ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתקדמים לברלין

פורום טיולי משפחות
    18
    69
    17313
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • wwwgali
      wwwgali נערך לאחרונה על ידי

מתקדמים בברלין

היום יום ראשון מתעוררים לבוקר חורפי של גשם, אבל לי כבר יש תכוניות סגורות ליום ראשון ואני לא אתן לשום גשם להרוס אותם (מוזר בד"כ גשמים אין לנו בטיולים, הפעם הפתיע), הגשם חלש אבל איך הוא הגיע לי בדיוק ביום של שיט מתוכנן.

היום נוסעים ל SPREEWALD . ממהרים לתפוס את הרכבת של שמונה וארבעים ללובנאו , הרכבת יוצאת כל שעה ,בשבע ארבעים, שמונה ארבעים, תשע ארבעים וכו' מתחנות Alexanderplatz , ו Ostbahnhof רכבת RE 2 כרטיס לכל כיוון עולה 11.20 יורו לאדם, אם אתם קבוצה ניתן לקנות כרטיס ב 29 יורו ל 5 אנשים יחדיו לכיוון. במכונה יש לרשום מברלין ל Lubbenau , רק באנגלית מסתבר שזה LEUBBENAU , מצאתי את זה אחרי משחק במכונה. בליE עם E אחרי שעה נסיעה בגשם הגענו ליעד והגשם מפסיק בדיוק שאנחנו יורדים מהרכבת. גדול.

אנחנו מאד נהנינו בspreewald . וזה ניצול מעולה של יום ראשון. מהרכבת הליכה לא ארוכה לתעלות. נקודות הכניסה העיקריות לSpree wald הן העיירות לובן (Lübben), לובנאו (Lübbenau) ובורג (Burg). העיירה לובנאו מציעה את המבחר הגדול ביותר של טיולי שיט בנתיבי המים של Spree wald. יש המון הצעות לשיט של ספקים שונים, לבד בקנו, בקבוצה, שעתיים, שלוש..... ועוד.

לקחנו שיט עם משיט של שעתיים באמצע יש עצירה , עלות 10 יורו לאדם. את השיט לקחנו אצל Franks Kahnfahrten . כיף .

ותודה לאיריס וזיוה על הטיפים המצוינים.

10294237_10201181803902056_7007286870216772584_n[1].jpg10291808_10201181806782128_8998170257023816896_n[1].jpg10363383_10201181799901956_6666358996963131875_n[1].jpg10300292_10201181801742002_4104479572147086085_n[1].jpg
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • זיוה
        זיוה נערך לאחרונה על ידי

מתקדמים בברלין

גלי,

תודה על הטיפים למתקדמים. חשבתי שאת מחפשת עצות ורעיונות לנסיעה עתידית, והיות שאני בליגה של המתחילים לא נכנסתי. כשהיינו בברלין חשבתי שאנחנו מתמקדים במזרח ומקפחים את המערב, אבל אני מבינה שיש עוד הרבה יותר מזרח מאיפה שאנחנו היינו. בפעם הבאה אולי ננסה גם את פרידריכסהיין. על הגלריות שביקרת בהן באוגוסטשטראסה או איך שקוראים לו חלפנו כשהיו סגורות. אולי זה היה יום ראשון, כבר לא זוכרת. בהחלט יש למה לחזור. אני אוהבת את הכניסה לפינות אינטימיות, גם אם הן לא חובה.

היינו בשוק השבת שליד אי המוזיאונים, ואף שהיה נקודת אור בשביל הבת שלי שהתעניינה קצת בתכשיטים, הוא הרבה פחות מרשים מנחלת בניימין שלנו.

שמחה שנהניתם בשפרה וואלד. בסיבוב הבא הייתי רוצה לנסות שייט מבורג. לובנאו עצמה מאוד תיירותית. מהיופי של התעלות אני לא מצליחה להירגע.

ולמטיילות החורף - האקשה הופה מאוד יפה בקיץ. בהקמן הופה לא רואים את האריחים הכחולים-לבנים היפהפיים, אבל יש חצר עם הרבה ירוק, בתי קפה ובוטיקים. מתבגרים זה כנראה לא מעניין, אבל הכל די קרוב, אז מה הקטע? מציצים וזהו. אבל לא חייבים. בחצר השלישית שאלונה הזכיר לא הייתי או שלא שמתי לב שהייתי.

הקמן הופההקמן הופההקמן הופה
        • wwwgali

מתקדמים בברלין

אחרי השיט קפה ועוגה בלובנאו, ואנחנו חוזרים לרכבת חזרה לברלין. אנחנו לוקחים חזרה את הרכבת של אחת ועשרים , ונוסעים לברלין לשוק הפשפשים -Mauerpark

השוק נמצא בפרצנבלרג פתוח  בימי ראשון בקיץ משעה 8:00 - 18:00 הגעה מתחנת הרכבת - U2- Eberswalder Straße .

הגענו לשוק בעשרה לשלוש בצהריים, לא היו באותו יום מופעים מוזיקלים, משהו מיוחד לא ראינו בשוק, הוא ענק, הסתובבנו, באמצע היו שלוליות מהבוקר,הסתובבנו וטעמנו, בעלי לקח את האוכל האירני המבושל , היה נראה מצוין , בפועל הקשר האירני היה קר וממש לא להיט, אני טעמתי מלאווח מגולגל עם גבינות ורוקט, טעים

20140518_154550.jpg
          • wwwgali

מתקדמים בברלין

ברחובות מחוץ לפארק יש בתי קפה נחמדים, ומסעדות. הלכנו לבית קפה איני נחמד וצבעוני, מלא בחבר'ה צעירים. KAUF DICH GLUCKLICH - Oderberger Straße 44 . השירותים של בית הקפה מעוצבים עם טלויזיה ממול.

תמונה[1].JPG
            • טל גלינה10
              טל גלינה10 נערך לאחרונה על ידי

מתקדמים בברלין

היי גלי.

איזה כיף לטייל אתך! וגם לשאול שאלות:

היה לי נדמה, שיש בתוכנית שלי אתר חובה ביום ראשון (שהוא, למעשה, יום הטיול הראשון שלנו) - Mauerpark. מה שמשך אותי זה המופעים (שוק פישפשים יש גם ליד "הבית" בככר בוקסהגנר...). ידעתי שאם יורד גשם אין מופעים. יש לך מושג האם באמת זו הייתה הסיבה ביום שאתם ביקרתם שם? הגשם היה רק בבוקר, נכון? 

לילה טוב

טל

• wwwgali

מתקדמים בברלין

נתנת- ברוכה הבאה. היה סיפור על סין?

אמה- אחרי שאכלנו בויאטמנית פזלנו למסעדות ממול, הם היו נראות טוב.

מיקי- הלואו קוסט עולה לך ביוקר עם ריבוי ההיצע. יש לי סיכום של טרום כריסמס מליפני שנה וחצי . זה שונה.

מירה- בארבע שנים יש הרבה שינויים. אנחנו מגלים כל פעם דברים חדשים.

שירליץ- היינו בזוג. ברלין למתקדמים מכיוון שזאת פעם חמישית. אבל מי סופר?

גלינה- לא צריך להנמיך צפיות, המיקום נוח, הרבה יותר קרוב למרכז מהקודאם. בברלין הכי חשוב זה המרחק לרכבת. ד. אגב המסעדה ההודית לא בגדר חובה

פשוט הסתובבנו ברחוב וראינו איפה הכי מלא ומריח.

לדעתי החופים פתוחים אבל לא היה מזג אוויר מתאים.

קיפודה- אני מבינה שגם את בין הנוסעים, הפעם פחות הצלחנו עם מסעדות, אך יש הרבה אוכל  טוב ברחוב. פעם שעברה אהבנו את טוני רומאס.

מרינה - בכיף. אני מבינה שאת יוצאת דופן פה.

תמי - אני מבינה שהיינו יחד בברלין.את יכולה להוסיף חופשי.

לושה וג'ניקה היקרות - מתנצלת על העיכובים, תקלות טכניות של האתר והעייפות,,,,

איריס- חורף קיץ אין הרבה שינוי בחצרות , רק יותר עסקים פתוחים, זה לא מקום שצריך לעבור, אבל אפשר לעשות וי.

זיוה- גם אני מצטרפת שהשוק קטנטן ובהחלט לא אטרקציה. תודה על הטיפים לשפרה וולד.

AD KAN

• wwwgali

מתקדמים בברלין

וידוי

אני גלי הבת של אמא שלי הייתי מספר פעמים בברלין, ולא הייתי בקפה איינשטיין.

אז אחרי הבית קפה הנחמד בפרצנלברג, לקחנו רכבת לרחוב קורפורסטנדאם לבקר בבית הקפה. זה רחוב ענק ירדנו בסופו בקודאם , והקפה באזור החמישים, הלכנו הרבה ברגל טעות. לדעתי האישית זאת היתה טעות , בית קפה פשוט , לטעמנו קפה רגיל , העוגות של קפולסקי היו יותר טובות, אבל זה הכל עניין של טעם. מה שחשוב שהיינו גם באיינשטיין. עכשיו הוא יכול לישון בשקט. יש שם WIFI , גם בסטאר בקס לידו באיכות טובה יותר.

משם עוד השלמה , כבר נסענו בברלין בקו 100 ו 200 ( שעוברים במרבית האתרים בברלין )אבל לא עד הסוף.

אז נסענו ל ZOO ולקחנו את קו 200 , הפעם עד הסוף. אסור עד הסוף . צריך לרדת באלכסנדר פלאץ, כי אחרי אלכסנדר הוא נכנס לשכונות מגורים לסיבוב ארוך.... אז המשכנו כמעט עד סופו ותפרנו קילומטרים לקחת רכבת חזרה. לפחות בדקתי.( אל תנסו את זה בבית wink).

• wwwgali

מתקדמים בברלין

אנחנו עדין ביום ראשון שהתחיל בבוקר בשפרה וואלד וממשיך בברלין.

מאד רציתי בערב ללכת למסעדת האנטריקוט של ג'ני אבל לצערי אנחנו כבר מפוצצים באוכל. ( ב ZOO יש הרבה מזללות נחמדות של נודלס, נקניקיות ועוד.... וטעמנו גם שם כך שאין לנו מקום לכלום).

עוברים לאלטרנטיבה ב'- פאב.

קבלתי המלצה לפאב במזרח , תחנה אחת מהתחנה שלנו . יש בריכה בתוך נהר השפרה ולידה יש פאב. זה מה שקראתי על הפרויקט שמהתהדר בשם ההולם"ספינת רחצה" (Badeschiff). על גדת השפרה ברובע קרויצברג, באזור ששימש בעבר לאיחסון סחורות ומכולות, הוקם חוף מלאכותי, כולל חוף ים וכיסאות נוח. ממנו יוצא רציף עץ רחב המוביל אל הבריכה הנראית כצפה על מי הנהר. כדי להשלים את התמונה הנהנתנית מצויד ה"חוף" בבר המציע משקאות אלכוהוליים קיציים (בירות, קייפריניה ועוד) ובדי ג'יי המנגן מוזיקת חוף, מרגאיי ועד צ'ילאאוט. • כתובת: Eichenstrase 4, 12435 Berlin שעות פעילות: פתוח מדיי יום החל מחודש מאי 08:00-24:00, בחודשי החורף יש להתעדכן באתר. תחבורה ציבורית: בקו הרכבת U1 לתחנת Schlesisches Tor, ומשם הליכה של כקילומטר, או בקווי הרכבת S8, S9, S41, S42 לתחנת רכבת Treptower Park ומשם באוטובוס 265 עד תחנת Eicheb St. / Puschkinalle (נסיעה של שתי תחנות). כמה דקות משם נמצא בר-מסעדה בשם Spindler & klatt, שהיה בעבר מאפייה. כיום המטבח במקום הוא פיוז'ן של טעמים ושל גילאים, ואפשר לאכול בו גם בשכיבה, כי במקום כיסאות יש פה מיטות. כדי למצוא אותו צריך לחפש שער ברזל ולהיצמד לגדת .

החלטנו לשבת על גדות הנהר בערב וללגום בירה לסיום היום הנחמד.

רק המקום כבר היה סגור , ולידו מתחם של עוד שני פאבים.

הלכנו ל WHITE TRASH  ב AM FLULGRABEN 2 . מדי יום בעשר בערב יש שם הופעה. היה נחמד. כניסה עולה 3 אירו לאדם.

בירה ומשם  שפוכים למלון . 

• glasha
                      glasha נערך לאחרונה על ידי

מתקדמים בברלין

גלוש, את ה-"ווויט טראש" סימנתי לי כבר מזמן. מתאים עם מתבגר מבחינת האווירה? ראית שם בכלל ילדים? 

• wwwgali

מתקדמים בברלין

לא ראיתי מתבגרים,אנחנו היינו באזור עשר בערב. היו חבר'ה צעירים, וזקנים בגילנו. אנחנו היינו ביום של סווינג, בימים של רוק אני מניחה שהקהל בטח יותר צעיר. המקום גדול והאווירה היתה טובה, המקום הוא גם מסעדה.את יכולה לדעתי להגיע עם מתבגר.

• wwwgali

מתקדמים בברלין

לסיום

יום שני הוא גם יום אחרון בערב טסים. להיום תכניות שלא מוותרים.

היום נוסעים לפוטסדאם. אהבנו בעבר בחורף וחוזרים אליה בקיץ.היום קנינו כרטיס יומי ל ABC .נוסעים לפוטסדאם (Potsdam), הנמצאת במרחק של כחצי שעת נסיעה מברלין (באזור C) לא צריך לפחד זה קרוב ונוח להגיע. יורדים בתחנת Potsdam Hbf, יוצאים החוצה ,לוקחים קו 695 עד לפארק סנסוסי (Sanssouci)את התחנה הראשונה אפשר לזהות לפי טחנת הרוח(רב יושבי האוטובוס ירדו בתחנה זו), פארק ירוק ורחב ידיים שבו מספר ארמונות גדולים ומרשימים. תחנה ראשונה ארמון סנסוסי המקסים, גן ענק עם מזרקה, פסלים . מדהים.ההליכה לאורך הפארק נמשכת לאורך קילומטרים ואורכת זמן ומהשביל הראשי יוצאים מידי פעם שבילים המובילים לארמונות נוספים. אנחנו קצרים בזמן , חוזרים לקו 695 וממשיכים לארמון הבא. מכאן כל תחנה יש ארמון. סמוך לארמון החדש (Neues Palais) קיימת יציאה מהפארק, אח"כ לוקחים את קו 605 לכיוון העיר העתיקה. הכניסה לפארק היא חופשית, אך הכניסה לחלק מהארמונות כרוכה בתשלום, חלקם סגורים בימים מסויימים. בנוסף לפארק זה קיימים בעיר שני פארקים היסטורים נוספים: נויאר גרטן (Nouer Garten) ובאבלסברג.

קצת רקע על ארמון סנסוסי מהאינטרנט - ארמון סנסוסי - Schloss Sanssouci ארמונו של המלך פרידריך הגדול, אשר הושלם ב- 1748 כארמון הקיץ והמנוחה של המלך. שמו, "סנסוסי" (ללא דאגה) מרמז על תכליתו. הארמון עוצב בסגנון רוקוקו כבד, הידוע גם בכינויו "רוקוקו פרידריכאיני". האדרכיל, קנובלסדורף, ידידו הטוב של המלך, איים לא פעם להתפטר בשל שינויים שהמלך דרש, חדשות לבקרים בבנייה. חזית הארמון משקיפה אל יער סנסוסי, ובו שפע רפליקות רומיות (הנובעת מהערצת המלך לרומים) ואילו חלקו האחורי המעוגל, פונה אל הפארק הנאה והמזרקה. למרגלות הארמון שבע טראסות בהן ניטעו גפנים ותאנים. מעליהן, בפינה המזרחית נמצא קברו של המלך ושל...11 כלביו האהובים. מן הסתם, גם המלך העדיף כלבים חברים, על פני חברים שהם כלבים...

20140519_115437.jpg20140519_115429.jpg10336815_10201181775701351_7232537658545223554_n[1].jpg10363603_10201181776461370_698320831345241032_n[1].jpg220px-Potsdam_-_Schloss_Sanssouci_mit_Weinberg_2005_2[1].jpg
                          • wwwgali

מתקדמים בברלין

אחרי ארמון סנסוסי, שהמסכן חי חיים של כלב , ובנה גינה מדהימה לכלבים. ( פעם ראשונה הבנתי את המושג חי כמו כלב blush).

עולים לקו 695 וממשיכים לתחנה הבאה Orangery Palace

20140519_121915.jpg10405271_10201181774421319_1061884859485005343_n[1].jpg10274254_10201181773941307_8603850587727898752_n[1].jpg
                            • wwwgali

מתקדמים בברלין

חוזרים ל קו 695 וממשיכים לארמון החדש

הארמון החדש - Di Neues Palais

ארמון מרהיב ביופיו המשתרע בצידו המזרחי של פארק סנסוסי. הארמון, בן 400 חדרים הוקם בשנים 1763 - 1769, מיד עם תום מלחמות "שבע השנים", שנכפו על פרידריך הגדול מצד מעצמות אירופה. הקמתו נועדה לשדר "עניינים כרגיל" ופארו בהחלט ממחיש זאת. חזית הארמון, אשר תוכנן ע"י קנובלסדורף, האדריכל האהוב על המלך, משתרעת לאורך 200 מטרים. לארמון אגף מרכזי, נוסף לשני אגפי מגורים משני הצדדים. מול הארמון נציבים שני ארמונות דומים אך קטנים, אשר שמשו מגורי צוות האחזקה של הארמון (כ- 2500 איש). בתוך הארמון יש שפע של שכיות חמדה, פסלים וציורים, וכן אולמות שונים כגון אולם מראות ואולם גרוטאות מעוטר במיליוני צדפים.

20140519_124838.jpg220px-University_of_Potsdam_at_Neues_Palais[1].jpg
                              • wwwgali

מתקדמים בברלין

הארמונות והגנים יפים. מומלץ.

אופציה נוספת למי שלא רוצה לטייל לבד. כאשר יוצאים מהתחנה בצד השני של האוטובוסים, ממתין אוטובוס תיירים אשר עושה סיבוב מודרך בעלות 12 יורו. בתוך התחנה מסתובבות דיילות אשר אוספות מטיילים לסיור המודרך . לקנות כרטיסים דרכן מעט יותר זול מאשר לקנות באוטובוס עצמו ממה שהדיילת סיפרה לנו. גם אופציה.

בכל מקרה בצד של התחנה היכן שכל האוטובוסים מצוי גם קו 605 אשר ניתן לנסוע איתו נסיעה קצרה  למדרחוב של העיר העתיקה. מאד יפה .

מדרחוב עם חנויות , מסעדות ובתי קפה מעוצבים, בוטיקים , וחצרות חמד. לא לוותר על טיול במדרחוב ברדנבורגר. בסוף המדרחוב מצוי שער ברדנבורגר. ביום ראשון החנויות סגורות אך הבנתי שבמקום מתקיים שוק פשפשים נחמד.

ברחוב המקביל למדרחוב מצוי הרובע ההולנדי. מקום מגוריהם של מהגרים הולנדים במאה ה 18 . הבתים ברחוב בתים הולנדים אדומים, חנויות שונות לממכר תה ולעיצובים. אזור מאד נחמד.

פוטסדאם מאד נחמדה . לדעתי לא כדאי לוותר עליה גם אם באים רק לסוף שבוע קצר. היא מאד קרובה לברלין והיא תחנה אחרונה במטרו של ברלין. למי שיש יותר זמן ניתן בדרך לעצור באגם נחמד, ניתן לעצור גם בואנזה הסמוכה.

יום מומלץ. 

20140519_144022.jpg10172745_10201181772341267_3339923128608764603_n[1].jpg10390105_10204861902251730_7409969767018589686_n[1].jpg10374922_10204861889571413_2570932182186341350_n[1].jpg
                                • קיפודה
                                  קיפודה נערך לאחרונה על ידי

מתקדמים בברלין

מאד מצדיקה אותך בנוגע לפוטסדאם(גם לאלו המבקרים בברלין לזמן קצר). מבחינתי המרחק הקצר ביטל את עניין היותה מחוץ לברלין (בידיוק כמו שהיא מחוץ ל- היתה יכולה להיות גם בתוך). האוויר הנקי, הירוק(אפילו בחורף), ציוץ הציפורים, השלווה הרבה במקום וכמובן הארמונות המאד יפים שווים ביקור, ואף ביקור חוזר, אם באותה העונה שבה הייתם או גם בעונה אחרת. 

לגבי המסעדות כתבתי לך קודם אחרי שכבר הספקנו לאכול אותה, תרתי משמע, בכמה מהן, בביקור שלנו בעיר בחורף האחרון.

smiley

• wwwgali

מתקדמים בברלין

אחרי הטיול בפוטסדאם אנחנו מתפצלים ואני עוצרת בדרך חזרה ב PRIMARK

לעשות כמה קניות אחרונות לילדים. פרימרק הוא מקדש הקניות של הישראלים.

השפה השולטת בחנות היא עברית, כך שאפשר להסתדר בקלות.

בכדי להגיע יש לנסוע ב U9 לתחנה Walther-Schreiber-Platz. ביציאה מהתחנה יש דלת שתוביל אתכם לקניון קטן ובקומה השנייה יש את מקדש הקניות. מי שיוצא החוצה מהקניון יכול לקנח בעוד קניון. לאלה מכם שמצטיידים בבני זוג ממתינים בקניון הצמוד במרכז יש בית קפה/ בר אפשר לאחסן אותם שם רק תדאגו שיגיעו צמאים. למטה בקניון מספר מזללות שיגיעו גם רעביםwink

פרימרק זה המקום הכי זול בברלין לקנות בגדים. עדיף להתחיל ממנו את הקניות.

אני מעמיסה בגדים לילדים. העגלה שלי מפוצצת. ליד הקופה אני מתחילה לחשוש מעודף משקל , ומחליטה לוותר על פריטים. דילמה קשה , אני משתפת את הקופאית בבחירה על מה מוותרים. לא לשכוח לבקש TAX FREE. פה בטוח תגיעו לזה.

צמצמתי 3 שקים ל 2 החזרתי להם במתנה את כל הקולבים, והילדים מסודרים.

עכשיו בטיסה למלון צריך עוד לארוז ולנסוע לשדה.

אני אורזת מחדש במלון . ולשדה..

• wwwgali

מתקדמים בברלין

קיפודה

שמחה שאת איתי לא לוותר על פוטסדאם.

מסכימה איתך שבנושא המסעדות חייבים להגיע מוכנים, גם לנו היו בעבר הרבה נפילות.

• glasha
                                        glasha נערך לאחרונה על ידי

מתקדמים בברלין

גלוש, אל תשכחי לכתוב בבקשה הוראות מדויקות לגבי החזרי מס. ואני מתחילה להתלבט לגבי פוטסדאם. נראה אם אצליח לתפוס את המתבגר במצב רוח של אוויר צלול וירוק. 

• wwwgali

מתקדמים בברלין

TAX FREE

ליפני שחוזרים לארץ לא חוזרים בידיים ריקות.

בכל מקום בו קניתם מעל 30 יורו אתם מבקשים טופס של החזרי מס.

בטופס יש למלא פרטים כמו שם כתובת, מס דרכון , ופרטי כרטיס אשראי.

תשתדלו למלא את הספחים לפני שמגיעים לעמדה.

את הTAX FREE  מקבלים בטרמינל A - עולים לקומה הראשונה ופונים ימינה לדלפק.

רוב הטיסות לארץ ממריאות מטרמינל C הצמוד. יש צרוך לגשת לטרמינל A לפני שמתחילים את כל תהליך מסירת המזוודות. להחתים את הטפסים , ולמסור.

לאלה שחוזרים בלילה , יתכן ולא יהיה מי שמחזיר את הכסף כמו במקרה שלנו. החתמנו את הפקידים שם על הטפסים, רשמנו את פרטי כרטיס האשראי ושמנו את הכל בתיבה שם. בתקווה שנקבל את ההחזר לכרטיס האשראי.הטרמינלים קרובים אחד לשני.

אלו שטסים ליפני 8 בערב בדרך כלל יכולים לקבל את הכסף במקום במזומן.

בהצלחה , ואל תשכחו לאסוף את ההחזרים המגיעים לכם.

• wwwgali

מתקדמים בברלין

לושה ברור שתכננתי לכתוב על החזרי המס. זה לדעתי הMust של ברלין, אחרת איך נחסוך כסף לחזור בפעם הבאה laugh?

כאשר תסעו לפוטסדאם תתחילו דווקא מהמדרחוב, אצל מתבגרים זה הולך יופי.

כמה מילים לפני החזרה הביתה.

נוזלים בגרמניה אסור להכניס לטיסה, הבדיקות קפדניות, לעיתים הם בודקים את מידות הטרולי שעולה אתכם למטוס. צריך להקפיד על משקלים. היה לי עוד קילו וחצי מקום במזוודה. הצטערתי על כמה פרטים שוויתרתי.

בחזור קיבלנו את המעבר כך ששוב היה מקום לרגלים.

תודה לכל המלווים והמלוות. מקווה בקרוב להביא המלצות מכמה טיולים בברלין

Sof Tov Hakol Tov

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון