צלילה בתאילנד
-
שלום לכולם,
בקיץ אסע עם חברות לשבועיים בתאילנד והמסלול הוא 4 ימים בקוסומוי 5 בקופנגן 3 בקופיפי יומיים בפוקט ויומיים בבנגקוק.
אני חובבת צלילה אבל הן לא. רציתי להישאר מספר ימים אחריהם בכדי להקדיש לצלילות, אבל הבנתי שברגע שאני עוברת לפוקט כבר קשה לחזור לאיזורים בהם אפשר לצלול (קו טאו למשל).
1. בערים שציינתי, איפה לדעתכם כדי לשלב את הצלילות? איזה אתרים אי אפשר לפספס?
2. מנסיונכם, כדאי לחזור בחזרה את הדרך לאיים בסוף הטיול?
תודה
לירון
-
צלילה בתאילנדאומנם אין לי שום קשר לצלילות אבל אני רואה שמומחי הצלילות כנראה לא כאן בזמן האחרון כי לא ענו לך , אז.... אנסה לעזור.....
קו טאו הוא אכן אי שבאים אליו בעיקר על מנת לצלול - אומרים שיש שם דברים מדהימים.
מקומות אחרים שגם מדהימים לצלילה: קופיפי ואיי סימיליאן
שני המקומות האלו נמצאים בצד של פוקט - אז אם את מסיימת את הטיול עם החברות בפוקט את יכולה להשאר וללכת לצלול בקופיפי או בסימיליאן (כאן צריך לבדוק כי השמורה הזו פתוחה למבקרים רק מספר חודשים בשנה). זה עניין של מעבורת מפוקט
לסיים בפוקט ולחזור לקו-טאו לצלול נראה לי מטורף לגמריי - הכסף שזה יעלה לך והזמן ...... אבל אם אתם בקוסומוי וקופנגן אז החברות לא יכולות לפרגן לך שתלכי יום אחד לצלול בקו-טאו והן יעשו משהוא אחר?
הערת ביניים - המסלול שציינת שאתן הולכות לעשות הוא קצת מירוץ נגד הזמן
-
צלילה בתאילנדנשמע לי חלוקה לא הגיונית של המסלול. קודם כל, להגיע לאי בשביל לילה אחד זו טירחה מיותרת. גם האיים שסמוכים זה לזה, לא מדובר בנסיעת אוטובוס אלא בחצי יום: עזיבת המלון, נסיעה לנמל, המתנה למעבורת, שיט לאי הבא, נסיעה מהנמל למלון, צ'ק אין... לא ביג דיל, אבל זמן שצריך לקחת בחשבון. שנית, הקיץ זו לא תקופה אופטימלית לאיים בצד של פיפי ופוקט. סטטסיטית סיכוי טוב יותר למזג אוויר נוח בצד של סמוי.
ושלישית, יומיים בבנקוק זה כלום כלום כלום. זו עיר מדהימה ויש המון מה לעשות בה. במקומכן, הייתי מוותרת על המעבר לאיים "בצד השני", מתמקדת בקוסמוי, קופנגן ואת שאר הזמן מקדישה לבנקוק, מקסימום עם גיחה לקאנצ'נבורי או (אם עוד לא שבעתן מחופים) לאחד החופים שקרובים.
ספיצפית לעניין הצלילות, מציעה שתעזבי את קוסמוי אחרי שלושה ימים, שוטי משם ליומיים-שלושה לקוטאו, ומשם לקונפגן לפגוש שוב את החברות. פנגן אומנם נמצאת בין סמוי לטאו, ככה שבאופן טבעי לא הגיוני לעשות את ה"הלוך חזור" הזה, אבל בחלוקת הימים שהצגת זו נראית לי כמו האופציה המיטבית. מעבר לזה, אני די בטוחה שאפשר לצאת לסיורי צלילה גם מסמוי ומפנגן. אמנם לא מנסיון אישי, אבל נראה לי שאם את רוצה רק צלילה אחת או שתיים, ואת לא צוללנית מאד ותיקה שכבר ראתה הרבה, זה עדיין יהיה סבבה. חוץ מזה, נדמה לי שגם על פיפי שמעתי דיווחים לא רעים בהקשר הזה.
עוד אפשרות, אם עוד לא קניתן כרטיסים, ואתן לא רוצות להתפצל לכמה ימים, להפוך את המסלול: להתחיל בבנקוק, פוקט, פיפי, משם לסמוי, פנגן - הן ימשיכו לבנקוק ולישראל, ואת תמשיכי לטאו. עוד אפשרות היא ללכת על האופציה הזו אבל להשאיר את בנקוק לסוף, ואז לא תהיי איתן בבנקוק.
-
צלילה בתאילנדהי לירון
קודם כל לכי ותצללי לך , האתרים בתאילנד נהדרים ואם את כבר שם אל תפספסי...
נתחיל בעונות - דיברת על הקיץ ובחודשים האילו יש עדיפות למפרץ תאילנד(קו סאמוי/קו טאו).
אל "תידבקי" לקו טאו , אני ובני לקחנו יום צלילה באפריל , מקו סאמוי , לאתר שנקרא SAIL ROCK כאשר זו הייתה אחת הצלילות היפות שלי(ואני צולל ותיק).סלע מתרומם באמצע המים משום מקום(נמצא בין קו פנגאן לקו טאו) ובאפריל הייתה ראות מדהימה.
יש מועדונים גם בסאמוי וגם בפנגאן שמארגנים יום כזה. אני יצאתי עם מועדון שנקרא
http://www.bophutdiving.com/ ומאד נהננו .אני מעריך שגם בשאר המועדונים את תהני.
גם בקופיפי יש צלילות יפות.למרות שהעונה פחות מתאימה יכול להיות שיהיה לך מזל..
לא מומלץ לעלות לבנגקוק ואז לחזור - תשלבי יום צלילה לSAIL ROCK (ד"א זה סוג של חצי יום חוזרים בשלוש אחה"צ) ועוד יום צלילה בפיפי.
שיהיה בהצלחה ואם תרצי מידע נוסף אשמח לעדכן.
רון
-
ראיתם כריש לויתן? -
ראיתם כריש לויתן?הי ניסים
לא הסיכוי הוא קטן...
אבל גם הארגון של המועדון היה מוצלח(הפלגה בסירה מהירה , אך מספיק גדולה, עם צוללים מכל העולם)גם עצם זה שזה לא יום ארוך(חזרה בסביבות שלוש)וגם האתר עצמו(ים פלטה,ראות מצויינת והסלע הזה שיוצא באמצע הים משום מקום...
צללת בתאילנד ?
-
ראיתם כריש לויתן?צללתי (גם) בסייל רוק. המדריך הבטיח כריש לויתן. וקיים. חויית הצלילה הכי מדהימה שהיתה לי
-
ראיתם כריש לויתן?אחחחח
איזה יופי ... זו צריכה להיות חויה וזה עוד לא היה לי...
יש תמונות להוכחה

בסימילאן היית ?
-
שלחתי לך הודעה פרטית -
צלילה בתאילנדהי
לדעתי זה קצת בעייתי המסלול שלכם. זה קצת מטורף ויקר לשלב את האיים יחד עם פוקט/ קופיפי (בזמן הקצר שיש לכן) כי לא באותו איזור וזה אומר שסתם תשרפו זמן וכסף על מעברים.
תוסיפי לימים שלך באיים את קוטאו ותרדי מקופיפי.
אם בכל זאת תירצו את קופיפי, תרדו מעניין האיים ותוסיפי לך לרשימה את קאולק (שעה נסיעה מפוקט).
אני צללתי גם בקוטאו וגם בקופיפי ובקופיפי נהנתי יותר. אם לא תרצי את קוטאו, את יכולה ללכת לאחד מהמועדוני צלילה בקופנגן ולצאת איתם לצלילות (לוקחים לרוב לסייל רוק).
דבר אחר והכי חושב שלא הזכירו כאן זה נוסע הטיסות!! אחרי צלילות אסור לטוס במשך 24 שעות! את חייבת לשים לב לזה ולתכנן את הצלילות שלך לפי הטיסות.
תהנו!
לוטן
-
בעיות בטחוניותתודה לכולם על העזרה והטיפים, כנראה נוותר על פוקט כדי לחסוך זמן ונבלה יותר בקופיפי. ולוטן, תודה על אזכור 24 השעות, בהחלט צריך לשים לכך לב.
שאלה נוספת, האם המצב הביטחוני בתאילנד מהווה בעיה? שמעתי מספר שמועות על מצב ביטחוני מעורער ואיני רוצה לנסוע למקום אשר עלול לסכן אותי.
-
בעיות בטחוניותקצת התבלבלת, אם את מוותרת על פוקט זה אומר שאת מוותרת גם על קופיפי. קופיפי זה הפלגה של שעה וחצי בערך מפוקט.
תוותרו על כל האיזור הזה בשביל האיים. אם בכל זאת אתן רוצות את קופיפי, תוותרו על האיים. בזמן הקצר שיש לכן, לא כדאי לשלב את הכל ביחד אלה או זה, או זה...
תפתחי מפה ותראי שזה לא ממש באותו איזור

לוטן