מונגוליה - שווה??
-
שלום וחג שמח,
אני מתלבט אם לנסוע למונגוליה ביולי / אוגוסט ל-3 עד 4 שבועות ואשמח לעזרתכם. ברור לי שמונגוליה מדהימה וכו' אבל מצד שני ההשקעה גדולה - הנסיעות ארוכות מאוד ויקרות, וממה שקראתי לכל מקום כמעט צריך טיול מאורגן או / ו מדריך,צריך למצוא שותפים לשכור אוטו וזה אומר פחות גמישות וספונטניות במהלך המסלול (ואולי גם בעיה כי אני לא מעוניין בטיולי סוסים כמו כולם) אז בהינתן שאני מתעניין בעיקר בטרקים רגליים (ולא "סוסיים" כאמור) , ושראיתי נוודים כבר בקירגיזסטן, במערב סין ובטיבט ודיונות במרוקו אני תוהה אם אכן מונגוליה שווה לי את ההשקעה הרבה...אשמח מאוד לשמוע את דעתם של מי שטיילו כבר בכמה ארצות בנוסף למונגוליה. כמו כן אשמח למידע אודות עלויות וטרקים (לא מצאתי יותר מדיי בטיפים ובפורום)
תודה רבה ביותר
-
מונגוליה - שווה??טיילתי לא מעט ולא ראיתי משהו מטורף כמו המדינה הזאת... אכן צריך להתארגן על וואן... אבל אם אתה מוצא חברה טובים אז הכל זורם נוסעים כמה שרוצים עוצרים איפה שרוצים מטיילים כמה שרוצים... אנחנו התפצלנו חלק לסוסים חלק לטרקים ברגל והכל היה ברוח טובה אבל הינו מאוד מגובשים... מבחינת עלויות יצא לנו כולל הכל, קניות נהג וואן דלק וכו 700 דולר לחודש. לא היה לנו צורך במדריך, הייתה מפה ונסענו לפיה הנהג שלנו בכלל לא דיבר אנגלית
-
מונגוליה - שווה??תודה דניאל, אתה יכול לפרט קצת יותר על הטרקים? אני מעוניין בטרקים ארוכים של 4-5 ימים, האם גם זה אפשר באופן עצמאי? ראיתי את הבלוג שלך ונדמה לי שלא היית באזור הרי האלטאי, לא כן?
-
מונגוליה - שווה??אני לא כל כך יכול לפרט כי לא כל כך עשיתי טרקים... חלק מאיתנו עשו טרק של 3 ימים מצגנור לאגם החופסגול... אפשרי לחלוטין לעשות את זה עצמאי, צריך פשוט מפה ויכולת לקחת אוכל וכלי בישול וביגוד וכל מה שצריך על הגב... אני בזמן הזה המשכתי לנסוע ולהסתובב ונפגשנו בחופסגול... טרק נוסף מאזור השמונת האגמים (קצת איזור לא מוגדר) לאחד האגמים שבסביבה את זה היה אפשר לעשות ברגל ועם סוס משא שייקח את הציוד... בסוף עשינו את הכל עם סוסים למשך שלושה ימים... אני יכול לדבר רק בשם עצמי כל אחד יכול לקחת את המדינה הזאת לאן שהוא רוצה לא הייתי באזור האלטאי... הינו בצפון באזור האיילים, במרכז בשמונת האגמים והמים החמים ובדרום במדבר הגובי...
-
מונגוליה - שווה??אחלה תודה דניאל. אשמח לדעות נוספות
אם אסע אז זה רק לשם ולא כי הייתי בסין אז אשמח לעזרתכם תודה -
מונגוליה - שווה??מונגוליה שווה בהחלט,
יצא לי להעביר שבוע עם משפחה קזחית במערב מונגוליה ולהכיר את אורך החיים שלהם מקרוב. אב המשפחה הוא בזר מדופלם. יצא לי גם לעבור איתם ממשכן הקיץ למשכן החורף. זו חוויה בפני עצמה מכיוון שמקפלים את הגרים שלהם (שהם גדולים יותר משל המונגולים) ומרכיבים אותם בחזרה במקום החדש.. חוויה.
טיול במונגוליה הוא די הארקדור.. יצא לי לפגוש מטיילים מספרד, שטיילו בכל העולם וגם טיפסו על הרים גבוהים, אבל אחרי שבועיים במונגוליה...הם עברו הלאה.
מודה שגם אני לא יצאתי לטרקים של מספר ימים, אך הצטיידות והכנה טובה מראש.. והטרקים האלו כנראה יהיו הרבה יותר מעוד טרק בניו זילנד.
הייתי גם בחובסגול, והייתי היום שוקל לבחור אזור ולטייל בו במרבית הזמן. באמצע חודש יולי יש לך את פסטיבל נאדם, שלדעתי מומלץ.
-
מונגוליה - שווה??במערב יש לך טרק באזור הטאבן בוד (הפסגה הגבוהה במונגוליה).
אפשר לעשות ביומיים (טרק שמתחיל מתחילת השמורה שינה בביס קאמפ וחזרה דרך הנקודה הראשונה בצד השני של השמורה). אפשר שלושה (עליה לאחת הפסגות הפחות גבוהות בשמורה). ואפשר 4. אני מניח שאפילו אפשר יותר. תלוי איזה מסלול אתה עושה.
בכל מקרה זה אזור מדהיםן לטיול.
גם הצפון באזור חופסגול יפה ממש.