שנגחאי - בייגין
-
שלום חברים,
אני מתכננת טיול באיזור נובמבר לסין, אני קצרה בזמן ולכן רציתי לשאול כמה ימים ראוי להקדיש לכל עיר? האם 4 ימים לכל עיר מספיק לטייל לבד בלי מדריך?
הייתי מאוד שמחה גם לנסוע לשיאן לאיזה יום לראות את צבא הטרקוטה.
איך הכי טוב? לנסוע ברכבת או לקחת טיסה מיעד אחד לשני? האם זה בכלל ריאלי ב8-9 ימים?
תודה
-
שנגחאי - בייגיןשיאן מאוד רחוקה, חבל להגיע עד אליה בזמן כזה קצר (ובאופן אישי לא ממש התלהבתי מהחיילים ממילא).
8-9 ימים זה הבדל גדול (יותר מ-10%), אם כי בכל מקרה לדעתי זה זמן סביר לקבל טעימה נחמדה גם מבייג'ינג וגם משנגחאי (למרות שאפשר בכייף להיות בכל אחת מהן או בסביבתה 9 ימים). אם נוחתים באחת וממריאים מהשניה, זה בכלל אחלה.
למיטב הבנתי, טיסה או רכבת יקחו זמן די דומה (לטיסה צריך להגיע יותר זמן מראש, השדה יותר מרוחק מהעיר והטיסות נוטות לאחר בניגוד לרכבות שמדייקות), והמחיר גם די דומה.
-
שנגחאי - בייגיןתודה על המענה המהיר!
סתם שאלה, האם בנובמבר או אפילו סוף נובמבר, יהיה כבר ממש קר?
הייתי בהונג קונג בסוף דצמבר והיה יחסית קר.וואי ממש לא חשבתי על העובדה שצריך להגיע לטיסה לפחות 3 שעות לפני, פלוס נסיעות לשדה והכל...אולי באמת עדיף כבר רכבת...
-
שנגחאי - בייגיןבבייג'ינג כבר די קר בנובמבר בשנגחאי הרבה פחות, הייתי בסוף נובמבר תחילת דצמבר בשניהם והקור היה סביר הוא לא מפריע לטייל או משהו.
אני ממליץ לך להקדיש יותר זמן לבייג'ינג, את שנגחאי, באוםן אישי ממש לא אהבתי.
-
שנגחאי - בייגיןלא יודעת לגבי מזג האוויר, אנחנו היינו באוקטובר והיה סבבה. בשנגחאי היינו בסוף אוקטובר והיה יותר קר, אבל לא משהו רציני (חלק מהימים חולצה+פליז סטנדרטי וחלק אפילו בלי הפליז). מצרפת לך אתר נחמד להרבה אינפורמציה לטיול, כולל מזג אוויר.
בעקרון לטיסות פנימיות לא צריך 3 שעות, אני חושבת שהם ממליצים משהו כמו שעתיים. אנחנו היינו יחסית לחוצים והעדפנו לקחת "ספיירים" יותר רציניים ולכן באנו 3 שעות לפני. אבל גם שעתיים לפני זה לא מעט זמן: נניח 45 ד' הגעה לשדה, שעתיים עד הטיסה, עיכוב של חצי שעה (לנו היה לרוב הרבה יותר), טיסה של שעתיים ו-20, עוד חצי שעה יציאה מהשדה (איסוף המזוודה), סה"כ כ-6 שעות. ברכבת הנסיעות הקצרות הן מעט פחות מ-5 שעות, ואם נחשב חצי שעה הגעה לרכבת וחצי שעה "ספייר" בתחנה, מגיעים בערך לאותו זמן... והמחיר די דומה.
באתר שצירפתי למזג האוויר יש גם לו"ז רכבות וטיסות. אנחנו לא הזמנו דרכו אבל נוח לראות את הזמנים והמחירים.
-
שנגחאי - בייגיןלא מומחה גדול לסין אבל -
מכיוון שטיסה שוות ערך מבחינת הזמן הכולל והמחיר לרכבת המהירה, הייתי מעדיף אותה. לטוס במטוס כבר טסת. לטוס ברכבת זו חוויה חדשה ושווה. כמה שנסעתי ברכבות אלה (גם בסין וגם ביפן) אני לא מפסיק להנות, להתפעל ולקנא.
חיילי הטרקוטה הם לא סתם פסלים. הם מייצגים תרבות שלמה. אני לא משוכנע (אם הפרוטות בכיסך לטיסה לשם ומשם) שהמאמץ לא כדאי, למשל בייג'ין-שיאן-שנגחאי או סדר אחר במשולש שווה צלעות זה.
וכמו שנאמר - 8-9 ימים אפשר לבלות בקלות בביג'ינג או בשנגחאי - שתי ערים בסגנונות שונום לחלוטין מבחינת מה לראות וכיצד לבלות בהן.
-
שנגחאי - בייגיןאני גם לא יודעת איך כדאי לחלק זמן קצר כל כך, אבל אני מאד אהבתי את שיאן. גם אני וגם בן ה-6 שלי התפעלנו מאד מחיילי הטרה קוטה. לא בגלל שהם עוד פסלים אלא מכל הסיפור שאחרי, זה היה פשוט מרגש לראות את זה בעיניים. חוצמזה אהבנו את שיאן עצמה.
לגבי רכבת, אני לקחתי רכבת לילה סופר סופט, תא פרטי עם שירותים צמודים, ועדיין לא ישנתי היטב ולמחרת חצי יום לא תפקדתי. אז לא בטוח שלא עדיף טיסה, בדיעבד. בחרתי בזה באמת בשביל החוויה, בעיקר לילדון.
אם אתה מדבר על רכבת מהירה אז אולי זה אחרת, אבל זה גם תלוי בלו"ז, נדמה לי שהן לא יוצאות בערב. לעומת זאת טיסה נגיד ב 6 או 7 בערב מנצלת היטב את הזמן.
-
שנגחאי - בייגיןלמיטב זכרוני רוב הרכבות המהירות יוצאות בבוקר (בין 7 ל-10), ומגיעות בין 13 ל-16. אם יוצאים ב-7 ומגיעים באחת, ובהנחה שמנמנמים קצת ברכבת, אני חושבת שבהחלט אפשר לנצל את אחה"צ בצורה טובה. גם טיסה שיוצאת ב-6 בערב אמנם מנצלת סבבה את הבוקר, אבל כבר באזור 14 צריך לצאת לשדה, וצריך לחזור לאסוף את התיקים וכו'. כך שבסופו של דבר אין מה לעשות, יש 5-6 שעות של מעבר...
-
שנגחאי - בייגיןבבייג'ין מזג אויר ממוצע של עשר מעלות ביום 0 מעלות בלילה מה שאומר כי יש פוטנציאל לשלג אפילו למרות שאין משקעים רבים בחודש זה.
בפרק זמן כה קצר הייתי מתרכז בין בייג'ין לשאנגחאי בלבד,בייגי'ן הייתי נותן 5 ימים