עזרה מברלינאים
-
היי,
אנחנו נוסעים שבוע הבא לברלין לשבוע.
מצאנו דירה באזור כיכר vinetaplatz.
אשמח לקבל המלצות / דיס לאזור (לא הצלחתי להבין אם אזור מצויין או אזור של מהגרים טורקים)
תודה
נורית
-
עזרה מברלינאיםלא ברלינאית בכלל, ולא יודעת האם האזור של מהגרים כאלה או אחרים.
השאלה מה כתובת המדוייקת והאם הדירה קרובה לתחבורה ציבורית.
התחבורה בברלין מעולה כך שאם אי אפשר לשנות,לא מתאים כלכלית,אבל קרוב לתחנותU או S ,אז בסדר.
ישנו במלון דירות FLOWER'S Boardinghouse Mitte
אמה
-
עזרה מברלינאיםתודה אמה,
אני בעיקר מעוניינת לדעת אם האזור בטוח בלילה.
הדירה ממש על הכיכר.
מישהו??
-
עזרה מברלינאיםא. אולי את לא שמה לב לזה כי את ישראלית, ובישראל זה סטנדרט, אבל שאלתך מנוסחת באופן גזעני.
ב. האיזור- חביב, במרחק הליכה מקסטניאן-אליי, עם כמה פארקים מעניינים מסביב, מקושר די טוב בתחבורה הציבורית לאיזורים המרכזיים.
ג. תתכן התקלות אקראית עם בעלי דת שונה משלך, יתכן אפילו עם מוסלמים.
-
עזרה מברלינאיםYYY, אני בכלל לא הבנתי את זה באופן גזעני אלא כמו שזה: האם זה בטוח בלילה.
בוושינגטון הבירה, יש אזורים שכלל לא קשורים לצבע או גזע האדם אלא לבטחון האישי. אישית אני סבורה שזו שאלה במקום ושאלה שאני מנסה לבחון בעצמי כשאני נוסעת לאיזורים שאינם מוכרים.
ולשואלת, יש דרך נוספת לקבל מידע: חפשי בגוגל מפס האם ליד הכיכר יש בתי מלון. אם כן, הקלידי את שם המלון וחפשי ביקורות בטריפ אדוויזור. לא על המלון עצמו אלא מה אמרו הגולשים על הסביבה.
נסיעה טובה.
-
עזרה מברלינאיםאני יודעת מתוך סיפורים של משפחה המתגוררת בברלין,שגם הברלינאים המקומיים אינם חובבים אזורים מסויימים בעירם.
הם קוראים לעצמן ברלינאים,חיים בעיר כ40 שנה ,יהודים ,שמשתייכים לקהילה יהודית.
להגיד לכם את האמת?למרות שאף אחד לא הציק לנו,ובכלל לא מדובר היה על רקע גזעני...דווקר באלקסנדר פלטס היה לי פחות נעים בשעות הערב.
למה? כי היו שם כל מיני שתויים,אומנם דיברו ושרו ביניהם אבל היה מוזר ולא נעים.הם לא היו תורקים או ערבים,עדיין זה יכול להיחשב גזעני.
וזה היה על בסיס ערב ערב,זאת תחנה שעברנו בה הרבה מאוד.וגם בחנויות הרבות בכיכר.לטעמי היא גם יותר מוזנחת.נכון יש ציורי רחוב,גרפיטי על האספלט אבל גם הזנחה.
בגן חיות וגם במקומות נוספים נפגשנו עם לא מעט אוכלוסיה תורקית ומוסלמית.בחלק ממקומות היה פחות נעים,למרות שלא הפריע למדריכה של טיולי נדב להמשיך את ההרצאה בעברית..המבטים היו מובנים ללא פרשנות.
מותר לשאול ולברר לגבי אזור בו לנים בחופשה.כל אחד צריך לבחור היכן שנוח לו.
במינכן ישנו באזור שכולו חנויות ואוכלוסיה תורקית,לנו היה בסדר חוץ משעות הבוקר המוקדמות ורעש מהחנויות,,,היום המלון לא מומלץ בגלל האזור והנקוד שלו ירד מאוד.