התייעצות- טיול לשווייץ
-
שלום רב,
אנחנו קבוצה של 4 אנשים בני 27+ שמעוניינים לנסוע לטיול עם נופים יפים באזור שווייץ ל 9 ימים. האם מישהו יודע להעריך לנו עד כמה יקר שם ( מבחינת לינה, רכב, אטרקציות וכד') כמה יכול לעלות טיול כזה לדעתכם?
אוסיף, כל אחד מאיתנו לא מעוניין להוציא מכיסו מעל ל3,500 ש"ח (ללא עלות הכרטיס). מעבר לכך, כמובן שנשמח לקבל הצעות וטיפים לגבי אזורים ומסלולים.
תודה רבה!
-
התייעצות- טיול לשווייץאם אתם מתכננים ליסוע בקיץ אז אין סיכוי שתצליחו להסתדר עם 3500 שקל...רק כרטיס הטיסה יעלה לכם עכשיו לפחות 1800 שקל +רכב יעלה בסביבות 2500 לארבעתכם ביחד לא כולל הדלק+לינה שזו הוצאה ממש גדולה...אנחנו גם נוסעים 4 חברה וחלק מהימים ישנים בקמפינג כדי לחסוך, אבל אם אתם לא בקטע של קמפינג אז אני לא חושב שהסכום הזה יספיק לכם.. איזורים יפים במיוחד הם :כל איזור העיירה גרינדלוולד, עמק לאוטרברונן, האיזור של העיירה קנדרשטג, ווילאר וכו'
-
התייעצות- טיול לשווייץדי קשה להעריך מידע כזה כי לא ברור איזה פעילויות אתם מחפשים
יש בשוויץ מגוון עצום של אטרקציות במחירים שונים
מבחינת לינה דירות נופש בשוויץ לא יקרות. אפשר לחסוך אם תשכרו דירה במקום פחות מרכזי
יש דירות מעולות מאובזרות עם מדיח כלים, מכונת כביסה וכו
אני מניח שקמפינג זול עוד יותר
המסעדות יקרות אבל אפשר לקנות אוכל בסופרים במחירים סבירים ובאיכות מעולה
אפשר להקטין עלויות אם תסעו בספטמבר ואפילו בתחילת אוקטובר כשהמחירים יותר נמוכים
השכרת רכב יקרה בשוויץ אבל אפשר לנחות במילאנו ולשכור רכב באיטליה. מילאנו נמצאת רק שעתים משוויץ.
האזור של יונגפראו - אינטרלאקן נחשב הכי אטרקטיבי בשוויץ מבחינת טבע. אני ממליץ גם על קנטון ואליס (עמק הרון).
-
התייעצות- טיול לשווייץהיי,
תודה רבה על ההתייחסות המהירה.
מצאנו כרטיס טיסה והשכרת רכב במחירים ממש זולים1
העניין הוא בעיקר הלינה.
כמה בערך עולה עניין הקמפינג?
-
התייעצות- טיול לשווייץהתקציב נמוך מידי לטעמי. בשוויץ שטיילנו הרגשנו עניים וזה די מבאס בטיול שהכיף בו הוא גם להתפנק במסעדות. אני לא זוכר את המחירים אבל המחיר להעפלה ליוגנפראו היה פשוט שערורייתי.
השאלה שצריכה להישאל למה דווקא שוויץ. בעבר זה היה נחשב היעד מבחינת נופים אבל זה היה בעולם שהיית טס ולא חוזר בלי לקנות טובלרון בדיוטי פרי.
שלא תבינו לא נכון שוויץ יפיפייה ואף חזרתי אליה שוב אבל כדאי לשקול במקום שוויץ את אוסטריה - מקבלים את אותם גרמנים במחיר זול יותר...והנופים לא נופלים (אם לא עולים) על שוויץ.
ואולי כבר טיילתם באוסטריה ואני סתם קודח...
שרון
-
התייעצות- טיול לשווייץשוויץ לא היעד האידיאלי למי שרוצה להתפנק במסעדות ובזול.
אוסטריה זולה יותר אבל זה פחות קריטי אם נוסעים מחוץ לעונה.
היונגפראו באמת יקר מאוד אבל אפשר להנות מאוד בשוויץ גם בלי האטרקציות היקרות
אם מצאתם דיל טוב סעו לשוויץ. לא תתחרטו
-
התייעצות- טיול לשווייץאם רוצים לראות נופים ימים אז צריך להשתמש גם בשרות הרכבלים וזה מה שמייקר את הטיול. לאיזה חודש הכרטיסים לטיסה?
לפני שנתיים טיילנו (זוג)
השמוש ברכבת ורכבלים בכרטיס שבועי עלה 2200 ש"ח=1100 ליחיד. הכרטיסים התייקרו מאז. יקר אבל ללא כרטיסים אבל כל הנסיעות שבצענו היינו משלמים עוד 89 פרנק.
על אוכל ארוחות, רובן במסעדת המלון בו התגוררנו כ3500 ש"ח = 1750 ליחיד . תאכלו יותר זול ? בכמה? כי אנחנו לעיתים קרובות הסתפקנו במנה אחת לשניים (לא אכלנים)..
ארוחה הכי זולה עלתה 50 פרנק לזוג. ארוחות בוקר עשירה כלולה במחיר הלינה שלנו וא הארוחות הנ"ל
על דלק כ 2000 ש"ח ונסענו מציריך לגרינדלוולד , סביב אגם טון וטיול לא רחוק מדרך המלך חזרה לציריך. אתם 4 שמתחלקים בהוצ' דלק=500 .
כבר הגענו ל3350...
כמה תשלמו עבור לינה?
-
התייעצות- טיול לשווייץאנחנו ישנים בקמפינג לאוטרברונן שהוא דרך אגב הקמפינג הכי טוב באירפה ומשלמים בערך 45 פרנק ללילה לכולם ביחד...זאת אומרת שכל אחד משלם 45 שקל
-
התייעצות- טיול לשווייץהיי שרון,
דווקא המצלה מצויינת ואנחנו ממש פתוחים לשנות יעד.
האם אוסטריה משמעותית זולה יותר?
-
התייעצות- טיול לשווייץאז אולי קמפינג זה הפתרון האידיאלי כדי לחסוך.
לא?
-
התייעצות- טיול לשווייץעם תקציב כזה לא הייתי חושבת לנסוע לשוויץ,שוויץ יקרה בטרוף גם ההשכרת רכב יקרה לא יודעת ממי קבלתם הצעה אבל צריך לבדוק אותה (כמה השתתפות במקרה של נזק)מה גם שלא הכנסתם דו"ח תנועה לפחות 2 שזה 200-300 CAF
-
התייעצות- טיול לשווייץאם אתם ישנים בקמפינג בעלות של 45 שקל לאדם בשוויץ לא נראה לי שתחסכו הרבה כסף אם תשנו יעד לאוסטריה. אוסטריה היא לא ארץ עולם שלישי שאפשר לטייל בה בעלות סמלית. אני טיילתי בשוויץ ובאוסטריה בשנתים האחרונות בשני טיולים של 9 ימים כל אחד ולא הרגשתי הבדלים כל כך משמעותים.
אם הייתם מאוד לחוצים בכסף הייתי ממליץ לכם לנסוע לארץ זולה יותר, אולי במזרח אירופה ולחכות כמה שנים שתוכלו לטייל בשוויץ בלי לחץ. אבל זה לא נראה לי המצב וחבל לוותר על שוויץ בגלל שבאוסטריה המסעדות יותר זולות.
לשוויץ כמה יתרונות בולטים על אוסטריה: ההרים שלה גבוהים הרבה יותר, יש בה הרבה יותר קרחונים והם הרבה יותר גדולים ומרשימים מאלה של אוסטריה. בשוויץ יש עשרות הרים בגבה של הרבה מעל 4000 מטר, הרבה יותר מבכל ארץ באלפים. באוסטריה אין אפילו לא הר אחד שמתקרב ל-4000 מטר. וחבל לוותר על טיול בשוויץ בשביל לחסוך כמה שקלים.
-
התייעצות- טיול לשווייץעדין לא הייתי באוסטריה, אז לא יודעת מה פערי המחירים. האוכל מאד יקר, אלא אם כן קונים בסופר גדול (שלא תמיד יש באזורים ההרריים). אבל מה שמייקר בעיקר את הטיול אלו הרכבלים. אבל מה שלא יהיה - זה הדבר שאסור לקצץ בו. לדעתי, מי שמתקמצן על רכבלים - שיטוס למקום אחר.
אני מצרפת את החלק בבלוג שלי שמתיחס לתחום הכספי. צריך לקחת בחשבון שזה היה לפני 3 שנים, שהזמנו טיסה המון זמן לפני - במחיר "שערורייתי" ושהיינו שתי נשים לא אכלניות במיוחד... הטיסה הייתה ל/מ באזל.
הוצאות כלליות:
טיסה: איזיג'ט 1100 ₪ - כולל 2 מזוודות. אח"כ הוספתי עוד 30 יורו ל"ספידי בורדינג" (סתם פינוק של רגע).
רכב: 1200 ₪ לשבוע, דרך ממס"י (יורופקאר). דרגהC . קיבלנו פג'ו 308 מקסים ומרווח.
דלק: כ-500 ₪. פעמיים תדלקנו (כולל לפני ההחזרה). בערך 1000 ק"מ.
לינה: 2400 ₪ (120 פרנק ללילה), בדירת סטודיו בגרינדלוולד (אפשר היה זול יותר – סתם נדלקתי על זו).כרטיס רכבות ורכבלים באזור אינטרלקן: 1400 ₪ לשתינו (350 פרנק), שלושה ימים רצופים באזור, כולל עלייה לינגפראו (רק זה היה עולה 1100 ש"ח). קנינו דרך "גורדון טורס" כרטיס של SWISS1:
http://www.swiss1.co.il/page.asp?page_parent=428
אוכל: (יקר בטירוף – גם בסופר בגרינדלוולד). ארוחת בוקר בדירה, ולעיתים סנדוויצ'ים לצהרים. ערב ו/או צהרים בחוץ + קפה/בירה באתר כלשהו. קשה לי לעשות חשבון. לעיתים הגענו ל-80 פרנק (320 ₪), לעיתים פחות.הכל, כולל הכל, עלה לנו 10,000 ₪. זה לא מעט בהתחשב בעובדה שהטיסה הייתה מאד זולה. -
התייעצות- טיול לשווייץבנושא הנופים אני חולק על telo: אוסטריה היא מדינה לא פחות מהממת בנופיה משוויץ. מים רבים, מסלולי הליכה ונופים דרמטיים הם גם מנת חלקה של אוסטריה.
אם טוענים ששוויץ יפה יותר, יכול להיות אבל זה בטח בנקודות ובטח סובייקטיבי.
מהניסיון שלנו אוסטריה היתה זולה בכ-20% משוויץ ובהינתן התקציב הייתי בוחר באוסטריה. די מבאס לגלות שפחית קולה ברחוב עולה 16 ש"ח וזוג נקניקיות עלוב 80 ש"ח.
-
התייעצות- טיול לשווייץלגבי קמפינג, אני הייתי מציע לבלות לפחות חלק מהזמן באחד מאתרי הקמפניג שעל גדות אגם בריינץ או טון שם יש את הכיף של האגם והטמפרטורות גם יותר נוחות.
חשוב שהאוהלים והתחתיות שלהם יהיו עמידים בגשם.
לגבי רכבלים, אפשר לחסוך בעלויות אם יורדים לפחות תחנה אחת או שתיים, אני הייתי משלב עליה וירידה רגלית בקטע של תחנה אחת לפחות.
אחד המסלולים המומלצים ביותר הוא עליה מלאוטרברונן לגרטשאלפ ברכבל ומשם הליכה מישורית בנוף מהסרטים עד מיורן ומשם ירידה לעמק דרך גימלוולד וסטכלברג. אני הייתי מבצע את המסלול הזה אחרי ביקור במפלי טרומלבאך.בהצלחה