעיקר. עוצרים בכל מיני חנויות בדרך – חנות הספרים ומוסיקה הענקית דרוסמן – עד שמגיעים לתחנת הרכבת פרידריךשטראסה. חברה שגרה בברלין אמרה מראש שיהיה לה מאד מתאים לפגוש אותנו באיזה טפאסבר באזור תחנת הרכבת אחרי ארוחת הערב. מה לעשות ואני כבר גמורה, אז מתקשרים אליה וקובעים שהיא פשוט תצטרף אלינו למסעדה שאנחנו נאכל בה ארוחת ערב. הולכים לאורך הרחוב ובוחנים את מבחר המסעדות. הלכנו על מיאבי סושי (Miyabi Sushi). בגדול אחלה של סושי אבל מאד מערבי – מישהו שמע על רול פילדלפיה עם גבינת שמנת?! העיניים כבר נעצמות כבר כמעט מעצמן כי בכל זאת ערים פחות או יותר משלוש בבוקר, אז מדדים חזרה למלון, מקלחת ולישון.

• glasha
              glasha נערך לאחרונה על ידי

סוף שבוע בברלין - בזוג!

ציידת (מותר לקרוא לך באפי? laugh)

מחכה מאוד להמשך הסיפור שלך כולל תערוכה של דיויד המלך. אנא, תמשיכי, תמשיכי! 

• wwwgali
                wwwgali נערך לאחרונה על ידי

סוף שבוע בברלין - בזוג!

ציידת

אחרי הרבה ביקורים בברלין אני כל פעם מגלה מקומות חדשים. לא הכרתי את השוק המקורה, אני זוכרת שהיינו לפני הרבה שנים והיה שם שוק תורכי פתוח.

איזה כיף זה לנסוע מהעבודה.

ברוכה השבה!

• קיפודה
                  קיפודה נערך לאחרונה על ידי

סוף שבוע בברלין - בזוג!

היי ציידת, 

גם אני מחכה להמשך ונהיניתי מאד בינתיים, תודה!!

• ציידת ערפדים

ע"פ הכותרת הבנתי שנוסעים בזוג וחוזרים עם.....

אלונה - לכבוד הוא לי שתקראי לי באפי...

יוסי - מה??? wink

יום שבת

שבת בבוקר יום יפה. מעכשיו יהיו לנו שלושה ימי שמש נהדרים. קמים יחסית מאוחר - גם זה הפך להיות איזשהו מוטיב חוזר בטיול הזוגי הראשון מזה 4 שנים...

חברה מקומית רכשה כרטיסים לתערוכה של דיוויד בואי במרטין גרופיוס באו עבורה ועבור בעלי לשעה 11 וקבענו להיפגש איתה ברבע ל. התברברנו קצת בדרך - גוגל מאפס הינחה אותנו לקחת אוטובוס מס' 48 ולא מצאנו את התחנה שלו בשום מקום אז אחרי כמה דקות ואחרי שהתייעצנו עם מישהי שחיכתה בתחנת החשמלית, לקחנו חשמלית לאלכסנדרפלאץ ומשם ב-U Bahn לפוטסדמרפלאץ. מסתבר שלהתנייד בתחבורה ציבורית בעיר גדולה זה כמו לרכב על אופניים, אחרי גמגום ראשוני זה, הסתדרנו מצוין. 

היגענו למרטין גרופיוס באו ב-11 בדיוק. שם התפצלנו - בעלי והחברה לדיוויד כחול וירוק העיניים ואני לטופוגרפיה של הטרור (כי אני משביתת שמחות שכזאת angry) 

• ציידת ערפדים

נתחיל בדיוויד בואי (כי אלונה מחכה...) - היה מעולה. חוויה מדהימה. קבענו להיפגש אחרי שעה וחצי. בפועל הם היו למעלה משעתיים בתערוכה עצמה ובילו עוד זמן בחנות המתנות הייעודית של התערוכה. (יש גם חנות מתנות קבועה של מרטין גופיוס באו שגם היא כייפית במיוחד.)

בעלי מדווח שהתעורכה היא בעצם חוויה רב-חושית כשממש נותנים לך להרגיש שאת חווה הופעה או הופעות של דיוויד בואי בכל מיני תקופות. מסתובבים עם מדריך קולי שחש איפה את נמצאת בכל רגע ומספר לך או משמיע לך מוסיקה בהתאם למיקום שלך. 

אזהרה אחרונה - אם את רואה ספה, אל תשבי עליה. היא היתה שייכת לאדון בואי והיא חלק מהתערוכה. blush מזל שחברתנו היא בהריון מתקדם ולכן העירו לה בעדינות שאסור לשבת.

• ציידת ערפדים

באותו זמן, אני הצדקת, החלטתי מראש שכדי שכל הטיול הזה לא יהיה שחזור של הקודם צריך גם ללכת למקומות חדשים, ומכיוון שבעלי לא מאד מעוניין ללכת לאתרי 'יהדות ו/או שואה' אני אבקר בטופוגרפיה של הטרור בזמן שהוא מבקר בתערוכה של דיוויד בואי.

מה אומר? חוויה מצמררת ומטלטלת. מדובר במתחם בו שכנו המטות של כמעט כל מנגנוני המודיעין והטרור של הרייך השלישי. אחרי המלחמה, האזור הזה היה חלק מהצד המערבי אבל גבל בחומת ברלין כך שהוא נשאר הרוס וריק במשך עשורים רבים.

היום, הקטע של החומה נותר על כנו והוא תוחם את האזר. רוב המתחם נשאר צחיח לגמרי, שרוע אבנים חדות עם שבילים צרים ביניהן. נראה כמו מקום שנזרע במלח על מנת שלא יצמח שם שום דבר לעולם.

צמוד לחומה אבל שקוע קצת, בעצם במעין קומת יסודות, יש תערוכה פתוחה שמספרת את סיפור ברלין משנות ה-30, במהלך מלחמת העולם השניה וקצת גם על אחרי המלחמה. הכל באמצעות המון תמונות, מפות, סטטיסטיקה ומלל. באמצע המגרש יש מבנה שנראה קצת כמו מבנה טרומי ובו יש תערוכה באותו סגנון לגבי ה-SS והפעילות שלהם, בעצם מתארים בה את כל תהליך השמדת העמים של הרייך השלישי. יש גם תערוכות מתחלפות אבל לא היגעתי לתערוכה הנוכחית - על 'טיפול' בחולים ובנכים. הידעתם שבין 260,000 ל-300,000 חולים נרצחו במהלך אשפוזם במה שנקרא 'המתת חסד'? גם אני לא. התצוגות שם עמוסות מאד מאד ויצרו אצלי מועקה גדולה מאד מאד. אגב, בגלל שיש כל כך הרבה מלל, לדעתי קשה למי שאינו קורא אנגלית או גרמנית שוטף לקלוט את התצוגה. מצד שני, יכול שזה יותר טוב... יש גם אפשרות להסתובב עם מדריך קולי שמדריך גם בשטח החיצוני ומסביר איזה מבנים היו ממוקמים שם בעבר. לא עשיתי את זה אבל בדיעבד יכול להיות שזה נכון יותר וקצת פחות מכביד.

בחצר של קומת מרתף של המבנה יש אנדרטה יפה ומרגיעה.

אחרי כל זה ממש לא היה איכפת לי שהיו לי כמה דקות לעצמי עד שהצטרפו אלי המתלהבים מתערוכת דיוויד בואי.

שבת שלום!

• glasha
                          glasha נערך לאחרונה על ידי

טוב שוכנעתי סופית לוותר על טופוגרפיה ולהשקיע בדיויד בואי. עכשיו השאלה רק אם לקנות כרטיסים מראש או אפשר כבר שם על המקום. מישהו יודע? 

• jenn
                            jenn נערך לאחרונה על ידי

ציידת ברלין  נקראת  יופי ! 

אז תמשיכי תמשיכי יש קהל.

אלונק , את חשבת לא לבקר בדוד בואי? את? מה קורה פה?

אני שוקלת להזמין לך בדחיפות את דוקטור האוסcryingblush

אפשר לקנות כרטיסים באתר, ולפסוח על התור, השאלה אם יש בכלל תור ארוך לזה. ולקחת בחשבון שעם הכרטיסים באתר את מתחייבת ליום ספציפי. לי אין בעיה עם זה. את תחליטי מה שנוח לך. 

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון