ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק הebc בנפאל

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    7
    1750
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מיכלש6
      מיכלש6 נערך לאחרונה על ידי

מישהו עשה אותו? כמה שאלות: אפשר להתחיל אותו בסוף אוגוסט או שזה לא בטיחותי? יש בו המון גשרים תלויים? עד כמה הם מפחידים? איך המסלול באופן כללי למישהו עם פחד גבהים? עד כמה הטיסה אל/בחזרה מלוקלה באמת מסוכנת ו מפחידה? כמה ימי הליכה זה ייצא לנו אם עושים את המסלול מג'ירי ו ו חוזרים דרך גוקיו? זה באמת המסלול הכי יפה בעולם? Smile כנ"ל אם מוסיפים חזרה לג'ירי?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • cillam
        cillam נערך לאחרונה על ידי

טרק הebc בנפאל

כן הרבה עשו אותו ויש המון חומר כאן באתר.

סוף אוגוסט - לא תקופה טובה, או אפריל מאי או אוקטובר נובמבר.

מספר גשרים תלויים- לא ספרתי אבל יש כמה. 

כמה הם מפחידים? תלוי למי. אני מתנדנת בכיף blush

פחד גבהים - לא יודעת -  המסלול ככלל לא עובר על סף תהום.

הטיסה ללוקלה - אותי לא הפחידה- אבל אני פריקית של מהירות  וזרימת אדרנלין.sad

לא עשיתי לא זה ולא זה. עליתי מלוקלה וירדתי ללוקלה. עם טיול צד לעיירה THAME.

עשיתי באיזי   16 יום אם אני זוכרת- 2008 אני אוהבת להתאקלם  ולהנות מן הנוף שהוא באמת מדהים ומיוחד למי שאוהב את ההימליה.

• shirkootz
          shirkootz נערך לאחרונה על ידי

טרק הebc בנפאל

היי,

עשינו את הטרק בספטמבר-אוקטובר האחרון - היה מדהים! בעיני אחת החוויות המדהימות בחיים, וכבר טיילנו בהרבה מקומות. לא יודעת אם זה המסלול הכי יפה בעולם כי לא עשיתי את כולם, אבל הוא בהחלט אחד מהם Smile
          הסטנדרט זה בערך 17 ימים לכל הסיבוב (מלוקלה ללוקלה) כולל שלושת הפאסים וכולל ימי ההתאקלמות. לנו לקח קצת יותר בגלל מחלת גבהים. עדיף אם אפשר לקחת ספיירים ולא להיות בלחץ זמן, ככה שאם מרגישים לא טוב, או אם יש מזג אויר גרוע דווקא לפני פאס או לפני הקאלה-פטאר, אז אפשר להרשות לעצמכם לחכות עוד יום.

לא יצאנו מג'ירי אבל אני יודעת שזה לוקח בערך שבוע להגיע משם ללוקלה (פגשנו גם אנשים שעשו את זה בפחות זמן אבל זה לא נשמע כיף לרוץ את כל זה...) ושבוע נוסף בחזור. לדעתי קצת חבל ללכת את המסלול הזה בשני הכיוונים כי זה החלק הקשה והפחות מרשים של הטרק. אבל מצד שני הוא פחות מתוייר ויותר כפרי ושקט, אז אולי כדאי להוסיף אותו רק בכיוון אחד.

לגבי פחד גבהים- חבר שלי סובל מפחד גבהים רציני והוא הסתדר מצויין עם הטרק, גם עם הגשרים. אנחנו יצאנו בסוף ספטמבר שזה עוד קצת לפני תחילת העונה והמסלולים היו ריקים, וכשעברנו על הגשרים פחדנו שהם לא יחזיקו את שנינו.. אבל כשחזרנו בתחילת אוקטובר ראינו איך אותם גשרים מחזיקים בקלות 100 אנשים עם מו'צילות ועדר של יאקים, אז כנראה שהם יציבים Smile
          אני בעיקר הייתי בהיסטריה מהטיסות ללוקלה וחזרה, אבל הן עברו בשלום. בדיעבד זה פחות מפחיד ממה שמתארים. כל שאר האנשים במטוס צחקו עליי שאני היסטרית, ובתכלס אלה היו 20 דקות של טיסה חלקה עם נוף מדהים.
          לאחרונה גם הפסיקו לטוס לשם במזג אוויר גרוע, והחל מהשנה רק לחברה אחת מותר לטוס לשם, אז אני חושבת שזה פחות מסוכן ממה שהיה פעם.

• shirkootz
            shirkootz נערך לאחרונה על ידי

טרק הebc בנפאל

אגב, אם אתם ממש דואגים לגבי הטיסה ללוקלה אפשר לקחת מסוק (נראה לי שזה יותר בטוח כי אין את כל העניין של נחיתה והמראה על מסלול קצרצר...) אבל זה ממש יקר, בסביבות 800 דולר לכל אחד אם אני זוכרת נכון.

ויש גם טיסות לפאפלו שיוצאות בתדירות הרבה יותר נמוכה אבל הן קיימות- בקיץ שעבר שיפצו את מסלול הנחיתה בפאפלו ולפי השמועות עכשיו הוא אמור להיות סלול (אספלט ולא דרך עפר...גם זה משהו) 
            אנחנו הגענו לפני תחילת העונה אז התדירות הייתה אפילו יותר מעאפנה והיינו צריכים לחכות שבוע בקטמנדו בשביל זה, אז החלטנו לוותר.

• zvikamr
              zvikamr נערך לאחרונה על ידי

טרק הebc בנפאל

סוף אוגוסט גשום ומעונן בדרך כלל. מצד שני באוקטובר אלפי אנשים בשיירות בלתי נגמרות. אם אתם יכולים להתחיל באמצע ספטמבר זה יכול להיות מעולה, אם כי גם אז צריך מזל עם מזג האוויר.

רוב רובו של המסלול לא בעייתי מבחינת פחד גבהים. יש קטע קצרצר בסוף העלייה לצ'ולה פאס (מכיוון הבייסקמפ לכיוון גוקיו) שיכול להיות בעייתי - קחו מדריך ליום הזה או היצמדו לקבוצה אחרת.

• מיכלש6

טרק הebc בנפאל

תודה רבה למגיבים, אשמח לשמוע מעוד אנשים

• מיכלש6

טרק הebc בנפאל

Smile

• 1 / 1