בוסטר לרכב
-
שלום לכולם,
אנחנו נוסעים לאוסטריה ולגרמניה עם 5 ילדים בגילאים 2.5, 7, 9, 11, 13.
נאמר לנו כי בגרמניה דרוש בוסטר עד גיל 12, כלומר נזדקק לכסא תינוק ול-3 בוסטרים.
מישהו יודע איך אל על מתנהלים בזמן אמת, לפי הנוהל ניתן לקחת בוסטר במקום תיק לבטן המטוס, אך האם הם אכן מקפידים על כך או שמאפשרים אותם בנוסף למזוודות?
תודה!
-
בוסטר לרכבאנחנו שמנו בוסטר בתוך המזוודות ולקטנה הזמנו כיסא בתשלום בחברת ההשכרה
טסנו עם ההולנדים ולא עם אל על אך מניחה שאם כבודת יד זה עד 8 קילו את יכולה לשים 2 בוסטרים בתיק ולעלות למטוס.
-
בוסטר לרכבבאיזי גט נותנים לעלות בוסטר לכל ילד בנוסף לטרול
-
בוסטר לרכבהחוק הגרמני דורש בוסטר עד גיל 12 או עד גובה של 1.50 המוקדם מבים השניים. כלומר בן 13 פטור לא משנה מה גובהו, וילד בגובה 1.51 פטור לא משנה מה גילו.
אגב ההמלצה של ארגון בטרם הישראלי היא עד גובה של 1.45, ללא קשר לגיל.
מבחינת איך לקחת למטוס:
קודם כל תלוי בחברה - אלעל למשל באופן רשמי לא מטיסים בוסטרים בחינם. אפשר לקבור אותם במזוודה, אפשר לארוז כמה מהם ביחד לתיק אחד (שיחשב כיחידת כבודה), אפשר להחזיק ביד (על תקן כבודת יד) וכו'. אם הגעם למכסת המטען שלכם ובנוסף לאחד הילדים יש בוסר ביד - אני לא מניח שיעשו בעיות. אבל רשמית בהחלט מותר להם.
לעומת זאת בהרכב שלכם אתם זכאים ל-7 מזוודות ו-7 מטעני יד. אתם באמת לוקחים כלכך הרבה?
בחברות אחרות - תלוי. איזיג'ט למשל מאפשרים באופן רשמי בוסטר בחינם כל עוד הפקיד בצ'ק אין משתכנע שהוא הכרחי. אז לבן 4 לא מניח שיש בעיה, אבל לבן 10 הביטוי "הכרחי" יכול להיות לא החלטי מספיק.
אגב, לפני שנה אני ארזתי בוסטר טוסיק + בוסטר גב בצ'ימידן גדול של קרוקס, ועוד נשאר בו הרבה מקום ומשקל.
-
בוסטר לרכבהיי,
אנחנו לפני שנה לקחנו 3 בוסטרים לאוסטריה, קנינו בשוק שקית-תיק משבצות גדול עם ריץ'-רץ' בעשרים שקל והכנסנו את שלושת הבוסטרים ושלחנו לבטן המטוס (הרי לא היו לנו 5 מזוודות).
-
בוסטר לרכבאני ביררתי למול מ.מ.ס.י ולמול חברת השכרת הרכב (יורופקאר) ונאמר לי שעד גיל 8 צריך בוסטר.
-
בוסטר לרכבאל תאמין לא לי ולא לממסי אלא תברר בעצמך מה החוק. אני מודה שאני העתקתי מויקיפדיה שהוא לא מקור מידע מוסמך.
-
בוסטר לרכבשלחנו לשגרירות גרמניה בארץ שאלה והתשובה היתה שצריך בוסטר עד גיל 12 או גובה 150 ס"מ.
-
בוסטר לרכבבשוויץ החוק מחמיר יותר ומדובר על גיל 13 או 1.50 .
-
בוסטר לרכבמציינת שבאוסטריה גם כן החוק מחמיר ביחס לגרמניה, ודומה לזה של שוייץ:
~~https://www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/6/S eite.0638001.html
נסיעה טובה ובטוחה.