יפן - תכנון טיול
-
הי
תכנון הטיול שלנו נראה ככה (בסוגריים - לינה):
כמה שאלות:
1. האם התוכנית הגיונית? הערות הארות יתקבלו בשמחה
2. שלושה ימים של אוקיאמה - האם שווה להחליף בהירושימה ומיאג'ימה? שימו לב שיש לי הרגשה שאחרי קיוטו נצטרך קצת מנוחה ממקדשים (אחרי עם שתי בנות 14 ו 18)
3. האלפים היפניים - מישהו עשה את דרך האלפים היפניים בסתיו? האם שווה את המחיר העצום? מה עושים עם המזוודות?
עודד
26/9 נחיתה בטוקיו, נסיעה לקיוטו (קיוטו)27/9 קיוטו (קיוטו)
28/9 קיוטו (קיוטו)
29/9 קיוטו (קיוטו)
30/9 אוקיאמה (אוקיאמה)
1/10 נאושימה (אוקיאמה)
2/10 קוראשיקי (אוקיאמה)
3/10 נארה (אוסקה)
4/10 קויה (קויה)
5/10 קויה (אוסקה)
6/10 אלפים - טקאיאמה (טקאיאמה)
7/10 אלפים - שיראקווה גו (טקאיאמה)
8/10 אלפים(מטסומוטו)
9/10 האקונה (האקונה)
10/10 טוקיו (טוקיו)
11/10 טוקיו (טוקיו)
12/10 טוקיו (טוקיו)
13/10 קאמקורה (טוקיו)
14/10 טוקיו (טוקיו)
15/10 טיסה 12:00 (מצפה אבי"ב)
-
יפן - תכנון טיול1. שלושה ימים בקיוטו ("העיר שהכי שווה לטייל בה בעולם") - מעט מדי. קיוטו זה לא רק מקדשים ואת מספר המקדשים והארמונות שאתה תרצה לראות את יכול לכוון.
2. לא יודע מה יש באוקיאמה (מלבד התחנה לנאושימה) ובקוראשיקי אבל הירושימה ומאיאג'ימה הם חובה ביפן. עדיף ללון (אם כי יקר יותר כנראה), בנאושימה כדי לנצל את הזמן באי המדהים הזה ובמוזיאונים שבו.
3. האלפים היפניים ראה שרשור זה. מזוודות מעבירים מצד לצד בכסף. ואם אתה עושה חצי מסלול הלוך ושוב - לוקרים.
כדי לעשות את המסלול אתה צריך להגיע למטסומוטו או לטויאמה ומשם לתחילת המסלול. לקצה בטויאמה הכי קל לצאת בבוקר מקזאנאוואה.
4. וותר על נארה. מחווירה לעומת קיוטו.
5. תבדוק היטב אם כדאי להגיע ממטסומוטו להאקונה ישירות או קודם לטוקיו.
6. תשקול נחיתה בפוקואוקה והפיכת המסלול לחד כיווני צפונה (הירושימה תחילה). יחסוך לך ימים.
-
יפן - תכנון טיולתודה על התשובה
1. ננסה לגרד עוד יום בקיוטו. אני מבין ממך שכדאי גם על חשבון נארה.
2. אוקיאמה היא תחנת מעבר. יש בה גם את אחד הגנים היפים ביפן וטירה כבונוס.
3.לאלפים אנחנו מגיעים מטקיאאמה ומשם לטויאמה לתחילת המסלול שאותו נסיים במטסומוטו. השאלה היא איך המזוודות עוברות כדי שלא נסחב איתן כל הדרך. אני רוצה לודא שזה אפשרי (וכמובן עלות)
4. OK
5.נבדוק איך הרכבת נוסעת
6. הזמנת טיסות מאחורי. אני לא חוזר לזה
ושוב תודה
עודד
-
יפן - תכנון טיולאיך אתה מגיע מטאקאיאמה לטויאמה? ממה שאני רואה באתר נוהי באס אין קו ישיר מטאקאיאמה לטויאמה וצריך להגיעה קודם לאוקוהידה, וגם אז האוטובוס הראשון יוצא משם ב 8:10 ומגיע לטויאמה באחת עשרה, קצת מאוחר.
תבדוק את הנושא הזה, ותבדוק גם מול הלו"ז של המסלול.
לגבי המזודות - אתה מוסר אותן בטויאמה ומקבל אותן בסוף המסלול בשינאן אומאצ'י. הכל מפורט באתר המסלול. עלות כ 15$ למזוודה (1540Y).
-
הערות1. נסו אולי לבדוק אם אתם יכולים לנחות בנמל התעופה של קנסאי או אפילו זה של הירושימה, זה יחסוך לכם את הנסיעה הקצת מיותרת ביום הראשון.
2. אוקיאמה וקורשיקי מקומות חביבים אבל לא הייתי יוצא מגדרי לבקר שם. באוקיאמה יש גן אמנם נחמד וגדול אבל זהו, לא ממש שונה מהגנים שתמצא בשאר יפן ולדעתי פחות מעניין מאיזורים בקיוטו למשל כמו ארשיאמה או הוילה בקטסורה. קורשיקי שווה אולי שעתיים-שלוש לטיול באיזור התעלות, לא יותר. אם אתה רוצה לראות טירה, זאת בהימג'י (אם השיפוצים הסתיימו) לוקחת בלי ספק, אבל גם השחזור של טירת אוסקה אפשרי (יותר יפה מזה של אוקיאמה לטעמי). אז את הטיול של ה 30.9 הייתי יוצא בבוקר מוקדם מקיוטו, עוצר בהימג'י לטירה, ממשיך לקורשיקי ואם יש זמן ולא מאוחר אז גם לגן של אוקיאמה. מסיים ברכבת הלאה להירושימה אן חזרה לאוסקה.
3. אם אתם רוצים לחסוף בנסיעות ולוותר על מערב יפן, אפשר להשקיע עוד יום באוסקה לראות למשל את האקווריום המרשים (יעניין את הבנות אני מניח) אולי ללכת לסנטו (ספא יוקרתי) עם קפיצה להימג'י ובחזרה אם רוצים.
-
יפן - תכנון טיולשלום
מסכימה עם ההערה שכדאי עוד יום בקיוטו על חשבון נארה. בקיוטו לכו למופע בבית האמנויות ואלי בדרך תראו גיישות....
אל תוותרו על הירושימה היא מדהימה ומרגשת ושונה מאוד מקיוטו כך שיהיה לבנות גיוון.
-
יפן - תכנון טיולבעקבות ההמלצות המצוינות שקיבלתי שיניתי את התוכנית.
נוסף יום בקיוטו על חשבון אוקיאמה, שהפכה לתחנת מעבר (אם נספיק נגנוב גם סיור בגן ובטירה)
אז התוכנית כרגע נראת ככה:
26/9 נחיתה בטוקיו, נסיעה לקיוטו (קיוטו)
27/9 קיוטו (קיוטו)
28/9 קיוטו (קיוטו)
29/9 קיוטו (קיוטו)
30/9 קיטו (נסיעה בערב לינה באוקיאמה)
1/10 קוראשיקי (אוקיאמה)
2/10 נאושימה (אוקיאמה)
3/10 נארה (אוסקה)
4/10 קויה (קויה)
5/10 קויה (אוסקה)
6/10 אלפים - טקאיאמה (טקאיאמה)
7/10 אלפים - שיראקווה גו (טקאיאמה)
8/10 אלפים - מסלול האלפים או קמיקוצ'י (מטסומוטו)
9/10 האקונה (האקונה)
10/10 טוקיו (טוקיו)
11/10 טוקיו (טוקיו)
12/10 טוקיו (טוקיו)
13/10 קאמקורה (טוקיו)
14/10 טוקיו (טוקיו)
15/10 טיסה 12:00 (מצפה אבי"ב)
הערה - נושא האומנות חשוב אצלנו במשפחה ולכן הוספנו את נאושימה. זה יוצא על חשבון הירושימה. מה לעשות אי אפשר לקבל הכל. זה גם יוצר אתנחתה בין המקדשים של קיוטו למקדשים של נארה וקויה.
הגיוני / לא הגיוני?
הערות / הארות?
-
יפן - תכנון טיוללא תספיקו למסלול האלפים מטאקאיאמה (לא מכיוון מטסומוטו ולא מכיוון טויאמה), ואם כן, תהיו לחוצים כלכך שכבר לא יהיה כדאי להשקיע 100$+ לאדם (!!). תבדוק זמנים.
-
יפן - תכנון טיולמצאתי רכבת שמגעיה ב 10 לטויאמה בכל מקרה יתכן שנוותר וניסע ל קמיקוצי
עוד הערות?