רכבלים בשאמוני - עזרה !
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceלא לוותר על LAC BLANC !
מירב הסיכויים ש ההליכה מ INDEX לא תהיה אפשרית אבל ..
למרות העליה הארוכה ( היא לא קשה ! היא מאוד ארוכה אם אפשר להשוות אז זה כמו לטפס את שביל הנחש פעמיים או יותר..) המראה שנגלה בתום העליה שווה כל צעד ואף יותר!
אין לילדים בעיה עם ה קושי.. יש להם בעיה עם זה שזה הרבה ללכת בלי לדעת למה לצפות .. כי את הנוף המרהיב!! עוצר הנשימה!! רואים רק בסוף..
ותמיד אפשר להבטיח להם הפתעה במסעדה למעלה

הירידה קצרה משמעותית מהעליה
שניים מילדי נפלו ונחבלו קלות בירידה ( הם ניסו לרוץ כל הדרך למטה)- אך זה לא פגם ולו במעט בחוויה של יום הטיול הזה..
כל מי שמטייל באופן קבוע עם ילדים בארץ ועושה מסלולי הליכה של 3-4 שעות יכול בלב שקט לעשות את המסלול הזה!
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceאתםיכולים לעשות את המסלול שבכותרת השרשור PlanD'Aguille-MerDeGlace אמנן קצת יותר ארוך אבל פחות קשה.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceוואו ! הזנחתי את השרשור לכמה ימים... ומה מידע...
תודה ! הולכת לעשות "שיעורי בית"...
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceאכן תהיתי לגבי "הכיוון"... מצד אחד נראה לי עדיף קודם לטפס בהדרגה לפני הרכבל לפסגה, אבל התורים לרכבל הגבוה הם שיקול משמעותי...
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceאי אפשר להשוות בשום דרך את שני המסלולים האלה.. עם כל הכבוד למסלול הנ"ל שיש לו נוף נחמד, אין לו כלום מהיופי המהמם של האגם הלבן..
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceטוב, עכשיו כבר בלבלתם אותי לגמרי...
המסלול ל - Lac Blanc מאוד מושך ובאמת לא נראה לי שהוא בר השוואה למסלול ל - Mer De Glace , מבחינת הנופים.
אבל "פעמיים שביל הנחש" לבת ה-7 שיש לי בבית - גדול עליה ועל מי שיצטרך לסחוב אותה בעליה...
נראה לי שנגיע, נראה מה מצב הרכבלים, מה מצב מזג האויר ומה מצב הילדים (...) ואז נחליט ...
תודה בכל מקרה
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceשכחתי לציין עוד נתון. הרכבל מ- Flégère ל- L'Index הוא רכבל ספסלים פתוח (כמו בחרמון) ולא בקבינה.
-
הצעה למסלול ליום אחד... PlanD'Aguille-MerDeGlaceחמוטל אני מסכימה איתך. השרשור כבר התארך כל כך שלא עקבתי למי ממליצים פה מה, אבל זה באמת לא נראה לי מסלול לילדה בת 7. אני עשיתי אותו בעלייה וחזרה באותה דרך מהתחנה הנמוכה יותר של הרכבל, והיה קשה.
-
... ועוד שאלה...PlanD'Aguille-MerDeGlaceהאם במסלול המדובר (PlanD'Aguille-MerDeGlace) ניתן להספיק (מומלץ בכלל?) גם את ה"גונדולה" לצד האיטלקי ובחזרה ?
-
... ועוד שאלה...PlanD'Aguille-MerDeGlaceאנחנו לא לקחנו את הגונדולה, אבל על פי האתר ה"סיבוב" לוקח שעה, כך שאם מתחילים מספיק מוקדם ולא מחכים זמן ארוך בתור-ניתן להספיק. צריך לקחת בחשבון את הרכבת האחרונה חזרה לשאמוני (לא אמורה להיות ברכבת בעיית מקום).
-
... ועוד שאלה...PlanD'Aguille-MerDeGlaceאם תצאו מוקדם, לא צריכה להיות בעיה. הרכבל הראשון ל- Aiguille du Midiביולי-אוגוסט יוצא כבר ב-6:30. הרכבת האחרונה מ-Montenvers ב-18:30. בנוסף לרכבלים יש לקחת בחשבון כ-3 שעות הליכה וכשעה וחצי לביקור ב-Mer de Glace
-
... ועוד שאלה...PlanD'Aguille-MerDeGlaceאני עשיתי את זה ביום אחד כולל הגונדולה, אמנם הייתי ללא ילדים אבל החלק שמתארך עם ילדים זה בעיקר מסלול ההליכה אז אני מניחה שאין בעיה, מקסימום יקח עוד שעה.
מה שכן בגלל שזה היה בקיץ ועמוס טרחתי לקום מוקדם יחסית, אני חושבת שעליתי ברכבל לאגי דו מידי בסביבות 8:30. ממליצה גם לכם להתחיל מוקדם במידה ומזג האויר מאפשר, אבל לא צריך להגזים עם 6:30.. אני חושבת שהרכבלים המוקדמים נועדו בעיקר למי שיוצא לטיפוס על המונבלאן (כמו כן אין טעם לעלות מוקדם אם מעונן למעלה כמובן. הגונדולה גם מושבתת הרבה פעמים בגלל רוחות, לא יודעת עד כמה ניתן לדעת מראש מה יהיה עוד כמה שעות. שווה לבדוק).
-
... ועוד שאלה...PlanD'Aguille-MerDeGlaceאני רק ציינתי שהרכבל הראשון יוצא ב-6:30, ולא המלצתי שהם יעלו איתו. ברור שהיציאה בין 8-9 די סביר, כמובן בתלות בזמני ההמתנה לרכבלים. כמובן שיש לעקוב כל הזמן אחרי מזג האויר. אפשר גם לראות ON LINE תמונות מ-WEBCAMS
-
... ועוד שאלה...PlanD'Aguille-MerDeGlace -
תודה !