המלצה למסלול ל15 יום באזור טוסקנה/מרכז איטליה
-
היי אנו זוג שטס באמצע יולי לירח דבש של 15 ימים - נוחתים ברומא וחוזרים ממנה.
לאור העובדה שהיינו בצפון איטליה (אגם גארדה, מלצ'סנה וכו') הכיוון הפעם הוא טוסקנה, פירנצה וכו'.
רצינו לקבל המלצה על מסלול שיכיל עיירות שונות באזור טוסקנה-פירנצה ובנוסף אזור נוסף לטייל בו לאור העובדה שהטיול הוא ל-15 ימים.בעניין זה נציין שאנחנו אוהבים מים (אגמים, בריכות וכו') וטבע.
תודה רבה - אתר מעולה.
-
המלצה למסלול ל15 יום באזור טוסקנה/מרכז איטליההייתי בטוסקנה, אך כבר לפני למעלה מארבע שנים, גם הגענו לרומא וחזרנו מרומא.
אנחנו נסעו מרומא לעיירה "אורבייטו", בדרך לטוסנה, והיינו שם יומיים- מומלץ ביותר. עיירה מקסימה עם כנסיה מרשימה מאד. בטוסקנה התמקמנו במלון באיזור העיירה המקסימה "ראדה אין קיאנטי", ומשם נסענו לטיולים מדי יום.
-
המלצה למסלול ל15 יום באזור טוסקנה/מרכז איטליהאני מבין שטוסקנה קרובה לליגוריה.ממליץ לטייל באזור הצינקווה טרה.אני אהיה שם עוד שבועיים ומבדיקה שעשיתי זהו אחד האזורים היפים באיטליה
-
המלצה למסלול ל15 יום באזור טוסקנה/מרכז איטליההעבירי לי כתובת מייל בהודעה פרטית, ואעביר לך הרבה חומר כתוב
-
המלצה למסלול ל15 יום באזור טוסקנה/מרכז איטליהקודם כל מזל טוב.
שנית לאור ציון תחומי ההעדפה שלכם- מים,בריכות,טבע
לאור עונת השנה- קיץ
טוסקנה ממש אינה היעד האופטימלי עבורכם.
למרות שהנחיתה וההמראה מרומא אולי כדאי ל"סחוב" צפונה לאזור ליגוריה-צי'נקה טרה וחופי הים , ואל אזור פיאמונט ולומברדיה ? כדי להרוויח ירוק וטבע?
נכון שהיה יותר נכון להמריא ולנחות ממילאנו- אבל לפחות לא תטיילו 15 יום בעיירות-כנסיות-מוזיאונים-יקבי יין....
האם יש גם טבע בטוסקנה? כן. אבל בקטנה והעיתוי של השנה משמעותי.
אופציה נוספת לרדת דרומה בכלל לכוון קמפניה חופי אמלפי ואזור לציו אולי עם השמורות שלו (לא הייתי בחלק זה, ולא יודעת רלוונטיות לקיץ)
-
המלצה למסלול ל15 יום באזור טוסקנה/מרכז איטליהיונית הייתי מוסיף את חבל אברוצו הפחות מתוייר
-
המלצה למסלול ל15 יום באזור טוסקנה/מרכז איטליהאני חושבת שהציפייה לראות הרבה מים ואגמים עלולה אולי להכשיל. האגמים של לציו (המחוז שסביב רומא) ושל טוסקנה הם לא האגמים של צפון איטליה.
טרם הייתי באומבריה אבל שם תוכלו לראות קצת יותר מים באתרי טבע, בנהר נרה ובמפלי השיש.
האתר הרשמי של מפלי השיש. חשוב לבדוק לוח זמנים, כי המפל נסגר לעתים.
הייתי מציעה לכם סיבוב בן כמה תחנות:
1. אומבריה
2. טוסקנה (המיקום הקלאסי בין סיינה לפירנצה או בקרבת סן ג'ימיניאנו)
3. חמשת הכפרים של צ'ינקווה-טרה
4. חזרה לרומא בציר מערבי, לאורך כמה תחנות (ולא ביום אחד): מחצבות השיש של קררה, פיזה, אולי הארכיפלג הטוסקני, המעיינות החמים של סטורניה (אף על פי שבקיץ החום של המים אולי לא נעים כל כך, ואולי רק לפנות ערב), אתר קצת שונה ולא קשור למים וגם לא לערים עתיקות אבל מרהיב ביופיו, ומערות הקבורה של האטרוסקים בטרקוויניה.
זה מסלול ליותר מ-15 יום, וצריך להחליט היכן הדגשים. אבל הוא באמת מגוון מאוד ואטרקטיבי מכל הבחינות.
-
המלצה למסלול ל15 יום באזור טוסקנה/מרכז איטליהמצטרפת לזיוה בהמלצה על נסיעה דרך אומבריה. נופים יש, אגמים פחות אבל מעניין. יש אגם Lago di Piediluco לא רחוק ממפלי השיש. ראינו שם סירות אבל לא יודעת איפה יש חוף רחצה. משם הדרך צפונה . אפשרי דרך Cascia ל Norcia. ישוב קטן וחביב. אין מים אבל היתה אוירה נפלאה. אנחנו מאוד נהנינו לטייל בו ומקוים שלא התקלקל. אפשר להשאר באזור ללינה לעוד יום טיול. אנחנו לנו בחווה ליד Preci .
משם לטוסקנה. בדרך כדאי לצאת להתאורר בסיורים קצרים באסיזי ופרוג'ה (העיר העתיקה). להגיע לאגם Trasimeno.גם כאן לא ראיתי חוף רחצה. יש לשער שיש, לא?) נכנסנו לישוב קטן ויצאנו ל לטייל קרוב למים.
לדעתי הוא איך שהוגבול בין אומבריה לטוסקנה.
-
המלצה למסלול ל15 יום באזור טוסקנה/מרכז איטליהבזמן שכתבתי את תשובתי הארוכה נכתבו כאן עוד תגובות שלא ראיתי. אף על פי שאני מסכימה עם יונית באופן כללי, אני חושבת שחבל להרחיק לפיאמונטה. הדגש צריך להיות על ליגוריה (צ'ינקווה-טרה, פורטופינו ועוד). כשמוסיפים תחנה משמעותית באומבריה בדגש על האתרים הירוקים שלה ותחנה מקוצרת מאוד בטוסקנה, זה כבר סוגר כמעט שבועיים. ואם מוסיפים את הארכיפלג הטוסקני בדרך חזרה לרומא, עם כמה אתרים בציר המערבי שהם ממש לא עיירות, יקבים ויין - זה סוגר טיול ארוך ומכובד מאוד. כדאי לקחת בחשבון שהחבלים שבין לוקה ופיזה לצינקווה טרה הם הרריים וירוקים, גם אם לא עתירים באגמים ובמים. גם אני חשבתי על התוספת של אברוצו בתחילת הטיול. אם מוכנים לטיול מאוד מתגלגל זה אפשרי. נדמה לי שכדאי להתמקד. רוצה להדגיש גם שטרם טיילתי באומבריה ובארכיפלג הטוסקני אבל קראתי לא מעט ואני חושבת שכדאי לבחון את הרעיונות לפני שמושכים מאות קילומטרים צפונה.
-
המלצה למסלול ל15 יום באזור טוסקנה/מרכז איטליההיי! קודם כל בחרתם יעד מעולה, ויש לכם מספיק זמן להינות ממנו.
המלצותיי:
1. אזור דרום טוסקנה- ואל דה אורצה - מהמם ביופיו. כדאי מאוד לבקר בעיירות פיטיליאנו ומונטפולציאנו.
2. משם המשיכו למרכז טוסקנה- אזור פירנצה, סיאנה וחבל הקיאנטי. כדאי לבקר גם בעיירה סן ג'ימינאנו למרות שהיא מעט תיירותית.
3. עלו צפונה לאזור לוקה, ומשם לאזור ההרים.
4. המשיכו מערבה לאזור צ'ינקווה טרה שהיה לפנינה האמיתית של הטיול שלנו. אמרת שאתם אוהבים טבע ומים- זה המקום בשבילכם. מדובר בכפרים צבעוניים על הים עם כל האוירה והקסם המשתמעים...
5. תוכלו לעבור בפיזה- לא חובה בדרככם חזרה לרומא.
תהנו!