הזמנת רכבות בסין
-
היי לכם,
רציתי לדעת מה נהוג- להזמין מראש או במקום?אני זוכרת שניסיתי להזמין רכבת בהודו לפני שנתיים ובדיוק היה איזה חג ולא היו כרטיסים בכלל.. ומפחדת שזה יקרה בסין, שם זמני קצור לחודשיים (אוגוסט-אוקטובר).
האם אפשר לקנות מהארץ?האם אפשר לקנות שם במחירים סבבה מיום אחד למחרת?
האם אפשר להתחייב על תאריכים עוד בזמן תכנון הטיול? -
הזמנת רכבות בסיןכמעט אף פעם אין בעיה מבחינת מקום ברכבות כל עוד את לא בערים הגדולות מאוד כגון:
Beijing, Shanghai, Zhengzhou, Hong Kong, Guangzhou
לא ניתן להזמין כרטיסים מראש או דרך האינטרנט. יש בדיוק 2 מקומות בהם אפשר לקנות כרטיס לרכבת.
1. תחנת הרכבת
2. משרד מכירות
בשניהם תוכלי לקנות כרטיס מראש, אף פעם לא ניסיתי לקנות שבוע מראש אבל אני מניח שאפשר והמחיר לא משתנה.
בקיצור, אין סיבה להלחץ מהקטע הזה חוץ מהחג שלהם בתחילת אוקטובר, אז כל מקום מפוצץ לא משנה איפה, כולל הרכבות.
אני מצאתי את cnvol כאתר הכי אמין ומקיף לבדיקת לו"ז הרכבות.
-
הזמנת רכבות בסיןדווקא אפשר לקנות מראש אבל זה מתבצע דרך סוכנויות ולכן כרוך בעמלה לא קטנה. הם בפועל קונים את הכרטיסים ועם האישור שמתקבל ניגשים לתחנת הרכבת ומקבלים את הכרטיס עצמו.
אני הזמנתי דרך האתר הבא:
-
הזמנת רכבות בסיןאפשר לקנות כרטיסים שבוע לפני במשרדי נסיעות, וגם נותני שירות יכולים להזמין דרך האינטרנט ואז הולכים לאסוף את הכרטיס ממשרד כרטיסי רכבת.
כשאני הזמנתי כרטיס רכבת מראש, העמלה הייתה בסביבות 5-10 יואן. לא הייתי קורא לזה הרבה.
אבל זו סוכנות נסיעות כללית (יעני, בעיקר למקומיים), ויכול להיות שכזו שמיועדת רק לתיירים לוקחת עמלה גבוהה יותר.
-
הזמנת רכבות בסיןאני ממליץ לך לקנות 3-4 ימים מראש, יכול להיות שאם תקני ברגע האחרון יגמר המקום בהארד סליפר.
-
הזמנת רכבות בסיןלפחות לרכבת בייג'ין - שיאן ניתן לקנות כרטיסים 3 שבועות מראש. כשעקבתי אחרי מצב הכרטיסים (כדי להחליט אם צריך לקנות מראש) בהחלט ראיתי רכבות שהמקום בהארד סליפר נגמר כמה ימים לפני, אבל מי שגמיש בתוכנית שלו ימצא מקום יום קודם או אחרי אני מניחה.
בלינק שנתתי זו סוכנות שמאפשרת הזמנה מהארץ באינטרנט, משלמים בפייפאל. אפשר להזמין למעלה מ-3 שבועות לפני ואז הם הולכים וקונים מייד כשאפשר. אבל העמלה היתה רצחנית - 20% נדמה לי. עשיתי את זה כי היה לי טיול קצר ולא גמיש ורציתי רק מקום במחלקה הכי טובה סופר-סופט סליפר (שכמעט אף פעם לא נגמר בה המקום, דווקא להבדיל מהארד סליפר, כך שהייתי סתם היסטרית וידעתי את זה).
אם כבר נמצאים במקום אפשר בקלות לקנות בתחנה - בדלפק שאני הייתי בו כשאספתי את הכרטיסים המוזמנים המוכרת דיברה אנגלית - מראש היפנו אותי אליה בגלל זה כנראה. מצד שני אם עמלה של 5-10 יואן חוסכת הגעה לתחנה והסוכנות קרובה יותר לאכסניה.. ברור שזה נוח ועדיף.
-
הזמנת רכבות בסיןבין ה1 ל7 לאוקטובר יש אתצ החג הלאומי של סין מה שאומר שבתאריכים הללו מאות מליוני סינים יוצאים לדרכים לאיחוד משפחתי ולטיול.
יש תגבור מקסמלי של התחבורה אך עדיין בזמן זה מומלץ לרכוש מראש.
אני הייתי קונה כרטיסים יומיים שלוש מראש בתחנות הרכבת.
המחיר אל משתנה בין אם מדובר יום לפני או 4 ימים לפני.
אפשר להזמין כרטיס או בתחנות הרכבת או במשרדי המכירות במעלה נמוכהףבבתי המלון והוסטלים הזולים ידרשו כ10 אחוז עמלה ככל שהמלון יוקרתי יותר כך תהיה עמלה גבוה יותר.
יש אתר אינטרנט של משרד הרכבות שם אפשר להזמין ללא עמלה אך הוא בסינית בלבד.אפשר להזמין באתר הבא: אתר מידע על סין אך רק לחלק מהקווים והעמלה מטורפת של לפעמים 40 אחוזים.
-
הזמנת רכבות בסיןאפשר לקנות באפליקציה של רכבות.
יש בעיה בקניית כרטיסי רכבת! לקנות לפחות 3 ימים מראש אחרת תהייה בבעיה במעברים במיוחד אם את קצובה בזמנים.
תמיד לקנות כרטיס המשך שאת קונה, לכן חשוב שתמיד תדעי מה התכנון שלך לפחות שבוע מראש על מנת להזמין כרטיסי רכבת.
אנחנו נתקענו 3 פעמים במקומות בסין מכיוון שלא היו כרטיסי רכבת.
תהני!