אפליקציות שימושיות
-
שלום לכולם,
אשמח לקבל המלצות על אפליקציות שימושיות לטיול לאנדרואיד.
דוגמא:
Charger Alarm היא אפליקציה פשוטה שברגע שמחברים את המכשיר לחשמל ומפעילים את האפליקציה היא תשמור מפני גניבה. לאלה שישנים במעונות (Dormitory) באכסניות זו אפליקציה מעולה! בשניה שמישהו מוציא את המכשיר מהחשמל המכשיר יתחיל לצפצף.
Google Maps כמובן... ועוד. שתפו

-
אפליקציות שימושיותקח כמה:
google translate - עוזרת לתרגם מילים ומשפטים קלים ברמה של הבנה מינימאלית. עם אופצית השימוש במצלמה עוזרת להבין איך פועל השלט של המזגן או מה כתוב על קופסת שימורים. מתרגמת מכל שפה לכל שפה ברמה מינימלית. מצריכה כמובן חיבור אינטרנטי זמין. עזרה לי מאד בסין יפן וקוריאה.
metro - כל קווי המטרו בערים בעולם. עובדת גם באוף ליין. מאפשרת תכנון נסיעה מתחנה לתחנה (המתשמש צריך לדעת את שם התחנה במדוייק ולא את שם המקום בכללי) ומאפשרת מעקב בזמן הנסיעה כדי לרדת בתחנה הנכונה. התוכנה עוזרת בניחוש הקלדה כך שלא צריך לזכור את איות שם התחנה במלואו (נסה לעשות את זה ביפן, סין או קוריאה). אפשר לטעון מספר מפות למספר ערים ולמחוק במהלך הדרך.
triposo - מדריך טיולים באוף ליין. קצת כבד כי מצריך להוריד קבצים שלמים אבל משמש ככלי עזר בשטח.
exchange rates - ממירה מטבע מכל מטבע לכל מטבע. מתעדכנת ב background כל אימת שיש חיבור לאינטרנט אבל נותנת השוואת שערים גם באוף ליין. המשתמש בונה רשימת מטבעות שהוא רוצה. טוב למי שעובר ממדינה למדינה במסע אחד ומבולבל מהמטבעות השונים.
the weather chanel - מקבוצת weather.com נותנת את התחזית המוכרת לכל עיר בעולם עם תחזית ליום, חמישה ועשרה ימים קדימה עם כל מגבלות החיזוי. אפשר להכניס רשימת ערים צפויה ולראות תחזית במהירות. שוב - מצויינת למי שעובר ממקום למקום בתדירות גבוהה.
skyscanner - להזמנת טיסות. אני יודע שיש עוד הרבה, אבל מצאתי אותה נוחה במיוחד.
למי שמזמין בתי מלון בבוקינג או בהוטלס יש את אתרי הבית שלהם שמספקים מעקב מלא אחר ההזמנות, כולל תזכורות. כך לא צריך להחזיק רקורד במקומות אחרים. הבעיה שהם מטרידים במיילים של פרסומות עצמיות כי הם יודעים היכן אתה נמצא. מחיר סביר לנוחיות.
ולבסוף ששבש וסודוקו להעברת השעות המתות. אבל הם צורכים הרבה סוללה.
הערה ל google maps:
שתי דרכים להשתמש בה.
אחת לתכנון מסלול מוקדם ברמת המדינה. בשביל זה אפשר לבנות מפה עצמית אישית. הבעיה באנדרואיד שהוא מעלה את הגרסה החדשה שמקשה על השימוש בה כמפה (אבל עוזרת לגוגל לעקוב אחריך). הפתרון להעלות את הגירסה הקלאסית דרך הכרום.
השניה שימוש בתצורת ה gps המובנית של אנדרואיד. טובה לניווט ולהתמצאות. מספקת גם מסלולי נסיעה ומפרטת קווי אוטובוסים ורכבות ודרכי ההגעה אליהם. ביחד עם "מטרו" לעיל המשתמש עצמאי כמעט לחלוטין. הזנה מוקדמת של נקודות התמצאות ונקודות יעד מקלה על התנועה בשטח.
בעיה שלא התגברתי עליה - הרבה משמות המקומות והרחובות נכתבים בשפת המקום וצריך לפתח טריקים להתגבר על כך.
עוד בעיה - לא תמיד המיקום של יעדים מדוייק וצריך להיות ביקורתי במידה מסויימת כדי לא להתברבר.
תהנה.
-
אפליקציות שימושיותמגניב! את השימוש במפות של גוגל מפות אני מכיר וכבר משתמש גם בגרסא הישנה

אנסה את השאר, תודה!
-
אפליקציות שימושיותפוקט- pocket
מאפשר לשמור דפי אינטרנט על הפלאפון, ולצפות בהם גם כאשר אין גישה לוואי-פיי.
אני שמרתי מדריכי טיול של עפתי והשתמשתי בזה הרבה.
-
אפליקציות שימושיות - תוספת לגבי גוגל טרנסלייטלגוגל טרנסלייט יש גם יכולות offline. אם הייתי יודעת את זה כשהייתי ברומניה לפני שנה זה היה מציל אותי ממצב מסוכן שנקלעתי אליו בגלל העדר תקשורת עם המקומיים (יצאתי בשלום אבל כשאני נזכרת אני עדיין רועדת מפחד..)
יכולות האופליין מצריכות הורדת חבילת שפה לטלפון. אם נדרשת שפה אחת אז פשוט מורידים מראש בבית, אחרת אפשר להוריד לקראת ההגעה למדינה הבאה כשנמצאים במקום עם וויפיי טוב (החבילות תופסות די הרבה זכרון).
במצב אופליין הפעולות שלו בסיסיות בלבד, לא כל מה שרוני כתב. תקליד משפט באנגלית ותראה את התרגום שיופיע על המסך לאדם שמולך. אם מסובבים את הטלפון למצב אופקי הטקסט המתורגם מופיע בגדול על כל המסך.
-
אפליקציות שימושיות - תוספת לגבי גוגל טרנסלייטאת ה-Metro לא מצאתי אבל מצאית אחת אחרת שנקראת Delhi Metro Rail והיא מעולה!
Triposo ו - Pocket גם כן מאוד שימושיות

-
אפליקציות שימושיותלניווט באופליין אני משתמש ב- OsmAnd, מורידים מפה של המדינה שבה מטיילים (אפשר להוריד עד עשר מפות בחינם), ואפשר לנווט באופליין בכל רזולוציה - כבישים, ערים ומסלולים רגליים (אבל נמפה לא טופוגרפית). טיב המפות משתנה ממדינה למדינה, אבל בדרך כלל מעולה.
-
אני נפלתי עם האוסמאנד הזה בשווייץעבד בסדר גמור על הכבישים הראשיים, אבל ברגע שקצת התרחקנו מהאזורים צפופי האוכלוסין הוא כבר ירד לגמרי מהפסים והלכנו לאיבוד.
מצד שני, האיזור שהיינו בו היה לגמרי נידח - כבישי עפר, חוות מבודדות וכו' - ואני לא בטוח שגם אפליקציות יוקרתיות יותר בתשלום היו עובדות שם היטב.
-
MotionX GPSאני השתמשתי באייפון, אבל אני חושב שיש גם לאנדרואיד. היתרון שלה כפול - אתה יכול להוריד כמה מפות שאתה רוצה וברזולוציות שונות - זה יכול לקחת ג'יגות, אבל זה מעולה.
אבל היתרון היותר דרמטי הוא שאתה יכול לבחור בין סוגי מפות. למשל בצפון הודו המפות של בינג היו הרבה יותר מקיפות מגוגל. מבחינת גוגל בדארג'ילינג יש רחוב אחד, בבינג יש עיר שלמה. אתה גם יכול להוריד מפות טופוגרפיות.
אפליקציית פנס מהבהב - השתמשתי בזה בלילות חשוכים כשלא רציתי להדרס בשולי הכביש.