תקציב בניו יורק
-
שלום
אני בת 24 ויש כבר ויזה.
אני טסה לאח שלי לחודש בניו יורק. אני מתכוונת לישון אצלו לטייל רק בניו יורק(העיר).
כמה אמור לעלות חודש בניו יורק?
אני לא כל כך הולכת למסיבות\מועדונים וכו, ואני מתכוונת לנסוע ברכבות\אוטובוסים.
לא הולכת לעשות שם שופינג. קצת אטרקציות\ הרבה ים.
לא אוכלת במסעדות, רק פיצה\צ'יפס וכאלה.
הטיול יהיה קצת חסכוני, קצת הרבה. לא בא לי לחכות שנה כדי לחסוך עוד.
המטרה היא כמובן לבקר אותו(אחרי שלא ראיתי אותי שנה וחצי). ועל הדרך לראות את ניו יורק.
בשבילי זה מושלם, גם לראות את ניו יורק וגם לא צריך לשלם על בית מלון.
-
תקציב בניו יורקאיזה ים?
תלוי איפה אחיך גר. במנהטן? בעיר ניו יורק? בניו ג'רסי?
לגור אצלו הכוונה שלא משלמים על לינה. מה לגבי אוכל? אוכלים על חשבונו? מבשלים אצחו במטבח מרכיבים שאת קנית בסופר?
אם אחיך גר בתוך ניו יורק אז כרטיס תחבורה ציבורית שבועי שעולה כ-30 דולר יהיה מאד נוח. אין לי מושג אם יש גם חודשי. כלומר פחות מ-5 דולר ליום.
לכאורה לא חייבים להוציא שקל נוסף למעט אוכל.
כלומר ברור שאפשר ללכת להצגות (50-150 דולר לכרטיס), מוזיאונים (ממוצע של 20-35 דולר לכרטיס), קפה, עוגה, ארוחות וכו'. אבל לא חייבים.
תוסיפי לעלויות גם ביטוח (החל מדולר ליום) וסלולרי (נניח 50 דולר לחבילה ללא הגבלה לחודש כולל אינטרנט).
ארוחות:
אפשר לאכול גם ב-3 דולר. אבל ארוחה קצת יותר נורנמאלית בדלי תעלה 10 דולר, ואפשר בקלות לרוץ גם ל-20. מסעדותל רציניות - השמיים הם הגבול.
לא לשכוח את הקפה ועוגה/חטיפים וכו'. כוס קפה יכולה לעלות 3-6 דולר. נשנוש בדוכן של בוטנים או בייגל זה 2-3 דולר, עוגב/עוגיות/גלידה וכו' - עוד כמה דולרים כל פעם. וכמובן גם שתיה.
כמה ביום? אני מניח שלא פחות מ-20 דולר הכל ביחד. אבל שוב תלוי כמה תאכלי אצל אחיך או תבשלי אצלו. ברור שסנדוויץ שהכנתץ בבוקר ולקחת איתך (וארוחת בוקר שאכלת אצלו לפני שיצאת) הרבה יותר זולים מאוכל רחוב.
-
תקציב בניו יורקתודה על התשובה המהירה.
הוא גר בתוך ניו יורק. ים יש קרוב לבית שלו, בערך חצי שעה נסיעה.
הבנתי שיש חופשי חודשי ב100 דולר(הוא גם קנה).
אני לא אוכלת הרבה, גם בארץ. פיצה\ צ'יפס מספיק לי ואלי איזה גלידה.
מוזיאונים לא מעניינים אותי. ובחלק מהמקומות יש יום שהכניסה חינם.
לא חייב לעשות חבילה לפלאפון. אינטרנט ומחשב יש אצלו בבית, גם שיחות לארץ.
כל הכיף בחו"ל זה להיות בלי טלפון.
-
תקציב בניו יורקהסתקרנתי אז הלכתי לבדוק, איפה יש ים בניו יורק. אם כי בתור מי שבאה מתל אביב, אני מעדיפה לעשות דברים אחרים בניו יורק.
אם תחיי על פיצה וצ'יפס, ומדי פעם כוס קפה או נקניקיה ברחוב, אני מניחה שאפשר להסתדר ב-20$ ליום.
ומסתבר שיש הרבה דברים שאפשר לראות בעיר בחינם. לא כולם הכי מעניינים, אבל בטח חלקם יכולים להיות עבורך אטרקטיביים.
-
תקציב בניו יורקאולי אני זקן, אבל חצי שעה נסיעה (לים) לא נראה לי קרוב

-
תקציב בניו יורקרבים מאיתנו מגיעים לניו יורק לפרקי זמן קצרים יחסית. 3 ימים, גג שבוע. אז מטבע הדברים בוער לנו לראות דברים ולעשות דברים שעולים כסף. כן, גם אם זה הביקור המי יודע כמה בניו יורק.
אני למשל מנסה להמנע מימים שהביקור במוזיאון הוא חינם, כי אז הוא עמוס במיוחד, וכמי שאין לו הרבה זמן, אני מעדיף לשלם יותר כדי להספיק להנות יותר במעט זמן.
אבל בהחלט אפשר שלא. אפשר סתם לשבת ספסל ולקרוא ספר. אפשר כן לנצל את מועדי הכניסה החופשית במוזיאון. אפשר לנצל כל מיני סיורי חינם כמו למשל בתחנת הרכבת ועוד. שימו לב שבחלק מהמקרים עשויים לצפות ממך לתת טיפ כזה או אחר, אבל אם אין לך זה לא אסון.
אפשר לשוטט בחנויות ולהסניף, לאסוף קטלוגים, ועוד.
אפשר להסתובב בגינות הציבוריות, לראות אנשים
אפשר להנות מאינסוף מופעי הרחוב, ולא חייבים להשאיר טיפ
אפשר סתם לנסוע באוטובוסים ולהנוץ מהנוף. זה גם חינם אם יש חופשי חודשי
אפשר להגיע למקומות שלתיירים שממהרים קשה להגיע. למשל לחוף של קוני איילנד.
-
תקציב בניו יורקהאמת שאין לי ים קרוב לבית, ובגלל זה זה גם סוג של אטרקציה.
יש לי חודש שלם בניו יורק, אז יש לי מלא זמן לטייל.
-
תקציב בניו יורקמבינה שאת חושבת על ים וחופים במושגים ישראליים - אבל זה אוקיינוס
לא ממש מתרחצים בו ולא ממש חוף
מסכימה שיש המון פעילויות כייפיות בחינם בעיר הגדולה .במיוחד כשזמנך בידך
הבלוג שלי על ניו יורק - מבוסס רובו ככולו על שוטטות בחינם
יש סיורים מודרכים חינמיים http://www.freetoursbyfoot.com/new-york-tours/
יש סנטראל פארק ועוד 7 פארקים שמשמשים כריאות ירוקות ופינות חמד בפני עצמן
יש גשרים לחצות כולל תצפיות (התחביב שלי ) - גשר ברוקלין וגשר ג'ורג' וושינגטון (George Washington Bridge)
מחבר בין רח' 179 בשכונת Washington Heights שבמנהטן לבין Fort Lee שבניו ג'רזי. הגשר משמש כציר תחבורה מרכזי ליציאה מהעיר לכיוון מערב, ומליוני מכוניות עוברות עליו בכל שנה. על הגשר יש גם שביל הליכה והנופים הנשקפים ממנו שווים את המאמץ.יש שייט בחינם - Staten Island Ferry
עשרים מיליון איש עולים בכל שנה על סיפונה של המעבורת ל-Staten Island. ולמה? למעשה, רוב הנוסעים לא רוצים בכלל להגיע לאי – הם פשוט מנצלים את השיט החינמי ממנו נשקפים נופי ניו יורק יפהפיים. המעבורת יוצאת כל 30 דקות (ורבע שעה בשעות העומס) - לו"ז מדוייק אפשר למצוא באתר האינטרנט. תחנת היציאה היא Whitehall Ferry Terminal (ידועה גם בשם South Ferry, שהוא גם שם תחנת הסאבווי במקום) הנמצא ב- Battery Park בדרום מנהטן.
ויש לי עוד רעיונות חינמיים (אם תירצי אשמח)
את יכולה לתת ביסים גדולים בתפוח להנות ואפילו בתקציב צנוע
טובה
-
לא יכלו לשים שלט ״ים״?