ספטמבר בנפאל
-
היי - רציתי לשאול מהי דעתכם לגבי לעשות את האנפורנה מתחילת ספטמבר מבחינת מזג האוויר? אני הבנתי שעדיין יש גשמי מונסון ולכן זה יכול להיות בעייתי..
לפני 3 שנים הייתי באוורסט בייס-קמפ ובלאנגטאנג, מזג האוויר היה מושלם והראות מטורפת- אבל כיוון שזה היה בחודש אוקטובר-נובמבר, זה שונה לגמרי...
היתי שמח לשמוע ממישהו שחווה את תקופת סוף אוגוסט- ספטמבר בנפאל - מה הסיכוי שהתאריך הוא מה שימנע מאיתנו לצאת ולעשות את האנפורנה? (אנחנו חייבים לחזור לארץ ב-28 לספטמבר ככה שאנחנו לא יותר מדי גמישים)..
*הוספתי תמונה יפה שתפסתי מאגם Gokyo לפני 3 שנים

-
ספטמבר בנפאלבהמשך לשאלה - אם אנחנו מתכוונים לדחות את היציאה לטרק ככל הניתן - האם ישנם מסלולים שאורכם שבוע וחצי-שבועיים באנפורנה? לפי מה שראיתי מדובר על טרק של כ-20 ימים.
-
ספטמבר בנפאללגבי ספטמבר
זה עניין של מזל
לא כדאי לצאת לטרק אם יש צפי למונסונים
לגבי מספר הימים. היום ניתן לקצר את האנאפורנה דרכים שונות. טיסה מ או ל humde, טיסה מ או ל ג'ומסום, יש המון וריאציות לטרק ואז מבחינת ימים לקצר.
מוזמן להגיע להרצאה שלי על נפאל שתערך ב 17.6 בסניף נס ציונה
בהצלחה, איתן
-
ספטמבר בנפאלאני הייתי, אבל כמו תמיד, ממליצה לא להגיע לשם בתקופות האלה.
בעיניי הגשם הורס את ההנאה.
לקראת סוף ספטמבר אולי אפשר להנות יותר.מה שכן, מצד שני, בעיניי זו התקופה הכי יפה מבחינת הנופים שסביב.
לשיקולכם כמובן...
-
ספטמבר בנפאלהחצי השני של ספטמבר הוא תקופה לא רעה בנפאל. אמנם עדיין עלולים לרדת גשמים פה ושם אבל כמות התיירים קטנה בסדר גודל בהשוואה לאוקטובר ובאנפורנה זה שיקול משמעותי. הקטע של הטרק שבין מנאנג לג'ומסום סובל פחות מגשמים (נמצא ב"צל הגשם"). בהחלט אפשר לעשות את הטרק (עד ג'ומסום) בשבועיים ואף פחות.