שאלה דחופה על הונג קונג
-
יש לי קונקשן ביום חמישי הקרוב 24 שעות בהונג קונג
אני חייב למצא איזה תעסוקה לזמן הזה
למישו יש המלצות על איזור בהונג קונג להיות בוא ?
אני צריך מקום עם חיי לילה טובים ואני צריך לעשות קצת קניות בזול
וגם איך מגיעים לשם מהשדא התעופה
תודה
-
שאלה דחופה על הונג קונגאם אתה לא תרמילאי או תרמילאי שאוהב לישון בסטייל אל תגיע ל-Chung King Mansion, האיזור שכולם ממליצים לישון בו. נמצא ב-Nathan Road. כשאני ישנתי שם עברתי הרבה אכסניות עד שמצאתי משהו סביר, יש שם הרבה דירות ממש מגעילות אז אפשר לבזבז עוד כמה גרושים ולישון במלון באיזור.
אפשר להגיע לאיזור הזה במטרו, יורדים בתחנה Tsim Sha Tsui וחוצים את הכביש לצד השני. משם אל הנהר זה כמה דקות הליכה, כל המוזיאונים: מוזיאון החלל, אומנות, מורשת, מדע ועוד מקומות מגניבים נמצאים שם. אחרי שסיימתם להסתובב אפשר לעלות על המעבורת לצד השני של הנהר אל Victoria Peak, הנוף מדהים:

קניות אפשר לעשות בשוק אלקטרוניקה קרוב כמה תחנות משם, תשאל כשתגיע אני מניח...
חיי לילה יש רק תזהר שם, הרבה זונות באיזור

-
שאלה דחופה על הונג קונגאז זהו שחיי הלילה האמיתיים של הונג קונג לא נמצאים ב-Tsim Sha Tsui, אזור סליזי למדי, אלא באזור הסוהו על האי (מגיעים דרך המדרגות הנעות מתחנת Central).
-
שאלה דחופה על הונג קונגמשדה התעופה יש אוטובוס A21 שמגיע לנתן רואד. אפשר לישון שם בכוך תרמילאי קטן עם מלא עובדים זרים (אפריקאים, פקיסטנים, ומה לא) או להשקיע יותר ולישון בהונג קונג איילנד. המלונות בנתן רואד עולים באזור ה-40$ ללילה, באיילנד כבר הרבה יותר. יש כמה חדרים לא רעים בנתן רואד, אבל לא קל למצוא אותם. אם תרצה, אוכל להמליץ על אחד.
קניות בזול אפשר לעשות בשווקים השונים, תלוי מה אתה מחפש. שוק הנשים הוא אופציה מצויינת לבגדים, נעליים, וגאדג'טים למיניהם. גם שוק הלילה לא רע בתחום הזה, והוא גם פנינה קולינרית בפני עצמה.
מבחינת חיי הלילה, כמו שאמרו, הם נמצאים בהונג קונג איילנד. החל ממסעדות מעולות, לברים ומסיבות מטורפות.
מבחינת מה עוד לראות, ב-24 שעות הייתי עולה לויקטוריה פיק לתצפית, מבקר בשוק הנשים ושוק הלילה, וזהו פחות או יותר.
-
שאלה דחופה על הונג קונגיש לי דוקא טיפ על חדרים זולים, נקיים ולא סליזיים ב Chung King Mansion שב Nathan Road למי שמחפש זול (~40$), אבל הכי קטן שאפשר.
ואכן - חיי הלילה הם בסווהו, באיילנד. אזור מדליק. בירות טובות.
-
שאלה דחופה על הונג קונגרחוב נתן בקאולון ארוך מאד ושוקק חיים גם בלילה - ביחוד באזור מונגקוק וגם בטסים שה צוי.
יש בסביבתו המון מלונות בכל הרמות - וזה ממש לא אזור רק לתרמילאים. מלון בינוני מינוס יעלה יותר מ 100$.
הריכוז הגדול ביותר של פאבים ומסעדות - אכן בסוהו - מרחק של 3-5 תחנות ברכבת התחתית מרחוב נתן.
הדרך המהירה והפשוטה ביותר להגיע מהשדה לעיר היא ברכבת. כשמגיעים לתחנה הסופית אפשר להמשיך באוטובוסים חינמיים לאזורים המרכזיים. לא זוכר מה המחיר אבל הוא סביר. אוטובוס יותר זול ויקח קרוב לשעה בדרך נחמדה.
לתצפית מויקטוריה פיק עולים בדרך כלל ברכבת שיניים מאזור סנטרל באי הונג קונג וזאת נחשבת לאטרקציה מספר אחת - תבדוק רק שלמעלה לא מכוסה בעננים לפני שתעלה. בין קאולון לאי הונג קונג מומלץ לפחות פעם אחת לעבור באמצעות מעבורת - שיט נופי של מספר דקות שעולה גרושים.
לקניות זולות - השוק הנגיש ביותר הוא שוק טמפל בקאולון - עובר במקביל לרחוב נתן. אפשר גם בשוק הנשים שנמצא מעט צפונה יותר.