רכבלים בשאמוני - עזרה !
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceתודה נירית וענת.
החלטה סופית תתקבל ביום עצמו.
טוב לדעת שזה לא תלול.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceאגב, עוד אפשרויות רבות לטיולים. מאד אהבנו את הנופים מה
Tramway du Mont-Blanc. אפשר לשלב עם רכבל מלז הוש למשל. אבל הטיול הכי שווה שם-האגם הלבן. ממש חבל להחמיץ.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceלגבי הטיול ל"אגם הלבן":
מחכה לראות אם הרכבל ל INDEX יפתח....
מ INDEX המסלול נראה קל יותר.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceהבעייה היא לא רק הרכבל הזה. הוא ייפתח ב14.6. הבעייה היא שהמסלול משם עלול להיות חסום בשלג ומסוכן למעבר עד אוגוסט או יותר מאוחר אפילו. שנה שעברה גם בתחילת אוגוסט היה צריך לטפס מלפלז'ר ולא לרדת מאינדקס. אבל שווה כל מאמץ...
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlace
נבדוק ביום עצמו.לא חושבת שאשרוד את העליה מלפלז'ר עד לאגם

זו עליה של 460 מ'.

-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceהעלייה באמת קשה. אבל ממש ממש שווה לעשות את המסלול הזה. מקסימום הולכים לאט. כדאי להתחיל "לעשות כושר" כבר מעשיו

-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceואח"כ צריך לרדת הכל חזרה....

-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceובירידה באמת "הרגשנו"
את הברכיים... -
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceאכן אין מה להשוות את שני המסלולים, האגם הלבן הרבה יותר שווה אבל גם הרבה יותר קשה מהמסלול שדובר עליו קודם. (גם אני עשיתי הלוך ושוב כמו נירית)
אבל כמה שהיה שווה.. מאד שווה.
אתן עושות לי חשק לחזור לשאמוני, הייתי פעם אחרונה כשהילדון היה בן 3 וכל המסלולים הללו היו לא רלוונטיים בכלל. עכשיו הוא נמרץ יותר ממני.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceהיי ענת ונירית,
כמה זמן יקח לנו לעלות את העליה לאגם הלבן?
קחו בחשבון שאני הכי פדלאה במשפחה

כלומר - הליכה איטית עם עצירות מלפלז'ר עד לאגם.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceעל השלטים היה רשום למיטב זכרוני 1:45 שעה. לנו לקח כ 3 שעות עם הפסקות .
בהתחלה צעד לידנו זוג כשהבחורה התקשתה מאד והם הלכו ממש לאט. אבל בסופו של דבר הגיעו. לדעתי פשוט צריך ללכת בקצב מתאים ומהנה (כמובן בהנחה שאין בעיות רפואיות מגבילות). אנחנו מהאגם הלבן עוד המשכנו לאגמים נוספים ורק אחר כך ירדנו והמשכנו עוד בבלקון. הלכנו בעצם כל היום בנופים הנפלאים האלו.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceהבדלי הגובה הם כ-400 מטר. ה-1:45 שעה מתיחס למטיבי לכת. גם אני מעריך בסביבות 3 שעות. אגב המסלול הזה מהווה חלק מה-TMB.
כמו שנירית עשתה, ניתן גם להמשיך לאגמים Lac des Cheserys
ו- Lac de la Perseverence
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlace400 מ' (לפי המפה שלי 460 מ'
) זה לא צחוק.בכל אופן המסלול מסומן לי כיעד מומלץ.
נחליט באותו בוקר כשנגיע לפלז'ר אם להמשיך ל"בלקון" או להתאמץ ולהגיע לאגם הלבן.
תודה לעונים וחג שמח

-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceלפי מה שאני יודעת השלטים לא ! מתייחסים למיטבי לכת אלא להייקרים אירופאים "רגילים", אבל בשבילנו זה לגמרי מיטיבי לכת. הטיול מוגדר ב"כתובים" למיניהם כטיול ברמת קושי רגילה השווה לכל נפש...
בדרך כלל המסלולים הרגליים לוקחים לנו הרבה יותר ממה שכתוב בשלטים, לכן אני "משריינת" מראש יותר זמן ולוקחת זאת בחשבון בתכנון ימי הטיול.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceאפשר להגיע עם הרכבל עד לתחנת l'Index ומשם ל-Lac Blanc, אורך המסלול דומה, אבל הפרשי הגובה יותר קטנים לכן זה מסלול יותר קל ויותר מהיר.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceנכון שקל יותר מ L'index אבל בשנים האחרונות המסלול משם חסום בשלגים ו/או מסוכן עד לפחות אחרי תחילת אוגוסט, לכן לפעמים אין ברירה וחייבים ללכת מלה פלז'ר.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlace
מתנדבת לעדכן מה מצב השבילים l'Index בסוף יוני 
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceמישהו עשה את המסלול לאגם Lac Blanc מ l'lndex עם ילדים?
נהיה באזור בתחילת אוגוסט ואם המסלול יהיה פתוח אני מתלבטת אם זה יתאים. הילדים בני 7,10,14.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceבניגוד לנירית, אני טוען שזמני ההליכה וגם דרגות הקושי של המסלולים באלפים מיוחסים למטיילים מיומנים. אני אישית לא עשיתי את המסלול הזה אבל הלכתי במסלולים אחרים באיזור המון בלאן. ההמלצה שלי לכם: לכו במסלול רק אם הילדים רגילים לטראקים, עם נעליים גבהות ולבוש חם אבל קל. כפי שתקראו בתאור המצורף, חלק מהמסלול סלעי וכאשר רטוב אפשר להחליק.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceתודה. הילדים יודעים ללכת אבל לא רגילים לטראקים. נראה לי שנוותר ונחפש מסלול פחות מתאגר.